Gå til innhold
Fiskersiden

gjedda63

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gjedda63

  1. Riktig, seilforeningen pleier å ha en diger bøye der like ved den grunneste delen. Og retningen på ryggen går mot Helgøya. De andre to plassene utenfor Odden ligger det også bøyer på. Geiteryggen på Odden fortsetter flere kilometer utover i Mjøsa,jeg har ikke dregget noe særlig langs den men på vinterstid er det mye gjedde å få der på pilk. På den plassen er det også gyteplasser for lake, på vinteren er det 1 meter på det grunneste.

    Fisk ivei,men husk å sett de ut igjen de du ikke skal bruke.

  2. Det er jo gjort et forsøk, med turistkvota. Men uten håndheving er det vel så som så med praktiseringen er jeg redd. Dessuten går det mange historier om utenlandske fisketurister som kun skjærer ut ryggfileten på fisken og dermed kaster mer enn halvparten av fisken til krabbene.

    Da har jeg mye mer sansen for hvordan de gjør det i Alaska. Maks to kveiter pr fisker pr dag (burde vært en i Norge, siden vi ikke har den tettheten av kveite de har), og Coast Guard kommer og sjekker at ting går riktig for seg. De stenger til og med av fiskefelt som har vært under hard beskatning slik at fisken kan hente seg inn.

    Høres ut som stenging slik de gjør over dammen burde vært gjort i visse områder nordpå også, ja.... Det står respekt av de lokale yrkesfiskerne som viser måtehold i uttaket.

    All honnør til yrkesfiskerne der,de har skjønt det tydeligvis.

    Fiskeriforvaltningen har forrestem MYE å lære av spesielt Canada, der de har hatt knallhard forvaltning i alle år, er det ikke over 50 år siden de innførte baglimit i alle elver derborte? Noe som gjør at fiskere som oss fortsatt kan dra opp svære ørreter,røye og laks.

    Ellers helt enig med palkr her.

  3. Det hender under trolling i Mjøsa at en får gjedde der det er flere hundre meters dyp, sannsynligvis gjør de som ørreten ;følger etter stimene med krøkle og lågåsild. Eller at de rett og slett står å venter på at stimer skal passere,uansett så kan gjedda leve pelagisk som ørret og laks så det å jerke midtfjords er ikke helt på trynet, men i Mjøsa tror jeg du skal jerke mye pelagisk før du får noe.

  4. Heh, takk for det. Nå er jeg vel ikke helt sikker på om jeg har blitt så mye flinkere enn sist, men sist gang hadde jeg en større batch, og mindre tid per bait.

    Håper at varene leverer, skal se om ikke det blir en deep model og snart.

    Michael

    Hva med å lage et bete som snurrer rundt sin egen akse(som en devon), samtidig som den går fremover i ujevn korketrekkerbevegelse hvis du skjønner. Jeg jobbet som fiskeoppdretter i noen år og observerte ofte at døende småfisk svømte slik før de flatet ut og sank.

  5. Kveiteplasser som Keskitalo referer til, er funnet forlengst av tidligere generasjoner både på Værøy og Røst. På disse plassene har det ikke blitt bedrevet yrkesfiske på grunn av at fiskerne vet å ta vare på og la kveita være ifred. Vi snakker om små områder hvor det samles kveite en tid på året. Med Wildwater sitt inntog på disse plassene oppstod et konkurransefiske hvor også lokale fiskere engasjerte seg med fiske for å forhindre at all kveite havnet utenfor landets grenser. Det er klart at dette er ødeleggende for den lokale kveitebestanden. De første årene var det et godt fiske på kveite her, men nå avtar bestanden for hvert år. Det er nesten ikke kveite igjen ettr at Wildwater skrøt på seg kjempefangstene.

    Wildwater har altså bidratt til å redusere bestanden av kveite kraftig i området Værøy og Røst. Det er ikke noe samarbeid mellom HI og Wildwater som det hevdes i en annen tråd. Derimot er det andre aktører som har et samarbeid med HI og følger med det som skjer i fisket etter kveite. Det skulle ikke vært tillatt å etablere et slikt fiske etter kveite på så små og grunne områder slik det er blitt gjort på Værøy og Røst. Den økningen vi har hatt i kveitebestanden de senere år er blitt spist opp av det intensive stangfisket som foregår langs hele Norges kyst. Dette fisket skulle vært regulert mye strengere enn fisket etter villaks i Norge.

    Hvis kveitebestanden er redusert så mye som du sier da skjønner ikke jeg hvorfor den ikke er eller blir totalfredet?

    Fiskeriforvaltningen i det landet her er langt under pari og det ser ikke ut til at man har lært av silda. Men det er vel penga som rår i forskermiljøene også. Jeg fatter ikke hva vi skal med forskere når de anbefaler og går god for kvoter som ødelegger hele bestander enda vi skriver 2010. Korrupsjon og økonomi ruler så jeg blir kvalm.

  6. Jeg kan fortelle det, hvis INGEN gjør det etter meg, det var på den tiden jeg var ung og litt mindre opplyst enn nå. Tror vi gikk i 8 klasse og noe av det kjekkeste vi gjorde var å sykle til Vika å fiske eller lystre.

    Det var spesielt en vår/sommer vi bedrev dette mye. Det var kanonvær, så vi brukte flere helger til å vade rundt og lete etter gjedde. Vi så mange, men fikk gudskjelov ikke tatt så mange av de (men det var noen andre som hadde gjort det, det var rene kirkegården i ei vik).

    Den jeg husker best, var ei diger madam som nisevaket så småfisken spratt rundt henne. Dessverre så klarte vi å treffe henne. Den svømte faktisk videre med et lyster i ryggen :lol: men endte til slutt sine dager med mitt lyster i nakken. Min kompis (hvis MAO leser dette så kan han få bekreftet det av Ole - vaktmesteren på skolen der han jobber - for det var han som var med........) nektet å gå å hente gjedda, så jeg måtte uti.

    Jeg var en liten pinne på ungdomsskolen, og sånn jeg husker det så var gjedda større enn meg (ikke sikkert) og vi klarte nesten ikke å løfte henne - hu var svæææææærrrrrrr

    Som sagt jeg håper at ingen tar etter dette - ikke av mine stolteste fiskeøyeblikk - men til mitt forsvar så var dette veldig vanlig å drive på med tidligere i Vika. Håper det er slutt med dette nå.

    Dårlig skrevet - men det gir ikke helt den store inspirasjonen å skrive om dette...... til den oppvoksende generasjon - ALDRI driv med dette. Det er spennende, men det er mer spennende å bruke ei stang.

    Kjenner meg igjen der,huff. Vi gjorde det samme da vi var smågutter.Husker vi lagde lystergafler på sløyden på skolen og rigga oss til på fundamentet under E6 brua der Svartelva renner.

    En kamerat av meg og noen til fortalte at de en dag fikk øye på ei sinnsykt diger gjedde som gled inn langs fundamentet.Han kjørte gaffelen i den men fikk problemer.To andre kjørte sine gafler inn bak hodet og bakparten.Gutta klarte ikke holde den og gjedda dro avgårde oppover i strømmen mens de tre gaflene stakk opp over vannet.Sikkert litt av et syn og sikkert litt av ei gjedde....men heldigvis slutt på det der. Det var liten respekt for fisken på den tida og det lå ofte slengt hauger med stinkende gjedde og brasmelik overalt.Takk og pris for at det har endret seg med senere generasjoner.

    Har inntrykk av at det er mindre fisk i vika enn det var før mjøsaksjonen på 70 tallet,det er vel ikke så rart med all dritten i vannet hadde jo småfisken masse mat.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.