Gå til innhold
Fiskersiden

tyvfiskeren

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tyvfiskeren

  1. Her et par bilder av gårsdagens sjøørret.

    115770_s.jpg

    115771_s.jpg

    ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    jippi

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Du verden, du verden, et virkelig prakteksemplar, hvor tok du den+++++

    skikkelig fisk, ikke alle som er så dyktig til å fiske..

  2. Morro å se at det blir tatt noen store bleger, lurer på hva som egentlig er rekorden? Største jeg har hørt om er den som ble tatt ved/i strømmen i harkmarksfjorden, var ikke den over 6 kilo.

    Ryktene vil ha det til at enkelte bleger går lenger ut i skagerak og nesten lever som en laks..

    Jeg følger med på sia her, morro med vår og Sjøørretfiske. Heldigvis ble vi ikke ramma av fiskebegrensninger slik som Rogaland, dette var en korrekt avgjørelse da det er kjempemye sjøørret.

    Skitt fiske : )

  3. At ingrepet her er av relativt ubetydelig karakter kommer jo klart frem på bildene, men for hylekoret er dette en prinsippsak. Kvaliteten plassen har som friområde og hva slags reguleringsregime det er underlagt er ikke det som er interessant, men om tiltaket er NØDVENDIG. Jeg ser ikke for meg at dette tiltaket har kommet som et brukerkrav, heller som et øremerket prosjekt som noen kommer til å tjene noen kroner på. Det er en ukultur her til lands og skulle lage noe nytt til enhver tid, uten å tenke på vedlikehold og utvikling av allerede eksisterende utbyginger/inngrep.

    Det er flott at funksjonshemmede får tilgang til å kunne bruke naturen, men det er nok mange med funskjonshemninger som også ser verdien i urørt natur. Og med de moderne hjelpemidler som finnes idag (terrengrullestoler o.l.) så har mange funskjonshemmede muligheten til å oppleve denne naturen uten tilrettelegging i form av utbygninger i betong.

    Så da burde vi kanskje heller tenke sånn at vi prøver å spare de områdene som ennå er lett tilgjengelige for videre utbygning, slik at de som ikke har mulighet til å flytte seg uavhengig av hjelpemidler fortsatt har sjansen til å få oppleve litt natur uten større inngrep?

    Bildene viser ikke oppdatert situasjon, noen som tør å legge inn bilder ev betongen? Da vil folk se hvor ille dette er.

  4. dersom en stemmer imot et tiltak for de svake blir han /hun "mobbet".

    Fornuften må seire ikke paragrafryyterne. området er i ferd med å bli freda som landskapsvernområde, kjempebra.

    Og for å kaste en brannfakkel inn her vil jeg si at folk som har brukt område lenge vet best, de fleste er mot forandringer i området, det må få ligge i fred. absolutt totalfredning.

    Til slutt lillebanken har en stor verdi i seg selv, uavhengig av fisking, men dette er jo et fiskeforum. Jeg mener stranda ikke burde blitt rørt, har mange minner der fra barndom og ungdomstid. Husker min bestefar stupte fra brygga som ligger rett bort for stranda mot sydvest. Han hadde nok blitt skuffa, hadde han sett det nye anlegget-Det gjør meg fortsatt trist at noen vil prøve å "tukle" med område.Desverre tror jeg ikke det spiller det noe rolle om mandal er høyre eller venstrestyrt, politikerene i mandal er desverre kunnskapsløse i forhold til naturforhold.

    Takker alle for interessen, men hva er egentlig deres personlige mening?

  5. Sranda var helt uberørt bortsett fra det eldre eksisterende "tålte" handicapbyggverket som går ca 20 m ut ca midt på stranda noe mot øst og flytebryggatil båter. Den delen som er mot øst er blitt mye brukt av småbarnsfamilier frem til nå, og har aldri vært rørt av noen tidligere. Det er denne uberørte delen som nå er blitt skadet av pæler i vannet og betong på selve stranda.

    For noen er det vanskelig å se at dette er til skade. HVA BLIR DET NESTE??? TENK LITT FREMTID NÅ, barnebarna..

    Takker igjen for oppmerksomheten, og jeg er for å ta vare på alle oss mennesker, men også strendene, alle strendene i furulundsområdet. Hva med handicapanlegg et annet sted, er det blitt vurdert? Det må da være mulig, og husk det er allerede bygget opp noe muligheter allerede for bevegelseshemmede, noe som er meget bra.

    -Det beste for område er å frede det og pleie skogen, stiene, benkene.

    (ps fisken klarer seg det vet jeg- men det er ikke noe argument at stranda er delvis ødelagt allerede, det er jo det argumentet alle kapitalister og naturødeleggere alltid har brukt.)Ta vare på naturen kjære fiskevenner så skal du/dere se, at vi høster som vi sår. Nei til populismen

  6. Gjør oppmerksom på at jeg ikke er kenbri. finnes flere enn ham som ikke vil miste det spesielle, en god del faktisk. Er helt sikker på at en kan finne andre gode steder i Mandal som kan være bedre og legge til rette for handicappede. En må heller ikke glemme at det allerede er gjort tiltak på Storebanken og Lillebanken fra før, det på storebanken er ok, det på lillebanken har blitt tålt. Den siste hendelsen med betong på stranda vil jeg si er et overgrep i forhold til disse strendene.

    Vil også si at samfunnet skyver de "svake" forran seg for å få gjennomført diverse tiltak. Sannheten er at furulunden med strendene fortjener et varig vern også mot handicaptiltak, belysning, overdreven fjerning av vegetasjon les: trær bankevegen, båtplasser, flytebrygger, mobilmaster, overvåkingskamera ++. Alt dette til sammen vil ødelegge området i forhold til hvordan det er idag. Ikke ødelegg fiskegleden min, dette er et rop fra en natur og fiskeglad bruker av området.

    Bra og se at folk viser interesse for innlegget.

    --------------------------------------------------------Området må vernes siden det er unikt.---------------------------------------------------barna etter oss

  7. Lillebanken i mandal har alltid vært et ok sted og gå tur, og ta noen kast etter ørreten. Nå har de lagt betong på stranda med velsignelse fra fylkeskommunen, furulundens venner og fått spillemidler..pga stranda skal bygges ut til universiell utforming, for bevegelseshemmede(fint det å hjelpe handicappa men man ødelegger ikke en flott strand, kan vel legge det et annet sted)

    --Det skal da ikke være mulig å ødelegge stranda, er veldig trist. Må nok gå tur et annet sted. :thumbsup:

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.