Gå til innhold
Fiskersiden

bjbe

Medlemmer
  • Innholdsteller

    24
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjbe

  1. Hei.

    Jeg trenger enkelt og greit tips på dyprigger!

    Kommer kun til å brukes på Mjøsa etter ørret, hvis det har noen betydning for hva jeg burde velge.

    Har sett på en modell til rundt 4000,- som virka å være skikkelig solid og bra, men jeg hakke peiling overhode, så trenger input fra flere hold :)

    Cannon Easy-troll holder lenge om du ikke skal ned på de store dyp. Pris på Easy-troll hos seatronic er 1980,- Denne riggen utstyrt med en 4 kilos kule er en grei kombinasjon og skal du bare ha en rigg har du penger igjen av ditt budsjett til et greit ekkolodd som er nødvendig under riggfiske :)

    Cannon Easy-troll holder lenge om du ikke skal ned på de store dyp. Pris på Easy-troll hos seatronic er 1980,- Denne riggen utstyrt med en 4 kilos kule er en grei kombinasjon og skal du bare ha en rigg har du penger igjen av ditt budsjett til et greit ekkolodd som er nødvendig under riggfiske :)

    Beklager, hoppet glatt over innlegget ditt om at du hadde handlet allerede

  2. Hei,

    Hvordan fisker man med dupp og flue etter laks/sø? Oppbygningen dvs line valg, fluer, dupp plassering etc Det være seg for fiske i rolige partier og litt raskere partier

    Kona skal være med på tur:-)

    Hei, det er mange måter å fiske med dupp og flue på kan vi lese her på forumet, sikkert som følge av at elvene vi fisker i er veldig forskjellige med tanke på vannføring, bredde osv. Jeg er vel av den oppfattning av at elva bør være forrholdsvis grunn (inntil 3-4 meter er ideelt) med en jevn strøm. Selv fisker jeg primært i Drammenselva og har fisket der siden 1984, men det tok tid før jeg skjønte at dupp og flue var et veldig godt alternativ på lita elv hvor søkke og tubeflue ikke virket og på slutten av 80 tallet og begynnelsen av 90 var det virkelig mye laks i elva. I dag er duppen klar fra midt i juli (om forrholda er de rette) og ut sessongen. Jeg fester duppen (50 gr) i en splittring direkte i en otervirvel, med et øye på oterringen til sena fra stanga og et øye til fortommen. Fortommen må være så lang at flua blir liggende igjen i vannet i bakslenget (ca 2,5 ganger min 13" stang). En variert hastighet på flua, gjerne på tvers av strømmen, gir for meg det beste ressultatet. Har det vært finvær over en lengre periode og været slår om til rufsete regnevær med vind er det ikke ofte laksen ikke strammer opp. Jeg fisker med alt fra fortyngede tubefluer og opp (eller ned :) ) til små fluer i krokstørrelse 10.

  3. Hei alle sammen

    Takker for gode svar både her på HO samt pm's. Tanken min er å "likestille" atlanterhavslaks og østersjølaks dvs. begge tar til seg næring i sjøen. Skal i det minste prøve lørdag eller søndag og gjøre et redelig forsøk både med planerboard eller Yellow birds alt eftersom hvor mye trafikk det er på vannet.

    I utgangspunktet tilsier turen blanking siden jeg har tenkt å starte fra Svelvik og kjører derfra mot Drammen, men alternativ 2 er sjø-ørreten og den bør kunne lures på.

    Men til dere som har fått laks: har den blitt tatt på sluk eller wobbler?

    Hvordan gikk turen etter laks i Drammensfjorden?

  4. Jeg hadde tengt meg en tur til Mjøsa til neste helg, men er ikke kjent og lurer derfor på om noen kunne gitt meg tips om utsettings ramper og parkering av bil. Kommer fra Hokksund så Gjøvik sida av fjorden er vel den mest aktuelle sida eller er det kun Furnesfjorden som er aktuelt?

    Som sagt ikke kjent så råd og tips om hot spots samt redskap mottas med takk . :)

  5. 70-80% av fangst biter i overflata.

    Rigg er ikke mestfangende men gir gjerne stooor fisk.

    I randsfjord er det bare på sleppe riggen ned på 25m med perlomorspinner/wobler/skje.

    kjøre saaaakte 1.6 knop. så smeller røya på.

    Lykke til.

    (øretten er overalt der)

    Fikk noen tips en gang om at røya på randsfjorden var lettest å treffe hjemme midt på sommeren i stille og varmt vær, da skulle røya stige og treffes høyere i vannlaget. Prøvde dette fiske noen turer i solsteika med små wobblere i knalle rød\orange farger og i perlemor, både wobblere og skjeer fra som du sier 25 meter og opp og ressultatet var en svartrøye på 30 timers fiske. Er tidspunktet for dette fisket som jeg nevner over eller er dette feil?

  6. Også kommer mitt spørsmål igjen :) , hvor står dette ? hvor har du det ifra ?

    Er det noen som kan vise til et regelverk som forteller lovlig bruk av planerboard ?

    Det virker som at det er mange som mener at de har riktig, men ingen kan vise til hvorfor

    :D

    http://www.lovdata.no/for/sf/md/td-20030225-0256-002.html

    Dette er linken til Direktoratet for naturforvaltnings forskrift som omhandler hvilke redskap som er tillatt bla. ved fiske fra båt. 2 stenger pr. båt med inntil 1 agn pr. stang. Det er ikke satt begrensninger til pressentasjon av disse agnene (slukene, wobblerne osv) og med pressentasjon mener jeg hvor dypt og hvor langt fra båten disse agnene kjøres og det vil med andre ord si at planner board er lov (min tolkning).

    Dette er regelverk for fiske etter androme laksefisker i sjøen. Regeler for fiske i innlandet i innsjøer som f.eks Mjøsa, Tyrifjorden, Eikern osv. gis av lokale forvaltere fra rådmannsnivå og nedover til den enkelte grunneier om jeg ikke tar feil.

  7. Når folk kjører med bordene 250 meter fra båten er det på høy tid at det kommer et forbud så det ønsker jeg faktisk velkommen. Sunn fornuft må gjelde, men ser jo at enkelte ikke klarer å begrense seg og da er det bare en ting å gjøre, nemlig å komme med en begrensning. Ikke hørt noe om dette i henhold til NM, men meget mulig. Andre rykter går jo på at det skal koste 500 å melde seg på, noe som ikke stemmer... men men er egentlig ikke så mye å skrive om, er uansett lov med sideparavan

    250 meter???????????? du har vel aldri kjørt med planner eller sett dette i funksjon for da hadde du aldri oppkonstruert en slik påstand. Folk som leser slike påstander og ikke skjønner bedre tror at hele fjorder sperres av av egoistiske trollere og at trolling er farlig og bør totalforbys.

  8. Har selv dorget etter laks i Drammensfjorden i mange år, men lett å få vandrelaks i fjorden er det ikke, så "veldig bra" var kanskje å ta i :glare: Dette fisket handler jo om det samme som øverig fiske, rett sted til rett tid. Har fått laks fra 15m og opp til overflaten. Som nevnt av andre er manet et stort problem i juli -august (som er den mest aktuelle tiden) i hele fjorden fra 2 meter og ned. I perioder er det ikke mange minutter redskapen skal stå ute før det er tid for rensing. Rigg wiren tar av mye manet så fiske med dipsey tror jeg kan være et problem til tider da denne vil være en oppsamler for maneten.

    Et tips er å kjøre med redskap som tåler fart da mitt inntrykk er at det er lettere og få laksehugg av laks som ikke spiser i litt høyere hastighet enn vanlig (3-4,5 knop)

  9. Det var ikke meg, men jeg leste noe om det på Direktoratet for naturforvaltning sine sider i dag.

    Mener det stod at det var lov og bruke planer, men fortsatt kun to stenger. Og ikke innenfor 100 meter grensa for elveos.

    Klarte ikke finne igjen hvor jeg leste det dessverre.

    Dette har jeg også lest og tolket som deg. Planner er nå lov, men kun med inntil 2 stenger for fiske etter androme laksefisker i sjøen uavhengig av om det er tre i båten. Sistemann får være hover :angry: Stor fare for å utradere laksestammen om vi hadde satt ut stenger til 3de mann :)

  10. Er på Bornholm vært år og fisker etter laks på relativt store dyp (fra 150 fot og opp). Når laksen tar på stengene som står dypest spretter stangtoppen opp og det kan ta flere sekunder før du har direkte kontakt med laksen i stanga, hvor mye du har spent opp stanga har ingen betydning for kroking. Er fisken ikke kroket i selve hugget mister du den. Lang fortom fra stacker til klypa er en fordel for å kunne se fisk som biter og ikke løser ut

  11. Ser det stadig debateres om kule vekter, mange er opphengt i at kulene skal være så forbaskede tunge, opp til 7 kilo, er dette nødvendig på de dyp det blir fisket på her hjemme? Kjører selv med 2 stk 4 kilos på uni troller da det sjelden fiskes dypere enn maks 50 fot. Skal du derimot fiske på østersjøen der fisket foregår fra 150 fot og opp skjønner jeg at tyngre kuler må til, vi er da oppe i 8 kilos kuler (det er noen forferdelige tunge kanonkuler som du ikke bør miste i dørken eller la slenge inn i båtsiden).

  12. Har selv uni troll som fungerte perfekt helt til trummelen sprakk. Ved kjøring av bommen ut på siden vil wieren (tror det staves på denne måten) ved innsveiv bygge seg opp på den ene siden og lage press på trummelen. Innvendig i trummelen er det 2 halvmåner som er montert mot hverandre, mulig for å øke utvekslingen på innsveiv og dermed bygger wieren for høyt opp på siden av trummelen, når trummelen sprekker kiler wieren seg ned mellom disse halvmånene. Amerikanerne kjører ofte med riggen montert i hekken på båten med bommen ut rett bakover, der vil ikke dette skje. Scotty har montert trummelen vertikalt, noe som forhindrer feil fordeling av wieren ved innsveiv uansett hvilke vinkel riggen er stilt i. (koster vel 1000-1500 for å bytte trummel på unin?)

  13. Her dorges/dregges/trolles det med rigger og plannerboar vår, høst og vinter såfremt det er åpent vann og fiske på. Det dorges primært på Tyrifjorden, Eikeren og Krøderen her hjemme, men det blir også en årlig tur til Bornholm i begynnelsen av Mai samt noen turer til Venern. Er også på Drammensfjorden noen turer (1 laks i år ca 6 kg samt noen ørreter)

  14. Vanskelig å si om dette er hybrid eller sjøørret uten videnskapelig å bevise dette. En sikker måte og konstatere om fisk er sjøørret eller laks er å kjenne i ganene på fisken, laks som er på vandring feller tenner i ganen mens ørret beholder flere rekker med skarpe små tenner i ganen. Hvordan dette stiller seg med hybrider vet jeg ikke.

  15. Det er gangen til redskapet i vannet som er avgjørende for om redskapen fisker eller ikke (tror nå jeg) og det trenger du ikke gps eller ekkolodd for å se. Dette blir kontrollert vær gang jeg setter wobbleren i vannet. Den gamle terminatoren som den het hadde 2 typer, synkende og flytende. Den flytende tålte til dels mindre fart enn den synkende (la seg helt over på siden). Noe som reduserte gangen var å skifte den fremre kroken til større og tyngre krok. Den synkende var mye bedre og tålte større fart. Den nye Tormentoren kommer kun i flytende, men har blitt mye bedre i gangen (vet ikke hvorfor). Det som er synd er at den gamle fargen med blågrønt skjær på siden er gått ut, dette var farge som var gangbar i alle innsjøer hadde jeg inntrykk av, nå er alle gått tapt til den ford...... krokodilla

  16. Jeg bruker Dipsy diver av den største typen på Østersjøen etter laks, der fungerer de helt utmerket. Det er viktig at du rigger Dipsyen på en stang som er noe stivere enn vanlig planner board stang da det blir ett forholdsvis sterkt press på stanga. Foran Dipsyen blir det festet en strikk (spesialstrikk) som skal avlaste rykket i snøret når laksen biter. Lengde på fortom bak dipsyen til sluken bør ikke være mer enn maks 1,5 ganger stanglengde da lenger fortom vil skape problemer med å presse fisken inn til hoven. Dipsyen fisker på ca 10-12 meters dybde avhengig av hvordan du stiller den side veis. Jeg bruker ofte perlemor eller blanke dipsyer, men har også kjørt med gule, men kan ikke si jeg merker forskjell av betydning når det gjelder fargevalg av dipsyer. Ved fiske på østersjøen kjører vi med 3 stenger på hver rigg (2 stk), så poenget er å få den øverste stanga (dipsystanga) til å trekke litt ut til siden fra båten for at fisk som biter på rigg ikke skal komme i konflikt med dipsystanga, men som regel blir denne stanga tatt inn ved kjøring av fisk (står ofte i veien for hoving av fisk). De 2 siste årene har fisket i litt høyere vannlag gitt vel så bra ressultat som riggfiske ned mot 40-50 meter.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.