Gå til innhold
Fiskersiden

pikewallis

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3 648
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pikewallis

  1. Jeg vet ikke om jeg har lov å skrive PW shadden, men gjør det uansett. Med 2 stk 10+ gjedder på den i år så lover det bra for fremtiden. Og ikke minst testingen med gen 2 på 17cm og 23cm gir gode svar.

    Utover det så har Renz beastytail vært en åpenbaring og så har jo som vanlig dextershadd forsatt der den slapp i 2014.
    Snackbaits er et annet bete som nok mange vil bli kjent med.

    Koselig feedback Erik :-)

    • Like 2
  2. For å kunne ta godt vare på et gummibaits så har jeg etterhvert erfart at ryggkroken er shaddens værste fiende. Når dere ser dette bilde under her så ser dere at jigghodet har slik frem, det vil si at shadden i 99% av tilfellene har fått en flenge i ryggen, ofte et dypt kutt. Når du da skal sette inn jiggkroken igjen så har man mistet alt av gummi jiggkroken skal festes i. Mitt tips er hvis du ønsker å bruke jigghode med krok er å bruke superlim. Både der kroken kommer ut og et par dråper ved skallen, da sklir ikke jigghode ofte ut av stilling. Problemet er ofte når du skal ha ut jogghode, da kan det fort komme med litt ekstra gummi pga. av superlimet MEN1-_PC10658.jpg

    hvis du vil en enklerer løsning så synes jeg disse bft flexhead har vært geniale.
    Kommer i 7-10-15-20-25 gram. disse skrus bare inn i shadden/gummibete.
    Har skrudd de inn og ut av samme shadd mange ganger og den sitter godt hver gang.
    Det eneste som er negativt hvis man skal være veldig pirkete er øyet du skal feste buk stigerene i.
    Den skulle ha stått på samme måte som øyet for feste til fortommen. Splittringen har en liten tendens til å henge sog opp. når den stor vannrett i forhold til krokskaftet Nå er dette problemet mye mindre en å få flenger i rygg så du skal forsatt våge å teste disse ut.

    51-FHP20-Br_1.jpg

    198x198_10408_gunki-gfoot-natural_201501gunki gfoot

    Disse g foot gunki hodene bruker jeg også, (spesielt der man ikke har nok plass i nesen på shadden til å skru inn en skrue) men da klipper jeg ryggkroken. Har på superlim på krokstammen og trer den rett inn i shadden.
    Hvis det er kaldt ute bør dette gjøres på shaddene kvelden før inne. Jeg har slitt med at det tar mye lengre tid før det sitter når det er kaldt ute. Når du skal ta ut jiggkroken igjen drar du den ikke rett ut, du vrir den rundt til den slipper gummien, da kan du enklet dra den ut uten å slite på gummien. Sjekk at shadden sitter godt før du begynner å bruke den. Jeg har mistet noen shadder ved å være litt uforsiktig. Men sjekker du at de sitter godt skal det svært mye til før shadden faller av.

    Flenger på en shaddrygg er pyton og du vil føle at dette gummigreiene var noen skitsaker. Men når gjeddene rister på hode og fighter så blir det litt krefter ut av det som fort kan dra jigghode ut av stilling og da er ofte flenga et faktum, og levetiden på shadden kan bli kortere en nødvending og det kan være så ille at den rett og slett må ligge urørt resten av dagen.

    Fiske-tur-med-hooked.no-102-800x531.jpgBernt Nor med en av hans gjedder.

    Hvis uhellet er et faktum eller det har blitt mye gjeddetannmerker så finnes det mange måter å redde den på. Mendit er det mange som bruker, eller superlim. Eller en lighter for å smelte gummien.
    I mine øyne så er denne metoden jeg skal beskrive den desidert beste.

    En brenner og en kjøkkenkniv er de to tingene du trenger.
    Kjøkkenkniven skal være rundt på tuppen.
    Brenneren bruker du til å varme opp tuppen på kniven. Når kniven er varm så stikker du den inn i såret på shadden, er såret stort er det viktig å føre kniven over hele område. Når du har varmet opp hele såret drar du kniven ut og klem så igjen området med fingrene. Det du nå har gjort er at du har reparet skaden helt innene i fra og ut og du vil knapt se på shadden at den har vært skadet. Bruker du en lighter vil du kunne få svidde kanter og lakken kan også bli litt skadd. Mendit eller annen type kan gi område en litt annen gummi (kan bli steinhard) og det er ikke alltid like lett å få tettet igjen inners i såret. Det er viktig å få reaparet hele såret og ikke bare overflaten av det.

    s_9540550.jpgkrembrule brenner70bf18672aa90e232582f6dd66078b7b-image.jkniv med rundt tupp

    Nå er det mange som har kjøpt seg en eller flere pikewallis shadder og jeg ønsker at dere skal ha gleden av de lenge for de kan ha et langt liv.
    De tipsene overfor her vil være til god hjelp til å forlenge shaddlivet.

    • Like 1
  3. forleksfiske er og blir en tålmodighets test. Hvor tettere opp til lek jo verre blir det. De store damene er ikke spesielt sultne på denne tiden.De er så stinne av rogn at de ligger nok for det meste å slapper av. Fokus er på å leke og ikke på å spise. Men ingen ting er umulig, bare å nøta og nøta og nøta. Det at de spiser seg opp før lek er ihvertfall helt nytt for meg. Men det kan sikkert være forskjell fra vann til vann, men min erfaring er at det er vanskelig til etter lek.

  4. Nå er det slik at en del av gjenfangstene vi har sett også har gått motsatt veg. De har lagt på seg mye. Om det finnes nok pålitelig informasjon til å si noe om hvor mange som ikke tåler det opp i mot de som tåler de vet jeg ikke men jeg tviler litt på det. Men det kommer nok. Pr i dag er det mye synsing og egen opplevelser som legges til grunn. Uten at jeg kan være 100% så synes jeg for at par-tre år siden at gjeddene var tynne uansett hvor du fikk de, og da er det andre faktorer som påvirker.

    Mange mener jo at meite er det verste når det gjelder å "skade" fisken. Når man for tredje eller fjerde gang må opp å hilse på en sportfisker ved inntak av naturlig føde, blir plutselig den naturlige føden gjeddas verste mareritt. De blir rett og slett krokskye på mat de må ha. Korkskader ol kan nok meite (så lenge man ikke venter for lenge med mothugget)være i sammen med fluefiske det mest skånsomme uten at jeg kan dokumenter det 100%.
    Shadd/jiggfiske virker også snilt, det er ut i fra egenerfaring I følge en bok jeg leste så var spinnflue det verste, de satt ofte dypt med trippelkroker. Om førleksfiske er bedre en etterleksfiske blir vel mer en personlig sak. Noen forsvare det ene noen forsvarer det andre uten helt å veta hvorfor (tror jeg)


    Under lek tar ikke gjedden uansett Andreas, ja jeg vrir og vrenger litt nå men hva er egentlig under lek ?

  5. På jerkfiske så har suspendig blitt et mye brukt ord, bete skal kunne henge lenge på samme plassen. Så et par jerk for så la det henge. Osv osv. Phantom er et av mine favoritt jerkbaits. Gitt mye fisk og noen store. Går drit kjedelig side-side men leverer. Pig er et annet bete som mange liker. Fisker man det for kjapt går det i overflata, derfor blir pig ofte jerket sakte og forsiktig og det leverer mye og en del stort. Når man ser på slow trolling med gummi så er det igjen et eksempel på at monoton gange leverer. De har ref bulldawg en tail som svømmer utover det er gangen kjedelig. Men det leverer. Mange har steintrua på den nye 3D line throue SG. Den kommer til å levere mye fisk, men kanskje ikke de største. Da tror jeg eller gjedda de kommer med som går som en "pinne" er mer spennende med tanke på store gjedder. Men og der er nok et men. Vanntempen påvirker nok en del. Jo varmere vann opp til tja rundt 18-20 grader så kan mer bevegelse være bedre en når tempen er 10-12 eller kaldere. Det beste er nok å teste litt selv og se. Tålmodighet og det å tørre å blanke tror jeg er viktig. Og skal man finne noen svar rundt betesvalg så må man bytte når fisken hugger, ikke når det er dødt.

    • Like 1
  6. det er slike ting vi kan lære av andre tanker bak om hvorfor man mener det er at bra bait. Min erfaring er at større gjedder ofte tar baits som går monotont og kjedelig, dette er et baite man må sette litt fart i for å få ønsket bevegelse vil jeg tro. Vanskelig å si uten å ha testa det selv.Vil helt sikkert fange fisk, men om det er et typisk storgjedde bete er jeg litt usikker på og da snakker jeg 10+. Det virker nesten slik at jo mindre bevegelse det er i et bete jo større fisk får man, klart ingen regel uten unntak :-)

  7. Nå tjener vi ikke noe penger på dette, så det som vises er en prosess rett og slett. Så vi annonserer ikke for noen faktisk. Det er kanskje uvant for mange at man faktisk tar tak i sitt eget fiske på den måten vi i pikewallis gjør. Vi lager egne stenger, baits mm uten at vi selv tjener så mye som en krone på det. At vi bruker penger av egen lomme for å få frem en shad kan inspirere andre til å gjøre det samme. Og det må det kunnes skrive om i et forum uten om annonseforumet.
    Ja det er kanskje litt uvant for dere men.

    Det som er gøy er jo å se råe gjeddefiske som Ørud og Schizo som er inne på et gjeddeforum og klager.

    Vi skriver om ting vi fisker med uansett merke som jeg tror har vært litt av suksess faktoren til PW.
    Men vi i møtekommer kritikken og tar den med oss videre.

    • Like 1
  8. Bare før å ha oppklart et par ting :-) shaddene er en personlig insiativ rett og slett for de jeg synes det hadde vært spennende å få til noe i sammen med Jeff. At det plutselig var både svenske og norske butikker som ville ha de var bare gøy og da ble også navnet PWshadden.

    Lopez

    Når det gjelder mitt ønske om kortreist fiskeutstyr så gir jo hele innlegget deg et ønske om å reise en moralsk pekefinger og bruker f.eks shaddene som et eksempel. Jeg skriver jo "kortreist"

    Mitt ønske er at vi bruke pengene på å kjøpe fiskeutstyr i Norge og ikke legge pengene igjen i andre land. Mitt ønske er at jeg kan gå inn i en flott sportfiskerbutikk med et godt sortiment her i landet også. Alle vet jo at det lages minimalt med utstyr i Norge og nå er vel Musta ute også, rett og slett pga av kostnadsnivået i Norge det blir for dyrt. Hvorfor blir det for dyrt ? finnes mange grunner. HMS,l ønnsnivå osv osv. I Norge skal vi tjene mest mulig, jobbe minst mulig og helts betale nesten ingen ting for alt. Det går ikke det. Du nevner at man ikke skal glemme at vi er få mennekser ref like mange som i Barcelona (vet ikke helt hvor du vil med den settningen), for meg sier det at det er enda viktigerer at vi sportfiskerer faktisk legger igjen pengene i Norge for å opprettholde butikkene jeg mener vi trenger. Så handle her til lands så lenge de har det du etterspør. Har de ikke det så er det jo såklart legetimt å handle i andre land.

    ellers takk for god feedback.

    • Like 1
  9. Man kan klage på så mangt innen for sportfiske og noe er jo det med tilgjengelighet av utstyr vi trenger. Går man i norske sport fiskebutikker så er det ikke noe problem å finne det man ønsker innen for fluefiske og kystfiske det er det et sortiment som dekker ja jeg vil påstå 100% av behovet. Når vi så ser litt på oss i predatorbåsen så har det vært så som så og vegen til utenlandske nettbutikker har vært veldig kort for oss.
    I utgangspunktet blir det en tredeling av skyld i mine øyne. grossisten for å ikke tilby, butikkene for å ikke tørre å ta inn og vi som bruker utenlandske nettbutikker.

    image5.jpg

    les mer her.

    http://pikewallis.hooked.no/2015/01/kortreist-fiskeutstyr/

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.