Gå til innhold
Fiskersiden

husky

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av husky

  1. Grunnen til at øretten ikke kan settes direkte ut i sjøvann er fordi den må smoltifisere seg først. Det vil si at den må gjennom en prosess i ferskvann (som utløses av lys forandring) før den kan gå ut i sjøen. Derfor er det slikt at innen lakseoppdrett feks, må all yngel som skal settes ut (smolt) smoltifiseres ved å manipulere fisken ved å regulere mellom lys og mørke for å utløse fiskens smoltifisering!

  2. Det at man skal se etter overflateaktivtet stemmer forsovidt greit, men ofte er det mange vann man møter på hvor det "koker" med fisk, og det er veldig ofte overbefolket av mye småfisk. Skal du på vann som huser stor ørret/røye så kan det faktisk være HELT dødt i overflaten, rett og slett fordi vannet er stappet med krepsdyr (marflo etc.) Egen erfaring er at både på Kvaløya og Tromsdalsiden er det lite vann med stor fisk i...Ringvassøya derimot er det veldig mange vann med mye krepsdyr i, og derav stor fisk. De klassiske gode vanna på Ringvassøya finner du i området rundt Simavika/Kårvika, Gamnes/Skogsfjord uten å røpe noen vann. Kan allefall si at du kommer fort bort i stor fisk om du tester disse områdene.

  3. Lurte på om det er noen som fisker noe med flue på dåfjordeidet? (indreelvvannet omegn) Har vært der en del, men ser nesten aldri noen vak når jeg er der...er det mer aktivitet tidlig på året kontra seint? er jo mange vann der med fine områder for fluefiske, så hadde vært artig om det vaket litt :D

  4. Svartevatnet og vannene rundt er jo vann som tappes ned hver vår, her går mao isen litt før andre vann. Jeg har selv fisket der i månedskiftet mellom mai/juni flere ganger og da er det som regel helt åpent og isfritt på hele vannet.

    Regner med at isen forsvinner fortløpende derfra om vi får en litt varmere værtype fremover :thumbsup:

    Vil absolutt anbefale å prøve der rett etter isen har brutt opp, mot slutten av mai. Da har vi hatt stor suksess med fisket.

    Er ikke like kjent med dåfjordvannene.. :D

    Takk for svar! ska ta meg en tur opp dit rundt starten av juni da : )

  5. et must når man kjører ørret er å ha stangen høyt opp i været..altså stang tuppen nesten rett opp, da vil stangen gi etter når fisken prøve å rykke fra, ergo har du ikke stangen opp slik at den bøyen når fisken rykker, er det fort gjort at du har for lite sluring på slik at ørretten drar seg løs. Forøvrig så er det lurt på større ørreter å bare kjøre den så fint som mulig med å ha en hand på sluringen nesten hele tiden, og justere ned med engang den rykker.

  6. Jeg er stor fornøyd med mine klær på tur, bruker følgende på sommer/vår/høst tur:

    Bukse: Norrøna Trollveggen "bib" går helt opp til brystkassen, men seler..genial bukse og veldig vanntett og solid rundt rumpe og kne region.

    Jakke: Arcteryx Pac-lite. Denne jakke elsker jeg, har hatt den i 3 år ca nå..det er en solid gore-tex jakke som er utrolig komprimerbar, kan komprimeres helt ned slik at man kan ha den omså i bukse lomma, ganske tynn da, men slitesterk og vanntett som bare det.. koster vel rundt 2700 nypris. Men vet at flere leverandører har pac-lite versjoner. Under jakka bruker jeg enten fleecegenser eller fleecejakke fra north-face.

    Vader: Har en knallgod vaderbukse jeg kjøpte for 3 år siden. Merket er guideline og buksen heter ventx. Den er veldig tykk rundt kne og rumpe region som gjør den veldig slitesterk. Under vadebuksen bruker jeg fleece-bibs, som er samme prinsippet som trollveggen buksen min, bare i fleece. Denne varmer mer en godt nok! :withstupid:

    Når det gjelder superundertøy så bruker har jeg janus, h/h og bjørn dæhlie. H/H sitt sett er faktisk det dyreste, koster vel rundt 700,-, men faktisk så foretrekker jeg superundertøyet til bjørn dæhlie, synes det sitter bedre på kroppen, og har ikke problemer med at "buksen" sklir ned når man beveger seg!

    Dette settet er byggd for både kaldt og fint vær. Jakken er genial siden den er så tynn, kan brukes som vanlig regnjakke når det er varmt, med glidelåser under armene. Går ofte med denne jakken og sekk på med bar overkropp under om det regner.

    Ellers så har jeg kjøpt nylig en Berghans trollhetta 95 liters sekk som jeg er strålende fornøyd med, sammen med et nytt telt Helsport romsdalshorn 3-manns : )

  7. Hei! nå er vinteren kommet for fullt, og det er svinkaldt oppe i nord-norge. Lurer på om noen har noen tips til dunjakker i prisklasse 2-3000 kr. Har sett litt over alt på nett..kan gjerne være fra en utenlandsk side!

    Noen som har noen anbefalinger..gode kupp på nettet o.l ?

  8. Du har glemt den beste flua, flua over alle fluer! Black Gnat tørrflue! den e snop for fisken:)

    andre fluer som er "bankers"

    Olsen våtflue - får ofte sjørøye på denne

    Kulehodenymfe - Hear head trur jeg den heter, gullfarget kule som "hode" fin etter fisk som står litt dypere:)

  9. Trenger ikke å være at du kaster feil som er årsaken til at du ikke får loddet lengre ut. Har du nok snøre på snella? om du har lite snøre så vil du kaste kortere, fyller du opp snella med mye snøre vil snøre fyke avgårde med loddet som et prosjektil gjennom lufta :) og tror nok det er lurest å ha haspelsnelle ikke multiplikator!

    Jeg selv bruker en 2-10 grams beastmaster stang med 13-15 grams dupp med masse snøre på snella, kaster lett over 70-80 meter :D

  10. Hei! er det noen som har noen tips om fine vann med mulighet for ørrett/røye over kiloet på fastlandet i Tromsø?

    Tenker evt. Tønsvika, Oldervika eller ut mot breivikeidet. Er på utkikk etter vann med kort gåavstand fra veien og mulighet for vading og fluefiske : )

    Tips taes i mot med glede, evt bytte mot noen tips tilbake :lol:

  11. Heisann! jeg fisker ofte på ringvassøya, men har blitt litt lei der jeg pleier å fiske..har vært mange turer i skarsfjordområdet, omkring svartvannet området..og noen turer på noen brae vann på dåfjordeidet(de som har vært der vet hvilket jeg tenker på) men har enda ikke bikket kilosfisk på noen av de vannene..

    Er det noen som har gode erfaringer med dissevannene?:)

    Også lurte jeg på om det er noen som har vært å prøvd seg oppe i stabbdalen ved stabbvatnan, har planlagt en tur opp dit til sommeren.

    Fredrik.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.