Gå til innhold
Fiskersiden

Laksegutt1

Medlemmer
  • Innholdsteller

    37
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Laksegutt1

  1. Kan anbefale Valldalselva som ligger på andre siden av Trollstigveien i forhold til Rauma. Fantastisk natur, store muligheter for laks og gode overnattingsmuligheter.

    Kun en fergetur og 30 minutter kjøring til Geiranger.

    Sjekk eventuelt

    Valldal Camping 6210 Valldal tel + 47 70 25 79 93

    Elvebakken Camping 6210 Valldal tel + 47 70 25 79 14

  2. Du har gode alternativer i Valldalselva, Stordalselva og gjerne Strandaelva hvis det er gode forhold med nok vann. Jeg foretrekker kanskje Valldalselva som er meget variert og spennende i en aldeles fantastisk natur. Forholdsvis greit å få kort og til tider bra fiske.

  3. Det nærmer seg ja :thumbsup: I natt ble de aller første duggmarkene lurt opp av sine små hull i gressplenen. Feite, saftige og flotte. Nå skal de få lov å bo i sine hybler omgitt av gamle aviser, feit jord, litt mose på toppen og havregryn, frem til de skal ut og svømme i Gaula natt til 1. juni. Livet er herlig !

  4. Vi har vært på skreifiske hver vår de siste 15 årene, ofte samme helgen som VM, men aldri i konkurranse. Synes det blir litt vel kommersielt. Innafor i Lofoten har det blitt dårligere og dårligere med årene og vi har kuttet ut dette og fisker nå kun på Yttersia. Utenfor Bø, Straumsjøen og Nykvåg er det alltid mye og stor fisk å få, så det er favoritten nå. Årets tur går av stabelen 31.mars til 3.april, etter at det jævlige vindværet som har holdt det gående i snart 4 uker, gir seg :)

  5. Det får man si. Jeg var ringside i åpningen i ca 2 timer, men det virker stille så jeg reiser hjem. Ser at Svein er oppe ved bilen akkurat i det jeg skal dra og tror at du skal gi deg, men det var vel skifte til spinner som ble gjort. Så tok det ikke lange tida før det smalt på. Gratulerer !

  6. I går var nok siste sjanse for laksen for å gå Gaulfossen før åpningen. Nå er vi over 200 igjen og elva vil helt sikkert stige mer og holde seg stor gjennom hele neste uke når vi ser på yr.no

    Det blir tungt fiske i de nedre deler som vanlig, så krysser jeg fingrene for at det har gått laks tidlig i mai, slik at alle ovenfor fossen får sin del av spenningen

    Kun timer igjen til åpningen i Drammenselva nå. Blir vel ikke noe fiske på meg, men får ta en tur opp og se at den første blir tatt på "kula"

  7. Det var ikke lenge hu var under 160 m3 nei, nå stiger det igjen 173 m3 og temperaturen er vel ikke mer enn 4 - 5 grader så noe rush gjennom fossen på så kort tid kan jeg aldri tenke meg.

    Litt høyere lufttemperatur og noe regn de nærmeste dagene, for så å bli mye varmere til uka fører nok til stor elv ganske raskt igjen. Men noen fanter har nok forhåpentligvis lurt seg forbi i løpet av dagen og vi får håpe Trodheimsfjorden innvaderes av laks de nærmeste dagene. Noen som har hørt noe om forskningsfangster ute på Agdenes i år eller ????

  8. Med værmelding for helga som sier 17 - 18 grader oppe i Haltdalen, så vokser nok elva til 300 - 500 m3 i løpet av kort tid. Det vil nok lokke fisk på elva ganske raskt, så får vi se om vannstanden holder seg frem til 1. juni.

    Det er meldt kaldere igjen til uka, så det blir nok litt jo-jo som Reven skriver.

  9. men har også booket 2 døgn i Mohølen på Kvål fra 3 - 5 juni.

    Følg med på www.laksegutta.no så skal vi blogge hvordan det går med oss og fisket.

    Har forøvrig tatt meg et par kort på Saugen og tar muligens en liten tur på B&L en tidlig morgen også.

    ...kan fort bli litt ubehagelig denne planen, med de nye kvotene - max 4 junilakser :)

    Det blir nok bare med disse 2 - 3 dagene i Gaula denne sesongen, så sjansen på å sprenge kvota så raskt er nok ikke så veldig stor ....

  10. Ble litt mere i tvil nå men man får prøve litt uansett.Man vet aldri hvor det kan skje hehe

    vh orkla

    [/quote

    En ting er i hvert fall sikkert - laksefiske er IKKE forutsigbart. Selv om vald og forhold blir dømt nedenom og hjem på forhånd så kan elva levere hvis man prøver riktig og lenge nok !

    Vi ble på det sterkeste advart om et vald nede på Melhus i juni 2009 - "umulig å få fisk", "stuegulv", "her bare fosser laksen forbi" osv osv. Resultatet etter 1 ukes fiske var 17 storlaks, der den største veide over 21 kg

    Skal ha åpninga i Orkla i år, men har også booket 2 døgn i Mohølen på Kvål fra 3 - 5 juni. Ser at det blir tøft om det kommer mye vann, men tror likevel det er store muligheter for doggmarken fisket med tungt søkke over hovedstrømmen. Tror at laksen stopper opp litt akkurat utenfor grusbakken i den krappe svingen, i kanten mot den nevnte bakevja. HER skal tålmodigheten få utløp, spesielt noen timer etter floa.

    Blir det mindre vann så er det noen fine strømkanter lenger opp som ser giftige ut.

    Følg med på www.laksegutta.no så skal vi blogge hvordan det går med oss og fisket.

    Har forøvrig tatt meg et par kort på Saugen og tar muligens en liten tur på B&L en tidlig morgen også.

    MVH

    Terje

  11. Vi ligger på ei hytte på et sted som heter Myrland i Hadselfjorden og disponerer ei skøyte på 38 fot. Belligenheten gjør at vi kan gå Raftsundet til Hølla hvis været er dårlig utenfor Vesterålen. Ellers går vi sundet forbi Stokmarknes og videre ut forbi Litløy Fyr og litt nordover. Her har vi hatt flott fiske de siste årene. Vi vurderer en overnatting i Straume eller omegn for å slippe så mye gangtid og være i fiskeområdet lenger, men det er selvfølgelig veldig væravhengig.

    Fått mye tilbakemelding på bra fiske nå så spenningen stiger .....

  12. Under to uker til årets havfisketur i Lofoten og Vesterålen nå !!

    Noen som vet noe om innsiget av skrei mot kysten av Vesterålen for tiden ? Eller har det skjedd noe på Hølla eller utenfor Henningsvær ?

    www.laksegutta.no

  13. Jeg er så enig med det du skriver, både om Finnmark generelt og Stabburselva spesielt. Vi hadde en uke i begynnelsen av Juli og slet mye med å få fisk vi også, men naturopplevelsen er helt utrolig !!

    Vi har en lang historie, bilder og film på sida vår hvis du vil ha en dose til med Finnmarksstoff. www.laksegutta.no

    Er klare igjen til neste år !!

  14. Har allerede pakket og er klare for avreise til Alta på Torsdag så følger med så godt vi kan. lokale kontakter forteller om bra fiske om dagen. 2 fiskere tok 10 laks i Sandia forrige dagen, der to av fiskene var over 19 kilo !!!!!!! Det skal også være tatt bra i nøtene i sjøen også. Elva synker jevnt og trutt og er pr nå nede i 106 m3. Det er ikke meldt regn før på onsdag så elva kommer nok til å bli enda mindre, nåe vi som skal fiske i de to nederste sonene er glade for. På liten elv vil fisken forhåpentligvis ta det mer med ro på vei oppover !!!

    Er det noen som vet hvordan det går i Repparfjordelva om dagen ? kommer nok til å prøve der og er spent på om det skjer noe der.

    KUN FIRE DAGER IGJEN NÅ !!!

  15. Jeg har veldig gode erfaringer med en kastewobbler som heter Vicke. Finnes i flere fargekombinasjoner, er meget gode å kaste med, synker raskt og går godt i vannet. Spesielt gode ved litt god strøm i vannet.

    Tatt mange lakser på disse !!! :lol:

    Senest i Gaula åpningsuken - se bildeNaa_er_det_slutt_1.jpg

  16. Vi er vel like usikre som deg. Skal fiske Elvestrand 4. juli og Ellilaholmen/Badomella 5.juli så vi følger godt med på hva som skjer. Det virker å være veldig lite vann i elva i forhold til at det fortsatt er juni. Etter det jeg vet så er det også lite snø igjen i fjellet. Hvis det ikke kommer mye regn så vil sikkert elva være liten fremover og det stopper nok mye av oppgangen.

    Ser også i en annen artikkel at det er veldig lite fisk i Repparfjordelva også og at man her skylder på Springere (Kvitnos) i fjorden, men er redd for at det vi ser kan være starten på en dårlig sesong, etter at smålaksen har mer eller mindre uteblitt de siste tre årene.

    Håper selvfølgelig at jeg tar feil !!!

  17. Ja elven liknet litt på Amazonas eller Missisippi de to første dagene og vi brukte mye tid på å forske oss frem til hvor fisken kunne ta. Så langt nede så er det enorme mengder fisk som passerer så det handler om å finne ut hvor de eventuelt stopper opp og nøler noen minutter, på de forskjellige vannstandene. Men vi knakk kodene etter hvert og fikk til slutt en utrolig uke på et for oss, helt nytt vald. Vi holder på å redigere kjøring av 16 kilos + noen mindre fisk også så jeg skal si fra når disse ligger ute.

    Skitt fiske videre !

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.