Gå til innhold
Fiskersiden

stangfiskærn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stangfiskærn

  1. Har tenkt til å ta noen turer med båt i Vansjø og eventuelt Glomma til helga. Har fisket med båt i Vansjø en del, fisket mye langs sivet, men har så og si aldri fått noe større enn 2 kg. Lurer på om det er noe tips til oss jeg, eventuelt wobblere vi bør handle inn, kanskje ikke bare kjøre langs sivet?

    Var i Vansjø i går. Fisket mellom Henestangen og Ros. Kompisen og jeg fikk totalt 23 abbor, 23 gjedder og 11 gjørs. Det var stort sett smått med største gjedde på ca 3kg og abboren lå fra halvkiloen og nedover. Når det gjaldt gjørs så fikk vi ingen over kiloen, men moro var det. Alt ble gjenutsatt. Vi fisker konskvent med dyptgående wobblere og holder oss så langt fra land at vi fisker mellom 5-8 meters dyp. Totalt sett fisker korte, tykke wobblere bedre enn lange og slanke. I går var det firetiger og brunbeige wobblere som fisket best, men det kan variere fra gang til gang. Noen sikre kort i slukboksen er Salmo Hornet, Shad rap og Shad rap jointed.

  2. Hva fikk du fiskene på da?

    Legge ut bilder kan du bruke enten www.photobucket.com eller http://fiskevatn.no/foto/?g=h

    Den største gjedda tok jeg på 12gr spinner fra ABU. Fikk en liten gjedde på jerk. Resten tok jeg på en dyptgående Kinetic wobbler, firetiger. Kompisen fikk samtlige av sine fisker, 7 stk, på en liten, 5cm, nedslitt amerikansk Wobbler som kun går under navnet "beistet". Den fisker som h.... Har en likeens selv, men jeg får sjelden noe på den. forklar det den som kan.

    Hva funker best i Tunevannet? Så at du hadde vært der 1. mai.

  3. Har du noen bilder fra turen du vil dele med oss da?

    Sorry tok ingen bilder. Eneste fisk veid var abboren. Gjørsene var foresten under kiloen.

    Hadde vært greit med tips om Hvordan man legger inn bilder. Kamera er jo ofte med på tur. Har mange feite solnedganger.

    :)

  4. Søndag var det endelig klart for årets første tur til Vansjø. Kompisen og jeg fisket oss fra Henestangen til til Oksenøya, videre opp til Hjertebråtan for så å avslutte i Borgebunn. Det ble en fin start på året med fire abbor, største på 1,2 kg. 9 gjedder, største ca 3,5kg og to gjørs. vanntemp lå mellom 10 og 11 grader.

    Deilig å være i gang igjen.

  5. Hei igjen,nok en tur til Oven-området,fisk over alt men utrooooolig selektiv....:Et par av gutta hadde tatt noen ørreter før på dagen,kom ut dit etter jobb med store forhåpninger om flex i stanga.Fisken vaka ca hundre meter ut fra strandlinja,jagde sild antagelig(mye små sildesprett ispedd kraftige plask i utkantene av stimen)måtte bare sitte å vente å håpe på at stimen kom nærmere land og innenfor kastehold med flua.Etterhvert forsvant alt av kastebris,det ble helt "stuegulv",men vakinga fortsatte imot strandkanten.Tok en lang pause med mat og ljuging,forlenga fortommene og diskuterte fluevalg,da endelig fisken kom inn,tok det helt av ang hopp og sprett...skulle tro det var en kjempestim med sei,men det var ørret,overalt var fisken,kopparret overflate hvor du enn så....Men ville sø"en ta???neida....refuserte alt vi hadde av fluer i boksene,kasta rett i vak bortimot 100 ganger,kasta forbi og hurtige inntrekk,handtvisting,reker-børstiser-streamere-tanglopper,ingenting......Tok tilslutt en 350 grammer på tangloppe,etter 2 timer midt i vakorgien! :) Skulle tydeligvis hatt med 4/5 stanga og brunørret fluene,mygg-nymfer o.l kanskje det hadde vært tingen...?Har opplevd dette "fenomenet"en gang før i Jonsenbukta i Svelvik for mange år siden,da lykkes vi a ta noen på små svarte spinnere.Noen som har forslag ang hva sø"en beiter på like under og på vannfilmen???Mvh Pistus

    ""

    Jeg og en kompis kom litt før åtte. Da var det ganske stille, og det gikk en båt og dorget ut for stranda. Litt over ti hadde jeg tatt oppstilling ytterst på steinraet. Her fikk jeg først en trehektos og så en fin fisk på 1,4kg. 46cm lang. Mistet en kilosfisk. Full fart en snau time så ble det stille igjen. Begge tok på kystwobbler.

  6. Denne er kansje litt på kanten, men mange av oss i Østfold drar jo til Sverige å fisker. I går så var det naboen og jeg som var på Påskens store ekspedisjon. Vi la i vei inn i det ukjente litt over fem på morgenen og nesten på høyde med Uddevalla satte vi kursen utover mot saltvann. vi lette oss frem til Åbyfjorden hvor vi prøvde to plasser. Første stopp ble Vrångebekk. Her vaket det i et sett, men det var helt umulig å svinge stanga. Brunalgene løsnet fra bunnen i store seige flak. Ytterst i fjorden lå Slevik, Skrives med svensk æ, Her var det bedre, og plassen ga i fra seg 5 ørret. 3 på meg og 2 på naboen. Alle var under målet og ble gjenutsatt. Vi dro igjen videre og prøvde oss på et sted i Brufjorden som heter Tuntorps Sandvik. Her fikk jeg turen største ørret. en utgytt hanfisk på drøye kiloen. Den gikk også i retur. Siste stopp ble Knarrevik nord for Strømstad. Jeg var heldig her også og fikk en ørret på sine modige 6hg. Faktisk turens fineste fisk. Feit som en julegris.

    Kan anbefale alle å sjekke ut www.skagerrakfisk.com. Her kan man laste ned en 16 siders PDF fil med 30 ørretplasser mellom grensa og Gøteborg. Med Eniros karter og flyfotos i tillegg så finner man frem så lett som bare det.

  7. Langfredag fisket jeg unna Åven i Råde på formiddagen. Et enslig napp, og den var ikke stor.

    På ettermiddagen og utover kvelden ble det fisking i Risholmsundet. Her hadde en kompis tatt en fin ørret på 1,1kg på formiddagen. Måkene plukket børstemark og vi så flere vak. Naboen var også med. Deriblant en skikkelig sværing som vrengte rundt i overflata etter børstmark. skjelve. For å gjøre pinen kort så fikk naboen en haug med skrubber på agn mens jeg fikk en liten ørret-tass helt inne i tangbeltet ved titiden på kvelden. Det vaket jevnt hekle kvelden, men hva hjelper det når det er mat i mengder. I går var det påskelam, rødvin og kaffe avec. i dag dro fruen og jeg til Skipstadsand på Asmalø. Der fisket jeg meg nedover mot Håbu. Det ble en liten ørret her også. Påskens morsomste. Jeg fisket ultralett. 6 fot stang opp til 10gr.

    I morgen går turen til Sverige.

  8. Hvor på Lervik var dere?

    Tangen, men som sagt vi var syv fiskere der på det meste, og kun småfisk ble tatt. ;)

    Hei , må prøve å bidra med mitt for å øke gleden av denne fantastiske sporten. Var i Foten og fikk på en (ca 2kg ), men den ga seg etter 10 min og vinket farvel. Men det er helt klart noe på gang nå. Det er bare å være på rett sted til rett tid. Og det er ikke i sofaen. Skitt fiske alle sammen. Fangst rapport kommer, må jo bare få den :D:P

    Glemmer aldri påskeaften 2006. Nydelig vær og masse mennesker i Foten. Hadde ikke tenkt til å fiske av stranda med så mye mennesker til stede, men da jeg kom bort til stupetårnet kunne jeg ikke dy meg og tok et kast tvers over stranda Ørreten satt direkte. Nydelig blankfisk på 2,2kg. Det er den eneste gangen jeg har fått ørret med stort publikum. da fisken kom på land var det stående ovasjoner rundt hele stranda. både stolt og litt flau på en gang, men mest stolt. :P

  9. Nabo`n og jeg sjekket ut Lervik i Onsøy i går kveld. Plenty av ørret, men bare smått. Det ble ni småtasser på ham og fire på meg. Alle gikk i retur. Fikk en telefon for en times tid siden av en annen kompis som har fisket av samme området i dag. han stoppet å telle på tyve. Bare smått og alt i retur der også. Vi fikk på sluk i går. Han gjorde det vel så bra med flua i dag. For min del er jeg kjempefornøyd. :) Endelig sprakk nullen.

  10. Var ute i går i det nydelige været. Fisket på begge sider av Spjær. Mye napping, men bare småfisk. Skulle avslutte i Spjærkilen. Da jeg kom over dit hadde en garnfisker staket båten helt inn på grunna hvor han satte ut garn. I stedet for å begynne å kjefte tok jeg frem fotoapparatet og begynte å knipse. Har aldri sett et garn komme så fort opp av vannet noen gang. Skal si fyren forsvant fort. Da det begynte å mørkne så jeg flere vak, men ørreten var i det umulige hjørnet.

  11. Stå på,treffer den til slutt....

    Ikke i dag heller. Flere napp, men nærmere kom jeg ikke. første stopp var Asmaløy. Her nappet flere fisk uten at noen satt. Naboen kom utover og ventet på meg ved det gamle fergeleiet. Han tok noen kast og vips så hadde han landet to flotte gjeldfisk på henoldsvis 800 og 1250 gr. Grisemisunnelig. Ferden gikk videre til Kirkøy. Også her var jeg i kontakt med fisk uten at den ville bite ordentlig. Siste stopp var fastlandsveien. Her krydde det som vanlig av folk. Jeg var ikke i kontakt med fisk her, men jeg snakket med en kar som hadde fått 4 ørret i løpet av dagen. Håper bare det fine været holder seg. Sesongen for kveldsturer er jo i full gang. :blush:

  12. 4 timers tur i dag. Rakholmen/fredrikstadholmen. Intet napp. Fikk tatt tempen ytterst. 4,1. Tror det ble en riktig temp. Hvor høy temp bør det være før det begynner å skje. Børstemarken f.eks.

    Har sittet og lest litt i journalen fra i fjor. Da var det ikke is og frem til dd hadde jeg fått 21 ørreter med en på 1,5 og en på 1,9 som topp. det bet jevnt og trutt både i jan, feb og mars.

    I år kom isen i feb. I jan fikk jeg 7 ørreter med 1,5 og 2,6 (dårlig fisk) som topp. etter dette kom kulda og isen la seg både her og der. Har fisket over alt hvor det har vært åpent vann. Både ut mot havet og innaskjærs på leirbunn. Ikke en ørret hardet vært å se, men jeg tror og mener å ha hørt at 4 grader er den magiske grensa for at børstemarken skal begynne å lee på seg. Dessutener det fullmåne på Skjærtorsdag så det ligger an til en knallpåske. :)

  13. Det er helt utrolig hvor mange som er ute å fisker om dagen. Var en liten tur på Foten i går. Tendens til kødannelse!

    Hverken på Foten eller dagen før ved Bevø Camping ble det noen fisk.

    I dag var det den 17. turen på rappen uten ørret. fisket av Risholmsundet i dag. Lørdag brukte jeg 9 timer på Oven i Råde uten et napp. Må bare stå på. Snart må det løsne.

  14. Var ute både lørdag og søndag. Lørdag i Onsøy. To plasser ble besøkt på Hvaler søndag. prøvde både flue, sluk og jerk. helt dødt. Går rykter om ørret på 2,5kg fra Bevø på Søndag. Skulle vært tatt på flue. Med tøvær hele denne uken tror jeg snart det eksploderer. Grunne sydvendte viker er saken.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.