Gå til innhold
Fiskersiden

nordheim

Medlemmer
  • Innholdsteller

    63
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nordheim

  1. Ja akkurat slik jeg tenker. Takk for den. Men har ikke vært borti sneller UTEN brems på trommelen, men det finnes vel. Kjøpte nylig en Daiwa Saltist Hyperspeed og lurte fælt på akkurat dette temaet. Men her fantes også mekanisk brems for trommelen så det er ikke helt lagt bort selv på nye produkter. Forresten en snedig snelle med bl.a utveksling 7.1 :1. Fin bl.a til uerfiske. Når du sveiver inn lina på denne merker du forskjellen på kvalitet og kvantitet. Har kjørt 2 store kveiter allerede på denne og har aldri opplevd maken. Anbefales.

    Takk for innspillet til denne tråden. Falt litt utenfor, men måtte bare skryte litt av min nyervervelse.

  2. Sikkert noen som sitter inne med kompetansen på hvordan man stiller inn presettingen av bremsen på havfiskesneller? Det er vel samme prosedyre på sneller med stjernebrems også? På haspelsneller er det tyngden av sluken som avgjør innstillingen av bremsen på trommelen, noe av det samme for havfiskesneller?

  3. Beklager at jeg generelt roste Avet i hele deres sortiment, men tenkte da på deres raptor som jeg selv eier og er meget tilfreds med.

    Finnes mye bra på markedet idag, men smak og behag betyr også en del. Som feks snellas sveivelengde og grep.

    Har i det siste blitt svært gira på Daiwas sneller som innebærer kvalitet og styrke. Bruker feks Hyperspeed Saltist når jeg fisker uer. Med god utveksling er det fort gjort å sveive inn 200 meter sene. Samtidig er den veldig hendig å jobbe selv om den er stor. Denne og Shimano Talica er mine topp 2 når jeg drar ut, sammen med en litt eldre Penn Senator 30-50 lbs havfiskestang er jeg aldri redd for hva som skulle bite på mine agn og kroker.

  4. Daiwas Saltist leverdrag Hyperspeed med utveksling 7.1:1 er ingen dum ide for de store kjempene i havet. Lawson extrem jigger er bra tilbehør som stang. Har tatt mange store fisk på dette utstyret, og det svikter aldri. Ellers kan du jo prøve sneller som Avet eller Accurate som du garantert blir begeistret for. Det er utrolig bra kvalitet.

    Søk litt på ebay - det er bryet verdt

  5. Frarådes å gjøre det, da vil sena bare skli. Bind på monofilamen og knyt multi til denne etterpå eller bruk tape på spolen før du knyter multi.

    Den er grei. Men lurte på om det finnes knuter som kan brukes til dette formålet? Eller må man ty til mono og så skjøte multi og mono?Og hvilken knute anbefales da som samtidig ikke bygger så mye?

    Den er grei. Men lurte på om det finnes knuter som kan brukes til dette formålet? Eller må man ty til mono og så skjøte multi og mono?Og hvilken knute anbefales da som samtidig ikke bygger så mye?

    Der kom svaret meg i forkjøpet.

  6. dorging med jigg ganske enkelt. Men en mer detaljert beskrivelse fra persa eller frank hadde vært knall :)

    [

    Høres tilsynelatelig ut som ren dorging ja med motorkraft i motsetning til generelt driftfiske. Greit det hvis det er slikt. Her på Helgeland har også kveita kommet sterkt tilbake og det meldes stadig inn om gode fangster. Også stor kveite. Håper på ei i bra størrelse denne sesongen med jigg. Gangvadsetting er også et adrelaninkick. Knyter for tiden et par gangvader som skal ut snarest etter april måned er omme :thumbsup:

  7. Hei! Vi oppsøker også grunner og kanter, gjerne hvor det fins småsei. Har inntrykk av at kveita jakter småsei oppå grunntoppene på floa og ellers ligger i kanten av grunnen ellers. Det er tenkelig at kveita ved å ligge i kanten på grunnen får med seg byttefisk som passer på øversiden eller inn på grunnen.

    Som regel blir det ganske strømsterkt over grunntoppen, spesielt på stigende sjø og da er det gunstig å driftjigge ettersom man får fart på jigen samtidig som man dekker store områder. Ved drift under 1 knop går vi over til jigtrolling. Fordelen med trolling er at man får fart på jigen og gir den en lokkende gange samt at man fisker over store områder og at man kan bestemme driftet selv.

    Vi fisker som sagt endel oppå grunnene, men også mye i kanten mot grunnen eller land. Og i renner mellom grunner eller mellom grunner og land.

    Er usikker på hvor mye fargen har å si, men jeg bruker mye blått/svart/sølv på grunt vann og mer rødfarger på dypt vann. Tror imidlertid gangen på jigen har mest å si for å trigge kveita til hogg.

    Den er grei. Da tenker vi likt om akkurat om den biten. :thumbsup: Men hva innebærer det du kaller jiggtrolling? Gradvis innsveiving opp i vannlagene med innlagte pauser eller annet?

  8. Har prøvd jigging etter kveite ved drivfiske eller oppankring/havblikk. Fisker hovedsaklig grunt dvs. ned til ca 30 meter. Har brukt sjøkart og lodd flittig og lett etter sandbunn eller skaller(grunner). Ved setting av gangvad bruker jeg ofte å sette opp mot en grunne hvor jeg vet kveita henter ned bl.a sei. Det siste med stort hell. Ønsker litt feedback på hvordan dere kveitefiskere som bruker jigg angriper dette fisket. Når det gjelder farger har jeg fått på de fleste. Tror lysets refleks betyr det meste iallfall i det øverste vannlag.Ser fram til svar på denne topicen.

  9. Halstensen bruker sirkel både til hel agnfisk og biter. Og han kan iallefall skrive under på at det funker. J-krok bør ikke brukes da det er minstemål på 80cm på kveita og det kan bli vanskelig og sette ut fisk som er kroka dypt med en vanlig J-krok

    Viktig moment det ja :)

    Bruker utelukkede sirkelkroker nr 16. De kroker godt og sitter bestandig i munnvika. Dette betyr at man kan gå ned på tykkelsen på forsynet (fortom) ettersom forsynet ikke vil gnages av mot tennene som det kunne gjøre med rette kroker som fisken svelger. Tynnere fortom fisker betraktelig bedre.

    Med rette kroker måtte vi bruke forsyn på minimum 2,5mm mens ved sirkelkroker kan man gå ned til 1mm flettanylon.

    Bruker du da impregnert forsyn?

  10. Litt interessert å høre erfaringer til dere som setter gangva og hvilken agnkrok dere foretrekker. Har noen gangvaer med nr. 16 rundkrok som jeg synes er ok, men har allikevel fått mer fisk på rett krok. Har jo sett at de ganger kveita har tatt rundkroken sitter den sikkert, men det er kanskje større sjanse å spytte den ut ettersom den er så rund og at det er det som gjør at jeg mister en del av denne flotte fisken?? For øvrig har jeg jo et eldorado her på Helgeland med holmer og skjær overalt. Dessuten har jo kveita de siste årene kommet voldsomt tilbake :) og mange får den på bla. Stormjiggene.

  11. Som de andre sier, noen ganger gjør den kjempeforskjell, andre ganger ingen,

    er nok lurt å ha en i bakhold.

    Har prøvd med både grønt og blått lys. Blått er det beste synes jeg. Fester escaen en halv meter over pilken/agnet og bruker selvlysende perler eller gummi nederst mot agnet. Dette gir ofte uttelling ved ellers lunkent fiske og jeg tyr ofte til denne metoden.

  12. Et vanlig utsagn dette, i laksefiske sier vi: Er den i bettet tar den kjøttpølser agnet på hestesko. :lolu:

    En ser jo at de bare får "drit fisk" på denne smørninga. Ulke, håbrand, rokke. 5-56 kanskje gir mer ansett matfisk som torsk, kveite, breiflabb. :bbq:

    Traff på en is-fisker for mange år siden som påsto at Nivea krem (fra den gamle blå blikkboksen) var suveren ved isfiske. Man smurte inn hendene , og overførte litt av dette til agnet. Samme person påsto at LDB håndkrem benyttet på samme måte på laks og ørretfluer hadde utvilsomt god effekt. Vi kan jo le av slike ritualer, men mannen fikk faktisk bra med fisk.

    Bra innlegg :) Det er jo helt på det rene at fisk som oppdager "nye" lukter eller farger vil prøvesmake. Og er smaken interessant spises det av agnet. Men mener seriøst at man må vurdere miljømessig hva man benytter som agn. Husk mange bekker små..... :growl: Har jo med egenerfaring fått sjøørret på tyttebær uten WD-40 sprayet på tyttebæret :bbq:

  13. Vær klar over som Hafnor sier at pris gjenspeiler kvalitet - i alle fall stort sett. Det kan sies mye om store sneller, men for oss som fisker norske arter vil det nok alltid holde med feks en Shimano TLD 20.Har selv en Avet, samt en Shimano som nevnt. Intet har hittil stoppet mitt fiske pga bremsekraft eller styrke, og disse snellene har vært ute en par vinterdager her på Helgelandskysten. :lolu:

  14. Tenker litt i samme bane som halvorhg. Det er trist og vemodig å se bl.a. all tråling som foregår i norske fjorder. Greit at trålen slipper ut noe av det man ikke ønsker, men trøste og bære hvor den renser havbotnet og det eksistensgrunlaget det betyr for enkelte arter :) I tillegg er mange lite nøye med bl.a. garnfiskeriet der det benyttes kun ett iltau og sågar ei blåse. Det betyr at dersom denne ilen setter seg fast og at garnet forblir stående, står det og fisker i mange år. Kanskje litt offtopic, men det er tross alt inkluderende i helheten når vi teller opp truede arter. Samtidig høres det fra yrkesfiskerne at uerbestanden vokser :)

    Forstå det den som kan. I all hovedsak er det beste forslaget minstemål. Det neste må bli totalforbud. Det burde innebære garnsetting, tråling m.m etter div. arter til respektive tider i året.Som hobbyfisker ser jeg mye rart som jeg fordømmer på det sterkeste. men min stemme blir aldri hørt i det store kommersielle sluket. Det er en stor oppgave fiskerdirektoratet står overfor og jeg tror mange arter skal bli ganske glisne i årene framover.

  15. Hehe,trodde fisken i Bergenområdet kun beit på Kongepilken jeg?

    He,he. Hva slags type pilk er dette? Ala svenskepilk eller rørpilk? Og som svarene på forespørselen hentyder - ingen konge blant pilkene?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.