Gå til innhold
Fiskersiden

sverreef

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sverreef

  1. Det er jo EN stor fordel emd dagens oanlegg- de er himla lette å få bort.... alle spor borte etter kort tid. Sprenger vi disse inn i kysten vår står de der til evog tid.

    Her reiser du et veldig viktig poeng i denne debatten, Karl Inge. Uansett hvor forferdelige næringens ødeleggelser fremstår i dag, dreier det seg i all hovedsak om skader naturen kan og vil lege så sant den får muligheten til det. De enorme naturinngrepene og sårene en eventuell landbasert drift vil etterlate seg langs den norske kysten er derimot permanente.

  2. All fisk som når markedet er sporbar. Det er innskjerpede krav fra EU om at all fisk skal ha følgende info:

    -Navn eller pakkenummer på slakteri.

    -Navn på oppdretter

    -Navn på eksportør

    -Oppdrettsfisk skal være merket som oppdrett. Det er ikke nok med artsnavn

    -Tydelig batchnr.

    Så all hel oppdrettslaks og filet som omsettes i Norge er merket med denne informasjonen? I så fall burde boikottaksjon mot oppdrettere med gjentatte brudd på lakselusforskriften, og store rømninger være et reelt pressmiddel fra forbrukerhold.

    Enhver som har erfaring kan lese utrolig mye info ut av disse merkene. Har ikke så mye kunskap om videreforedlete varer enda. Tror mye av merkingen blir borte etter foredling og ompakking.

    Skal prøve å sjekke litt rundt dette neste gang jeg er på butikken. I beste fall regner jeg med at forbruker ikke kan spore produktets opphav lenger enn til siste foredlings-/pakkested.

  3. Har lest rapporter de siste dagene som opererer med merkekostnader helt ned i 0,65 kr per fisk, så kostnaden burde absolutt ikke være et gyldig argument mot merking, nei. I tilfelle det skulle være uklart var det forresten den handholdte skanneren jeg tenkte på når jeg snakket om kostnad i det forrige innlegget mitt...

  4. Det er ikke nødvendig for den enkelte å ha en scanner. Den er visstnok ikke bedre enn at man kan avsløre om det ER et merke der. Merket må opereres ut for å leses. I store prosjekter er det greit å scanne fisken for å vite hvilke fisker men trenger å skjære i. Nå er det slik at de aller fleste oppdrettslakser har synlige tegn, og at man dermed bare skærer av hodet, og overlater til rette myndighet å ta avlesingen.

    Er fullstendig klar over det. Nå vet jeg ikke hva en slik sak eventuelt ville kostet, men jeg hadde i hvert fall ikke vært i tvil om å velge bort en ekstra stang eller snelle til fordel for å kunne fjerne all tvil i tilfeller som dette:

    https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=50393

  5. Med tanke på at Fiskeridirektoratet angivelig har jobbet med en utredning om merking av oppdrettslaks siden vinteren 03 uten at noe har skjedd, samtidig som situasjonen for villaksen bare blir mer og mer kritisk, er det tydelig at det er viljen til handling det skorter på. Merking vil selvsagt ikke løse rømningsproblemet, men selv om ingen av merketypene per i dag er feilfrie, er det i hvert fall uendelig mye bedre enn dagens situasjon. Som sportsfisker skulle jeg gjerne ønsket at merket var visuelt og ikke bare synlig post mortem, men hvis snutemerking skulle bli innført, ser jeg ikke bort fra at en handholdt skanner/metalldetektor kan bli en fast del av fiskeutstyret mitt, for å kunne skille sikkert mellom merket og umerket fisk i tvilstilfeller.

    Litt på siden, men hvordan er det forresten med kravene om merking av oppdrettsprodukter. Er det for eksempel mulig å spore ferdigproduktene helt tilbake til oppdretter, slik at en bevisst forbruker kan velge å boikotte varer fra de verste miljøsynderne?

  6. Selv fisker jeg bare med flue, men er mildt sagt sjokkert over lakkvaliteten på slukene pappa har brukt i sommer. Etter bare en tur er det bare grått/sølv igjen. Slukene har i og for seg fortsatt å ta fisk, men man mister selvsagt effekten av/muligheten til å skifte farge. Kan ikke huske at det var så begredelig så sent som i fjor, men da brukte han kanskje noen gamle sluker vi hadde hatt liggende. I likhet med Gimbo dreier det seg blant annet om Stingsilda og eventuelt også Jensen Pirken/Sild om jeg husker riktig, så det skal bli spennende å se hva Sølvkroken har til svar.

  7. Pappa har en Super 2500 GT-RA (kjøpt i 2006) som han er strålende fornøyd med. Han er kanskje ikke den som fisker mest, men likevel har snella blant annet flere 5-kilos lyr på samvittigheten, og nå i sommer tok han også en 74 cm lang havabbor med den uten noen form for problemer. Bremsen og drivverket er fortsatt mykt og fint, uten antydning til slark, selv om "vedlikeholdet" begrenser seg til et par skyllinger under springen, så her tror jeg i likhet med andre postere at du må ha fått et skikkelig mandagsprodukt, Gimbo.

    Ultegra 4000'en han har, forøvrig kjøpt fra lakselorden, virker også bra, men den har ikke vært gjennom en skikkelig ilddåp ennå.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.