Gå til innhold
Fiskersiden

villlax

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 966
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av villlax

  1. På Hardangervidda finns det faktisk en veldigt unikk ørretstamme. Nå er jeg usikker på om noen av disse ørretene er fra den stammen. Det unikke med denne stammen er at dei også har "prikker" i augene slik at det ser ut som dei har er kryss/kors i augene. Meget merkelig ørret. Fiskeforsker Øystein Skåla hos Havfirskningen i Bergen har m.a. flyttet noen yngel till Kvinnherad. Jeg selv har fisket opp noen av disse fiskene som er en meget hurtigvoksende ørrettype. Augene var helt merkelige på disse men, jeg visste dog vad det var for en stamme.

    Sjekk dette neste gang dere fisker på hardangervidda og rapporter gjerne hvor dere finner denne stammen som kalles for "Prikkaure".

    http://www.museumstavanger.no/Portals/48/Biblioteket/Aarbokartikler%202000-2010/2000%20Finprikkaure%20-%20en%20sjelden%20og%20truet%20variant%20av%20aure.pdf

    Stemmer det. Har faktisk fått en slik på Osterøy. Ca 10 år siden. Viste da om at det var observert slik fisk på Osterøy men om disse finnes der ute i dag tviler jeg på.

    • Like 1
  2. http://www.ifinnmark.no/Godtar_at_hver_tredje_laks_d_r-5-81-29195.html

    Lurer på hvem som sitter å venter/sjekker til 30% er oppnådd. Og ikke minst, hva da???

    "– Ved å innføre dette trafikklys–systemet får man konkrete størrelser å forholde seg til i forhold til hva som er en akseptabel miljøpåvirkning. Aktørene vil få anledning til å vokse så lenge lyset er grønt. På gult er det frys, og blir miljøindikatoren rød vil det bli gitt pålegg om reduksjon av produksjonen, sier Aspaker."

    Er det 1 april?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.