Gå til innhold
Fiskersiden

sigbjørn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    255
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sigbjørn

  1. Jeg fisker endel i samme området som deg.

    Jeg bruker en Lawson 15-40lbs... noe jeg syns egentlig er litt for heavy.

    Blir kjekkere med noe lettere utstyr.

    30lbs er en fin balanse, og takler større fisk uten problem... dersom du må ha noe som tåler litt :)

    Tor Arne

    He, he. Jo, så rett, så rett.

    Glad for at eg befridd frå utsyrsdemonen når det gjelder både jakt og fiske. Har ikkje alt det beste men heller ikkje det verste, eg nermare 15 langer over 20 kg og derav 5 over 25 kg på stang, har uoffisielt bikket 30 (på profilbiledet mitt) Eg har tru på det eg sjølv holder på med og ikkje det alle andre som fisker driver med. Ka krok og stang den eine og andre bruker og liker, bryr meg absolutt veldigt lite og ingenting.

  2. Ja okei, tusen takk for info og hjelp. Jeg vil nok holde meg til 50lbs jeg har fått med meg det fleste små napp med denn 50lbs av Penn så er fornøyde med dem. Einaste jeg lure på er hvilket merket som folk syns er best? :) Både av kvaltiet å fiskingå?

    Takk Sigbjørn sok ikkje komentaren din før nå. Jeg har opplevt selv hva du meine med sveiing å ikkje minst med å fiske med for harde stang har prøvt enn 80lbs i Gandsfjorden å det var extremt kjædelig! Så men denn Penn Overseas Pro 50lbs er jeg veldig fornøyd med siden denn er så lett i tuppen at jeg for med meg det små fiskene på stangen å når dem bite. Einaste som slår meg litt i veien er at denn ikkje er enn Inn Liner og at jeg ønske å har enn Inn Liner som kan dele i mer enn 2 deler for å minske reise frakten, men det blir vel mest uaktuell pga senen som går via stangen.

    Så bra. Eg har forgjengaren til "Pen - Overseas" , Penn-Powerstick 30/50lb. Det er og blir gostanga mi ser det ut for. Eg passer på den som gull for eg veit ikkje om eg får tak i tilsvarende, den er 7fth og todelt frå 2005. Eg har testa det meste og det beste av stenger, men uansett den Penn-stanga blir min bedre halvdel i havfiskesammenheng.

  3. Hei.

    Anbefaler ei stang som ikkje er altfor stiv, da dette ofte resulterer i hardere fiske. 30 lbs går greit i dei fleste tilfelle, ikkje meir enn 40lbs. Skaff deg ei ikkje så alfor stiv fiskestang, men heller ei litt følsom stang med ein god rygg eller ei stang som tuppen tåler å bli bøyd. Det er litt psykologi i fiske, har du ei stiv og hard stang blir det til at ein ofte dreg vel hardt til når ei skal ta opp ein skikkelig fisk. Har du ei litt mjukere og følsom stang, fisker du finere kjører fisken meir og heiletatt tar fisken inn finere og roligere. Dette seier eg av erfaring og står fult inne for det. Eg sveiver nå uten å pumpe, roligt og greit inn ei 20 kg lange, det er berre ta det litt med ro og ikkje stressa i vei. Eg fisker finere nå med ei forholsvis følsom 40lbs stang, i motsettning til dei første stengene som ente med at eg knekte berre på grunn av tulleskap.

  4. Fin fisk Sigbjørn!

    Eg kjørte hjem båten i fra Valevåg tirsdag, og håper å få lurt opp noen store langer og brosmer i Bokn/Nedstrand området fremover :-) Det har vært et eventyrligt torskefiske i Skudnesområdet de siste ukene, så vi må vel prøve å komme oss en tur dit ut også før den forsvinner.! Lenge siden jeg har vært på dypet nå så eg blir litt blank i øya når eg ser slike fine langer du får :-))

    Mvh

    Affi

    Hei, Affi.

    Eg har ligge lågt i terenget når det gjelder fiske på djupe, dei siste to åra. Kansje ok å stoppe opp litt av og til når det blir litt for intenst, men nå er tiden inne for å jakte på stor fisk igjen. Eg har absolutt tenkt å offre meg litt for fiske frammover, så håper det kommer nåken fine bileder på nette framover. Merkeligt at eg sku dompe borti så pass stor fisk første fisketuren min på over eit år. Kaller det heller comback-flaks, Affi.

    Eg har som mål og fiske i Skåneviksfjorden og Åkrafjorden i vår / sommar, kansje om eg skal leige meg ei hytte inne på Knapphus ei helg f.eks. (y)

  5. Hei alle fiskekolegaer på FS. Det begynner å bli ganske lenge si eg har vore inne her på forumet og skrevet fiskerapport. Eg har heller vore lite å fiska på djupet dei siste to åra. Men på lørdag tok Geir åge Aasvik og eg dagen i Bømlafjorden og område rundt Traavaas i eit fortreffeligt fint vårvær.

    Det var ganske fiskeligt tidligt på dagen, men strømmen auka på slik at det tilslutt ikkje nytta lengre. Me havna borti seien først på morgonen, me drog to ogtre i slengen, slik at når me ganske snart hadde fyllt opp ein stamp då sa me stopp og knytte på tackla og egna opp med makrell og kasta dreggen.

    Begynte sørom traavaas på ca. 200muh, men havna retti i håhelvete ganske snart. Då flytta me nordvest av traavaas på litt grunnare vatn, hadde nett fått ned tackle då det tok skikkeligt tak i kroken hos meg. Eg fekk meg ein bra fait ei stund, til slutt gjekk det litt lettare å sveiva inn. Tilslutt komm det opp ei fin lange på 18,6kg som er den største langa eg har dratt opp på lang tid.

    Me hadde oss alt i alt ein veldig fin dag på sjøen, og fekk såpass resultat at det blir sikkert ikkje lenge til før me er ute på djupet igen.734017_568884436462744_1440490187_n.jpg

  6. Såre anngåande Digernessundet?????.... mulig eg e ein pappskalle, men no e eg ikkje med :D...

    Skal vedgå at eg ikkje har fiska i DS siste 2 åra, men som sagt siste turen gav ei blålange til meg.

    At eg har landa over 20 blålanger der totalt er eg sikker på, ofte fleire på ein tur.

    Men eg er langt på veg enig i det du seier om at det ser ut for at det har minka på dei stooooore langene.

    Ei lange på 25+ er vel ca 30 år gamal etter det eg har lese. Det er tatt ut mange over 20-25kg siste 15 åra etter at agnfiske på djupt vatn med oppdregga båt har gjort sitt inntog.

    det virkar som dei store fiskane er relativt stasjonære i DS, me merka jaffal at det vart "tomt", men ein retur 2-3 år etter på plassar som ikkje leverte fisk på slutten av tidlegare glans periodar kunne då by på eit eventyrleg fiske.

    Grattis med fresk sei forresten!, agn eller gummimakk?

    Ein liten makrellstrtimmel på stor gummimakk.

    Men ein ting er sikkert uansett etter alle turane eg har liggje på dregg det siste året uten å fått ein einaste fisk, så er fiskesuget konstant. Må vera at eg lever på gammle minner frå tidlegare år.

  7. Som med alt djupvannsfiske så er lokasjon det desidert viktigaste, og det er i digernessundet som i Ålfjorden eit par hotspottar.

    Som Even seier så gav "Blålange plassen" fisk sist det vart fiska der.

    Min siste tur der gav også berre ein fisk utanom svarthå, og det var og ei blålange.

    Trur ikkje så mange har fleir timar på dregg i Sundet enn meg å Even, så eg vil sei at me har bra belegg for å hevda att det er ein brukande blålange plass. Største eg har høyrt om var vel rundt 15kg.

    Eg har BETYDELEG mange timar på dregg på Tråvåsen fordi det er hevda at det er ein kjempeplass etter store brosmer og langerB) .... ja nokon store fiskar er det blitt (med lange topp på 27kg), men fy flate så mange timer uten fisk!... MAAAAAAAANGE dagar faktisk. :o

    Så å avfeia Digernessundet som ein "dårleg" fiskeplass fordi du har gjort nokon bomturar der blir litt feil synes eg.

    Sjønna godt dåke blir litt sårte ang. Digernessundet.

    Traavaasen som Digernessundet, oppskrutt p.g.a. det var ein gong. Eg er ikkje den som dreggar opp på traavaasen oftast, heller sjeldnare og sjeldnare.

    Faunaen forandrer seg på jupet også, ein viss forandring er det der også uten at eg kan slenga ut ein forklaring på da, som om eg kan og veit det meste om fiske.

    F.eks.Korfor er det så inni hampen med flekkhå og svarthån i Bømlafjorden og Stokksundet heile året, sommar som vinter, i forhold til få år tilbake?

    Men eg meinar ein del ting om fiske, men tar veldig ofte feil berre så det er sagt. Men så er eg heller ikkje så snar til å gje forklaring på feilvurderinger.

    Gje meg melding om neste gang det blir fiska ei blålange i Digernessundet, trur det kan bli eit par år til. Snakker med yrkesfiskarar som ofte hadde liner i Digernessundet før, men ikkje nå lengre.

    Tok foresten min største sei på stang her forleden, i søre enden av Bømlafjorden. 13,8 kg.

    Men skitt au!

    Eg anbefaler forsatt Ålfjorden til dei som jakter etter blålanga :thumbsup:

  8. Nei, det har jeg heller ikke hevdet, men antallet blålanger i fra digernessundet er relativt høyt det også, vel så bra som i ålfjorden vil jeg tro, om man ser på hvor mye det blir fisket der. men Affi sin fangst er jo sykt bra (og på en helt "uventet" plass også) Jeg og Even landet vel 7 eller 8 blålanger på en ettermiddag i Digernessundet, dette viser jaffal at sjangsen for å få den der er like stor som i Ålfjorden. "Blålange plassen" er jo ikke bankers den heller (jamfør SMS sin satsing der...)

    Når blei det sist fiska ei blålange i digernessundet, Asmund?

    Eg har BETYDELIG mange timer på dregg i Digernessundet, p.g.a. påstander om at der er slik ein kjempeplass for blålanger og andre langer.

    Dette kan kun vera historie fra ein gong i fortida.

    Ålfjorden er den sikkraste plass å få blålange, for også alle andre enn Affi.

    Eg har vore helldige alle dei gongane eg har vore der inne, med unntak av ein tur då meg og Åsviken var der inne.

  9. Vassilda er lett å få nå på traavas bare ta å dregg opp og fisk på rundt 150m dyp bruk 4-6/0 kroker og gjerne en stor 10/0 elelr større på slep etter stor langa. Blå langa er vel lettest viss du tar båten inn til ålfjorden, er ikke siker på hvor de fisker her men studer litt kar så finner du nok en brukbar kant du kan dregge opp på :thumbsup:

    Kan medele at det nå er tidvis ekstrem strømmføring i Bømlafjorden, eg har måtta gitt opp to dager forige veka.

    Snakka med ein som kom frå Traavaas i kveld, og han fortalte det var veldig sterk bunnstrømm.

  10. Gratulerer med 25+ kg brosme totalt. Jeg bruker oftest Mustad sirkel 16/O på dypet. Hva bruker dere? Har i senere tid gått over til eagle claw 10/O og synes fisken sitte bedre.

    Enig med deg, eg har ikkje beste erfaringer på sirkelkrok. Du har eit stort spekter når det gjelder krokvalg på brosme, normalt så tar brosma det meste og det til gangs. Sjelden at eg ikke må til med kniven og bløgge om ikkje sløye for å få fatt i kroken igjen.

    Når det gjelder langa bruker eg ein vrid rusrtfri Mustad j-krok nr 10 - 12, eg tar nokre store langer kvart år på j-krok.

    Ellers så anbefaler eg alle å finne ut av hvilken krok kvar enkelt fisker liker best og tror mest på sjølv, frammfor å høyre på alle meininger som lever ang. kroker og andre ting som gjelder fiske. Tror mest på egne erfaringer, lønner seg å være litt pioner og være litt nytenkende når det gjelder tackler, agn og kroker.

  11. [quote name=Mr Big fish :unsure:' date='26 mars 2010 - 10:04' timestamp='1269594248' post='583045]

    Om du ligger på drift bør du bytte svenskepilken med bly ja så du ikke plutselig ankrer opp å mister allt.

    Kroken på svenskepilken kan også settes øverst på pilken som et alternativ om du absolutt vill bruke den.

    Jo MR. BIG!! her er det masse synsing og meininger, positivt å dele erfaringer. Men å fjerne svenskepilken eller å sette kroken oppe på pilken på drivende båt kan ikkje vere ein anbefaling til en fisker, men heller eit tips til ein nybegynner, for at det fort kan for bli dregging av dette er sikkert.

    Pilking på drivende båt er kjempegreier og ein spennede fiskemetode med stang, som regel får eg alltid fin fisk på dette vis på grunnere vann (100-150 meter), men at ein bør være ekstra våken for bunntype er sikkert, urein bunn med klover sjøskog osv, gjer det vanskeligt med pilk, men detr er det med makketakcle og lodd også. Strømmforhold og dybden setter som ofte begrensing for dette med pilk.

  12. Enig, gjerne med grovt kaliber i bakhodet så hudfiller, kjøtt, tenner og hjernemasse fyker metersvis.

    Kunne jo også filmet opptrinnet og lagt det ut på Youtube til skrekk og advarsel.

    Jo det er lov å vera forbanna på slike ting som detta, men da kan utrykkast på anstendig måte av seriøse sportsfiskarar på forumet og ikkje komma med sånn vulgært idoti som detta Trond.

    Ein moderator bør trø til her nå.

  13. Takk for turen Helge, da va ein frisk tur med eit like friskt mannskap.:lol:

    Lyren paserte 5 kg, så da er pers på lyr med havstang og agn på meg.

    Da e litt av nåken goe reklamebilede for beastmasteren du tok ja, da der plastikkgreiene burde shimano bytta ut i metall slik lawson og fleire har.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.