Gå til innhold
Fiskersiden

Kalle

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kalle

  1. Hei Kalle! Når du opretta denne tråden måtte jeg google NKFF for å være sikker på hva jeg så på. Nå har du forså vidt oppklart det i tråden her, men dere burde kansje gjøre det på FB sidene også. Lett synlig under logoen kansje? Kun et velmenende råd :) lykke til!

    Takk for tipset. Skal se om vi ikke får gjort noe med det:)

  2. Dere må gjerne skrive hva NKFF står for. Større sjans for at folk liker dere på FB da

    Beklager, tenkte ikke.

    NKFF er en organisasjon drevet av frivillige. NKFF er et “non-profit” forbund uten komersielle interesser. Vår “paraplyorganisasjon”, eller internasjonale organ, er F.I.P.S Mouche. Får å delta internasjonalt må de respektive landene være medlem her.

    NKFF ble stiftet 14.2.01, og et interrimstyre på 9 personer ble nedsatt. NKFF overtok alle midler fra Norges Fluefiskerforbund som ble oppløst 15.2.01. Første årsmøte ble avholdt under Norgesmesterskapet i Førde 2001. Forbundets formål er å ivareta og fremme konkurransefluefiskernes interesser ved å: Sørge for at det blir gjennomført uttakskonkurranser for internasjonal deltakelse i fluefiske. Bistå foreninger og lag med å arrangere Norgesmesterskap, andre nasjonale og internasjonale konkurranser i fluefiske. Med konkurransefluefiske menes fiske der snøret er kastevekt og resultatet av konkurransen måles i fanget fisk. NKFF er en partipolitisk uavhengig organisasjon som har Norge som arbeidsområde og samarbeider med offentlige myndigheter og andre interesseorganisasjoner. NKFF er en paraplyorganisasjon for lokalefiskeforeninger/lag og enkeltpersoner som ønsker å delta i eller arrangere fluefiskekonkurranser i Norge. Alle som vil kan bli medlem av NKFF.

  3. I de siste årene har antall deltager i konkurranser i regi av NKFF stagnert på et for lavt antall.

    NKFF ønsker å øke antall deltagere i norgescup-stevnene som arrangeres.

    I år har vi endret fra laguttak til individuell uttak for landslaget. I håp om at det kan gi flere deltakere selv om de ikke er tilknyttet et lag.

    Derfor ønsker vi tips om hvordan vi kan rekruttere flere deltagere, så vi spør rett og slett:

    Hva skal til for at du deltar i konkurranser?

    Konkurranseansvarlig NKFF

    Karl Stian Tafjord

  4. På vårparten i fjor kjøpte jeg ei splitcane stang på QXL. Det ble opplyst at stanga, av ukjent merke, hadde noen skader og var et restaurerings-objekt. Jeg betalte nesten 400kr for stanga og håpet på det beste. Da stanga endelig kom meg i hende ble jeg mildt sagt forbandet, men jeg kunne kanskje ikke vente noe bedre til den prisen;

    det såkalte restaurerings-objektet var mer eller mindre pinneved.

    •Korken og metallsnellefestet var flatklemt: ok det gikk an å fikse.

    •Bunndelen hadde flere dype hakk og spigottholken var skjev: ikke så lett å gjøre noe med.

    •Midtdelen så brukbar ut men hadde noen bulker på spigottholkene: med andre ord til å leve med.

    •Den ene toppdelen så hel ut, men ved nærmere ettersyn så så jeg at den var den knekt og tapet sammen med blank tape: ubrukelig.

    •Og den andre toppdelen så ut som en katastrofe, den hadde 6 sprikende bambusfliser som bare ble holdt mer eller mindre sammen av spigottholken: også ubrukelig.

    Så stangen ble satt i et hjørne på rotrommet, og glemt. Men da høsten kom tenkte jeg at jeg måtte jo finne noe å bruke den til, så jeg gikk i gang med å skrape lakken av de to hele delene.

    Og syntes at stangen begynte å se bra ut. Så rengjorde jeg bambusflisene på toppdelen etter beste evne og limte de sammen med epoxylim og surra delene sammen. Dagen etter skrapte jeg og pussa på toppdelen til den store gullmedalje, og jammen begynte ikke den og å ligne på en stangdel. Og etter 5 lag med uttynnet 3 stjerners gulvlakk hadde jo delene blitt en fryd for øyet. Men jeg innså at jeg ikke fikk brukt bunndelen siden spigottholken hadde så store bulker. Så bestilte jeg silketråd og lakk fra USA, og surret ringene på de to delene jeg kunne bruke,og endte opp med en stang på ca 6,6”.

    Nå i kveld var jeg ute og prøvekastet stangen får første gang, startet forsiktig med et #2 snøre, som ble for lett. Endte opp på et #4 snøre som jeg syntes passet bra.

    Du verden for en overraskelse det ble å kaste med stanga, den var ikke i nærheten av det jeg hadde forventet meg. Den var ikke den treige, slaske stanga jeg hadde forventet meg. Nå er ikke jeg så god til å sette ord på stangaksjoner men den var mye mer crispie og mer responsiv enn jeg hadde forventet meg. Den var en drøm å kaste med.

    Legger med noen bilder av det nye gullet mitt og snella jeg kjøpe til den. Beklager men har bare noen dårlige mobilbilder.

    Tilslutt må jeg bare opplyse om at bunndelen ble til fire vakre priester, en til meg og tre fiskekompiser fikk en til jul.

    m1167864993.jpegm1167864997.jpeg

    m1167865002.jpegm1166651543.jpeg

    m1167865008.jpeg

  5. Forøvrig finnes det en del gode "bambusstenger" produsert av nordmenn i Norge som du garantert vil like sammen med valgte snelle. Noen av dem selges faktisk over disk også.... Det behøver jo ikke være svindyrt selv om det skal være både pent og nostalgisk...

    Hvor får du kjøpt disse over disk. Har sikkla lenge på splitcain.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.