Dr.Nub
-
Posts
80 -
Joined
-
Last visited
Content Type
Profiles
Forums
Gallery
Posts posted by Dr.Nub
-
-
16 minutter siden, abbor skrev:
Strålende takk! Sjekket hos Seatronic og fant foruten den du beskrev til 8500 en variant til 9500 med Active Imaging giver. HDI giveren bedre enn Active Imaging, eller er det det at den siste ikke egner seg på litt mer dyp?
-
Junior har kjøpt en 16 fots daycruiser og trenger 7 tommers plotter med ekkolodd til maks 8000 til 10000. Har lest gjennom de senere trådene her og akkurat hans prisklasse sliter jeg med å finne gode råd til. Under og over hadde ikke vært noe problem, og et spørsmål da er om han får så mye mer for penga for et lodd til 10000 kontra et til 5000.
Han trenger altså et lodd som duger ned til omlag 100 meter. I sjøen.
Noen som har gode forslag?
-
Ok, jeg skal prøve det.
Kom til å tenke på et annet spørsmål som pleier å gnage meg når jeg kutter til agnfiletene:
Hel filet, halv eller hele makrellen? Altså, om fisken der nede er tilstrekkelig stor driter den vel i en halv filet. Men om fisken ikke er stor nok er hel makrell i overkant... Kort sagt, hva bør være utgangspunktet på ukjent plass ifht agnet?
-
Ja det er ikke frykten for ankring som har ført til valget, kjenner til kanne systemet. Det har rett og slett vært et bevisst valg fordi jeg har tenkt at drifting avfisker et større område og dermed må være best på ukjent plass...
Dyp fra ca 250 meter og oppover.
-
I min leten etter plasser for lange, brosme og annet snadder i skrenter på (relativt sett dypet har jeg utelukkende driftet. Tanken har vært at jeg jo får avfisket et større område. Kan vel ikke si at jeg har hatt stort hell
Men er dette riktig? Burde jeg egentlig bare funnet meg en plass i skrenten, ankret opp og latt agnlukta og lysatraktorene gjøre jobben?
-
Jøss, på hvilket dyp fikk du disse på der?
-
Hm det var veldig interessant. Mon tro om det jeg mener er det samme hos sjøørreten heller er støinger jeg har fått, eller om kudoa kan forekomme hos disse også. Men jeg har ikke sett dette ofte hos ørreten.
-
Litt på siden, men det er tross alt makrellsiden og ifht kvaliteten.
Jeg fileterer alltid makrellene (før de enten grilles eller røykes) og det er utrolig stor forskjell på fastheten i kjøttet. Noen er kjempefaste og fine, andre går nesten i oppløsning og er veldig løse. Det er ingen annen art jeg mener er tilsvarende, selv om sjøørreten har tendenser av det samme. Noen som vet hva dette skyldes?
-
Er vel ikke farlig å spise? Er de i det hele tatt synlige etter steking?
-
Kult, takk
Hvordan så dere det? Trodde det var noen pigger på gjellelokket man bestemte det ut i fra, og som jeg syntes ikke var synlige? Fishen var ikke-eksisterende da jeg skjønte at jeg hadde tatt litt mangelfullt bilde...
-
Uer eller Lusuer? Ble uvitende (for min del, fisken skjønte det nok...) med opp fra dypet omkring Hvaler
-
Er for så vidt enig. For så dødt som det er på dette forumet trenger vi alle slags type innlegg. Gjerne OT også
Er dette et tegn på at fisket i år er dårligere enn i fjor? Våren 2011 var strålende for meg, men i år har fangstene nesten uteblitt og de som har vært er små. Fisker i halden, sarp området.
-
Tenkte å ta med pjokken ut på sjøørret jakt i vinterferien. Noen som vet om det er noen guunstige steder i skjebergkilen-området der det er greit å kaste fra land uten at sluken detter ned på isflak? Eller må jeg ut på hvaler området? I så fall er jeg helt ukjent der...
-
Ja stemmer det Gabrielsen, det er plassen.
Har også med kjentmann som er erfaren fra plassen og vet at de vannligvis bruker multisneller. Problemet er som sagt at jeg syntes det ville være en dårlig ide å lære å kaste med multisnelle den helgen
200 meter med minimum 0,45 betyr vel 8000 snelle, om jeg ikke klinker til med 10000...
-
Har aldri fått dreisen på kasting med multiplikator, syntes ikke jeg skal prøve å lære meg det den helgen...
-
Skal debutere som laksefisker i slutten av august i Drammenselva. Vi har en plass med ganske stri strøm og vi fisker med reke som kastes ut med 100g søkker. Stanga jeg har er med kastevekt opp til 80g, mener den bør holde... Men snelle må jeg utvilsomt ha. Har ingen over størrelse 4000.
Holder det med 6000 eller må jeg opp i 8000? Er baitrunnersneller noe poeng, eller er det greit nok med vanlig haspel?
-
Ja men det står jeg skal skifte girolje også etter 20 timer. Er ikke det like viktig?
-
Ikke helt de svarene jeg ønsket meg, men det er bedre å få gode svar enn lettvinte for min egen del Det som er kjedelig er som sagt at jeg ikke har, er ikke en gang sikker på om jeg skal ha, båthenger og oljebytte i vann funker litt dårlig...
-
Oljelampa på den nye Suzukien begynte å blinke her om dagen - jeg har kjørt den i 20 timer og dermed står det at jeg skal skifte olje og girolje. Jaha, passer meg litt dårlig da jeg ikke har båthenger ennå, og er det ærlig talt nødvendig når oljen ser helt fin ut?? Er dette noe dere som kan båt bedre enn meg gjør eller ville dere ventet til høsten når jeg tar den opp?
-
Takk for supert svar!
Har platina kartet ja. Forsåvidt enig i det du skriver om fargevariasjonene og lesing av kart, men problemet er der når jeg kjører fort, og helst bare skal kaste blikk over på kartet. Får prøve å optimalisere lysinnstillingen
-
Har fått meg ny plotter/lodd nå og har (og kommer til å få flere...) spørsmål. Er ikke veldig imponert over manualen...
For det første irriterer det meg at jeg ikke får fjernet blåfargetonene som angir dybdenivåene på kartet. Spesielt den mørkere blå (der det er grunnest) hindrer meg fra å se den svarte skriften, særlig når det er litt fart på båten. Kan jeg skru av disse blåtonene som viser dybdenivåene slik at det er hvitt der det er vann uansett dybde?
De foskjellige fargevisningene (palettene) på ekkoloddet skjønner jeg ikke stort av - gamle loddet var svart/hvitt... Er det noen forskjell på de annet enn det estetiske? I såfall noen tips?
Svingern jeg har til er P-66 og følgelig både 50 og 200kHz. Ved hvilken dybde begynner 50kHz å bli fordelaktig fremfor 200?
Kommer sikkert med flere spørsmål senere, når jeg prøvet det mer i praksis
-
Men har noen prøvd hvalerrenna, eller videre sørover, nasjonalparken mellom tisler og hvaler f.eks?? Fått ny båt, så kanskje jeg skal dra på langtur...
-
Indre Oslofjord er full av fisk sammenliknet med ytre deler. Nedover vestkysten av Sverige er det nesten tomt for fisk, dvs de klassiske artene av torskeslekta. Det er langt vanligere å få sjøørret en torsk her. Mye av det samme gjelder dessverre også langs Oslofjordstrekningene i både Øst- og Vestfold. Det er langt unna hva det en gang var. Vandrende arter som makrell, horngjel osv er mer å stole på. Østfold er kanskje et av landets mest spennende fylker når det gjelder ferskvannsfiske, og kanskje et av de minst spennende når det gjelder saltvannsfiske, dessverre.
Hva med de noe større dypene utenfor hvaler, omkring Tisler, Hvaler renna osv? Er det helt tomt for typ brosme, lange også på dypet utover der?
-
Endelig :goodjob:
Junior trenger ekkolodd til 8000 til 10.000
in Tilleggsutstyr
Posted
Takk igjen.