Jump to content
Fiskersiden

Dr.Nub

Members
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Dr.Nub

 1. Junior har kjøpt en 16 fots daycruiser og trenger 7 tommers plotter med ekkolodd til maks 8000 til 10000. Har lest gjennom de senere trådene her og akkurat hans prisklasse sliter jeg med å finne gode råd til. Under og over hadde ikke vært noe problem, og et spørsmål da er om han får så mye mer for penga for et lodd til 10000 kontra et til 5000. 

  Han trenger altså et lodd som duger ned til omlag 100 meter. I sjøen. 

  Noen som har gode forslag?

 2. Ok, jeg skal prøve det.

  Kom til å tenke på et annet spørsmål som pleier å gnage meg når jeg kutter til agnfiletene:

  Hel filet, halv eller hele makrellen? Altså, om fisken der nede er tilstrekkelig stor driter den vel i en halv filet. Men om fisken ikke er stor nok er hel makrell i overkant... Kort sagt, hva bør være utgangspunktet på ukjent plass ifht agnet?

 3. I min leten etter plasser for lange, brosme og annet snadder i skrenter på (relativt sett dypet har jeg utelukkende driftet. Tanken har vært at jeg jo får avfisket et større område. Kan vel ikke si at jeg har hatt stort hell :D

  Men er dette riktig? Burde jeg egentlig bare funnet meg en plass i skrenten, ankret opp og latt agnlukta og lysatraktorene gjøre jobben?

 4. Litt på siden, men det er tross alt makrellsiden og ifht kvaliteten.

  Jeg fileterer alltid makrellene (før de enten grilles eller røykes) og det er utrolig stor forskjell på fastheten i kjøttet. Noen er kjempefaste og fine, andre går nesten i oppløsning og er veldig løse. Det er ingen annen art jeg mener er tilsvarende, selv om sjøørreten har tendenser av det samme. Noen som vet hva dette skyldes?

 5. Er for så vidt enig. For så dødt som det er på dette forumet trenger vi alle slags type innlegg. Gjerne OT også ;)

  Er dette et tegn på at fisket i år er dårligere enn i fjor? Våren 2011 var strålende for meg, men i år har fangstene nesten uteblitt og de som har vært er små. Fisker i halden, sarp området.

 6. Ja stemmer det Gabrielsen, det er plassen.

  Har også med kjentmann som er erfaren fra plassen og vet at de vannligvis bruker multisneller. Problemet er som sagt at jeg syntes det ville være en dårlig ide å lære å kaste med multisnelle den helgen :hailfs:

  200 meter med minimum 0,45 betyr vel 8000 snelle, om jeg ikke klinker til med 10000...

 7. Skal debutere som laksefisker i slutten av august i Drammenselva. Vi har en plass med ganske stri strøm og vi fisker med reke som kastes ut med 100g søkker. Stanga jeg har er med kastevekt opp til 80g, mener den bør holde... Men snelle må jeg utvilsomt ha. Har ingen over størrelse 4000.

  Holder det med 6000 eller må jeg opp i 8000? Er baitrunnersneller noe poeng, eller er det greit nok med vanlig haspel?

 8. Oljelampa på den nye Suzukien begynte å blinke her om dagen - jeg har kjørt den i 20 timer og dermed står det at jeg skal skifte olje og girolje. Jaha, passer meg litt dårlig da jeg ikke har båthenger ennå, og er det ærlig talt nødvendig når oljen ser helt fin ut?? Er dette noe dere som kan båt bedre enn meg gjør eller ville dere ventet til høsten når jeg tar den opp?

 9. Takk for supert svar!

  Har platina kartet ja. Forsåvidt enig i det du skriver om fargevariasjonene og lesing av kart, men problemet er der når jeg kjører fort, og helst bare skal kaste blikk over på kartet. Får prøve å optimalisere lysinnstillingen

 10. Har fått meg ny plotter/lodd nå og har (og kommer til å få flere...) spørsmål. Er ikke veldig imponert over manualen...

  For det første irriterer det meg at jeg ikke får fjernet blåfargetonene som angir dybdenivåene på kartet. Spesielt den mørkere blå (der det er grunnest) hindrer meg fra å se den svarte skriften, særlig når det er litt fart på båten. Kan jeg skru av disse blåtonene som viser dybdenivåene slik at det er hvitt der det er vann uansett dybde?

  De foskjellige fargevisningene (palettene) på ekkoloddet skjønner jeg ikke stort av - gamle loddet var svart/hvitt... Er det noen forskjell på de annet enn det estetiske? I såfall noen tips?

  Svingern jeg har til er P-66 og følgelig både 50 og 200kHz. Ved hvilken dybde begynner 50kHz å bli fordelaktig fremfor 200?

  Kommer sikkert med flere spørsmål senere, når jeg prøvet det mer i praksis :)

 11. Indre Oslofjord er full av fisk sammenliknet med ytre deler. Nedover vestkysten av Sverige er det nesten tomt for fisk, dvs de klassiske artene av torskeslekta. Det er langt vanligere å få sjøørret en torsk her. Mye av det samme gjelder dessverre også langs Oslofjordstrekningene i både Øst- og Vestfold. Det er langt unna hva det en gang var. Vandrende arter som makrell, horngjel osv er mer å stole på. Østfold er kanskje et av landets mest spennende fylker når det gjelder ferskvannsfiske, og kanskje et av de minst spennende når det gjelder saltvannsfiske, dessverre.

  Hva med de noe større dypene utenfor hvaler, omkring Tisler, Hvaler renna osv? Er det helt tomt for typ brosme, lange også på dypet utover der?

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.