Gå til innhold
Fiskersiden

olea

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olea

  1. Kutter ut laks og sjøørret-fiske, og selger derfor boksen min med fluer.

    Boksen inneholder ca 100 fluer av varierende størrelser.

    En del av fluene har vært brukt, og sågar tatt fisk på. Men fluene skal

    være i topp fiskbar stand.

    Krokstørrelser fra #14 og opp til #2/0

    Fluene er bundet på Patridge Bartleet, Mustad og Tiemco kroker.

    For det meste enkelt og dobbeltkrok. Men også noen tuber.

    Selges høystbydende over 750,- kroner.

    Det er latterlige 7.50 pr flue, noe som er rasende billig for

    fluer med denne kvaliteten.

    Fluene mine er bundet for å tåle en del juling. Lakk eller lynlim i

    vingefestet på de med hårvinge. Noen av krokene kan ha antydning til

    rust i krokbøyen hvor de har stått i boksen. Men dette er bare

    overflaterust, og har ikke annet enn estetisk betydning.

    Bilder av fluene finner du her:

    http://www.fluefiskesiden.no/forum/viewtopic.php?t=3785

    eller her

    http://www.fluefiske.net/forum/index.php?showtopic=16264

    Kontakt meg på epost: ole.andreassen@gmail.com

    Sendes i oppkrav. (pris + porto)

    ...eller forhånsdbetaling.

    MVH

    Ole Anders Andreassen

  2. Laksefiske - Hugh Fakuls - kr 225,-

    Boka framstår som ny, minus to små rift i omslagsarket.

    Boken er i første rekke en praktisk veileder som gir råd om hvordan man får mest mulig ut av sin fiskeinteresse. Den forteller om hvordan man lurer fisken, men dveler også ved gleden ved selve fisket. Har litteraturliste og register.

    Sportsfiskerliv - Ole Johan Sætre - kr 200,-

    Boka framstår som ny

    Sætre forteller om sine opplevelser som fluefisker, ispedd faktastoff om fluer, utstyr og fiskeplasser. Med fotografier av forfatteren og akvareller av Eldar Olderøyen.

    Ole Johan Sætre har fisket med flue siden han var gutt. På den tiden fisket man i den engelske tradisjonen med alle de kjente og kjære, gamle og gjennomprøvde mønstrene. Med årene og erfaringen har Ole Johans fluer og fiskestrategi gradvis dreiet seg mot et mer moderne imitasjonsfiske. Fluene hans er svært interessante, noen av hans beste er minimalistiske, røffe og ujålete. Ikke alltid så mye å se til, men fisken liker dem. De er utviklet og finslipt gjennom årtier med systematisk utprøving under typiske norske forhold - og denne mannen fisker mye. Både fluene og fisket som Ole Johan driver preges av den erfarne og ekte fiskerens pragmatiske holdning - det handler om å gjøre ting enkelt, det handler om å få fisk. Og det gjør han så det monner. Ole Johan Sætres bok er en motvekt til det såkalte moderne imitasjonsfisket, en brobygger og en øyeåpner på mer enn én måte. Den bygger bro mellom det som var og det som er. Og den er en kombinasjon av alt fra spenningsladet fiske-action til fluefiskehistorie og lærerikt faktastoff.

    Laksefiske på norsk - Svein Sæter - kr 200,-

    Boka framstår som ny

    Boka er en samling artikler skrevet av erfarne laksefiskere. Den beskriver de fleste av metodene som kan benyttes til laksefiske; om laksefiske med mark og glue med sluk eller spinner.

    LAKS - Jan Johansson - kr 225,-

    Omslagsark mangler, ellers framstår boka som ny.

    Omfattende verk om laks og laksefiske. Her omtales laksens biologi, gyting og vandring, hvor laksen står i elva og hva som får den til å bite, flueutstyr, redskaper og selve fluefisket. Med litteraturliste og saksregister.

    Det hemmelige vannet - Andersson, Bonafede og Borge - kr 200,-

    Boka framstår som ny

    Denne boken handler om drømmen om det hemmelige vannet. Det hele foregår i tidsrommet mai til september. Vi møter tre kamerater som går systematisk til verks. De leser vannet, de fisker med mark, flue og spinner i forsøket på å knekke vannets kode. Boken er på en måte en innføring i det moderne ørretfisket, men den er også opptatt av ørretfiskets plass i naturen, etiske problemstillinger og fremholder det kontemplative, kultiverte sportsfisket. Har litteraturliste

    Bøkene sendes i oppkrav. (pris + porto)

    ....eller forhånsbetaling.

    Kontakt meg på epost: ole.andreassen@gmail.com

    Med vennlig hilsen

    Ole Anders Andreassen

  3. Hva er dette tullet med at man må bruke 1500,- kr på kvalitetsnakker om man vil starte fluebinding? Mange butikker selger pakker med 12 saddelfjær til 80-90,- kr. Her f.eks:

    http://shop.nfisk.no/index.php?main_page=p...products_id=943

    En stor del av det å lære seg fluebinding, er nettopp det å lære seg å velge rette materialer. Til å begynne med er det ikke noe problem med en rimelig stikke, men om man skal binde laksefluer så vi det aller billigste modellen ofte ha problemer med å holde skikkelig på kroken. Om man skal legge litt ekstra i noen del av utstyret, så ville jeg ha sørget for å kjøpe en bedre trådholder med keramisk trådfører. Denne trenger ikke koste mer enn 50-60 kr mer enn den som følger med slike sett....

    Som flere i denne tråden later til å tro, så dreier seg over hodet ikke om snobberi, når flere med lang erfaring som fluebindere gir råd om kjøp av materialer og utstyr. Og ikke trenger det å koste noe særlig mer heller, kanskje til og med mindre. Men jeg har jeg har veldig liten forståelse for de som mener at nybegynnere fint greier seg med dårligere materialere.

    Til de som synes det er greit at nybegynnere plages med dårlige materialer, håper ikke at dere skal holde fluebindekurs....

  4. sitat:Opprinnelig postet av ford prefect

    Her er Rams på den gode, gamle ovenfra-og-ned holdninga igjen

    I mine øyne er det mest feil med holdninga til "ford perfect"

    Rams sin anbefalig er basert på erfarig, og han gir et godt råd som sikkert mange nybegynnere setter pris på. Blir idiotisk å kalle dette for "ovenfra-og-ned holdning".

    Jeg er 100% enig med Rams, styr unna slike sett og velg heller materialer basert på den typen fluer som du ønsker å binde. Det er ikke behøvelig å kjøpe en dyr stikke il å begynne med, dette kan komme siden om man føler for det.

    Jeg vil påstå at den viktigste faktoren for å binde greie fluer (som ser ut som bildene i boka), er å velge materialer av rett kvalitet. Det er umulig å binde gode fluer med fjær og pels som ikke holder mål. Og ja, jeg har selv sett at enkelte butikker (i en kjeller) samler rasket i slike sett.

  5. sitat:Opprinnelig postet av b2

    Takker for svar! Fint å se at mannen fortsatt jakter.

    Han får skrive noen ord i bloggen sin hvis han planlegger å

    starte opp igjen med Flyfishing-illustrated.com eller tilsvarende.

    Var noen fine ørret i bloggen ;)

    Heisann!

    - Jeg kommer neppe til å starte opp med Flyfishing-illustrated.com igjen, men kanskje kommer jeg til å bidra på andre sider. Jeg har dessverre ikke tid til å opprettholde en slik side alene. En periode greide jeg å poste nytt stoff jevnlig, men det ble vanseklig i lengden. Når jeg så fikk problemer med ISP hvor jeg hadde sidne, og disse nekte å slippe domenenavnet som jeg hadde kjøpt, ja da mistet jeg motivasjonen. Jeg var i ferd med å få avtale med et av de mer kjente fluefiskeprogrammene som har gått på tv de siste årene, men når jeg ikke kunne dokumentere at jeg stod som eier av navnet på siden min, ja da ble det ingen avtale. Synd men sant....

    - Jeg er for tiden alt for opptatt med jobb og familie, men håper at i allefall jobb vil roe seg litt etter hvert.

    - Jeg har lovet å bidra på sidene til www.fluefiskesiden.no, men har ennå ikke kommet meg så langt. Har dårlig samvittighet for det. Alle artiklene og oppskriftene som jeg hadde på sidene mine ligger på CD, så det er ikke usansynlig at de blir postet der etter hvert....

    - Bloggen min skal jeg nok oppdatere når jeg er på tur, eller kommer over noe nytt. Den er egentlig mest ment som fiskedagbok for meg selv. En grei måte å huske på, rett og slett.

    Det var forresten veldeig trivelg at noen husket sidene mine, slijt varmer....

    Fluefiskerhilsen fra OleA

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.