Gå til innhold
Fiskersiden

arn-hjel

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arn-hjel

  1. Gøy at du nevnte Sør Mesna! Jeg kan ikke svare deg på spørsmålet du stiller. Kan fortelle deg at jeg har fisket en del i Sør Mesna, men det begynner å bli svært lenge siden. Den gangen fikk vi en del småpene ørretter av meget god kvalitet. Da vil jeg spørre deg. Er de3t slutt på øretten i vannet ?

  2. Som nevnt drivanker eller en Svensk produsert prop som er justerbar - husker noen fabrikatet? Men trenger du å dorge så forferdelig sakte når du skal dorge etter ørret da? Har du noen formening på hvor fort du dorger i knop?

    Grunnen til at jeg vil at båten skal gå saktere, er at jeg bruker Konvoi. Hvis jeg kjører for fort går den for høyt i vannet. I de vanna som jeg fisker er det en fordel å fiske dypere.

  3. Jeg trodde faktisk at jeg kunne dette med månefaser. Jeg mener at fisket er best på stigende . Så skjer det at jeg er med en kamerat på fisking, og han mener selvsagt det motsatt (synkende). Jeg står på mitt -selvfølgelig! :D

  4. Hvilke metode har dere hatt mest suksess med, innen isfiske etter disse artene:

    Abbor

    Gjedde

    Ørret

    Røye

    Lake

    Sik

    Slik må lista mi se ut.

    Abbor- balansepilk.

    Gjedde- Ikke fått...

    ørret- balansepilk.

    Røye- Kobber/rød blink, med rød mormyska som er agnet med ost.

    Lake- Ikke fått...

    Sik- Aldri fisket målrettet etter sik, men har fått et par slengere på mormyska.

    Greit å vite... :D

    Har bare fisket etter Røye på isen. Da har jeg brukt røyeblink med magott. Min viktigste erfaring -røya biter best rett etter at isen har lagt seg :D

  5. Har altid problemer med og sette på maggot. Åssen skal den egentlig settes på uten at du skviser den når du skal ha den på kroken :D

    Kjøp deg magottkrok og sett kroken mellom "øya" (de to prikkene) og ytterst i huden. Lar du kroken ta godt tak i magotten,-vil den punktere magotten. :D

  6. Jeg har i flere sesonger dregga etter Mjøsørretten. Nå har jeg skiftet beite. Båten jeg brukte på Mjøsa, har jeg skiftet ut med en mindre båt og motor. Jeg har tatt med meg min "nyervervelse" og satt den ut på et fjellvann i Gudbrandsdalen.

    På fjellvatnet bruker jeg båt/motor til å dorge etter fjellørret med markdrag (amerikaner/konvoi). Problemet her var at båten, etter min mening , gikk for fort.

    Motoren min er en JOHNSON 5 hk firetakt. Hvordan demper jeg farten på denne ?

  7. Virker som det er stille på isfiskefronten om dagen ?

    Vi hadde en sak gående om at det ikke var bett grunnet for mye snø. Har FORUMETS LESERE blitt skremt av snøen ?

    Spørsmålet mitt gjelder spesielt for RØYA, men ørretbettet i samme kategori -er også av interesse.

    Jeg tenker helst på FJELLVANN, ettersom påsken og finværet er i anmasj.[ :) ]

  8. Her et tipps for stekt ørret/røye på ca. 150-250 gram.

    Rens fiskene godt, skjær 2 striper inn til benet på begge sider. Rull fiskene i hvetemel blandet med salt og pepper. Sprøstek fiskene og ta de ut av panna da de er gyldent brune.

    Sprøstek hakket fersk chapinon og ha oppi seterrømme eller lettrømme, men ikke bland den sprøstekte fisken oppi dette.

    Server sprøstekt fisk med rømme/champinon, gode poteter, agurksalat og sitron.

    En tørr hvitvin passer meget bra til dette. Dette er oppskrift jeg har tatt etter Arne Brimi i forbindelse med "Gutta på tur".

    Har hatt utallige røyemiddager på dette viset i vinter. Dette er nermest orgasmisk!!!!

    Dette hadde kanskje ikke så mye med grillet fisk å gjøre, men skit au, godt var det lell![ :) ]

  9. Dette er ikke noe juggel, spør du meg. Var en tur i Vågå i begynnelsen av januar. Da fikk jeg se resultatet av dette "merklige vesenet". Det var to karer fra Toten som fisket med dette. De fikk begge store mengder røye. Fikk beskjed om å kjøpe de rød og ikke de gule.

    Som sagt så gjort. Prøvde på samme sted 14 dgr. senere med nyervervet blink. Røya satt før jeg fikk den ned på bunnen, selv om jeg ikke hadde mata hullet i forvegen, men samtidig med at jeg begynte å fiske. Prøvde ikke mer den dagen ettersom tempen var noe i kaldeste laget for meg. Bare prøv, men bruk den røde![^]

  10. Når det gjelder FLUEFISKE, må jeg innrømme at jeg stiller som lite erfaren som ren flufisker. Jeg har fisket mye med "fluerigg" med flueoppheng på innsiden av duppen, et fiske som jeg har bred erfaring med.

    Nå har jeg tenkt å ta steget opp som en "real fluestangfisker". Utstyret har jeg tenkt å bruke i fjellvann, samt i elver i fjellheimen. Det er her snakk om fisk i størelsesorden 100 gram - 1,5 kg (+-).

    Jeg har gjennomgått et fluekasterkurs som tok for seg selve kasteteklnikken. HVA SLAGS UTSTYRSKLASSE BØR JEG VELGE FOR stang, snelle og snøre ?

    Edit: endret fra store bokstaver i tittelen på tråden

  11. Takk for det!

    Når det gjelder mørke kontra lyse slukfarger, har jeg lært: mørke farger på natt og lyse på dag, akkurat som ved valg av fluer.

    Her er det snakk om høyfjellet på ca. 850-1000 m.o.h. Tidspunkt, rett etter at isen har gått, vanntemp., ca. 4-8 grader.

    I dype fjellvann kan jo temperaturen ligge forholdsvis lavt helle sommeren, spesielt på steder hvor det er bredvann -da t.eks. i Jotunheimen eller Huldreheimen.

  12. Alt som har med fisking interesserer meg, men for tiden sverger jeg til fiske i ferskvann, og helst i høgfjellet.

    Begynner å kjenne på meg at tiden nermer seg. Fiskesesongen for en som begynner å dra på åra, er ikke langt unna. Forberedelsene er i gang, og det meste begynner å falle på plass.

    Denne gangen ønsker jeg en diskusjon rundt slukfiske. Hva slags farger bruker man i eks. kaldt vann ?

    Noen vil sikkert svare: "STERKE FARGER" -og da spør jeg- "HVILKE STERKE FARGER"? Kom gjerne med konkret navn på sluken!

  13. Det nermer seg vår -"og sævja stig". Det er kanskje i tidligste laget og tenke på dette alt nå -men det gjør jo jeg da.

    Jeg har skaffet meg båt med motor som jeg har plassert på fjellet. I de senere åra har jeg fått sansen for å fiske med KONVOI.

    Her er det selvfølgelig mange meninger, både når det gjelder fart på båt, type konvoi og hva en skal ha på kroken.

    Det er mange slags typer konvoi, hvilken konvoi er den beste.

    Jeg har begynt å lage mine egne konvoier, er det noen som har erfaringer her ?

    Ønsker noen tilbakemeldinger om andres erfaringer -så fyr løs!!img][img]img][img]

  14. [8D]Uanset, nå drar jeg en tur til Vågå for å prøve røya. Kanskje tar jeg med meg spade. Blir faktisk påvirket av en del av disse innlegga, kanskje jeg bør måke litt gitt??

    Det jeg har erfart, ang. bettet, er at røya biter best rett etter at isen har lagt seg, eller rundt den tiden røya gyter.

    Det viktigste er at det er von i henganes snøre. Jeg har tidligere fått bevis for at man ikke får noe når en ikke prøver......eller??

  15. Har litt vanskligheter med å tro at fisken ikke biter grunnet snøen som gjør det mørkt. Har bestandig fisketpå vann med snø, og røya har bitt som bare det. Om det er 20 cm eller 70 cm snø på isen skulle ikke gjøre forskjell på lysforholdene -tror jeg da.

  16. sitat:Opprinnelig postet av Iversen

    Skal en tur oppover i helga og besøke familie, og fikk høre at isen er trygg i området så jeg må jo få tatt årets første isfisketur. Er det noen som har peiling på noen gode vann i nærhet til Ål? Er ikke noe særlig kjent der oppe!

    Har hørt at Rødungen skal være bra, men er jo et stort vann da. Ikke godt å si hvor på vannet det er best fiske!

    Tar imot tips med takk! Gjerne på PM!

    Rødungen er et meget bra røyevann, og her finnes også grov ørret. Det er en del år siden jeg fisket på isen der oppe. Min erfaring var at det var godt fiske på skrå ut fra seterhuset ikke så langt fra oset.

  17. sitat:Opprinnelig postet av Iversen

    Skal en tur oppover i helga og besøke familie, og fikk høre at isen er trygg i området så jeg må jo få tatt årets første isfisketur. Er det noen som har peiling på noen gode vann i nærhet til Ål? Er ikke noe særlig kjent der oppe!

    Har hørt at Rødungen skal være bra, men er jo et stort vann da. Ikke godt å si hvor på vannet det er best fiske!

    Tar imot tips med takk! Gjerne på PM!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.