Gå til innhold
Fiskersiden

Mola mola

Medlemmer
  • Innholdsteller

    37
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mola mola

  1. Jeg har hørt noen si at høstfiske etter ørret i Kvenna skal være bra. Men et søk på forumet gav meg mye rart. Som ikke var oppløftende. Blant annet om garnfiske og sære grunneiere. Noen her som har noen formening om denne elva...

    Hei, hvis du går på biblioteket og låner "Fiskeguide for Hardangervidda" av Tore Qvenild - Tun forlag 2009, får du en grei beskrivelse av vassdraget, dog kanskje ikke spesifisert på høstfiske, men det er en fin fremstilling av området med bestandsutvikling, størrelse på fisk, næringsgrunnlag, fiskekort mm.,. Qvenild er biolog og vel har forsket på ørret også.

  2. Det ene bildet av teltet med solskinnet gjennom skyene, er ett av de råeste bildene jeg har sett på lenge. Sinnssykt bra bilde! Antar det er en smule redigert, men likevel. Utrolig stemning.

    Takk for det:) Hyggelig tilbakemelding. Det stemmer. Jeg knipsa i vei på denne turen, med et Canon EOS400, og syntes bildene blei generelt dårlige, men samboeren min triksa litt med lys i et bilderedigeringsprogram - og da blei det noe helt annet, og jeg føler at slik jeg så landskapet med mitt "indre øye" på turen, ble riktigere gjengitt nå. Litt utfordringen med slik redigering, for en må gi seg før en har overdrevet, da.

  3. Sommerens langtur gikk til Narviksalpene og grensetraktene mellom Norge og Sverige. Totalt ble det 9 døgn i telt (ca. 15 mil), og jeg fisket stort sett hver kveld. Primærmålet med turen var å gå, men skulle vi dekke behovet for mat burde vi skaffe 4-5 fiskemiddager. Jeg fisket ca 1-2 timer hver dag i snitt. Proteintilskuddet i kosten ble ikke fullstendig dekket; fikk kun omega3 nok til 1,5 middag, og det overrasket meg litt at det var såpass vanskelig å få fisk. 7.døgnet. fikk jeg endelig lurt en fjellsprek ørret på land. Det gjorde godt i sjela.

    Området huser nok betrakelig større fisk, og flere av vannene vi gikk forbi virket utrolig spennende, selv om de ofte var veldig grunne og virka svært næringsfattige. Spesielt på grensa til Sverige tror jeg det burde være muligheter for bra røyefiske.

    Her er noen bilder fra turen:

    Startet fra Nikkaloukta etter busstur fra Kiruna. De to første dagene brukte vi til å komme opp på Kebnekaise. Det ble en tur i stase (kø), men ganske fint allikevel

    111121ce58.jpg

    Etter 4 døgn var vi på grensa mellom Norge og Sverige, og her prøvde jeg ganske hardt å få fisk på land. Hadde en hviledag her, der jeg stort sett benytta tida til å slenge med sluk, og bade marken. Her møtte vi også 7-8 "innflydde" svensker, og midt på natta (kl.04.00), ble jeg vekket av et gledesrop utenfor teltet; Jeg så aldri fisken, men tipper den var større enn det mitt fiskeresultat viser til.

    Røye,50g

    110ef3dca4.jpg

    Flott teltplass, med, teoretisk sett, glitrende fiskemuligheter

    115b9384c4.jpg

    Så bar det over fjellet til Norge og Narviksalpene. Prøvde meg i nederste vannet kvelden før. Her er jeg sikker på at det gikk gigantrøyer, og det var trist å forlate område etter resultatløst forsøk på matauk.

    114bb00f97.jpg

    Vi kom oss innpå rødmerka sti igjen, og gikk forbi Cunojavre. Et spennende vann hvor Narvik turistfoening vistnok har båt, men vi prøvde oss aldri her.

    112408017b.jpg

    Så, endelig: 10-mils fisken, 750g - tatt på spinner. Den fulgte med mot land og i siste tiendelssekund hoppet den opp på land for å bite på den triste Mepsen min. Det smakte fortreffelig, selv om den gjerne kunne vært feitere.

    1130eeb576.jpg

    Gjennomgnagstonen i landskapet: U-daler med snø og isbre på toppene + menger av stein

    116311ef5b.jpg

    Dette ble det en del av: multer og rødskrubb

    117d9058fc.jpg

    Til slutt måtte vi ned i Narvik. De siste dagene var det utrolig kaldt. Ned mot 0 om natta og under 10 grader om dagen. Siste natt lå det til vår overraskelse snø på toppene

    11899aaa84.jpg

    Så havna vi til slutt på Narvik camping, rett ved E6 og togbanen der lastevogner med malm dundra forbi på vei til og fra Kiruna. Foruten hyggelige campingverter og softis på AMFI, var ikke dette den helt store avslutningen og vi lengta fort tilbake til fjellet.

    119a167804.jpg

  4. Jeg gjør et forsøk på ut noen bilder fra børgefjellturen. Litt i seineste laget, men jeg må bryte en barriere å forsøkeå poste en turrapport her. Hvis jeg får det til kan jeg kanskje bidra litt i fremtiden også, på annen måte enn kun å lese andres innlegg, som har vært historikken foreløpig.

    Vi var av gårde i påsken med sekk og pulk i 8 netter, og fiska 4 av dagene. Det var ikke mulig å komme igjennom isen på alle steder (faktisk de færreste steder - ikke på vann over 700moh ), da vi kun hadde med en forlenger. Ikke mange mennesker å se, og de fem første dagene så vi kun våre egne rygger der vi subba fra vann til vann med sekk og pulk.

    909661.jpeg

    Vi startet fra Majavatn stasjon, etter 12t i tog fra Lier. Etter første dag endte vi opp på Orrekvatnet (ca 15kmfra Majavatn). Litt våte og sultne etter vanskelig teltoppsetting i liten kuling (minst). Kjipeste været jeg har vært med på siden 2002 (da det for øvrig også var veldig bratt). Endte med at vi lå værfast i et døgn, og gjorde dypdykk i litteraturen vi hadde med oss. Jeg fiska faktisk på her, men det blei kun en liten pinne på snaue 100g.

    Jeg presterte å glemme skruer til å skjøte forlengeren på borret, men heldigvis hadde jeg med en gaffel og en kjøkkenvisp som jeg kunne kappe i passelige lange biter og benne de til slik at jeg fikk låst forlengeren på plass. Gansle fornøyd med meg selv etter det.

    909644.jpeg

    Vått!

    909614.jpeg

    Kjell Askildsen: Norges morsomste novelleforfatter!

    909630.jpeg

    Værskifte til det bedre, som holdt seg ut turen.

    909685.jpeg

    909655.jpeg

    Ranseren: Fisken beit så fort snøret kom i bånn. Måtte slutte å fiske, da det beit i endinga..

    909592.jpeg

    909594.jpeg

    Tiplingen: Også her måtte vi dra opp snørene, så vi ikke endte opp med fisk vi måtte trugespise.

    909671.jpeg

    909599.jpeg

    Mitt favorittmåltid: Ørret med ørret.

    909623.jpeg

    I området ved Store Kjukkelvatn var det tett med ståsnører og vi traff på noen trivelige nordlendinger som villig ga tips om hotspots. En kar kunne fortelle at fisk mellom 500g til kiloen var vanlig og fisk på halvannen ikke uvanlig. Det er den vanlige historien jeg hører når jeg er på tur på Østlandet, og sjeldent det stemmer med min virkelighetsoppfatning, men i dette området tror jeg det er tilfellet. Vi fikk dessverre ikke kontakt med noe storfisk.

    909576.jpeg

    909607.jpeg

    Strålende vær, men her ble det kun en liten ørret på 300g på oss.

    909621.jpeg[/url

    909625.jpeg

    Slutt på moroa for denne gang. Mer moro venter i sommer.

    909664.jpeg

  5. Mer enn nokk snø i området.

    Vet ikke om dere trenger forlengere. Var i lierne for et par uker siden, å isfiska på 900 m.h, det ble ikke bruk for forlengere der. Ca 50cm med stålis.

    Dette høres bra ut. Jeg har en forlenger med. Håper det går bra.

    Takk, takk, for raske svar!

  6. Hei

    Sambissen og jeg skal en tur til Børgefjell i påsken, og starter fra Majavatn-stasjon lørdag. Planen er å gå med pulk. Noen som vet om det lar seg gjøre? Er det nok snø? Vi skal jo ned der også, 1. påskedag.

    Vi skal ha med borr og fiskeutstyr, så om noen har tips om plasser, mottar jeg det med takk:)

    Lasse

  7. Skal på en tur i august der vi skal gå Halne-Rauhelleren-Hårteigen-Eidfjord over ei uke. Noen som har erfaringer fra dette området og kan dele tips om fiskeplasser? Er jo et stort område og ikke så lett å finne gode vann når en ikke er kjent. Vurderer å gå noe utenom turiststiene for å prøve noen vann. Takknemlig dersom noen vil dele info her.

  8. Har vært på Ropeidkaia flere ganger og tatt en god del sei og torsk der på meite. Også uer fra land. Samt ok lyr på fjordtarmen som ligger på motsatt side av veien ovenfor Ropeidkaia. Fisket kan være vanskelig og enkelte ganger har det ikke blitt noen ting. Lyktes nesten med en diger rognkjeks der en gang også. Også fått glassvar i Saudafjorden.

  9. Var utpå isen idag. Mellom fem og ti sentimeter der vi var. Kom meg fort vekk fra plassen med 5cm. Fiska på ca 20m. Blei bare hvitting og småtorsk på meg. Kompisen min fikk både ørret, makrell og knurr. Skulle vel være mange fine plasser å nå om et par dager dersom temperaturen holder seg..

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.