Gå til innhold
Fiskersiden

brud

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av brud

  1. Har fisket med tørrflue på vest/sørvidda med godt resultat. Har tidvis fått like mye, og like stor fisk som kompiser som har brukt sluk/mark. Har padlet Kvenna to ganger fra Holmavannet til Mjøsvann. Første gang i andre uka i juli og andre gang første uka i august. Mye vann første tur gjorde at tørrfluefiske ble praktisert i sidevassdrag og nærliggende vann - med fin fangst. Andre turen ga MYE fisk også i Kvennavassdraget, men mest fisk i størrelsen 250-400 gram. Opplevde til dels store døgnflueklekkinger siste tur (fint vær). Ellers har jeg fått tørrflueørret under sterk vind og regn på brekk eller i partier i le av vinden. Ta med stankelbeinimitasjoner, vårfluer, superpuppan og døgnfluer i str. 12-16 i ulike stadier og du bør ha gode muligheter. Tørrfluefiske nærme land i lyse sommernetter kan være meget spennende. Personlig ville jeg også tatt med en streamer alla Mudler Minnow for bruk når mørket siger på, ved dårlig vær, eller i sterkt strømmende vann. Lykke til!

  2. Jaja, for det første må jeg si at det er artig med litt diskusjon. Argumentet til Bruden, (eller skal vi si kjerringa?), om estetikk er såpass tynt det blir et ikke-argument for meg. Hvorvidt du føler deg beklemt av et par bellyer på et vann samtidig som du er der må bli ditt problem.

    Det er trist å se at holdninger til bruk av natur ikke er mer utviklet enn dette. Jeg er faktisk stolt av at jeg føler motstand mot å fiske fra belly. Grunnen er at jeg tror denne motstanden gjenspeiler en fornuftig holdning til hvordan vi bør opptre i naturen. Selvsagt er moderne menneskesker en del av naturen. Allikevel må vi begrense oss. Denne diskusjonen er i grunnen over hvis du er av de som synes naturopplevelsen er like stor ved Sognsvann som ved feks Brannbutjerna, eller like stor i Hallingdalselva som i indre Karasjokka? De fleste er vel enige om at det er greit med restriksjoner på hyttebygging i marka og at det ikke blir satt opp hytter ved vann man drømmer om om vinteren? Er det så vanskelig å se at noen mennsker også føler at noe av naturmagien, selvsagt i mye mindre grad, blir frarøvet hvis bruk av belly får bre om seg? Er du så byadaptert at du ikke ser at bellyboat er et fremmedelement på et vann i seg selv, og at vannet på en måte oppleves som mindre urørt med bellybåter flytende rundt? For å hjelpe deg med å forstå; I mine øyne er bellyboat like forstyrrende som hvis noen har på en radio ved et vann en ellers stille kveld.

  3. Bruk av belly bør være svært restriktivt. Jeg blir faktisk svært provosert av fluefiskere som ønsker å bruke bellyer ukritisk. Fatter dere ikke at det er andre hensyn å ta enn fiskebestand eller spørsmål om "lov til å bruke båt" eller ikke? Jeg har opplevd å møte nyfrelste fluefiskere i hver sin belly etter å ha gått i 2 timer til bortgjemte vann. For meg er fisketuren og naturopplevelsen nærmest ødelagt hvis jeg må dele et mindre fiskevann med en vuggende bellyboat eller to. I større vann er forstyrrelsesmomentet relativt mindre og etter mitt syn også mindre forstyrrende for naturopplevelsen. Så vidt jeg ser er det nettopp de større vannene OFA har tillatt å fiske i fra belly (eller båt). Er dere så dårlige til å fiske at dere ikke greier å avfiske vannene fra land så mener jeg dere bør oppsøke lettere kastbare vann, eller benytte annen redskap. Jeg har til nå ikke opplevd ett eneste vann i marka som ikke lar seg fluefiske fra land (Jeg har fisket med flue i 24 år)fra 10 år)). Faktisk vil jeg påstå at 90 prosent av fiskene har tatt innenfor 10-15 m. (Og jada, jeg kan kaste lengre). Dette har ikke med gubbeholdninger eller uvilje mot nyvinning å gjøre, men er heller et spørsmål om natursyn. For noen er ikke naturopplevelsen forskjellig om de kjører firhjuling frem til vannet eller går i tre timer. Andre synes det er naturskjønt å se en familie campe foran et vann, mens den nye Land Roveren står parkert i terrenget bak. Jeg tør påstå at fiskeopplevelsen ikke blir mindre fordi man ikke kan komme på kastehold av samtlige fisker i vannet. Å hevde at fluefiske blir diskriminert i forhold til andre fiskemetoder er etter mitt syn tåpelig. For meg er utfordringen i fluefiske mye av årsaken til tilfredsstillelsen når fisken tar. Fluefiske dreier seg om mer enn å kjøre fisk på fluestang, og utfordringen med å nå fisken er også en viktig del. Ved å lære å lese vannet vil man alltid finne fisk å kaste på. For meg er bruk av belly eller ikke et naturestetisk spørsmål, og i denne estetikken hører ikke bellyer hjemme.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.