Jump to content
Fiskersiden

Kveldulv

Members
 • Posts

  147
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Kveldulv

 1. tror det fort kan bli uhyre dyrt, har lekt meg med tanken selv, da å bruke rc båt som en flyttbar 'dupp'. etter å ha sett hvaslags priser det er på rc motorer og servoer tror jeg det fort kan bli skamdyrt, siden du sansynligvis trenger en kraftig motor og og en plattform som er relativt stor, for ikke å bli dradd under av vekta til garnet. tror det billigste er å kjøpe seg en oppblåsbar gummi båt eller slikt :P

  Båten skal kun sette garnet, det trekkes fra land. En vanlig hobbybåt skulle vel greie å dra garnet fra kassen?

  Det er et større problem om det setter seg fast ja. Man måtte satt det steder der man hadde en idé om bunnforhold, og gjerne dype steder hvor garnet ville få brattere vinkel ved trekking.

 2. Jeg leker med tanken om å anskaffe en billig RC-båt for å enkelt sette garn fra land i tusenbrødrevann. Hva tror dere, kan det funke?

  Jeg ser for meg at garnet er festet til båten med en magnet eller noe som kan løses ut med et napp når det er satt.

  Kombiner med en Wunder Boner (alle vitser er oppbrukt) så har man et bra matauk-opplegg.

  (Fant ikke et passende forum, så det ble Vestlandet)

 3. På epost bekrefter Fylkesmannen at det i hele Nordåsvannet, ned til Straume bro, bare er lov å fiske anadrom fisk, også med stang, innenfor fisketiden til det strengest regulerte anadromførende vassdraget som renner ut der.

  Jeg går ut fra at det er Apeltunvassdraget, 1. juli - 15. august.

  Ikke akkurat lett å finne ut av. Det tok meg noen fem eposter før jeg fikk et noenlunde klart svar. Jeg vet ikke om det strengest regulerte vassdraget som renner ut der faktisk er Apeltunvassdraget, og fisketiden der fant jeg heller ikke tilgjengelig på nettet, men fikk den opplyst ved forespørsel til Fylkesmannen.

 4. Hmm, merkelig. Hvis du går ett nivå opp på kartet står det nemlig:

  Dei raude områda viser fredningssonene i sjø utanfor vassdrag med laks og sjøaure. Innanfor fredningssonene er fisketida for fiske etter anadrome laksefisk frå land og båt dei same som reglane for fiske etter sjøaure i det aktuelle vassdraget. I munningssoner som omfattar fleire vassdrag følgjer fisketidene reglane for sjøaurefiske i det strengast regulerte vassdraget.

  http://www2.fylkesmannen.no/hovedEnkel.aspx?m=58941

 5. Etter iherdig, gravende etterforskning viser det seg at hele Nordåsvannet ut til Straume bro er fredningssone som altså har samme fisketid som det strengest regulerte anadromførende vassdrag som renner ut der.

  Hvis det er Apeltunvassdraget, er fisketiden 1. juli - 15. august.

 6. Jeg har de tynneste Sealskinzene (Ultra Grip). De er bedre enn ingenting, men langt fra gode. Under fluefiske er de gjennomvåte etter 30 min (type vrengbare). Jeg har fått nytt par 3 ganger da jeg har trodd at det har vært en feil med hanskene (noe selgerne har vært enige i), men har nå kommet til den konklusjonen at de bare er sånn. Jeg tror faktisk ikke det står noe sted på pakken at de skal være vanntette, de blir bare ofte feilaktig omtalt slik.

  De er fine til lørdagshandling i Bergen.

 7. Ikke billigere og ikke bedre. Enklere, ja. Lukten er et aspekt. Impregnering bør foregå i garasjen (trenger gjerne bare én dupp før turen).

  Miljøaspektet er jeg ikke sikker på. Skulle tro de kommersielle alternativene (som gjerne flys fra Kina) også er petroleumsbaserte til en viss grad.

 8. Jeg er en Nordåsvannets stamgjest og romantiker, men jeg må si at jeg blir lettere sur når jeg har gledet meg til tur i en uke, og isen ligger.

  Hvor i bergensområdet kan ellers en student ta bussen en ettermiddag for SØ-fluefiske. Kollektivtransport er eneste transportmulighet. Os er litt i lengste laget, og utenfor sone-bergen, som gjør turen langt dyrere. (Svar gjerne på PM.)

 9. (Hehe, veien er kort til en AFTM-diskusjon.)

  Jeg kan fortelle at jeg satt i hele går og lette etter en ferdigtapert fortom som ville kunne modifiseres til et 60/20/20-opplegg (prosent for henholdsvis butt [tykk del], tapering, og spiss). Jeg endte opp med en 9 fot Stroft. Med litt ekstra butt og spiss får jeg 60/20/20 på 13,5 fot, hvis min matematikk er til å stole på. Jeg skriver dette fordi googling gav mangelfull informasjon. Kanskje kan andre ha nytte av mine funn.

  Til ferskinger er det gjerne greit med noe kortere fortom (10 fot?), men poenget du kan ta med deg, trådstarter, er at Stroft sine fortommer har en forholdsvis lang butt, som er bra. De er også gode emner for videre modifisering.

  Ellers anbefaler jeg at du bruker løkke-i-løkke for å feste fortom til snøre. Mange såkalte "griserumper" vil da i stedet for å gi deg knuter på fortommen stoppe med at flua henger seg opp i skjøten. Det var i alle fall til stor hjelp for meg under det bratteste av læringskurven.

 10. Hvorfor gidder vi i det hele tatt eie andre fluer enn en rosa reke? Det er komplett ubegripelig. Bare la vær.

  (Neida, ta med en deceiver også.)

  Av alle butikker jeg har handlet i er det kun den danske butikken go-fishing.dk som selger originale Pattegriser. Ellers er "Pattegris" som regel bare et synonym for "rosa rekeimitasjon."

  Før noen blir sinte vil jeg bare avklare at poenget mitt er at hvis man har en flue som man vet at virker, er det viktigere å ha den i sjøen enn å drive å bytte fluer i ett sett. Boksen min dekker det meste av næringspyramiden, men jeg bruker vel i praksis bare en pattegris eller en deceiver. Resten er forsikring (men ofte en distraksjon). Med det sagt er jeg ikke blant de som "henter seg" en fisk.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.