Gå til innhold
Fiskersiden

slabbedasken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    785
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av slabbedasken

  1. Min erfaring er at Skittfiske er løsningsorienterte og smidige når det gjelder reklamasjon eller uregelmessigheter ved bestillingen. De ringer og gir beskjed om det blir forsinkelser i leveringen og de tilbyr alternative godtgjørelser når en feil har blitt gjort.

    Jeg kjøpte en Fjellreven-bukse som ble levert en størrelse større enn bestilt. Jeg sendte mail og ga beskjed. Ble oppringt og fikk tilbud om å sende buksa tilbake og få ny i riktig størrelse, eller få tilsendt et Fjellreven-belte gratis. Etter en hyggelig telefonsamtale endte det med at jeg fikk buksa i riktig størrelse OG et gratis Fjellreven-belte.

    Av andre nettbutikker for fiskeutstyr har jeg litt mer blandet erfaring. Mye surr og rot, samt uforutsigbar leveringstid på lagervare.

    En ting er hvertfall sikkert, vi må ikke slutte å gi tilbakemelding til butikk og/eller leverandør når vi mener noe er feil. Det kan føles ubehagelig, men er det eneste riktige for alle parter.

    Forbrukermakt. :showoff:

  2. Is it possible to film without that irritating wobbly fisheye view on a gopro?

    Dette irriterer meg også. Ellers veldig fornøyd med Gopro Hero 2. Den nye modellen, Hero 3, har flat linse som ikke gir fisheye view. Derfor veldig fristende å oppgradere til Hero 3.

  3. Hei.

    Type ekkoloddgiver er avhengig av bruksområde og båttype. I utgangspunktet er det greit med denne om du ikke fisker særlig dypere enn 60 m. Innebygget temp.sensor.

    http://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/tilbehor/tilbehor-for-hds-serien/hekkmontert-svingere/hst-wsbl-83200khz-hekksvinger

    Til Structurescan som er innebygget i denne Touch-modellen du sikler på, trenger du egen giver som i hekkmonterbar utgave er relativt lang.

    http://stokken.mamutweb.com/Shop/Product/Lowrance-LSS-2-HDhekksvinger/103897

    Farten får du best fra den innebyggede GPS-antennen i HDS-Touch.

    Kart kan du velge forskjellig størrelse, område og kvalitet. Navionics. Jeg bruker platinum+ og synes det funker bra i HDS-Touch.

    http://www.hocom.no/no/maritim-elektronikk/elektroniske-kart/sjoekart/navionics/navionics-platinium-plus-3d-kart-kart/cf-5p410xl-skagerak-(goeteborg-flekkefjord).aspx

    Jeg er lykkelig eier av HDS-12 Gen2 Touch med tilbehøret nevnt over. Fungerer problemfritt.

  4. Selger utstyret grunnet lite bruk. Kjøpt nytt i mai i år. Tatt med hjem etter hver tur. Gir fantastiske bilder av sjøbunnen og fungerer supert som kartplotter og vanlig ekkolodd. Meget god skjerm. Kabler, brukermanual og skjermdeksel. Selges uten giver og kartbrikke,derfor den lave prisen. Selges samlet for 12000-,

    Kan selge HDS-8 Gen2 separat for 9500,- Structurescan modulen for 2500,-

  5. Tja... Det mest opplagte svaret på hvorfor ikke garnfiske er like akseptert som teinefiske her på forumet er vel at teinefiske er en mye mer selektiv fangstmetode. Med teiner går man mer målrettet etter det man er ute etter ved å velge agn, teinetype med bestemte typer og størrelser på innganger og utganger, og ikke minst på hvilke bunnforhold og dybder man setter teinene. Dessuten har man muligheter til å slippe uønsket bifangst levende ut igjen.

    Med garn går man jo også ofte målrettet etter en viss størrelse eller art ved å velge riktig dybde, bunnforhold, maskestørrelse osv., men det er likevel ikke i nærheten av en like selektiv metode som teinefiske.

    Du kjenner jo til hvordan garn fungerer. Fisken blir skadet og dør i maskene. Man har sjelden mulighet til å slippe uønsket fangst uskadet ut igjen. Setter man teiner etter krabbe, men får hummer, er det en smal sak å sette hummeren tilbake. Får man hummer i garnet derimot, er saken litt mer innviklet.

    Jeg har selv fisket med garn og har vokst opp med en far som var ivrig garnfisker, men når jeg ser hvor død Oslofjorden har blitt mister jeg lysten og har rett og slett ikke samvittighet til å fiske med garn her. Dermed blir det til at man prøver å finne de mest selektive fiskemetodene (teinefiske og håndsnøre/stangfiske) og slippe det meste av fisk ut igjen. Ta en matfisk innimellom. Respektere minstemål er en selvfølge.

    Det bor så mange mennesker rundt stakkars Oslofjorden at fiskepresset er ganske stort. Dermed kan ikke alle ta opp alt de får i garn, ruser,trål og not. Ikke i den tilstanden fjorden er i nå. Mange her på forumet bor rundt Oslofjorden og har nok en litt skeptisk holdning til garnfiske. Tradisjonelt har jo privat garnfiske vært mer for å skaffe mat på bordet. Stangfiske mer hobby og rekreasjon.

    Der du bor ser jeg ingen umiddelbare problemer med at dere koser dere med spennende garnfiske. Vær forsiktige og følg lover og regler. Bruk redningsvest og la heller garnet stå noen timer ekstra om været er for drøyt for å trekke.

    Lykke til :)

  6. Det er enormt med teiner i vannet utenfor onsøylandet i Fredrikstad. Håper folk respekterer reglene om minstemål og rognhummer. I år får jeg kun fangst på teinene som står rundt grunnene ut mot åpnere hav. De som står inn mot land på steder som har gitt hummer tidligere år, gir absolutt ingen fangst. Helt dødt. Mulig nordaværet har noe å si.

    Dagens trekk ga 4 rognhummere (som jeg ønsket lykke til videre) og to uten rogn. 5 krabber ble det også hvorav to ble med hjem. Flotte forhold å trekke i. Deilig høstvær.

  7. Så bra. Gratulerer. Hvilken HDS-modell er det du har kjøpt deg? Tror det er Mjøsservice som er billigst på StructureScan. Der får du den nå med hekksvinger for 5990,-

    http://mjosservice.no/butikk/lowrance/ekkolodd/structurescan

    Er vel også en ny versjon på vei. StructureScan HD. Virker ikke som forbedringene er så store, så tror ikke den er noe å vente på. Den hekkmonterte svingeren er enda lenger på den nye versjonen. Stikker langt ut bak. Gir marginalt bedre definisjon.

  8. Har HDS-5 med den 83/200 kHz svingeren som fulgte med i pakka. Kjørte en test med den på et område litt vest for Missingene i Oslofjorden der det stuper svinbratt ned fra en 4 meters grunne til omkring 280 meters dyp. Det fulgte bunnen helt fint ned til 276 meters dyp på 200kHz i dorgefart. Jeg liker at det klarer å holde kontakt med bunnen selv der det er så bratt. Jeg synes det er viktigere at loddet klarer å henge med på store variasjoner på bunnen enn å nå de store dybder. Når HDS`n var ny slet den med å holde bunn der det gikk bratt fra grunt til dypere selv om det ikke var snakk om så store dybder, men dette har blitt fikset på.

    Er veldig fornøyd med mitt HDS-5. Sikler bare på litt større skjerm og Structurescan HD nå. ;)

  9. Om det allerede er ett sett med splittring og svivel på Svenskepilken så holder det å knyte monoen rett i svivelen ja. Hvertfall med tanke på tvinn.

    Om du har planer om å bytte pilk innimellom så er det greit å ha et sett med svivel og splittring i enden av hovedlina som du bruker til å hekte på pilken. Om pilken har svivel og splittring på seg fra før gjør ingenting.

    Jeg ville nok tatt av svivelen og latt splittringen henge på svenskepilken. La svivelen henge på hovedlina og sørg for at alle pilkene dine har splittring i øyet så du bare kan tre de innpå svivelen.

  10. Nå er det hvertfall bra is på Floa. Var en tur utpå der for to dager siden og det var boret hull helt ute i strømmen. Regner med at det har vært folk der i dag. Vet ikke når siken begynner å kvikne til der jeg. Ellers er det vel stort sett bare småabbor.

  11. Da bør du nok lure den til å tro at den drar teiner LADDEN. Trekk trekk trekk trekk trekk- stopp- :hot: trekk trekk trekk trekk trekk- stopp- :hot: osv.

    Er ikke beregnet for lange halingsperioder. Selv ved lav belastning kan den komme til å knele og utløse bimetallsikringen og tilbakestilles ikke før den er avkjølt Halerne er konstruert for relativt korte halingsperioder avbrutt av hvileperioder.

    Dette til opplysning til folk som har litt drøye forventninger til denne haleren. ( Og til de som ikke skjønte at du var ironisk)

  12. Eneste muligheten da er å spørre hummeren NÅR den gikk inn i teina. Gikk den inn etter klokka 8 på morgenen er det ok. Neida. Så lenge hummeren er fanget med godkjent redskap (teine), den er over minstemål, uten rogn og hummerfisket er begynt så har du selvfølgelig lov til å ta hummeren. Du har jo ikke gått målrettet etter hummer og rømningshullene er min.80mm, så jeg kan ikke skjønne hva de skal ta deg på.

  13. Den skal visstnok være bra sier folk som har prøvd den. Er noe sterkere enn Ace Line Brutus haleren som nå er på vei ut av mange butikker ettersom NorthLift`n synes å være både bedre og billigere. Bør kunne dra opp 10 vanlige hummerteiner fra normal dybde med et 60 ah batteri med god margin.

    Får du til en holdbar montering av festebraketten i båten din så kjør på.

  14. Teinene på 13,5 kilo skal nok klare seg greit så lenge du setter dypere enn 5 meter og ikke har blåser med for stor oppdrift. På værutsatte grunne områder der bølgene reiser seg og bryter skal det jo litt til at ikke blåsa drar teina etter seg innover grunna eller vekk FRA grunna og ut på dypet. Blåser med for stor oppdrift i forhold til teinens vekt fører lett til at teina står urolig på bunn og fisker dårlig. Hvertfall hvis teina er festet direkte i iletau og blåse. Noen velger å ha et lodd som iletauet er festet i for så å ha noen meter tau eller hanefot fra loddet til teina, men dette er nok mest aktuelt hvis man har veldig lette teiner.

    Om jeg flytter teinene lenger inn i forkant av uvær er det oftere på grunn av at jeg er bekymret for om jeg får trukket teinene innen rimelig tid uten at det går på bekostning av sikkerheten. Bruk godkjent flyteplagg folkens. Sikkerheten må komme først. :angel:

  15. O yes. Jeg bruker en 11 cm Deep Taildancer bak makrellhekla for å få den til å gå passelig dypt i vannet når jeg dorger uten å bruke tungt søkke. Funker bra. Har nå måttet ta av krokene på dyphaledanseren for å unngå å få torsk når jeg kjører over grunna på 10-15 meter. Kjenner bare det røsker til som pokker enkelte ganger, særlig når farten senkes litt. Og her snakker vi Oslofjorden.

    Så min erfaring er at torsken liker Deep Taildancer ja. Særlig den blå og hvite. Sikkert i likhet med de fleste andre ting som vrikker på rompa og byr seg frem svømmende nær bunnen. Men å få den til å gå ned mot 30 meter er ikke lett uten å blye ned eller brukke dypparavan foran så du mister helt feelinga. Med 0.20 multisnøre og 3 knop fart så strekker den seg ned til 12 meter.

  16. har fått pris her i byen på hds 5, 6500 med svinger, og ca 1000kr for og kjøpe kartdataene til brikken som følger med

    Da har du fått en bra pris,Sjarkarn! Jeg betalte samme pris for en demomodell fra Tolema for en stund siden.

  17. Du kan nok se langt etter ny pers. på torsk her ute, men det skal ikke være så forbannet vanskelig å få fin torsk på grunna nå i mai. Om du har mulighet til å dure litt lenger nord til områdene utenfor Onsøy så er det muligens bedre der, men du skal ikke behøve å dra så langt. Bror min og jeg har dratt 8-10 velfødde torsker på 1,5 til 4 kilo pluss masse småtorsk på 2 pilketurer nå de siste dagene. Muligens ikke noe stort å rope hurra for, men jeg aner en bedring i den lokale torskebestanden sammenliknet med samme årstid de siste fem åra hvertfall.

    Men jeg har fremdeles ikke samvittighet til å ta opp torsk som matfisk, så alle svømmer videre.

  18. De gravde jo opp Seutelva for endel år siden, og kanalene som nå er stort sett 1,5-2 meter dype virker kjipe og fisketomme. Når man kommer opp i kulpene nord for gamle Onsøy stasjon og opp mot Skinnerflo er det mer variert og endel mer liv.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.