Gå til innhold
Fiskersiden

bjarneul

Medlemmer
  • Innholdsteller

    226
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjarneul

  1. Oppklaring. Det utgjør liten forskjell med tanke på gytebestanden av laks om en laks blir fisket opp i mai i havet eller i elva i september...

    Innlysende det, Ørud. Dog er det ett dårlig argument for å fiske etter en truet art i gytetiden på ett begrenset område. Synes jeg, selv om jeg skjønner at det er morsomt fiske. :)

  2. For det første- jeg har ikke påstått påstanden er 100% korrekt, jeg har bare påpekt at ettersom den oftest er det, eller har blitt oppfattet til å være det vil den danne grunnlaget for holdningen til C&R/høstning. Det burde være mulig å forstå resonnementet uten å gå inn på diskusjoner rundt populasjonsdynamikk under forskjellige forutsetninger.

    For det andre skulle jeg gjerne sett dokumentasjon på det motsatte, nemlig at tidligere tiders stangfiske har gjort store innhogg i bestander i sjøen/ferskvann generelt.

    Du store min, enig med Stumo igjen. Tror vel heller ikke det kan dokumenteres at vanlig stangfiske, i Norge, har hatt særlig negative konsekvenser for bestander. Hverken når det gjelder populasjoner eller arter.

    C/R i overbefolkede ørret/røyevann er helt meningsløst. Unntaket er hvis du skulle slumpe borti en fiskespisende sværing. Den skal selvsagt tilbake.

  3. Er jo forsåvidt enig i at det ikke blir stort igjen å fiske etter, men synes nå allikevel at det med laksen er litt spesielt. Fullt klar over det med tradisjoner og at det naturligvis er stort med laks på kroken, og miljøet rundt elva er også ett (godt) poeng.

    Imildertid, man kommer ikke bort fra at det her fiskes på en art som er der kun for å forplante seg, på ett begrenset område, og som i tillegg er truet av forskjellige ting. Understreker at man ikke er mot laksefiskere på noe vis men føler at dette området er "hellig".

    Ser ikke bort fra at det går mot totalfredning om noen år.

  4. Tror nok muligens at FS er iferd med å bevege seg i en retning hvor man , uten å egentlig ville det, ekskluderer mange potensielle bidragsytere. Fordi man har etablert ett slags engere skikt av fiskere hvis gjøren og laden er den eneste rettesnor for korrekt fiske.

    Disse honorerer hverander via poster som "gratz", "nice", "bra fisk" og andre ting i samme sjanger. Artsjakt er foreksempel en sekser, og alle som noensinne har stilt spørsmålstegn ved artsjakt har blitt stempla som ignorante tullinger.

    Laksefiske er jo fett stoff på FS, og opptil flere av de største profilene har regelmessige oppdateringer om sine eksedisjoner blant fisk som har søkt elva for å reprodusere seg. Ooops, det ble feil. Sorry. Det er jo greit å stå i kø for å ta laks på frierferd. Merkelig nok aksepters det å fiske laks som skal gyte og bringe slekta videre.

    Jeg skjønner det ikke :)

    Dessverre er det sånn, for min del, at det er folk her inne som skriver og fotograferer underholdene nok til at man ikke kan la være å stikke innom. Disse burde så avgjort funnet seg ett annet sted hvor det "korrekte" har litt mindre plass enn her inne. Som meg.

  5. Ja, gjør gjerne det :)

    Poenget mitt, og faktisk en del andres, er at man må ta debattene der og da. Skjønner ikke at det skal være så ille.

    Vet jo at man har en særdeles lav stjerne her inne, men kjenner at jeg faktisk må ta i litt for å akseptere å bli kalt "dum" av Stumo. Men, såpass må man tåle. Ihvertfall så lenge sånt går i riktig retning :)

  6. Støtter deg her , C/R diskusjonen bør dukke opp når behovet melder seg i diverse tråder.

    Klappe hverandre på ryggen er hyggelig det meeen.

    Jeg mener c/r tråd ikke har noen funksjon i seg selv så lenge den blir isolert.

    HØR, HØR! -

    En helt selvsagt greie..Må ikke stelle det sånn at folk ikke tør ytre annet enn korrekte selvfølgeligheter . If you catch my drift. :)

  7. Fin fine ørreter, og en fornøyd pode. Fine greier!!

    Meg igjen. Ser at du reagerte på at fisken beit midt på dagen i solskinn. Ikke så veldig uvanlig det. Jeg fisket ved utøpet av en bekk/elv i digre Selbusjøen sist helg. I solsteik og med en liten nordavindstrekk. Fikk fem stk mellom 5 hekto og kiloen på ett par timer. I formiddag fiska jeg i ei lita skogselv, i høljregn og fem plussgrader. Fikk fire fine mellom 3 og 6 hekto. I vestavind. Så det med været , tja , tror det er overvurdert. Fisker man mye så får man fisk :)

  8. Helt enig med Martins. Hvem vet hvor sluken satt? Hvem kan stille seg som dommere over andres FRIE valg? Synes det er trist at det ser ut som en liten engere krets skal definere hva som til enhver tid er sportsfiskepolitisk korrekt.

    Men men, vi lever vel godt med det og:)

    Grattis til fiskeren med noe som sikkert var morsomt.

  9. Herregud for en debatt. At voksne folk gidder å diskutere sine artslister, og hvilke fisker som er "applaudert" inn?

    Miljøforurensing er miljøforurensing. At folk i fullt alvor fisker etter gullfisk for å få den på ei eller anna liste over arter tatt er jo, i beste fall, komisk.

    Men, for all del, stå på- det blir jo særdeles underholdende lesing for oss andre av dette..

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.