Gå til innhold
Fiskersiden

breiflabb

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av breiflabb

  1. Våren er nok beste tiden for steinbit, da kommer den opp fra dypet for å ete seg feit. Det virker som den samler seg på faste plasser hvert år, så om du får en kan det være stor sjangs for å få flere.

    Der jeg fisker ligger de ganske så lokalt og det kan være lurt å merke nøyaktig hvor man er om man finner en hotspot. Enkelte steder virker det som de ligger innenfor en omkrets fra 10-40m..

    Fisker med kuleøye på 3-400g, escablink under og så 10-15cm lysslange ned til kroken. Har til nå brukt owner longshank 7/0 som har kroket bra men tenker å gå opp til 9/0 for å få mer plass til agnet, steinbiten er stor nok i kjeften. Som agn bruker jeg å ta opp det man får av fisk, som regel torsk eller sei. Skjærer en liten filet å trer den i en agnpose (surgifix) for å holde det bedre sammen. Kan sikkert spe på med reker, blåskjell og div men det har ikke vært nødvenig der jeg fisker, nok av den ;)

    Har også laget noen takkel med mer attraktor og juggel men tar nok mest på den førstnevnte, bytter til juggel når den er veldig treig å bite. Dunker i bunnen med rolige bevegelser og holder den så i ro en stund, noen ganger hugger den når dunkingen stopper, kan også heve den 1-2m innimellom.

    Steinbiten kjennes ofte ut som småfisk når den gnafser på agnet og bruker noen ganger lang tid på å å bestemme seg, ikke akkurat en slugger i tilslaget.

    Skitt fiske..

    • Like 1
  2. Hei!

    Skal muligens dit i helga som kommer, ikke helt sikker..

    Til Lange og Brosme bruker jeg helst agntakkel med 2 store longshank-kroker, litt duppeditter (kuler, blekksprut, spinnblad, esca, div.), lysrør og et tungt søyleformet søkke nederst.. Finnes mange gode eksempler på slike takkel her på forumet vist man søker litt..

    Et alternativ er å fiske med en selvlysende jig, helst med stingerkrok som egnes med litt filet (sei, makrell).. Har fått flere på SavageGear Glow, funker også på steinbiten..

  3. Har merket rimelig forskjell i mengden fisk etter jeg gikk fra å bruke kun multi til å ha en mono/ fluorcarbon fortom. I allefall når man fisker med dupp og flue eller oppheng-flue forran sluken..

    Bruker gjerne en fortom på minimum 5m og denne knuten: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=38537

    Alle endene på denne knuten går bakover og glir dermed problemfritt gjennom ringene v kast, bruker også å surre noen ekstra halvstikk med hovedlina over mono-tafsen så glir den like fint tilbake v innsveiving. En liten dråpe superlim skader heller ikke..

    Har tatt stor ørret på denne uten problemer..

  4. Hei!

    Har hytte i Brennvik og kjenner til flere gode fiskeplasser rundt om Hamarøy..

    Var der senest nå i helga og da var silda kommet inn i store stimer. Med det fulgte mye storsei, dro flere på opp mot 10 kg på kort tid + noen torsk i 15kgs klassen..

    Når d gjelder Kveite er det flere plasser, tas mye småkveiter i skjærgården rett ut av Skutvik. Også på sandgrunnene rett ut av Buvågen og sandområdene mellom Tannøya og Trinnøy.

    Er jo flere dype groper rundt omkring, har sett meg ut noen som jeg skal prøve etter store langer og brosmer senere i sommer, mener det ligger en på ca. 300ognoen m mellom Orrvik og Tannøy.. Har også fått noen store Brosmer på 200m utenfor Brennvik..

    God steinbitplass finner du rett ut av lykta på Tranøy, bare et par hundre m fra marinaen.. Også i brennvik rett ut av svabergene med "inngangen" til vika på vestre side..

    Ellers er det flere gode fiskeplasser for alt mulig i disse områdene, Pundan rett ut av tilthornet, Hamarøygrunnen, Tranøyfyret for å nevne noen.. Hamarøy er et paradis for en fisker så her er det vel bare å slå seg løs..

  5. Gjorde det på samme viset og brukte en vanlig opphengsløkke i enkelkroken forran.. Tror kanskje det er litt av grunnen til at fisken spinner rundt, løkka blir for løs, derfor ville jeg prøve denne knuten..

  6. Kan noen fortelle meg hvordan man lager den knuten som festes i "halsen" på kroken? Ser at mange bruker denne i diverse takkel og krokoppsett både på enkelt og treble, men finner aldri en forklaring hvordan man knyter den..

    Forklar gjerne fordeler / ulemper med denne knuten. Ser for meg å bruke den til å f.eks. "stabilisere" kroken under dorging med hel fisk..

    Har problemer med at agnet spinner rundt under dorging med "banansøkke" (som jeg kaller det)...

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.