Gå til innhold
Fiskersiden

espenbjorsvik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    90
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av espenbjorsvik

  1. Hadde meg en fin tur i Nordåsen forige helg. Været var klart og kaldt, nesten vindstille. Ikke akkurat perfekt SØ vær, men det ble en del aktivitet utover dagen. Var en del fisk oppe i overflaten og viste seg, så dette lovet bra! Etter et par kast hadde jeg ca 6-7 meter snøre ute, og skullet til å ta et nytt kast. I det jeg dro stangen bakover for å få snøret ut av vannet, røsket det i stangen. Først trodde jeg at jeg hadde fått bunn, før en blank SØ hoppe opp i været. 2-3 rykk, og fisken var vekke. Trist, ettersom at den var 2+. Liten rosa reke var altså fristende.

    10 minutter senere hadde jeg en følgefisk med inn til land. Jeg oppdaget den før den oppdaget meg, og 1 meter vekke kunne jeg se den gulpe i seg fluen. En kort fight, og en fin SØ (for Nordåsen og være) lå på land. Den ble veid til 850 g. C&R.

    IMG_3289.jpg

    IMG_3292.jpg

    Nærbilde av fishyen.

    Etter dette fikk jeg 2 til SØ, mindre enn den første. rundt 2-3 hg. Alle sammen sluppet uti igjen.

    IMG_3304.jpg

    Fin dag i Bergen

  2. Ble bare en tur langs elven som renner ut av Lago Maggiore, grunnet kluss og enda mer kluss med tog tider og fergetider og alt mulig tull. Obseverte store mengder med småfisk, av ukjent art. Minnet om ørret yngel. Var en del større fisk som beitet langs land, men ingen som var interresert i fluen min. På vei tilbake fant vi en død fisk av ok størrelse. Et sted mellom 1 og 2 kg. Jeg kan fint lite om forskjellige arter, men den lignet på en karpe-fisk. Var flere av dette kaliberet som beitet langs land, så det ville vært gøyt å tatt på 4# stangen :shiftyninja:

  3. Ser ut som om at det blir en del problemer....

    Må vist være 18 år for å fiske og ha fiskelisens utstedt av regionen (tar vist et bare dager).

    Holder det ikke at jeg bare kjøper fiskekort for elven San Bernardino? Hvis ikke, kan jeg i så fall få fiskelisens for regionen på stedet?

    Umulig å finne ut hva man skal, italienere snakker jo ikke engelsk!

  4. Har noen navn på en fin elv i Alpene for ørretfiske? Vil helst ikke måtte bruke flere 100 euro for en dags fiske! Har hørt at prisene på fiskekort kan være ganske stive hvis det er privat klubber som selger fiskekort.

  5. Befinner meg for tiden i Italia, nærmere bestemt Sesto Calende ved utløpet til Lago Maggiore.

    Er hovedsaklig på ferie med familien, men har med fluestangen og tilbehør.

    Lurer dermed på om noen har erfaringer fra dette vannet, eller elven som renner ut av den?

    Er på jakt etter ørret, så hadde vært fint om noen viste om den fantes her, og hvilken fluer som kan brukes i jakten!

    Har også hørt at fiskekort trengs. Noen som vet hvor jeg får tak i det, og hvor mye det koster?

    Hilsen Espen :)

  6. Fisker en del på hytten min som ligger på Liseth. Blir derfor en del fiske i både elv og vann på fjellet. Jeg liker å fiske med tørt, og trenger da litt hjelp til valg av fluer.

    Jeg tenker meg at jeg trenger mygg, klekkere, døgnfluer og vårfluer. Vårfluer og mygg har jeg funnet selv, men trenger litt hjelp til døgnfluene og klekkerene.

    Jeg lurer blant annet på hvilken døgnfluer som klekker på hardangervidda, og hvor jeg kan få kjøpt disse imitasjonene. Jeg binder ikke fluer selv, så er avhengig av en butikk som selger fluene.

    I tilegg har jeg observert mye steinfluer i elven ved hytten, men jeg finner ikke den fluen i tørr variant. Noen som vet hva en slik "tørr-steinflue" heter på "flue språket"? Og i så fall hvor jeg får kjøpt den? Finner noen bilder på internett, men de er selvbundne og har ikke et spesifikt flue-navn.

    På forhånd takk for alle svar :thumbsup:

  7. Konge at liavannet er trygt! tar meg turen snart B) Skal prøve meg på Solheimsvannet idag, der en kompis av meg tok en 10 kilos gjedde for 2-3 år siden! :lolu: Får håpe at gjedden sitter idag.

    Men er det ikke en risiko for at isen blir utrygg i løpet av helgen? skal vist regne og blåse en god del......

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.