Gå til innhold
Fiskersiden

Hafnor

Medlemmer
  • Innholdsteller

    813
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Hafnor

  1. Heisann. Jeg har fire Synit multiplikator-stenger som stort sett dekker det samme behovet. Lette jiggstenger som er nydelig til torsk,sei,kveite m.m. Evt. også til tropisk fiske.

    Stengene er håndlagde i New Zealand av team Synit (Graeme og datteren Chloe som bygger disse) og fremstår svært pene (lite brukt). Jeg har brukt stengene til kveitefiske i Norge noe de passer ypperlig til. Lengde ca. 5,5 fot. Spiralguide (ringer går 180 grader rundt blanken) for økt stabilitet. 

    Dette er av mange ansett som kremen av jigg/havfiskestenger rundt om i verden. forventer rundt 4.000,- for rimeligste stangen. Kun high end materialer med laserskjærte Eva-grep, abalone-detaljer, fuji/Matagi ringer/snellefeste.

    Fint om de som er interessert tar kontakt på sms: 97022432 eller epost: thor@partners.no. Jeg kan sende bilder til de som ønsker.

     

    Skaff deg verdens beste julegave til deg selv! - På forhånd tusen takk :) 

  2. Hei. Jeg har vært på Hvaler i sommer. Nærmere bestemt Asmaløy der jeg har mistet eller blitt frastjålet dyrt og fint fiskeutstyr. Det lå 6 fiskesneller i en grønn pose som nå er sporløst forsvunnet. Det var 4 multiplikatorsneller og to spinnsneller i posen. Vet dette er en longshot men dersom noen skulle finne posen, evt. noen av snellene hadde det vært fantastisk om noen kunne ropt ut. Finnerlønnen er generøs da utstyret har en svært høy verdi. Jeg kan kontaktes på tlf: 970 22 432.

     

    Beste hilsen, Thor

  3. Selger min Jigging master pe8 ettersom jeg så og si aldri får brukt den.

    Nydelig snelle med lav utveksling (4-1) tipper den er spolt med ca 550m spiderwire code red 0,42mm. Perfekt til kveitefiske eller til dypet. Snella er strøken mekanisk og jeg har oppgradert bremseskivene til 20% større (større bremseflate=mindre stress på kulelagre) snella er silkemyk og meget pent/lite brukt. Snøret er gammelt men alltid skylt i ferskvann etter bruk. Brukte dette i sommer og testet det (fortsatt veldig sterkt og lite slitt) Men igjen et gammelt snøre!! obs obs.

    Billigste nye pe 8 jeg kunne oppdrive blir fra jignpop.com

    700USD

    +25% mva (175USD)

    +ca 50USD frakt

    = 925USD ( ca. 5500nok)

    selges for 3500 kr levert på din dør

    post-22863-0-03160800-1396533346_thumb.j

    post-22863-0-25684300-1396533515_thumb.j

    • Like 2
  4. Kermaikken kan presses inn og forsegles med epoxy. Det hele er ikke alt for komplisert... når du har skaffet keramikken legger du den så kaldt som mulig. Helst en veldig kald dypfryser. Husk at før du gjør dette renser du keramikken i sprit så det ikke er noen fett fra henda dine igjen på keramikken. når den har ligget og krympet i kulda varmer du forsiktig opp ringen (buret) med en lighter. igjen forsiktig! (da utvides naturlig nok metallet. Påfør epoxy langs den ytre keramikken og press den inn i buret. du burde tørke av all overflødig epoxy etter du har fått den inn. Epoxy kan også forsiktig påføres i ettertid for å sikre keramikken ytligere. Bruk hansker og vœr forsiktig med buret når du presser inn keramikken.

    Thor :)

  5. hopp i dusjen med dressen og ta med zalo og en oppvaskbørste, da fjerner du all skit og lort og oljelaget på dressen. dermed impregnerer du det med silikonspray etter den er tørket ordentlig (tok 4 dager for min del). Jeg gjorde dette på min kinetic godspeed og dressen ble bedre enn ny!

  6. Billig-sneller har også som regel plast-fjærer på IAR rullene, som mister fleksen i kulda. Den andre typen IAR lager, som er helt uten fjærer, er utsatt for å bli sittende i "åpen" posisjon hvis det har dannet seg iskrystaller, eller har kommet inn fett som stivner inne i IAR lageret.

    Jeg bruker kun tynn olje i IAR lageret, men den blandingen der høres også fin ut. Øker sikkert service intervallet på IAR lageret...? :)

    bruker også bare tynn corrosionX eller shimano syntetisk på IAR lageret Pål! men litt fett kan vel ikke skade... er jo ikke alle som skrur opp snellene sine 12 ganger før de skal brukes i 3 uker... :) Ellers takk for utfyllende svar på iar spørsmålet, dette visste jeg ikke men er ganske så selvsagt når du sier det! på samme måte du forklarte meg hvordan de JŒVLA ballene kommer seg inn i kulelagerbanene! LOL! :) makes sense!

    @Veg IAR lageret ligger inne i høyre snellehus der sveivearmen går inn, lageret er presset inn slik at det ikke kan rotere mot snellehuset. bare inni seg selv. derfor er det et sant ****** om det skulle ryke og må byttes!

    Her ser du IAR lageret inne i høyre snellehus (ikke det "blå" lageret) det er presset inn og har mange små stålstenger som sveiveskaftet sklir eller ruller på, men den rulles bare i klokkeretning og låses om du prøver å sveive bakover.

    DSC_0175_zps194e464b.jpg

    lengst til venstre ser du hovedgiret som er skrudd fast til sveiveskaftet, (andre siden festes sveiva) dette runde skaftet ruller rundt inni AR lageret

    DSC_0173_zps96e9714b.jpg

  7. Eller for å slippe alt styret kan man bare ha telleren i fot (vœrste som kan skje er at du blir flinkere i hoderegning) eller kjøpe flerfarget multisnøre som endrer farge etter 1,5 og 10 meter . my 2 cents,

    kult å legge ut bilder av modifisering uansett!

  8. har merket dette med iar lageret som slipper i kulde! Dette har kun skjedd på billigere sneller for min del! Merkbar forskjell på de billige kontra high end snellene er langt større klarering på sveivearmen og IAR lageret. Ettersom delen krymper i kaldt vœr begynner den billige snella å slippe mens high end snella holder fordi det er såpass tight fit mellom sveiva og iar lageret. man kan selvfølgelig gjøre små tiltak som nevnt ovenfor men det vil nok ikke hjelpe ar lageret å gripe noe bedre. Pass også på hva slags fett man evt. blander inn med oljen til ar lageret er fettet for tykt så bruk heller 70/30 forhold mellom fettet og oljen. accurate bruker corrosionX og cals universal drag grease i sine AR med et 70/30 forhold.

  9. har hatt 350 black hole selv og likte den veldig godt. stanga jobber greit på kveiter fra 10-15 kilo og kommer i trivselssonen på 40+ tror jeg. landet en kveite på rundt 12kg med stanga og den fungerte veldig bra og gjør det utrolig lett for fiskeren men det kan bli bittelitt stokkete, jeg kjører relativt aggresivt, pumper opp fisken i greit tempo. en 250g jobber dypere nedover klingen og demper bedre på mindre fisk uansett fiskestil... men å se seg blindt på gramvekt på jiggstenger er dumt ettersom det er store forskjeller fra merke til merke.

  10. black hole 350 er solgt. Jeg tror du hadde likt black hole 250g eller spinal series 1 200g, ikke noe i veien med spinal300 eller 350gBH men problemet med de er at de er i komfortsonen med ganske mye mer brems enn hva vi vanligvis bruker etter kveita. 6kg brems er ganske mye og verken 350gBH eller 300Spinal jobber dypt nok ved 6 kg... series 1 200g spinal og 250BH er ganske så stive hele veien. dette gjør jiggfiske veldig spenstig og lett kontra en bløt myk dempende tupp.

  11. spinal series 2 har en rask tappering. dvs en relativt myk tupp og litt kraftigere rygg. Ikke misforstå, dette er en jiggstang som er helparabolsk og med nok pådrag kjenner du det i grepet men de har lagt til en noe lettere tupp for å håndtere små jigger såvel som store. Series 1 er helparabolske og har en stivere tupp.

  12. solgt til Frank, 8k med forbehold om nye karbonskiver innstallert!?

    snella er en limited edition fra studio ocean mark. det ble lagd først 50 stk, der det opprinnelig skulle lages 100, etter jordskjelvet i japan ble det stopp i produksjon fra SOM men de holdt det de lovet og 50 nye rullet ut av samlebåndet når ting var på stell igjen. dette er nummer 86 og har de siste oppgraderingen blant annet flere deler laget i titan. Snella har en ufattelig vekt på 450gram, innebygget clicker, angular contact bearing i høyre gavel etc.... helt fantastisk snelle!

    Frank, om du skulle ha den så følger det med service gratis så lenge du har den :)

  13. den ble så dyr at jeg nesten har dårlig samvittighet! haha, nesten så to personer burde eie den! 100stk av dem i verden, mener det er en japansk butikk som har to stk/hadde. koster 1350USD, hvis du er heldig å slipper moms. :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.