Gå til innhold
Fiskersiden

luren

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av luren

  1. Ah, jeg tok selv det store steget over til spinnutstyr til SØ og Ø (takket være mye hjelp fra Abbor :) ), og har ikke angret et sekund!! For en fantastisk kontakt med fisken! Har hooket fisk jeg ellers ikke ville kjent takket være følsomheten. Gikk for C3 5500, og det går helt fint med 12 gram, selv om det blir gøyere nærmere (og over) 20 :)

  2. Personlig har jeg et bedre forslag, som Per Magnar nevnte; Revo. Han nevnte Revo Inshore, men det finnes andre revo'r også.

    Ja, synes Revo ser meget spennende ut. Synd at Toro ikke finnes som 51 med høyresveiv på skittfiske. Ser også litt på Revo SX (liker sortfargen :) ), men sliter litt med å skjønne forskjellen mellom de ulike modellene. Men så var det dette med lavere temperaturer da...

    Glemte å nevne i min forrige post at Revoen ikke fungerer særlig bra når det er under 5 grader på grunn av dårlige toleranser smmenlignet med svenskproduserte sneller (og Calcuttaer).

  3. Har slengt Agdars en mail nå, så får vi se! :)

    Shimano Corvalus får fryktelig spredt (bruker-) omtale på nett ser jeg. Kan nesten virke som det er dårlig kvalitetskontroll på disse.

    Helge S:

    Er småskeptisk til å importere fra bayen. Med frakt og moms blir det ikke nødvendigvis mye dyrere å handle på tilbud i Norge etter hva jeg kunne se.. Dessuten er det greit å ha norske garantier og forbrukerrettigheter om noe skulle gå galt.

  4. Jaja! Blir nok netthandel da.

    Begynner å sirkle meg inn rundt C3 eller Rocket. Er det slik at Rocket er vanskeligere å kaste for en nybegynner? Skjønner at denne snella er langtkastende med høy hastighet, og regner med at dette kan skape komplikasjoner... på skittfiske har de dessuten Rocket 5500 i en utrolig støgg grønnfarge :P Liker krommen og rødfargen på 6500, men dette blir kanskje for stort? Vil gjerne kunne kaste 12g favorittene mine! :o

    Irriterende at skittfiske, som har et enormt utvalg i multiplikatorer, ikke har noe særlig utvalg i spinnstenger med trigger. Noen som har erfaring med Sølvkroken (tica) eller Lawson (tenker spesielt

    Norwegian series trigger 11`/15 - 55, selv om jeg frykter at denne blir for stor)?

  5. Sliter med å finne guideline-stengene som blir nevnt her, i alle fall på nett. Adgars har som kjent LPXe 11` 20 - 45 gr, men dette er typisk nok (nesten) den eneste guidelinen som ikke er på tilbud til halv pris. Berkleyen på jakt og fiske ser derfor spennende ut – hyggelig pris!

    Noen som har erfaringer med G Loomis? Adgars har en del fine tilbud, som f.eks GL3 10`6 10-22 gr. Men denne blir kanskje lit dyr til å være første spinnstang...

    Calcuttaen var jo meeget pen. Synes også Revoen virker spennende, men denne har, som Abbor er inne på, en dypere spole enn bredden. Skal sjekke ut rocket!

    Takker igjen for mange gode råd! :)

  6. Hei! Er ny på forumet her, men har ofte funnet gode råd her under googling og research til fiske. Er virkelig imponert over kompetansen her!

    Til saken:

    I min barndom fisket jeg utelukkende med lukket haspel med knapp i småvann, og hadde rimelig grei presisjon og kastelengde. For noen ca 5 år siden ble min trofaste lukkede snelle ødelagt. Det viste seg å være vanskelig å finne skikkelige lukkede sneller. Jeg måtte derfor ta steget videre til haspel for ikke lenger å fiske som et barn. :wub:

    Problemet er at overgangen ikke var helt smertefri. Av gammel vane har jeg alltid fisket med snella opp og sveivet med høyre hånd, noe jeg fortsatt gjør med haspel. Jeg slipper også sena med tommelen. Det slo meg at denne måten å fiske på ikke er helt ulik slik man fisker med multiplikatorsnelle.

    I helga fikk jeg prøve en en gammel rød Ambassadeur 5000 (classic?) som en kompiss hadde arvet av sin bestefar. Det var kjærlighet ved første (les: femte) kast! :wub: Kastelengden var ikke den lengste, men det tok ikke mange kast før den forbedret seg betraktelig. Jeg følte virkelig at dette var noe for meg! Men er det det?

    Jeg driver hovedsakelig med lettere sjøørretfiske fra land, men prøver meg også litt på laksen i sesongen.

    Vurderer innkjøp av følgende som jeg lurer på om ser greit ut:

    Ambassadeur C3 4600 eller

    Ambassadeur Classic 5000 Blister

    og

    Discovery G2 trigger 10` / 7-35gr.

    Er det mulig å kaste lette sluker (+/- 10-15 gr) med multiplikator? Har forstått at Ambassadeur Rocket skal være bra til kasting, men blir litt "skremt" av størrelsene (5500 eller mer). Vil det bli for stort for mitt fiske? Er det noen andre som kaster lett etter SØ med multiplikator? Er jeg blindet av kjærligheten til Ambassadeur – er det noen alternaltiv? :blush:

    Setter virkelig pris på tilbakemelding, for jeg er i ferd med å bevege meg ut på et område jeg ikke har snøring på :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.