Gå til innhold
Fiskersiden

EAH

Medlemmer
  • Innholdsteller

    17
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EAH

  1. Du kan jo gå i vei med Red But, March Brown, Telemarkskongen, sunray shadow, editor, m flere. Ta deg en kikk på laksefluer rundt på dette å evt adre fora på nettet.

    Så er det jo slik at de fleste fluer godt klarer seg uten et eller flere av materialene som er i oppskriften, å vips så har du enkle mønster :)

  2. Du trenger ingen importlisens for å importere JC, dette er ikke korrekt, men eksportør trenger eksporttillatelse på sine nakker og fjær som er "CITES belagt".

    Når det gjelder eksportørere av JC med godkjent oppdrett eksisterer det stort sett ingen i Europa foruten Fisherman Feathers, det finnes dog noen små oppdretter, eks en i Danmark, men disse driver oppdrett kun til salg i egen butikk. Og dersom du skal få sertifikat på din forsendelse med 1 nakke kan dette fort bli dyrt.

    Fra USA koster en slik attest fra US$55 og oppover. Denne prisen er den samme om du tar 1 nakke eller du tar 20. Merk mange butikker krever en betraktelig høyere pris for dette sertifikatet en nevnt over.

    I tillegg må du fra USA ha et veterinærsertifikat på pakken, for å bekrefte at denne er "sykdomsfri".

    Nå hender det av og til at noen butikker er villige til å sende deg varer uten de nødvendige papirer, men skulle varene bli stoppet i tollen er jo dette ditt problem.

  3. Løsningen er særdeles enkel. Du tar en stk vannpumpetang, legger litt papp på begge siden av kjeften. Du klemmer så coneheaden fast i mellom her, ja og så er det bare å bore hullet litt større. Så enkelt er det.

    Dette skal ikke være noe problem da conehead som regel er myke.

    Enkelt og greit!!!!

  4. sitat:sitat:

    --------------------------------------------------------------------------------

    Opprinnelig postet av EAH

    De fleste butikker som driver spesielt med fluefiske og fluebinding, det være seg konvensjonelle og nettbutikker kan nok helt sikkert hjelpe deg med et fluebindersett uten verktøy.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Joda, men med pakker til 50,- stykke ville det bli svinedyrt!!

    De fleste butikker kan skaffe fluebindersett uten verktøy til en pris som ligger langt under det du må betale for materialene kjøpt i løs vekt. Dette kan jeg si med stor sikkerhet da jeg selger utstyr selv.

  5. Hei Jørgen meitefan,

    Når det gjelder din første fluestang vil jeg anbefale deg et komplett sett i klasse 5/6, eksempelvis pool12 sitt sett eller Redingtons sett. Begge disse settene fikk 5+/6 i test i alt om fiske og de inneholder det du trenger for å komme i gang med fluefisket. Samtidig med at dette er stenger som du kan ha glede av lenge.

    Jeg vil ikke anbefale deg hverken #4 - da denne er veldig lett og veldig følsom ovenfor vind, eller # 7 - da dette er litt tunge snører å handle med samt at den er for kraftig (jevnt over) til å drive med noe tørrfluefiske.

    Dersom du ønsker mer informasjon vedrørende testen i Alt om Fiske så er det bare å sende meg en PM så skal jeg overbringe deg informasjonen.

  6. Som nevnt i innlegget jeg ønsker ikke uttale meg om salar fluene da jeg ikke kjennner kvaliteten på disse. Men det er nok helt korrekt som du sier at disse er produsert i Afrika.

    Jeg ønsket bare å si at når det gjelder NORSKproduserte fluer så er det ikke så galt å betale mer enn det man gjør for masseproduserte fluer.

  7. Dersom fluene er av god kvalitet og de er ordentlig gjennomført mht utseendet så er det ingen ublu pris at det forlanges drøyt 40,- kroner for disse.

    Det er jo tross alt snakk om håndtverk, hva betaler du f.eks snekkeren for timen? Fluebinding er jo håndtverk det også.

    Men som sagt dette forutsetter jo at fluene er av god kvalitet. Jeg har prøvd en del fluer fra billige leverandører, inkludert mange av de engelske som nevnes på ulike fiskeforum, nevnes: selectafly, flymail, sportsflies m.fl. Dette er helt kurrante fluer, men det viser seg at norskproduserte fluer er jevnt over av en betydelig høyere kvalitet. Her tenker jeg både på holdbarhet, utseende, krokkvalitet og materialkvalitet.

    Jeg skal ikke uttale meg om salar fluene til AF, da jeg ikke har prøvd disse, da jeg nå binder fluene selv - og ja jeg selger en god del av dem også! (Salarfluene er forøvrig ikke produsert i norden heller da - selv om det påståes av AF).

    Men ellers vil jeg aldri kunne tenke meg å anbefale annet en norskproduserte fluer. Og det er ikke noe problem å få tak i da det er nokså mange fluebindere i Norge som binder for salg.

  8. Ofte kan også tailing loop (griserumper, vindknuter, kasteknuter) skyldes feil kraftbruk, her tenker jeg på at du tar for mye i når du starter kastet og stangtuppen går i en bue under kastelinjen ( tenkt linje mellom stangtopp i utgangspunktet og sluttpunktet).

  9. Med hva og hvordan du skal fiske det er vel litt avhengig av hva fisken beiter på.

    Dersom du skal fiske nå her oppe i nord tror jeg at jeg ville ha prøvd å fisket med steinfluer dersom det ikke er noe liv på vannet. Dette da vårfisken her oppe i nord ofte er "breddfull" av steinfluer og steinfluelarver. Eller er det sikker ikke så alt for lenge til fjærmygga er i aksjon så du bør vel etterhvert ha klar noen av dem også.

  10. Frank M jeg vil anbefale deg å prøve Lakselva, dette er jo en av de bedre elvene i Troms, og kan hvis forholdene er tilstede by et meget bra fiske. Dette er ikke av egen erfaring da jeg ikke bruker å fiske noe særlig her. Men jeg vil også anbefale deg en tur i Lyselva (lysbotnvassdraget) da en her har en relativt ok mulighet for å få seg laks. Når det gjelder lyselva vil jeg anbefale deg å kjøpe kort fra ISJFF (den lokale fiskeforeningen) på elvens østre side. Dette fordi et kort da dekker hele elvelengden.

    Ellers er det en god del ørretvann som kan prøves, men her er jeg nok desverre mer hemmelighetsfull.

    Ellers når du er så nært vil jeg også anbefale deg å prøve Barduelva dersom du er på jakt etter stor ørret eller røye. Er jo heller ikke langt å kjøre fra Silsand.

    For det store sjørøeslaget anbefales salangsvassdraget, dette åpner ikke før i Juli men er tradisjonelt sett veldig bra for sjørøyefiske. Her er det som regel trekking av kort i de beste sonene, men for mer informasjon er det bare å ta kontakt med elvevoll camping (ikke på helt trygg grunn vedrørende navnet her).

  11. For fremtiden ville jeg valgt en #8 stang da #7 vil ligge veldig nært din #6 (forutsatt at dette ikke er en gammel myk stang).

    For fisket på Senja vil du i stor grad klare deg med en #6 stang. Der du i første rekke vil få behov for tyngre snøreklasser er i Lakselva Sør og i Lysbotnvassdraget (her vil det også i de fleste tilfeller rekke med en #6). Tenker her på Laksefisket. Men det er jo selvfølgelig en del som bruker tyngre snøreklasser i alle elvene på senja, men nå liker ikke jeg å skyte spurv med kanon.

    Når det gjelder sjørøye, sjøørret og ferskvannsfisk så greier du deg i massevis med #6. Faktisk er det mer vanlig med #5 evt. ned i #4 etter disse artene.

    Med vennlig hilsen fiskende senjaværing.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.