Gå til innhold
Fiskersiden

deciver

Medlemmer
  • Innholdsteller

    98
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av deciver

  1. ser at flom toppen er nådd og at elva synker, ikke er det meldt mer nedbør heller på et par døgn,

    et par plasser som er verd å prøve er jo fjermedals hølen, den tåler masse vann, apelandshølen er en annenplass som også tåler masse vann,på gjedrem går det også å fiske på denne vannstanden

    nedefor

    elva kommer nok til å synke raskt nå og det er nok ikke lenge før den er nede under 100 kbm,

    Okey :) fjermedal og apeland. Hvilken sone snakker vi da? 3?

  2. Hei folks. Denne uka har jeg har muligheter til å fiske i bjerken et par døgn.

    Er forholdene fortsatt gode? har aldri fisket elva før.

    Noen som vil tipse om hvilken sone jeg bør velge og evt hva det tas mest laks på? :)

    (liker godt og fiske med spinner, har også makken klar)

  3. Kommer ann på om det er noen form for organisert fiske/kultivering av den elven du sikter til. Bruker vel og være vanlig og åpne for fiske fra 15 juni. Er også en del småelver og bekker med små bestander av sjøørret hvor det ikke er noe særlig tilsyn med fisket. Du må nesten skjekke det opp i lokalmiljøet ditt, og høre med den aktuelle jeger og fiskeforeningen :)

  4. XXL selger Viking Herring for 5kr nå om dagen, de hadde veldig bra utvalg i forkjellige farger og vekter i Sandvika i går. Viking Herring er en svært god allroundsluk som er så og si identisk med Møresilda, eneste forskjellen er at den har marginalt mer S-form.

    Synes faktisk viking herring er litt giftigere enn møresilda :)

  5. Bytte til kvalitetskroker er nevnt.

    Et annet tips kan være også og bruke en extra splittring til kroken, slik at fisken vanskligere greier og "brekke" seg løs under kjøringen.

    Jeg bruker gjerne også et par meter med vanlig sene når jeg fisker med fireline. Mener jeg får noen flere ørreter på land med dette :)

  6. Det er riktig at det finnes stammer med mer farget fisk enn andre. På et at mine mest besøkte sjøørret-steder har fiskene brunskjær hele året. Det har vel med hvilke habitat de lever i, og hvilken kamuflasje de trenger... Eller?

    Kan vel også være fisk som ikke har smoltifisert? jeg får i hvertfall av og til noen gyllenbrune ørreter i litt brakke fjorder som definitivt ikke er gytefisk.

  7. Nei det er nok det Indre Holmavatnet jeg mener.

    Kartet ble vel laget i 2006. Ser det er markert som ørretvann. Ytra Holmavannet/Sandvannet er markert som både ørret og gjeddevann. Kan Gjedda vandret opp til Indra Holmavannet? Eller er den enkelt og greit satt ut av "pøbler"?

    Kartet er meget bra laget, så der har du gjort en meget god jobb! Har tatt for meg vann etter vann utifra kartet. Konsentrer meg om vannene sør for Ytraland. Har forsatt mange vann igjen, men de jeg har prøvd sålangt har jeg fått fisk i. Den eneste feilen med kartet jeg har oppdaget er som sagt Indre Holmavannet. Ved neste opplag bør den rød fisken byttes ut med en grå :D

    Muligens Grødheimsvatn du mener. Har ikke prøvd det selv, men det er neste på "lista" mi. Ryktene går om fin fisk der.

    Stemmer det, jeg skjekket kartet nå :)

    Fikk en ørret på litt over kiloen der for et par år siden.....

  8. Vormedals og tuestadvannet er nevnt her ser. Der har eg fått flere fine ørreter på kiloen+ det lille vannet ved brannstasjonen på vormedal kan også holde fin fisk faktisk. Kanskje ikke det mest eksotiske vannet og fiske i, men jeg har da fått flere på rundt kiloen der og litt under (mye smått også såklart). Kan virke som den større fisken følger med i "dragsuget" når pronova tapper vann fra hovedvannet?

    Eneste vannet jeg har testet på karmøy er et som ligger ikke så langt fra veien, like før du kommer til skudenes (aner ikke hva det heter). Der var det vertfall pen fisk husker jeg :D

  9. spesial og lillauren som nevnt må du selvsagt ha med.Det var de eneste slukene jeg brukte på vidda tidligere.

    Men etter hvert har jeg gått over til møresild kobber og rødt 10 og 15 gram.Disse slukene har jeg fått følelsen av lokker de større fiskene lettere til hogg :thumbsup: skal selv til vestvidda og fiske i et par gromvann i august, gleder meg som en unge

  10. Hei, har ikke fisket så mye i vigdarvatnet. Men har av og til brukt og parkere på rasteplassen rett før sveio "sentrum" og trasket litt langs land der, og tatt noen sleng med sluken.Fått noen greie ørreter derfra, mest småfisk men vanker en og annen fin en og.

    Kan ellers anbefale åsevannet som ligger like i nærheten der.

    Et mellomstort vann med mange holmer og småøyer.Der var det ganske fin ørret tidligere vertfall, en kompis av meg tok en fisk på 1.4 kg i det vannet for noen år siden :)

  11. Hei har tenkt og prøve meg et døgn eller to i dirdalselva denne sommeren.Hvordan er forholdene rundt elva? tenker på campingplass,hytter,butikker og den type ting.Skal ha med meg fruen og småungene så kan være greit og få dannet seg et bilde av forholdene :dribble: (ta gjerne kontakt på PM)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.