Gå til innhold
Fiskersiden

kamico

Medlemmer
  • Innholdsteller

    582
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kamico

  1. FM i Hordaland sitt syn på saken.

    http://www.fylkesmannen.no/hoved.aspx?m=1166&amid=3567205

    Jeg var nede å snakket med Unimiljø og den sjøørreten de tok opp hadde stått i elven i over en uke, så det var ikke rart at de ikke fant mye lus på den. De fant derimot pigmentforandringer på all sjøørreten som er sterke indikasjoner på luspåslag. De som såg fisken når den begynte å komme inn i osen, såg store luspåslag - konklusjonen til Unimiljø ble at det var salinitet som hovedårsak. Sjøtemperatur i fjorden lå på 5-6 grader. Vi får stole på forskerene at hovedgrunnen var salinitet denne gangen.

  2. Her har EU's vanndirektiv kommet til at de som kjenner vassdrag og vannforekomster er sportsfiskere og naturbrukerene. De ber om hjelp til kartlegging og det bør de få. Heng dere på for å få tiltak der det er nødvendig!

    Tid for lokalt engasjement i vannforvaltninga!

    http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=142633989&displaypage=TRUE

    http://www.vannportalen.no/hoved.aspx?m=31139

  3. 700.000 laks kan være rømt

    334995.JPG

    To rømminger er foreløpig avdekka etter helgas uvær. Hos Marine Harvest i Osen har fisk rømt fra et anlegg med 350.000 smolt i merdene, og Salmar er igjen i søkelyset for ei tilsvarende rømming.

    - Nå er det nok tomsnakk fra fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen. Nå krever vi handling fra regjeringa, sier NJFFs informasjonssjef Espen Farstad rasende.

    http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=142369974&displaypage=TRUE

  4. Det er funnet ved fire tilfeller ILA på veskysten etter det som er rapportert (og ennå ikke verifisert). ILA er funnet funnet i fire arter laks i forskjellige vassdrag, hevder labene som har undersøkt død fisk i elvene. Alexandra Morton skaffer materiale fra død laks til testing og det er vel hun som har publisert mest om funnene. Det er innvolvert flere pålitelige laberatorier og myndighetene har opprettet sin egen kommisjon for å finne ut om dette er tilfelle eller ikke. Hvor har du hentet at stillehavslaksen er mer motstandsdyktig mot ILA enn den europeiske? Jeg har lett etter dette over allt, men finner at det påståes å være første gang ILA viruset er påvist i BC.

    Det står endel prestisje på spill her - fleip eller fakta - og det gjør jo saken intressant å følge, hvem får rett og hvem mister omdømme?

  5. Spennende, gir det resultater?

    Er det ikke en viss risiko for at villfisk som blir fisket og satt utigjen nå på denne tiden, ikke vil klare turen opp i elva pga utmattelse? (mener å ha lest om dette i en del andre diskusjoner om fangst og gjenutsettelse av meget gyteklar fisk) i såfall er man vel ca like langt.

    Lykke til med prosjektet, håper dere finner en løsing.

    Den som hadde klart lage en laksetrapp eller lignende, som klarte luke ut ofisk fra villfisk, burde få en bauta!

    Ja, det gir resultater på den måten at en overvåker mengden oppdrettslaks ved prøvefisket og hvis det er mye oppdrett kan en ta i bruk garn for å fiske den ut.

    Vi hadde stamfiske etter laks vi skulle stryke i klekkeri for endel år siden, da fisket vi på brun høstlaks og behandlet den ganske tøft. Den gikk i kar med gjennomstrømsvann og dødeligheten på denne laksen var minimal. I dag med prøvefiske er det større sannsynlighet for overlevelse ved utsetting p.g.a. at den ikke skal fraktes og at den slippes raskt etter landing. Intrykket mitt er at laks i gytedrakt tåler mer enn blanklaks forde skjell er festet og slimlag er seigere. Under prøvefisket løftes ikke villaksen lenge ut av vannet, men avkrokes i en fart og får kreftene tilbake før den slippes ut i strøm.

    Det beste er å stenge elven for oppgangsfisk og selektere ut oppdrettsfisk, noe vi jobber med for neste sesong. Det innebærer en laksetrapp der vi har mulighet til å få gjort uttaket av o-laks. En såkalt Wolffelle. Takker for lykkeønsket, det trenger vi :)

  6. Hvorfor fiskes det der nå?

    Kan jo ikke vite om man får ofisk eller vill?! Er det for stamfiske?? Står jo at han fisker etter ofisk, men... Noen som vet svaret?

    http://www.bt.no/nyh...et-2607708.html

    Det er Fylkesmannen som har gitt tillatelse til prøvefiske etter sesongslutt for å fiske ut o-laks og sette ut all villfisk som blir tatt i dette fisket. Det er tvingende nødvendig etter at vi har hatt invasjon av miljøkriminalitet i mange år her. Vi leter etter løsning for å stenge elven fysisk for kontroll på hva som går opp i elven etter sesong, det har vert år med 90% o-laks i prøvefisket så dette er overvåkning som pågår ut måneden.

  7. Problemet med køfiske er at det alltid er noen som er skilpadder og noen som er harer. Noen skal fiske grundig og langsomt, stoppe lenge der de så det ble tatt en laks i fjor og hvis det er folk bak får de bare vente. Andre er over hele valdet på en gang og prøver desperat å få fisket flest mulige plasser der det kan stå eller gå fisk.

    Noen skal i tilegg vade så langt ut som mulig og tror de fisker mer effektivt forde om laksen er oppe på innsiden av dem :)

    Jeg har en smålakselv som nabo og som jeg har sett folk vade i, forde om den er 15 m bred så skal det vades til oppunder armhulene.

    Jeg har sett folk stå utvadet i typiske stoppgroper og fiske med fluen plaskende i bakkast og fremkast til de får nok line ut og synes vel selv de har alletiders sjanse til å få fisk, de fisker jo hele elvens bredde.

    En gang kom jeg til en kulp og der stod en kar på denne måten og jeg begynte på toppen av kulpen med rullekast og dekket elvens bredde uten å bli våt på anklene engang. Fisket meg fint nedover til jeg la fluen min et par meter bak vadefuglen. Tok så inn og gikk opp igjen og fisket meg nedover. Da jeg var kommet midt på strekket tok en fisk fluen forsiktig, jeg trodde det måtte være en sjøørret siden taket var forsiktig og gav tilslag direkte.

    Fisken snudde og ruste ned til den utvadede og kom opp med et høgt hopp. Plasket som fulgte fikk Dart Vader til å miste fotfeste og allt som stakk opp av elven var en caps og en stangtupp. Det viste seg å være en laks på 6 kg som hadde tatt fluen og nå var kampen like mye å holde laksen unna karen som svømte i land som å holde masken og ikke bryte sammen av latter. Å le av folk med kniv og klepp kan få følger, så jeg konsentrerte meg om laksen og etter noen minutter var både laks og mann på land. Han fikk det travelt med å pakke sammen utstyr og gikk med surkleskritt nedover og forsvant inn i buskene uten et ord. Jeg håper at han var en erfaring rikere, men man vet jo aldri :D

  8. – Årlig slippes det ut omlag 40.000 tonn nitrogen og 8.400 tonn fosfor fra oppdrettsanleggene. Dette er som om all norsk husdyrgjødsel skulle kjøres rett på sjøen. De tapte næringsstoffene bør brukes til produksjon av tare, der sluttproduktet kan være både mat, kraftfôr, gjødsel og energi. Den ekstragevinsten som norsk fiskeoppdrett kunne ha gitt, går i realiteten tapt og er enkelte plasser ei forurensingskilde i nærmiljøene. Dette kan verken oppdrettsnæringa eller kystmiljøene leve med, sier forskningsleder Åsbjørn Karlsen.

    NJFF lenke

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.