Gå til innhold
Fiskersiden

odin

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av odin

  1. de setningene tatt ut av sin sammenheng kan nok være flisespikkeri ja, hensikten min var jo å vise at det kan være stangprodusenter som forholder seg til andre mål, enn de intenasjonale standarder ;)

    Flisespikkeri eller ikke . Vi skal være glad for at noen gidder å ta vare på våre tradisjoner. I alle dager det er bygd tre båter i norge har alle mål vært i tommer ,fot ,og alen. Men har full forståelse for at vi bør bruke det metriske systemet når vi snakker om stenger og snører ol. Vi har da nokk forviring i verden i dag .

    Ha ei riktig god jul alle sammen. :D

    Forøvrig synd med slike avsporinger i en trå.Blir kansje lett revet med.

  2. Meget spenende lesing for nybegynere på kystmeite. Savner bar en liten detalj hvilke legnder dere bruker på de enkelte komponetene. Har laget noen enkle glidetakler med singel krok selv, med forskjelige hell.

    Fortsett å legg ut tackel slik at vi nye kan lære .

  3. Er rimelig fersk på meitefiske. Synes det er meget avslapende. Har prøvd de fleste plassene fra skauga til innløpet til Stjørnfjorden på fosen sia , med stort hell både torsk og steinbit i sommer. Har flere ganger derfor sitte på bergan/ stranda og lurt på hvordan det er på andre sia av fjorden. Det er vel bare å ta frem de gamle sjøkartene for Trondheimsfjorden og begynne prøvefiske vidre ut på Orkdalsiden av fjorden. Nok agn og stormkjøkken kan man jo bli i fjæra en dag eller to.

  4. Bare en liten kvervulantisk rettelse til "garp" det heter ikke Buvikfjorden , men Gaulosen.

    :)

    Har fiska i fjorden siden jeg var litten gutt, no er jeg blitt bare litt større.

    Det er riktig trivlig å kjøre ut Børsbergan for tiden mange som fisker der og får bra med fisk.

    Skal ut i morgen hvis jeg får tak på sild.

  5. Er vell en sildoljefabrikk i Måløy. Sikkert eidav Sildfas. Kan jo være værd å prøve. Så har vi jo Scanbio i Lysøysundet som kansje har fiskolje av noe slag . De tar imot fiskeavfall fra laksenæringa .

  6. Er det ikke litt av sjarmen å blø under neglen etter hver fisketur da?

    Kan så være det med blod. Men når en må avslutte fiske pga splittringer som flyr rund da er sjarmen borte.

    Har bestillt tang så no håper jeg å slippe mer av det.

    TAKK for svarene. :blush:

  7. Er det bare meg som plages med å få splittringer på søkker og lignende. Burde væert laga en god tang eller no sånt tildenne jobben. Klarte å kjøre skrujernet inn i hånda i kveld.

    Takker alle som kan komme på noe lurere å bruke.

  8. Som "fersk båteier" bør du kansje ta deg tid til å lese noen bøker eller spøre gamelkara i havna. De kan nok det meste om knop stik og spleis.

    Pluss et båtførerkurs. Jeg har sett nok av hobbyfiskere uten den nødvendige kunskap både på stor og liten båt.

    Forøvrig skitt fiskejavascript:emoticon(':o', 'smid_3')

  9. Har snakket med Njff .De sier det er helt greit å bruke crack light på duppen.Hvis det ikke skulle være lov må vi forby bruk av hodelykt også. De kunne ikke se at det ville bli betraktet som lystring . Under lystring brukes lys til å se fisken oi vannet slik at det blir enklere å stikke den med lystringsredskap.

  10. For min del definere æ alt som har med meite å gjøre på en helt enkel måte, enten det er i sjø eller ferskvann.

    Bruker du agn,med eller uten perler eller andre dubeditter å du kaster stæse ut setter fra deg stanga /holder den stille så er det meite. Bruker du sluk, flue så er det ikke meite. Meite fiske er meditasjon enten ved have eller inne ved et skogsvann. Ha en fortsatt fin helgjavascript:emoticon(':)', 'smid_4')

  11. Til dere som har tenkt å bruke båt utenfor Brettingen Fort . Husk at det er meget sterk strøm der hele ,Trondheimsfjorden og Sjørnfjorden møtes der ute. Så les for all del tidevanstabellen riktig. Det kan bli svært høye bølger der pga strøm /vind. Skriver ikke dette for å ha plassen for meg selv, men for deres egen sikkerhet's skyld <_<

    Fisket selv litt lengre inn i fjorden i påska men uten de helt store fagsten. Vet ikke helt hva som gikk galt men , fikk kunn små sei (under 10 cm) virka som om Nissa og Haverten hadde skremt alt annet.

  12. D er noe rart med folk som fisker hvorfor skal vi være redde for fiskeplassene . Selv bor jeg slik at jeg har maks 5 min med bil til de beste plassene i Børsbergan .Har drevet med fjelklatring/fiske der siden jeg lærte å sykle. Men det blir da kjedlig å stå på samma stein hele tiden. Mulig dere andre fra fjorden ikke synes det men men , det er vel slik vi er skapt da. Selv er jeg åpen for menigsutveksling og ikke pionerarbeide hver gang jeg skal ut , faren for at favorittplassen er opptatt er svært liten her i fjorden.

  13. Låner denne tråden da jeg også er ute etter flatfisk :D ... Det jeg lurer på er angående bunn og bunnforhold. Har funnet et sted jeg liker veldig godt, men er litt usikker på om dette er rett sted for flatfisk

    De plasene jeg har fått flyndrefisk er det som regel rimlig ren sandbund/leire med striper av blåskjell. Det hender at Rødspettea er helt oppe i tarebelte og beiter fra no og utover sommern. Men under min tid som sportsdykker traff jeg på disse skapnigene på de mest utrolige plassene. Ikke gi opp plassen før ut i mai det kan være at de siger inn i løpet av dennne måneden . Slik er det inne i Gulosen ihvertfall , så no er jeg ut hverdag og prøver.

  14. Har sittet å lettet på forumet etter gode plasser å fiske på. Men det virker som vi ikke vill dele plassene med værandre. Selv om Gjørs sine bilder avslører han for lokalkjente så er det ikke mye å fine. :( Spurte tidligere om det var noen som hadde tips på Fosen siden av fjorden. Men ingen svar ,betyr det at dere ikke har prøvd eller er fiske der ute så bra at dere ikke vill dele det med andre :lol: Sitter å tenker på at vi kunne lage et form for register hvor og hva som er fanget der. Kansje hvordan en kommer seg ditt.

    Forøvrig et kjempeforum. I morra ser det ut til at det kan bli vær til å oppholde seg i Børsberga.

  15. Har kjøpt Scholl Tubingauz for barn selv, den har med en aplikator som letter både påtreing og straming .anbefales. Husker ikke hvilket apotek jeg var på ,men de sto som et spørsmålstegn når jeg forklarte hva jeg var på jakt etter.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.