Gå til innhold
Fiskersiden

jorgenms

Medlemmer
  • Innholdsteller

    67
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jorgenms

  1. Ja den var ikke dum. Ser selve enheten koster rundt 3000 og giver ca 700. Kart satser jeg på at er samme som garmin bluechart til håndholdte enheter. Er det noen som har erfaring med denne komboen? Er jo det billigste man får med innebygd ekkolodd ser det ut til, men det duger vel?

  2. Fattern fyller snart 50, og han har lenge ønska seg kartplotter. Jeg er nå bare en fattig student, men lurte fælt på hva jeg må opp i av pris før det er noe å satse på. Hvilke fordeler gir det med innebygget ekkolodd? han har jo ett billig ekkolodd fra før, så dette er vel ikke nødvendig med mindre man får noen klare fordeler. Har kjøpt bluechart kartene til garmin for et par år sia, så en garmin kartplotter er kanskje en fordel hvis kart må kjøpes i tillegg da disse forhåpentligvis kan brukes om hverandre.

    Så spørsmålet er igrunn hvilke kartplottere funker for en hobbyfisker, og trenger man innebygd ekkolodd?

    Handler gjerne fra utlandet om det blir stor prisforskjell.

  3. Den radiobraketten så jo knall ut egentlig. Passe størrelse, men hadde vært en fordel om den var med lokk. Noen anelse om hva disse boksene med lokk hos båtbutikk kan koste? Koster de mer enn det smaker så satser jeg på flerbruks-frysebeger fra rema tror jeg.

    EDIT:

    jeg fant jeg fant! http://www.maritim.no/product.aspx?id=22824&groupkey=009001020

    Noen som tilfeldigvis skulle ha erfaring med disse? 250 kr skal jeg alltids overleve..

  4. Har kjøpt meg en 15,5 fots terhi nordic av eldre årgang. Båten har konsoll, og konsollen er hul inni med masse av oppbevaringsplass. Men det jeg rett og slett trenger er et sted å oppbevare mobil, nøkler og andre småting, så jeg tenkte å skjære ut et hull og nedfelle et slags hanskerom eller oppbevaringsboks som er tilgjengelig fra førerplassen. ca 10x20cm i hullet og 10-15 cm dypt. Om det er noen cm mindre eller større spiller ingen rolle.

    Er det noen som har noen tips til hvor jeg kan få tak i dette?

    En liten boks med lokk fra rema 1000 hadde forsåvidt gjort susen, men er greit å ha noe som ikke ser så fryktelig provisorisk ut.

  5. Jeg har nettop kjøpt meg en liten skjærgårdsjeep. Så da må jeg vel også ha ekkolodd etterhvert. Er ute etter noe helt enkelt og billig, f.eks Eagle Cuda 300 kommer til å bli brukt i ferskvann stort sett og kanskje en tur i oslofjorden i ny og ne. Men jeg lurer fælt på om det følger med svinger når jeg kjøper den eagle saken? Eller må jeg ha det i tilleg? Hvor får jeg tak i det eventuelt?

  6. En stang på 10 fot synes jeg hørtes langt ut. Har selv stått og plaska med en 8 fots haspelstang som jeg nesten syntes var for lang. Har bestilt meg en 6'6" baitcaster fra ebay som jeg skal bruke en lavprofilsnelle på som jeg tror kan bli bra til det fisket. Det er en typisk lengde som de veldig aktive bass-fiskerne og sånt i usa bruker til poppere og andre overflatebaits såvidt jeg har lest ihvertfal.

    Husker ikke merket i farten men det er noen utrolig billige poppere som ligger på ebay som koster 14 kr stykket med gratis frakt til norge. De har jeg testet selv og fått fisk på! Sier ikke at det funker noe bedre enn noe annet men det funker ihvertfal. Billig inngangsbillett til popperfiske i det minste.

  7. takk for svar. Skal søke litt på ebay. De jeg bruker nå kan umulig veie noe mer enn 5-6 gram. Fortommen jeg brukte var den minste jeg fant :rolleyes: men skal teste ut sånn knytbar fortom. Fikk litt dilla på popper etter plask-opplevelsen i helgen! Du skriver at det er vanskelig å handle dette i norge, og det har jeg forsåvidt erfart. Men vet du om butikker i osloområdet som har et lite utvalg? lettere å handle når man ser hva man får :-)

  8. Her var det mye spennende lesing. Skal handle meg litt knytbar fortom. I mellomtiden får jeg bruke litt tykk mono. Det er ihvertfal bedre enn å bruke 0.10 braid som jeg brukte sist. Leste artikkelen du snakket om også. Bra lesestoff.

    Hvor stor popper er det snakk om når jeg kan bruke vanlig fortom? 10cm? 15cm? Noen spesifikke modeller å anbefale?

    Var heller ikke klar over at øretten tar popper. Det skal jeg absolutt prøve!

  9. Var en tur på hurdalsjøen i helgen og kjørte rundt for å se litt. Hadde ute gjeddewobblerne, men ble ingenting. På ekkoloddet så jeg hele tiden fisk. Varierende ca 50-100 meter ut fra land så det ut til å være en brått skråning som gikk fra 10 til 20 meters dyp. Ellers virker det veldig flatt både innover og utover fra denne skråningen. Hvis jeg fulgte kanten av skråningen var det alltid masse fisk på ekkoloddet. Regner med at dette er en form for stimfisk som følger djuprenna, men er det noen som har peiling på hva slags fisk dette er?

    Lurer også fælt på hvor i sjøen jeg skal dorge etter storgjedda? Noen tips tas i mot med stor takk :growl:

  10. jeg var og testa popper i dag og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg skvatt noe jævlig! kjøpte noen helt enkle poppere på ebay til 14 kr stykket og jaggu gjorde de susen. Kasta ut i mellom noen vannliljer med lettspinnstanga, og plask sa det og en gjedde på 1,5-2kg var oppe og tok popperen. Den satt på en liten stund men så røyk sena for jeg hadde ikke på stålfortom.

    Bruker folk fortom eller noe annet lurt? Syns ikke jeg fikk helt den samme dreisen på popperen med fortom selv om den var veldig liten. I tillegg så må jo popperen se ut som en liten sverdfisk der den ligger og vaker... Snakker nå om poppere som er 5-6cm lange bare.

  11. grunnen til at lbs og kilo ratingen går i spinn er fordi i USA så tester de bruddstyrken på knuten når sena er våt. I europa så tester de ren bruddstyrke på sena ved å ha to ruller som går hver sin vei. Altså uten å teste svakheten i knutene. Irriterte meg grønn over dette her i vinter men fant svaret til slutt. Dette gjelder såvidt jeg har skjønt både fireline og powerpro. Og sikkert andre sener også.

    Her er omregningstabell for power pro:

    PowerPro-tabell:

    0,10 mm 5 kg ????????????

    0,13 mm 0,005" 8 lb 8 kg

    0,15 mm 0,006" 10 lb 9 kg

    0,19 mm 0,008" 15 lb 13 kg

    0,23 mm 0,009" 20 lb 15 kg

    0,28 mm 0,011" 30 lb 20 kg

    0,32 mm 0,012" 40 lb 25 kg

    0,36 mm 0,014" 50 lb 30 kg

    0,41 mm 0,016" 65 lb 40 kg

    0,43 mm 0,017" 80 lb 48 kg

    0,46 mm 0,018" 100lb 55 kg

    0,56 mm 0,022" 150lb 75 kg

    0,76 mm 0,030" 200lb 95 kg

    0,89 mm 0,035" 250lb 125 kg

    fant denne her på forumet en gang, og skal ikke garantere at den stemmer. men den har stemt for alle de senene jeg har kjøpt ihvertfal :-)

  12. Morro å se bilder fra semsvannet. Bodde i Asker for 4-5 år siden og har ikke vært ved semsvannet etter det. Fiska bare abbor der men fikk nå en og annen gjeddeslenger også. Vi fikk aldri noe stort, men for noen år tilbake dreiv vi litt sammen med gutta som driver oppdrettsannlegget i vika ved skaugum der. De hadde tatt en rimelig stor gjedde på prøvefiske en gang. Husker ikke hvor stor den var, men vil tippe ett sted mellom 8 og 12 kilo. Fattern fikk også en gjedde på 7-8 kilo i Bondivann en gang, men det er nok langt mellom de. Ellers har jeg hørt at det tas litt gjedde i Ulvevatn eller hva det nå heter oppe ved Dikemark. Ett av de vanna som ligger nesten inntil motorveien midt mellom avkjøringa til Asker og Liertoppen. Var vel snakk om litt størrelse også men det er jo noen år siden sist jeg hørte noe derfra.

  13. Min interesse for metal begynte med Iron Maiden. Var på første konsert med de i 2006, og igjen i 2008. Oppvarmingsbandet i 2008 var Avenged Sevenfold som jeg aldri hadde hørt noe særlig av tidligere, annet enn at lillebror sa de ikke var noe særlig. Men oppvarmingsshowet de stelte i stand er noe av det heftigste jeg har hørt noen gang, og for min egen del overkjørte de selveste Maiden den dagen..! Etter dette tok jeg steget litt videre fra maiden og begynte å høre på All that Remains, In Flames, Disturbed, Manowar, Megadeth osv. I vinter var jeg på In Flames konsert i Spektrum, og det var sykt morro. Et av oppvarmingsbandene var Dead by April som jeg aldri hadde hørt om før, men som jeg har hørt mye på siden.

    Sangen som gjorde mest inntrykk av Avenged Sevenfold:

    http://www.youtube.com/watch?v=UnXwUwiZ_wM

    to heftige gitarister det der altså :)

    Har også hørt mye på Avantasia. Er ikke like hardt som mye annet her, men det går vel under Metal sjangeren på papiret ihvertfal. Her er en sang med en duo av Tobias Sammet fra Avantasia (forsåvidt også kjent fra Edguy) og vokalisten fra Scorpions som jeg ikke husker navnet på i farten:

  14. har testa gulp maggot og gulp mark hver for seg uten å få så mye som et napp. Satt jeg på levende mark og kasta ut på samma plassen kunne jeg dra opp småabbor etter småabbor. Så i mine øyne funker det serdeles dårlig.

  15. jeg har brukt helt vanlig superlim (locktite fra clas ohlson) og det har funka helt supert både på jerkbaitstanga og vanlig dorge/kastestang. Har ikke prøvd å få det av igjen, men knekker som regel tuppen før ringen blir slitt så da er det "fersk" stang å sette ringen på hehe. Samme superlim har jeg brukt til å lime dekk på radiostyrte biler, og da er det bare å hive dekket i steikeommen eller koke det i vann så løsner det, så tror ikke det skal være noe stort problem med stangringer heller.

  16. Har sett litt rundt på sånne kaste-ekkolodd. Fant noe greier på ebay til rundt 400 kr, og lurte på om noen har testa dette? Fisker mye ørret på fjellet fra land, og det hadde vært morro å sjekka dybder og slikt. Forventer ikke akkurat at det er noe super-ekkolodd jeg får for 400 kr, men er det noen som har testa noe sånt og kan si om det er HELT ubrukelig, eller om det funker?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.