Gå til innhold
Fiskersiden

Hanumana

Medlemmer
  • Innholdsteller

    49
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hanumana

  1. Hei

    Jeg har akkurat kjøpt meg en gammel seilbåt som har havn i Risør. Blir bruke denne til litt harping i området Krager-Lyngør utenom seiling. Er det noen som kan dele noen fiskeplasser (de som ikke er hemmelige) i dette området? Evig takknemlig i så fall! Er på jakt etter det meste (makrellen finner til og med jeg), men gjerne flyndre, torsk/lyr, sei.

    Mvh Steinar

    Når du kommer ytterst på Gjernestangen og ser den svarte og gule bøya så går du imot land og det er plenty med de arter du nevner. Går du motsatt vei kommer du til Gjersbåene hvor det er mye makrell og spesielt rundt den røde bøya. Rett utenfor Gjersbåene går det en dyp renne som du finner andre arter :)

  2. :thumbsup: Bra story !

    Synd med den som glapp da. Kan trøste deg med (evt.) at storlaksen godt kunne vært "bare" 8-9 kilo. Tell you for sure, de er fandenivoldsk spreke disse også i disse tider, og kan godt kjøre på et utras på 150 meter uten sjanse til å holde igjen ! Hvis ikke du så at den var større da ?

    Det er nesten så jeg håper at ikke en laks på over 14-15 kilo smeller på nå. På denne elva, det ville blitt århundrets springtur, og infarkt neste !

    La Veg ta over de på over 15 kilo så slipper du infarkt :dribble: Jeg troode jeg hadde fiskefeber men er nok langt unna gutta i elva. Artig lesning om reven og litj-reven ihvertfall :dribble: Kommer hjem litt for sent men dette virker veldig morro :o

  3. Jeg kjenner overhodet ikke til dette stedet men utifra bilder ser ikke forandringene ut som en katastrofe. Jeg respekterer de "innfødte" sine syn men synes likevel andre hensyn bør ivaretas. Dersom dette området er gitt til allmennligheten gjelder det også de som er beveglighetshemmet. Dermed bør området også være åpnet for disse menneskene. Om det er betong eller sand på denne stranden så forandrer vel ikke det trivselen så mye som noen synes å hevde. Den beste trivselen vil vel være at alle har tilgang til denne stranden sammen?

    At det er kapitalisme som herjer her har jeg vanskelig for å forstå. At det kan knyttes opp mot pøbler i naturen har jeg heller ingen forståelse for. Området ser heller ikke urørt ut ifra før så jeg ser ikke helt problemet her selv om jeg prøver å forstå. Jeg er "fan" av urørt natur men vi lever i 2010 og de elementer som medfølger.

    Hvis en person i rullestol kunne hatt gleden av dette området og jeg heller måtte fiske et annet sted hadde jeg gjort det med et smil. Til og med hvis jeg måtte bade et annet sted fordi jeg av en eller annen grunn ikke klarte forholdene så hadde smilet vært der. For ordens skyld - jeg stemmer ikke SV...

    Nå heller jeg kanskje bensin på bålet i en unødvendig tråd men klarte ikke helt å la være.

    Hanumana

  4. husk å nevne c&r

    Jepp, og ikke nevn de foreldrene som igår dro hjem og måtte trøste sine gråtende barn hele kvelden etter dine skremmende uttalelser. Deretter kan du fiske sjø-ørret helt alene på din egen strand....

  5. Kjør på med Kuunger(strandsnegler) som agn :closedeyes: beste som finnes til leppefisk

    Helt enig med sistemann her. Strandsnegler fungerer meget godt på berggylte og sikkert andre leppefisk også.

  6. Vær forsiktig !! Det kreves mer en kraftig fiskeutstyr for å holde disse igjen ( om de bestemmer seg for å ruse av gårde)

    Hehe :D Jeg får nok kjøpe meg en kraftig klepp som også kan brukes på andre kjerringer i fremtiden :rolleyes: Igår fikk jeg beskjed om at - you not love me, you only love fish. Og enda har hun bare sett en brøkdel av utstyr og tidsfordriv :D

    Lærerikt å lese trådene dine fra Arendal forresten, så takk for at du deler opplevelsene!

    Hanumana

  7. Penn 113H er gjennomprøvet og bunnsolid. Er ikke mange sneller som har dratt opp like mange saltvannsfisker som den. Har en selv. Den er litt old school, men det har sine fordeler også. Få ting som kan gå i stykker, og enkelt vedlikehold. En annen snelle i denne kategorien er Daiwa Sealine 400H. Begge to representerer "top value" for penga.

    Da går jeg trolig for Penn 113H og at den er litt old school passer meg bra. Mener jeg så en Penn 113H2 der også til ca samme pris - noen spesiell forskjell her? Tenkte å få kjøpt inn til uka sammen med andre ting jeg mangler. Powerpro hadde de ikke så bestiller muligens dette fra nettbutikk i Norge dersom noen ikke har noen andre gode alternativer. Jeg tenker å spole på dette selv og leste i en tråd at man bare kan kaste spolen i vannet og sveive inn på snella.

    Ellers er ferien utvidet til 5 uker - dama er sur for mangfoldige kveldstimer på forumet her og fiskevideor fra youtube - så alt er vel som det ikke bør være :)

    Hanumana

  8. Har sjekket noen butikker og fant en passende idag. De hadde dårlig med Shimano sneller men mye Penn sneller. Var i en butikk tidligere som kunne bestille Shimano TLD 20 men han prøvde tydeligvis å lure meg siden prisen var høyere enn i Norge. Sikter meg derfor nå inn på en Penn 113H til ca 900 kroner. Drøyde kjøpet til jeg eventuelt får noen tilbakemeldinger her men de ble innkjøp av annet stuffs og er snart klar for å lage tackels. De hadde desverre ikke powerpro sene men mengder av typer fireline og annet men helt ukjent for meg.

    Massevis av stenger i butikken og masse wobblere. Kjøpte en Rapala til drøye 100 kroner på 14cm. De hadde noen sinnsyke wobblere på ca 60-70cm og opp mot metern så lurer litt på hva folk tenker å få på disse.

    Skal prøve å få lagt ut et par bilder av en amatørs innkjøp her etterhvert men akkurat nå hadde det vært fint med tilbakemeldinger på Penn 113H snelle. Har som sagt kjøpt en powerjigger stang allerede.

    Hanumana

  9. ja prøvde alt, baithead, filet, strimler, tackle, gummi..ho ville ikke:P Glømte dessverre kamera i dag, men fikk bare 1 liten times fiske før jeg måtte ty til sleping. Kom et stakkars par som hadde fått motorstopp og blitt tatt av strømmen å rekt ca 10 km, så endte med at jeg måtte slepe dem tilbake=) Tok sia tia med 4 knop! Men er snart på tur ut å går sørover, skal prøve meg på steinbiten, kveita vil ikke ha av meg.

    Ser uansett ut som du hadde en fin tur sjarkan :) Gleder meg til å se steinbit og kveita som kommer etterhvert ;)

  10. Tilbake til spørretimen som jeg ser det blir mye av og bare å si ifra dersom det blir for mye..

    Som nevnt tidligere så har jeg ingen erfaring med multiplikatorsneller og håper på noen tips rundt dette. Et tilslag ved napping er greit men hva skjer deretter? Jeg tenker først og fremst på håndtering av bremsen som er ukjent for meg. La oss si at en 10kg Lange sluker agnet. Hva bør jeg passe på og passe meg for? Har forstått at et såkalt "utras" kommer og hvordan håndterer dere bremsen i forhold til dette? Er det eventuelt andre ting jeg bør tenke på fra nedslipp til tackles når bunnen og ligger der? Det blir kun nedlsipp fra båt og ingen kasting med denne stanga.

    Tidligere har det bare vært tilslag med billige stenger på småfisk og raskest mulig opp som delvis har fungert men regner med det blir andre tider nå. Prøver også å finne gamle skipsvrak som jeg vet at finnes der ute.

    Spørretimen var da over for denne gang :)

  11. Det er mye morro i å teste forskjellige metoder. Som du er inne på: vær obs på at det du bruker til klipse på synkeslepet på hovedlina ikke har noen skarpe kanter som kan slite på multifilamentet unødig. Dette er også grunnen til at det er litt viktig at synkeslepet ikke stopper opp midt på hovedlina og blir liggende og gnage på samme punkt i "timesvis". Lett og ledig nedover er stikkordet :)

    Jepp og regner med det blir flere fantasifulle tester. Har enda to og en halv måned på meg til å fintenke og lage tackles. Målet er å bruke minst mulig tid på dette når jeg kommer hjem så jeg kan dra rett ut på havet. Hvis jeg skulle mangle noe utstyr så finnes det butikk i Risør som har mye rart og bare 20 min unna med båt. Så en tråd fra Xplorer med topografi fra havbunnen men dette blir for dyrt i denne omgang. Studerer ellers sjøkart fra kystverket som hjelper litt på dypet. Innaskjærs er jeg godt kjent så satser på en grei artsliste her :D

  12. Metoden er kjent, har benyttet den selv. Dog kun med ett synkeslep, og uten bom (bare en fortom på 1.5m som jeg klipser på hovedlina.

    Anbefaler sylskarpe sirkelkroker og lite vekt på "synkeslepet", så den synker relativt sakte. Vær også obs på at hvis du ankrer opp og bunntakkelet ditt hviler på bunn, og det er sterk strøm, står hovedlina i en stor bue. Synkeslepet vil da stoppe opp halveis hvis du har for lite vekt på synkeslepet. Anbefaler det mest til driftfiske, da får du som regel en mer rettlinjet hovedline.

    Er nok best ved drifting som du sier og eventuelt kutte ut slepet, ihvertfall ved sterk strøm. Stim av småsei kan jo også være litt kjedelig som Sjarkan sier. Skal teste det ut og gi en rapport på hvordan det fungerte.

  13. Burde ha jobbet men sitter her og leter frem forskjellige tackles og en tanke slo inn i hodet mitt:

    Først trer jeg tre glidebommer med et slags glidesøkke over hver bom på hovedsnøret. Hver bom har 20cm mono 0,90mm krokfortom. Deretter trer jeg en stor rød perle på hovedsnøret og binder en svivel i enden. Fra svivel binder jeg ca 50cm med 0.40mm mono søkkefortom etterfulgt av et 40cm mono 0,40mm krokfortom fra selve søkket.

    Så dregger jeg opp min gamle Rana på 80-100 meter. Sliper søkke og slep med agn mens jeg holder igjen bommer og søkker. Når jeg treffer bunn så tar jeg meg en kaffe og røyk før jeg slipper den første bommen med agn ned i dybet. Venter en stund før andre og tredje bom slippes med mellomrom.

    På denne måten fisker jeg både på bunn og hele veien ned til bunn. Når første bom med søkke over treffer den store røde perlen legger hovedsnøret seg på bunn. Hvis søkket eller slep skulle sette seg fast så ryker dette før hovedsnøret og siden bommene er over så berges de sammen med søkkene og krokfortommene.

    Noen som har vært borti noe lignende eller er dette bare håpløs fanatasi :) Det eneste som bekymrer meg er slitasje på hovedsnøret når bommer med søkker slippes nedover. Hvilke søkker som kan brukes over bommene har jeg ikke funnet enda men det må da finnes noe på markedet som f. eks perlelignende med hull i og som er skånsomme mot pp. Vekten på disse søkkene er jo også en sak avhengig av hvor stor fart man ønsker at bommene skal ha nedover i dypet.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.