Gå til innhold
Fiskersiden

Lak

Medlemmer
  • Innholdsteller

    979
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lak

  1. sitat:Opprinnelig postet av el-nico

    sitat:Opprinnelig postet av Håvard Skjelstad

    Borregaard skal i hvert fall ikke ha honnør for å ta mer ansvar enn det som er tvingende nørdvendig...

    Saksa fra NRK Østfold:

    sitat:- Vi vil ta det ansvaret vi har i forhold til loven, sier informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø ved Borregaard Fabrikker.

    En litt mer ydmyk holdning hadde kanskje ikke vært dumt!

    VI VIL TA DET ANSVARET VI HAR I FORHOLD TIL LOVEN - hva i huleste er i det hele tatt vitsen med å si noe så idiotisk? Det er jo helt på et snørrete tryne! Ansvar i forhold til loven, meg i stumpen.

    Det er så latterlig!! Så ufattelig idiotisk!!

    Ledelsen skulle vært der selv, den dagen dette skjedde, i korrekte antrekk og selv fjernet sølet fra vann, bredder og dyr.

    Det er ikke lov å si noe slikt. Produserer dem noe jeg kan boikotte, tro? Det er jo bare kroner og øre og hyperrask profitt enkelte av disse skjønner.

    ******! Så må jeg ta en whiskey eller tre i dag også, for å roe meg ned.

    Tror vel Orkla Borregard har produkter som hver og en kan boikotte!

    Har en del 100 produkter i sortimentet!

  2. sitat:Opprinnelig postet av Bunker

    Etter nedkjøling, oppvarming, knivpirking, hammersjokk (med tang med håndkle mellom), imponerende muskelkraft[ :D ],crc og MYE vilje er endelig stanga fra hverandre. Tror kanskje pirking med kniv samt crc og muskler var den viktigste kombo. Fisketuren i morra er nå allerede en suksess. JIPPI[ :D ][ :D ][ :D ][ :D ][ :D ][ :D ][ :D ][ :D ][ :D ][ :) ][8D][8D][ ;) ][ ;) ][ ;) ][ :D ][ :D ] Nesten en tåre i øyekroken nå, er så glad. woohoo[ :D ][ :D ]

    Nå skal det bindes takler ja.

    Gratulerer og husk å ikke sette den sammen igjen da!

  3. De betaler 30 og får tilbake 5. De pengene de har igjen eier alle en tredjedel av fem kroner, som er 5/3 krone, de tar en krone hver dvs at alle har betalt 9 kroner men eier fortsatt en tredjedel av to kroner som de velger å gi i tips. Totalt har huseieren mottatt 25 (den opprinnelige betalingen) pluss 3 * 2/3 krone som er lik 2 kroner. Altså huseieren har mottatt 27 kroner hvorav to er tips og gjestene har betalt 27 til sammen dvs 9 per mann de tre siste kronene har de i lomma! Konklusjonen er jo selvfølgelig at de ikke ga pluss to i tips de to to kronene er med i de 27! Og vips så stemmer det!

    QED

  4. sitat:Opprinnelig postet av jfuruly

    Apropos diskusjonen om orddeling og språkets utvikling:

    Fremtidsscenario: Språkets utvikling

    Mot slutten av det 20. århundre har det gått inflasjon i rettskrivingsreformer. Det neste århundret vil kanskje framskaffe et helt nytt skriftspråk gjennom en prosess i flere trinn. Det kan ventes å utvikle seg slik:

    * I 2004 introduseres apostrof foran genetivs-s i egennavn.

    * I 2005 utvides bruken også til genetiv's- eller fuge-s i fellesnavn.

    * Samme året generalisere's regelen til å gjelde for alle ord som ender på enkelt-s.

    * I 2007 må alle sammen satte ord sær skrive's.

    * «Å» overtar som konjunksjon å «og» går ut av språket.

    * I 2011 syn's folk flest at det har blitt for hvanskelig å huske hvilke ord som skal ha hv å hvilke som skal ha v, så hv blir skrive måte for alle slike ord.

    * Samme året over tar «åsså» som infinitiv's merke.

    * Det er nå få som sjenner for sjellen på skj, kj å sj, så sist nevnte blir felle's skrive måte for alle ord med disse konsonantene.

    * I 2021 går den arkaiske skrive måten «også» ut å erstatte's med «oxo».

    * Samme året opp ta's boxtaven x i språket å ta's i bruk for x lyden etter en kort hvokal.

    * Hved nytt ar opp gi's de sar norske vokalene æ, ø a å, a erstatte's av hen hold's hvi's a, o a a.

    * I 2032 gar Norge inn i EU, a ordet «nei» erstatte's av «ja».

    * De's uten hviker det tidligere «ja» for det lenge mer populare «je's».

    * :Sam tidig privatisere's SprakRadet a sjope's av Dagbladet.

    * :i 2040 er det knapt noen som kan klare a sjille mellom «a» assa «assa», sa «assa» blir felle's skrive mate.

    * :sex ar seinere etter mange ar's for hvirring sla's han assa hun sjonn sammen, assa skrive mata blir hvalg fritt, -en eller -a for den bestemte artikkela.

    * :dobel konsonanta for sviner i 2042.

    * :in 2057 EU introduce su new gemeinsam sprog «Euro-talk» kai t

    * :he vieux sprogs esse förbjudado.

    Ingen tvil om at fiskersidens representanter ligger en del år foran her. Utifra kriteriene som er gitt er nok vi allerede oppe på 2036 stadiet. Må si jeg synes det er ganske gøy å se at enkelte av forumets medlemmer når lenger og lenger i språkevolusjonen når diskusjonenen blir en smule opphetet. Et lite stikk til så blir det totalkollaps hos enkelte...[ :) ][ :D ][ :D ]

  5. Flere grunner til å bruke forskjellige nedblyingsmønster. Feks fisker man etter fisk som tar on the drop og man ønsker at agnet skal dale sakte nedover er det hensiktmessig å blye med hovedelen rett under duppen, trenger man ikke kastevekt bruker man få hagl spredd over linjen for å få en gradvis reising av duppen. Avvik fra dette reisemønsteret vl da indikere napp. Fisker man i stilleflytende elver etter brasme med waggler blir det bulk nær kroken, kanskje med et lite haggel rett over bunn for å signalisere løftenapp. Under trotting bør det være så lite hagl på linen at agnet reiser seg når man holder igjen duppen osv. Finnnes vel masse forskjellige nedblyingsmønster til masse forskjellige dupper under forskjellige forhold. Ute etter litt ekstreme nedblyingsmønster står det jo noen forslag fra konkurransemeiterne på sidene til Sensas. Det nederste haggelet er vel der for å gi signal om løftenapp. Ellers er vel de beste fiskerne de som ved siden av å variere agn, metoder, fortom, sene også varierer forskjellige nedblyingsmønster til de finner det som funker den aktuelle dagen. Tror nok vi hobbyfiskere i Norge generellt tenker for lite gjennom disse tingene og har nok mye å hente hos konk.gutta...

    For å signalisere løftenapp må selvfølgelig øverste del av duppen være tilpasset det nederste blyhaggelet, slik at duppen reiser seg en halv centimeter eller mer når man får et løfte napp. Under klubbkonken i våres som jeg vant med 6 kilo mer brasme enn nestemann satt alle og fisket med feederstenger på motsatt bredde mens jeg fisket med 5 meter toppknytt. Ganske stilleflytende elv. tre grams dupp, mesteparten av blyet 15 cm over bunn for å komme raskt ned og et lite haggel rett over bunn og 10 cm overdyp. Samtlige av Brasmene viste seg ved løftenapp eller at duppen rett og slett begynte å bevege seg sidelengs.

  6. sitat:Opprinnelig postet av charlie

    Kan jo bare sette opp en lavo nede ved Akerselva så kan alle langveisfarende ta med sovepose[ :D ][ :D ]

    (bør vel også ha væpnet vakt utenfor)

    Har desverre fyllt opp kåken med overnattingsgjester så det må nok bli taxi på deg LAK. Dessuten har du en lei uvane med å kaste korken.

    Problemet er nok ikke det å finne et sted å kræsje, problemet er vel heller det at det finnes sterke undergrunnskrefter(les kjerringa) som setter pris på at jeg kommer hjem om natta. Kom akkurat hjem fra en helg i Køben med gutta, depeche mode konsert!

  7. Mus er en sykt kul fisk, selv om jeg vanligvis ikke fisker mye i saltvann kunne jeg svært gjerne tenkt meg en slik, nesten som de fiskene har personlighet, litt spooky, sånn aliensaktig.(ok en tre fire glass rødvin er det nok blitt) Når det gjelder regresjonsanalysen gjør jeg som med Gin on the rocks tar en dobbel for de som vet hva det betyr[ :) ] Pussig at det var jeg som skulle bli stemplet som nerden her? Mye gode kandidater å ta av[ :) ]Sov godt!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.