Gå til innhold
Fiskersiden

Julian

Medlemmer
  • Innholdsteller

    102
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Julian

  1. Tok en tur i dag tidlig :) det er jo greit, vel, men så begynte det å skje ting. Heldigvis hadde jeg med meg mobilkamera så kunne jeg dokumentere det på bildet. Nei det er ikke en av disse bilder som man får fremkalt så ser man plutselig spøkelse på de;). Men likevel det er noe som ikke stemmer, ber deg ta 10 sekund og se på øvre bilde først, før man leser videre..

    WP_000368a_zps2f3a7743.jpg

    Se nå bildet under, med tips:)

    WP_000368a1_zps5cbc113c.jpg

    Det blåste litt i morges. Først har jeg mistet en større fisk. Deretter bestemte jeg meg å fiske tett mot skråkanten, følte at der nappet det mest. Grunn vinden kastet ble litt vrient og selvfølgelig gikk det ikke så bra.

    Vinden løftet senen oppover og kastet den over en busk og et tre. Jeg stoppte snellen og jigget litt til siden -om jeg kunne få senen løs og frigjort. Men når fanden er på farten, grunn de bevegelsene jigget tackelen i vannet ( på overflaten) også beit da en fisk på og dro sin vei:) - en kraftig bergylte ( synes litt rart å få den på vinteren ). Klarte etterhvert å få sene over busken men den satt fint i "V" et mellom gren og trestammen, med fisken som tungvekt i andre enden. Eneste mulighet som jeg så var å dra sakte mot megselv ( umulig å nærme seg treet på skroningen) og kanskje få både tackel , fisk og lodd gjennom. Dessverre den andre kroken satt seg fast et sted og det ble umulig å gjennomføre, måtte kutte. Tragikomisk som det ble, så falt ikke fisken tilbake i vannet mens den ble hengende på en grein, godt synlig, 3 meter over vannet;) ;) Fikk se en havørn og masse måker i morges, tror at noen av dem får en smakfull overaskelse med fisken som henger fra treet:) :)

  2. Da var det slått fast en gang for alle. Det spiller absolutt ingen rolle:

    -hvilket agn du har

    -hvilken krok du bruker

    -hvilke perler eller annet krims du har

    -hvilket snøre du bruker

    -hvilken stang du har

    -hvilken snelle du har

    Det som avgjør om du får fisk eller ikke, er hvem du er. Fisk er frekke dyr! Dagens tur resulterte i en liten sei og en liten torsk, begge på under kiloen. Begge tok på slukstangen, og ikke meitestangen rett ved siden av. Kameraten min dro tre torsker på en til halvannen kilo. I dag ble det prøvd både med makrell, GULP Strandkrabber og torsk (for å sjekke for kannibalisme selvsagt). Null respons. Ikke så vi pedolfinen heller!

    Regel nummer en Torsken spiser alt. Ingen spiser torsk:).GULP er jeg ikke akkurat forelsket i. Rekke og makrell, sei duger for det meste:) Tålmodighet er ordet, etterhvert så kommer det av seg selv:) Ikke gi deg:)

  3. Tenkte å hive meg på kystmeite galskapen!lurer litt på om noen vet noe om dam crosspower surf og dam mad fs7000 snelle?

    Hei

    Jeg har kjøpt DAM Crosspower Sea Surf stang for 3 år siden. Det er en høykvalitets stang, meget kraftig. Litt sener kjøpte jeg en Beastmaster, som i dag manger nesten alle ring og ser ut som skrap, mens DAM stanga er nesten som ny. Har alltid brukt disse i sammen. Stanga er ment for tunge løft og du trenger ikke å bekymre seg at den skal knekke. Jeg skulle si at stanga er ikke en nybegynner stang dessverre. Den er veldig stiv, litt kortere en vanlig, så man trenger tid å venne seg for å få kast å fungere riktig:). Bruk gjerne tyngre bly. Samme med napping, stang er hard å stiv, så man må følge godt med, når jeg har de side ved side såser Shimano som at det napper konstant mens DAM stanga er helt rolig.

    Etter litt tilvening så skal det gå bra. For litt lett surf så skulle jeg anbefalle å skaffe en MAD karpesteng.

    Alt i alt er det en veldig god og trygt kjøp du har gjort.

  4. Jeg kjøpte noen leadlift og jeg opplever at disse hjelper når man drar ut , og sitter ikke fast i utgangspunkt. Lead lift løfter "contraption" opp etter at man gir tilslag. Hvis bunn er vanskelig så burde man, etter min erfaring ha full kontrol på tackelen og holde linjen stramt , og ikke tillatte at den beveger seg emd strømmen. Det er ikke enkelt og kanvære veldig frustreredne fra tid til tid, men det er en del av spillet. Dessverre mengde av utstyret som forsvinner er stort uansett...

  5. "Drar man rett og slett for å ha en unnskyldning til å sitte i mørket og høre på dyster musikk mens man sutter på en whiskey, og tenker melankolske tanker som blir fandenivoldske ettersom whiskeyen tar tak i kroppen, eller var det omvendt."

    Kjenner dette her. Så får man opp hei og giftig fisk fra det mrke dype havet. Mangler bare de dystre svarte sand strender på island og svovelkilder å fyre litt opp:):):)

    Er flyndre på island svart?

  6. Hei Tenkte nok selv at det var uvanlig nå på året med steinbit men den ble det. Tror faktisk at jeg har kastet agn rett på ham sidden det ble ingen napping, bevegelse, utrass osv..tenkte egentlig å bytte agn etter ca 40min, og trodde at jeg satt fast..til den begynte med de kjente vibrasjoner i andre enden:)

  7. Hei

    Jeg er nok tilbake her etter langt tid med lyst til å dele..jobben har i fjor bit seg fast, og dessverre kunne men tegne kun et par fisketurer.

    I år har jeg lagt en plan, og bestemt meg å bruke mer tid på det som jeg liker å gjør.

    I morges har vi bestemt oss å ta en liten tur uansett hva ( snøen i går var ikke motiverende:)..Grunn litt forskjellig planneleger mann kl 0700 som blir 11:30 til slutt:) Meitet fra land med 2 stenger, rekke og makkrelfilet fra Kiwi ( Patern og pulley blandet 2/O og 3/O) kroker, kast 30-50m grunn vind.

    Gleden kunne ikke være større når man oppdager at man på en helt rolig stang egentlig har fisk og at..

    V__98CC_zps7630bb06.jpg

    V__B5F2_zps5f969f69.jpg

    Det var et lite steinbit på 3220 gram:)

    To flyndrer kom samtidig etterpå :)

    V__4E8A_zps2d40e534.jpg

    Fortsatt god helg:)

  8. Hei... som de fleste fra Skandinavia har årets store turen gått sørover. Heldigvis bestilte jeg bare en uke i Alanya..ikke at jeg har noe imot det, men all inclusive og badestrand uten noe mer er ikke min greie..jo, en dag eller to, men herregud:) :) :)..byen er en turistmekka med restauranter og barer og utesteder, alle kelnere kjører eget frisyresveis med et par pålimte tatoveringer:).

    Så etter vi har spasert byen på tvers og rundt et par ganger og hyggelig takket nei på spørsmål å bruke pengene våre ved å kjøpe et par overprisete pirat t-skjørter ( dessverre av barnearbeid:() var vi også nødt å takke nei til bilsafari i Tyrkia(!)(?), båtfesttur med musikk, waterworldkopi,mopedtur, fallskjerm og glideskjerm greier og gratis coctailer. Bra ting at alle var venner med oss og kalte oss det:).

    Men da tenkte vi oss å prøve på annonsert fisketur.

    Mannen så hyggelig ut.Vi avtalte VIP tur, utstyret skal være første klasse, det er bare 2 oss på turen,middag og soft drinks inkludert. Vi besøker 4 gode fiskeplasser. Ekkolod er tilgjengelig. Bildene fra forrige turer var vist..disse var lovende:). Bare å møte opp.

    Og selfølgelig betale dyrt, fordi det er VIP tur.

    Så ble det som avtalt utenom:

    - at fiskestenger var ca 15 år gamle og manglet tupp

    -snelle var ikke helt fungerende

    - båten var ikke av det nyeste og ryddigste sorten

    -båtfører kunne et par ord engelsk, var ikke særlig pratsom og var usikker på GPS bruk

    Hvis man overser de småtinga, vi fortsatt gledet oss å komme i gang:)

    Så kjørt vi rund kl. 8....

    Først kjørte vi i ganske god og lang sirkel, nesten 3 kvarter. Etter vår retningsans så kunne vi tatt snarvei og vært der i løpet av et kvarter:) men kanskje er det enveis køjring på sjøen greie i Tyrkia, så må du nesten følge betegnet rute.

    Fin natur ja..

    Alanya2012073.jpg

    Da kom vi til en flyttende merke ..dybden var ca 60meter, sandbunn og flatt.. med en skråning mot dypet. Det var alt som GPS viste. Klarte ikke å se en dings av en fisk...men hva vet jeg:).

    Først så vi en stim av noe på overflaten. Selvfølgelig prøvde å råkjøre på fisken med båt...uten sluk,slep, eller stang i gang:))..vi påkjørte ingen. Når vi endelig brukte sluk som slep så var det ikke fisk der lengre:)

    Alanya2012059.jpg

    Men motet var oppe.

    Då hentet kaptainen noe råttent kylling å fiske på.Terninger 0.5cm3. Kroken var ikke større en 10-12.

    Det nappet heftig.

    Alanya2012062.jpg

    Alanya2012061.jpg

    Alanya2012066.jpg

    Vet ikke hvorfor denne her minner meg på Kim Il Sung ser på fisk:).

    Alanya2012067.jpg

    Vet ikke heller hvilken var størst.

    Da spurte vi etter disse softdrinks siden det var +40C..Jo da han fant to gamle glass, vasket de i sjøvann og fyllt på med vanlig vann fra en kanne ( som så ut som helt nytt og kaldt ). Ja takk.

    Midaggen var som forventet..det som vi fisket opp også..grillet på båten:)Softdrinks i bakgrunnen:

    Alanya2012068.jpg

    Rundt kl 12 etter 30 og mer av disse tyrkiske sypiker så klarte kapteinen å forklare til oss at han skjønner ikke at vi betaler og ønsker å fiske her siden det er ikke fisk i sjøen,det er jo overfisket. Det var godt spørsmål.A-ha.

    Rundt kl 13 fikk vi en hyggelig besøk av kystvakten som festet sin fartøy tett mot våres. Han marineoffiseren så skeptisk på oss og så at vi er turister..ikke noe å bruke tid på.Da så han den tyrkiske kaptainen...då krangelen begynte..kaptainen pekte mot land politiman mot hans båt og sjøen.

    Uten å kunne tyrkisk forsto vi at det er ikke helt lov å fiske der..men også at det er de som selger turer på land som er ansvarlige.

    Likevel måtte vi sette kurs mot hjem:)

    Alt i alt bare annbefales:).

  9. Hei

    Etter veldig lang tid med reise og jobb i forskjellige hull i verden så fikk jeg endelig mulighet å komme bort til Campelen og få itt påfyll..og selvfølgelig dra å fiske ... altså fiske:)

    Av og til går det bra når man forventer det minst. Etter et lite bytur på lørdag, jeg følte meg litt for urolig å sitte hjeme på søndagen. Som vanlig, etter at man har tatt seg en bytur ( som med alder blir sjeldnere..hvorfor det:)?) å stå opp tidlig er ikke en opsjon. Jo, det har slått meg å dra å fiske når jeg kom hjem i de tidlige timer, men heldigvis opsjonen har jeg glemt ganske fort. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å dra rettning Sotra rundt 14.30, mid på dagen i sollyset.

    Forrventning å få fisk var liten, men sommerværet og dag uten vind ( glemte at mygg og knott er aktive da:)) var bare for mye å la være.

    Kom på plassen ca en time senere. Begynnelsen var som forventett, tregt. De bitet og nappet der og der men det så ut som sypike opplegg..ikke noe seriøst.

    Prøvde på makrell og en blåskjell pølse..broren prøvde på sluk med samme resultat:)..også gikk det to timer...fjær kom på det høyeste også :(...høres perspektivt;)?

    Bare været og utsikt man kunne ikke klage på..

    WP_000391.jpg

    WP_000403.jpg

    Siden turenvar ikke planlagt heller så hadde jeg bare en makrell igjen .. og den begynte å minke:) :)

    Og da endelig begynte det å skje noe.. så rart som det begynte som kom først en fin lyr på meitekroken.. tre stykker ved siden av har ikke fått et eneste smålyr på sluk..men denkom på bunnliggende agn:)

    WP_000394.jpg

    Også i tillegg hadde den en sypike agn i kjeften og:)

    WP_000395.jpg

    Samtidig merket jeg at det andre kroken på tackelen var bitet av ( eller jeg valgte å tro det da..mest sansynlig forklaring var at den satt seg fast så mistet jeg den:)..men det er j vår ønsketenking, eller skulle vi aldri holdt på med fisket i alle disse åra:))

    Jeg knyttet et nytt krok og kastet igjen i løpet av et halvminutt så var denne oppe :)

    WP_000398.jpg

    Og ser ut at den har ikke hørt på visdomsord i barndommen...ikke bli for grådig..fordi når jeg sløyet den så fant jeg dette:

    WP_000399.jpg

    Kroken med blåskjell som ble bit av for noen minutter siden... :)

    Og det bare kjørte på :) :) :) :)

    Til og med i dobbeltversjon:

    WP_000409.jpg

    WP_000412.jpg

    Sjeldent å oppleve noe slik; :) :) på kystmeite:)

    Man burde ikke glemme:

    De trofaste vanlige agntyvene som er alltid til stedet:

    WP_000407.jpg

    Blåstål og rødnebb

    Og overlykkelig publikummedlem som satt pris på sløyinga:

    WP_000404.jpg

    Alt i alt meget trivelig dag.

    Hilsen

    Julian

  10. Hei,

    Fikk en lysing i går ikke så langt fra Beregn sentrum med masse små tynne mark i tarmen..grunn estetikk så tok jeg ikke bilde av dette:)

    Er noen kjent med det , evt er det noe helsefarlig?

    Vi valgte å kaste fisken, men jeg ble nysjerrig på det.

    Hilsen

    Julian

  11. Hei

    Etter å ha gynget her oppe i noen timer har jeg fått lys å roe ned litt og siden det er ikke aktuelt å fiske her ute- beste måte er å tenke på fisket og beskrive en forrige ukes tur..

    gfx.jpg

    Vi dro om ettermiddagen så var så sjeldent fint anno 2011- men denne dagen bydde på sol og sommer. Tenkte oss en lengre tur. Selvfølgelig har jeg husket feil angående vannstand- vi kom jo i fjæret- vannet var veldig lav ( uten at det betydde noe for opplevelsen).

    Var innom Campellen og så Surgifix- tenkte dette her må jeg prøve, dette med strømpen. Surgifixen luktet litt sterkt så jeg hadde ikke alt for store forventninger.

    12062011728.jpg

    Lagde ”altibox”  pølser og kastet i dypet.

    12062011729.jpg

    Det beit, men det beit kun på makrell og rekke- ikke på blandningen, tenkte at den måtte være for sterkt , må vanne seg ut litt slik at det blir spisselig for vannlige fisker ( minnet meg på de gamle Gull # og Rød 3 tobakkposer- disse var sjeldne å selge i siste årene når eg jobbet hos Shell)

    Klarte å få en ultraliten brosme (Brosme brosme)- denne kunne ikke gape mer:

    12062011724.jpg

    Samtidig det gikk bedre hos broren med lyr (Pollachius pollachius) i forskjellige størrelser,

    12062011725.jpg

    Ikke at de var store- og alle fikk leve videre:

    12062011726.jpg

    Og heldigvis til slutt og til å redde kvelden kom en lange(Molva molva) 1.75kg- på surgifixen- kroket seg stygt så ble den til maten:

    12062011727.jpg

    Etter det kjørte vi hjem

    Hilsen

    Julian (Homo Sapiens Pisces)

  12. Hei

    Har funnet link mot NM i regi avkroken fiske, regner med at det er mange som er på forumet og er med;)

    Lurer på godkjenning av vekta- er det noe spesielle regler - evt spesiell type vekt som er godkjent eller man kan bruke hva som helst?

    Julian

    All fisk skal veies på vekt godkjent for kjøp og salg, eventuelt skal vekta kalibreres mot en vekt godkjent for kjøp og salg.

  13. Seriøst?

    Her synes jeg kommunen viser reell vrangvilje mot noe som i utg.pkt er et glimrende initiativ. Jobber sjøl på etaten, og ville lett møtt på befaring, blitt enig om en plassering som funker og deretter dratt pbl § 20-3 bokstav f (andre mindre tiltak som kommunen finner grunn til å frita fra søknadsplikten) opp av hatten. Så det er veldig synd dere ikke skal sette opp skiltene i Flekkefjord.....

    Som nevnt av andre virker løypa om journalist --> oppslag i lokalpressen --> politikere som plukker opp et godt initiativ --> tillatelse til skilt --> case closed, well done, som mer realistisk så lenge saksbehandler viser så liten evne til å finne løsninger og heller gjemmer seg bak paragrafer.

    Da får vi flytte Rongesundet til Flekkefjord.:)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.