Gå til innhold
Fiskersiden

Snorre

Medlemmer
  • Innholdsteller

    387
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snorre

  1. Jeg har planer om å begynne med fluefiske etter Laks, da jeg stort sett fisker alt annet med flue.. Snakka med en danske jeg møtte i en elv i nærheten, og han ga meg noen tips om hva jeg burde satse på til denne elva... Prøvde også stanga hans, og den hadde en flott aksjon. Denne hadde han visstnok kjøpt brukt for 750,- kr, så den kan ikke ha vært så dyr... Til den elva jeg fisker i passer det uten tvil best med ei relativt kort stang, ikke noe 14-15 ft eller lenger.. Hadde sett for meg en stang i klasse 7/8, på 11-13ft. Jeg har derimot litt problemer med å finne en stang som ikke er altfor dyr i denne klassen, og som fortsatt er tohånds.. Trenger jo snelle samt klumpsystem også, og da jeg bare er 15 har jeg ikke så veldig stort budsjett.. Dette utelukker de fleste G Loomis stengerne og lignende.. Noen som har noen tips?

  2. Har hatt ett par turer etter abboren på morgenen i det siste, og mens jeg har fisket har jeg sett mye av det jeg tror er Abbor. Men i det siste har jeg blitt litt usikker. Jeg fisker i sjøen, men fjorden er veldig brakk så noe ferskvannsfisk er også til stedet.. Vakene kan beskrives som ganske voldsomme, mye plasking, og det er tydelig at de jakter i overflata. Jeg ser ofte flere rygger i overflata.. Det som gjør at jeg tror det er Abbor er at jeg mener de jakter på Laue, siden det nærmest kryr det av. Jeg har dermed ikke prestert å fått en abbor under disse turene enda, så derfor har jeg begynt å spekulere.. De jakter på samme måte som havabboren, men det plasker og vaker opptil tre ganger per minutt, og det vaker mye på plasser hvor jeg ikke ville tro at det oppholdt seg mye pelagiske jegere som Sei, Makrell og evt. Havabbor.

    Noen ideer? Eller hvertfall en bekreftelse på at det er Abboren som plasker?

  3. Okei. Sjøørret: Duppmeite med brisling/agnsild, sild og makrellstrimler. Mark funker greit, men den dør fort i saltvann så de andre agnene er nok like greit å satse på.

    Bunnfisk: Bunnmeite med makrell, sild eller reke.

    Sei, Lyr, Makrell og Horngjel: Samme metode som til Sjøørreten, men til Sei og Lyr kan du gjerne bruke tyngre og kraftigere dupper hvis du trenger større kastelengder. Sei og Lyr kan du også ta under bunnmeite.

    Du må nok forvente å bruke mer enn 25 minutter per fisketur hvis du skal få noe resultat... :)

    Møresilda er en fin sluk til de fleste arter den. Varier farger og vekt etter fiskeslag, og når du fisker..

  4. Du kunne jo prøvd kystmeite..? Er ikke kjent i området, men antar at det er noen greie plasser i nærheten, gjerne med litt dybder. Da har du mulighet til å ta mange forskjellige arter, feks flatfisk, annen torskefisk osv... Kan godt hende du klarer deg med en slukstang til kystmeitet ditt også, avhenging av hvilken stang du har. Er ikke helt riktig tid for sjøørret enda. Du bruker nok bra flere timer per SØ på denne tiden enn på vår, høst og vinter. Kan alikevel være verdt å prøve, men da bør du fiske om kvelden, på natta og på morgningen..

  5. Jeg pleier å bruke 1,2 opp til 2 meter, avhenging av dybden. Tynn fluorkarbon er perfekt til sky fisk. Jeg antok at du spurte om duppmeite, og ikke bunnmeite.. Hvis du vil bunnmeite dropper du glideduppen, og lager deg et lett glidetakkel, med et søkke beregnet på strøm og dybde, og med samme krokstørrelse og senetykkelse som under duppmeite..

  6. Har en stang som har kilt seg helt fast. Jeg har prøvd mye forskjellig, og flere har prøvd å vrikke den løs med ren styrke, men ingen får rikka den. Har vel noe med tunge søkkevekter og lignende. Problemet er at jeg skal ha den med på ferie i morgen, og den er for altfor lang til stangtuben. Derfor må jeg nesten få delt den. Er sikkert et litt uvanlig spørsmål, men er det noe jeg kan gjøre for at det skal bli lettere? Noe som ikke ødelegger stanga... Har prøvd med olje og varmt vann, men er det noe annet som kan funke bedre? :withstupid:

  7. Mange av ABU Reflex spinnerne har jo rød kropp, og du får jo den i fargen rød med svart blad. Vektklassen kommer helt an på hva du skal fiske etter, eller eventuelt hvor langt du trenger å kaste / hvilket utstyr du bruker.

  8. Mallorca er ikke det beste stedet å dra hvis du er vil fiske Big Game. Spesielt ikke etter de pelagiske fighterne. Den fisken de skriver om på denne siden er en bluefin tuna, som er det engelske navnet for Makrellstørje. Ikke noe i veien med den fisken akkurat, men det er ikke så mye å forvente av de mer varmesøkende pelagiske artene. Det så også fryktelig dyrt ut å hvis du spør meg..

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.