Gå til innhold
Fiskersiden

Laksen som går

Medlemmer
  • Innholdsteller

    199
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Laksen som går

  1. Selger en nærmest ubrukt Shimano Stradic 6000 FD .Stradicen har vært på laksefiske en uke i fjor,ikke noen fangst/kjøring og framstår som ny .

    Prisforlangende kr 1500 .

    Vangen Phantom LA ,

    Kun brukt noen dager denne også,ett par hakk i gavl .Ingen betydning for funksjon(gange.

    Prisforlangende kr 600 .Står på ny backing,skyteline og Intermediate klump fra Guideline.

    Kan følge med for noen kr ekstra. Om ønskelig kan snellen leveres med div klumper/polyleadere

    Bilder sendes ved interesse.

  2. Har disse to til salgs.

    Beastmaster STC CX 330/360ML. Brukt /prøvekastet en gang .Flott stang til bombardafiske mm.

    Prisantydning kr 600,-

    Lawson Norwegian 13 fot .30-80 gram. Populær stang til markfiske etter laks.Prøvekastet .

    Prisantydning kr 700,-

    Sender bilder dersom interesse

    Beastmaster solgt .

    Bud på kr 700 på Lawson på annet forum .

  3. Tror dette tema har vært opp før .

    Svært forskjellige oppfatninger såvidt jeg husker .

    Min mening er at du helt klart bør gå for en Stradic 6000 om det er storlaks der du fisker og det er det jo tydeligvis .

    4000 snellene til Shimano er supre og jeg har tatt laks på over 11 kg på Stradic 4000 ,dog i kontrollerte omgivelser(elveos).

    Måtte inn til overhaling etterpå pga skeivkjørt stag .

    Bruker aldri annet enn 6000 sneller hvor jeg vet storlaksen lurer .

    Stradic er i særklasse med sin raske utveksling og silkemyke gange .Jeg bruker power pro mellom 0,25 -0,30 og overgang med svirvel til monofortøm på ca 0,50 ,ca 2 meter ,gjerne fluorcarbon da denne tåler endel juling .

  4. Høres ut som dårlige komponenter.

    Dersom spinneren er montert korrekt skal ikke det du beskriver skje .

    Særlig viktig at hempen som holder selve bladet er av god kvalitet ,

    Finnes spesialredskap for å lage egne spinnere,men du klarer det fint med noen gode avbitere .

    Ville vel satset på kjente merker som Droppen ,Mepps og Bluefox .

  5. Hei ,

    Har ikke prøvd akkurat denne modellen,er vel ny av året .

    Har prøvd Zenith 10 fot klasse 8

    Samme teknologi så sikkert ikke så ulike . En fantastisk responsiv stang med litt utpreget toppaksjon .God på vannkast og god på kast over hodet .Jeg prøvde den med intermediate skyteklump og tenker vel at dette er en stang som passer best til skyteklumper .Når det gjelder Ultralite 5000 får du det du betaler for .Helt ok kvalitet men ikke engelsk håndtverk .

    De fleste av de nye Hardymodellene produseres i Korea og har hatt endel problemer med slitedeler ,skruer som løsner ol .

  6. Kjempe bra:) Er akkurat det jeg er ute etter. Men kan du anbefale noen stenger som matcher snellen da? Kan fort vekk hende jeg kjøper meg ny stang i samme slengen. Bruker Fireline Exceed Smoke 0.17 nå, er det egentlig noe særlig forskjell på fireline og power pro? Bruddstyrken er jo nesten den samme per mm.

    Hei igjen .Bruker selv hovedsakelig Shimano sine stenger .Technium i 330 og 390 ,men så er jeg også laksefisker mesteparten av sesongen .Til mitt lettere fiske bruker jeg Greys seatrout 13 fot med en stradic 4000 .Kan ellers anbefale Shimano speedmaster og beastmaster .Speedmasteren har en svært progressiv aksjon som muligens vil produsere de lengste kastene til det fisket du beskriver .

    Når det gjelder valg av multifilament er det smak og behag .Jeg har personlige preferanser til Power pro da jeg opplever denne mer slitesterk enn fireline til elvefiske og egentlig generelt .

  7. Hva mener du med tilpasset bruk av multifilament? :) Kikka på den på skittfiske.no nå..Ser veldig bra ut, men kaster den veldig langt, langt eller sånn passe?

    Den kaster veldig langt om du tilpasser snøredimensjonen til fisket ditt . Skal du fiske i sjøen med en 40 grams slidesluk og bruker for eksempel Power pro 020 er ikke kastelengder på 100 meter urimelig å prestere om du har en stang som matcher .
  8. Shimano har mye bra .Bruker selv Stradic i forskjellige størrelser fra lett ferskvannsfiske til tungt laksefiske .Denne snellen har levert år etter år og kan anbefales på det varmeste .Ikke den billigste i klassen men det får man igjen i mangfold i kvalitet . Rask utveksling og myk gange og innsveivning .Ved tilpasset bruk av multifilament kaster den svært bra .

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.