Gå til innhold
Fiskersiden

Stinger Streamdance

Medlemmer
  • Innholdsteller

    57
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stinger Streamdance

  1. Usikker hvor denne burde ligge, men slik jeg har forstått det fiskes det vell hovedsaklig litt ala isfiske bare fra båt og på åpent vann... Defor la jeg ut spørsmålet her iallefall.. Jeg lurer iallefall på hva slags stenger dere bruker til dette fisket, og gjerne hvilken type pilk osv.. Likedan hadde det vært topp med informasjon om når det normalt sett er best forhold, samt hvor dere leier båt osv...

    Har aldri fisket der, fisker nærmest utelukkende laks med flue, så intet råd/tips er for opplagt. Alt tas imot med stor takk!

  2. Vært oppe i Haltdalen i 9 dager sammenhengende, med svært magert utbytte. Fikk kun en laks på 7,7 kg (på enhåndsen heldigvis), samt mistet to i samme str. Det var rett og slett lite fisk både å se og kjenne. Var visstnok dykker nede i Eggafossen på fredag og han telte kun 30 laks!! Det er jo ingenting på denne tiden. Jeg tror rett å slett det er det ekstremt gode fisket nedenfor fossen som har ført til mye mindre fisk i de øvre deler.

  3. Heisann! jeg har et par spørsmål til dere som kjenner Gaula!

    Jeg skal på fluefiske-kurs i Gaula, og vi skal oppholde oss på Mosand-valdet fra søndag 17 juni til onsdag 20 juni. Her er selvfølgelig fokuset fluekasting, men det hadde jo ikke vært så dumt hvis det var noen muligheter for å få fisk i samme slengen? :D

    Har fulgt med på NVE sine dataer fra Gaulfossen og den har jo gått relativt raskt ned de siste dagene som dere ser på bildet under:

    gaulfossen.jpg

    Sånn som jeg har forstått det så klarer ikke laksen å ta seg forbi gaulfossen hvis vannstanden er høyere enn 175 kubikk? Hvordan ser da mulighetene for fiske på Mosand-valdet ut da mtp laks? Bruker laksen lang tid på å ta seg frem til Mosand hvis den kommer seg forbi gaulfossen?

    Dette er normlt sett alt for tidlig ovenfor fossen, iallefall til at det skal være godt fiske. Antagelig vil elva holde seg over den "magiske grensen" iallefall til etter kurset deres (spår jeg dessverre, da det er mye snø i fjellet enda), men Jan Erik er en god kursinstruktør så du vil uansett lære mye. Men tankene om fangst ville jeg uansett "byttet bort" til noe mer hensiktmessig:-)

  4. Når en regner 25 dagers storlaksfiske i Bjøra, som er å regne som et normalår. Vanligvis går "proppen" ut av Bjøra 10-15 juni. Det pleier å være rundt 10 fisk over 15.kgs. i denne perioden. Antall stangdøgn regnes som ca.750. Slike kalkulasjoner har jeg ikke for Alta-elven, men det har sikkert du, Stinger Streamdance.

    I ett normalt år i Alta blir det vell tatt rundt 20 laks over 20 kg. Hvis vi tenker at de fleste av disse blir tatt etter st.hans (nesten uten unntak) og som oftest fra Vina sonen og oppover hvor det aldri er mer enn en stang i elva samtidig på hver sone/ vald så skal det ikke være noe sted i Norge som er i nærheten hva angår sjansen til å få skikkelig stor laks.Dette ble visst også konkludert med i en rapport av Nina for en del år tilbake. Imidlertid fisket visstnok hver fisker isnitt noen flere minutter "hardere" pr døgn i Alta, angivelig grunnet kortprisen og elvens ekslkusivitet.

  5. Får svare meg sjøl da. Jeg fikk rett , han som overtok Stor-Skogmo, fluet seg en laks etter vel ett døgns fiske.10.5kgs. Ellers er det laks både hit og dit i Bjøra nå.

    Den plassen i Norge, som det er størst mulighet for den enkelte å få virkelig stooooor laks. Da mener jeg 15-20kgs. Det er ikke ledig fra lørdag men fra førstkommende søndag av. Bjøra går fremdeles 30-35m3, ganske uvanlig fin for denne tiden av året.

    Størst sjanse må det vell UTVILSOMT være i Alta. Ingen andre elver er engang i nærheten engang!

  6. Hei Sølvreven. Hvordan er egentlig oppgangen hittil? Er det ,mulig å anslå starten sånn ca? Ser ut som det ikke har vært det store på "gammelvaldet" enda heller.. Ser ikke Jan på børsen ihvertfall, ikke Palle heller.. Blir ikke Gaula fiske på meg før i starten av juli, men da i Haltdalen.

  7. 1.juni heter den plassen.

    Haukø sitt tilholdsted.

    1 juni plassen mener jeg er litt lenger ned, mer i svingen. Denne "nyryddede" plassen så ut til å være noe lengre oppe. Der oppe tror jeg ikke Haukø ha satt sine bein.

  8. Siste fra Bjøra:

    GE har kastet alle prinsipper overbord og målt temperaturen på Elva. Ca 5 grader på Flasnes.

    Vi fant tiden moden for den rituelle vadebuksebrenninga.

    Trua har steget med flere hakk. Hadde faktisk et par lugg på det første draget i dag også. Sikkert ørret, men der det er liv er det håp.......

    5 grader er iallefall en temperatur det absolutt er mulig å ta laks på. Har tatt flere i Gaula under slike forhold, men da var det nok noe mer fisk…

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.