Gå til innhold
Fiskersiden

Dalton

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dalton

  1. Hvis poenget er å misforstå ting med vilje, ser jeg ikke poenget med å fortsette denne diskusjonen. Jeg har ingenting i mot C&R, jeg skjønner bare ikke vitsen. Jeg fisker også for både spenning og rekreasjon, men å plage fisk for moro skyld gjør jeg ikke. Dessuten er abbor utrolig godt. Min mening, mitt synspunkt. Hvis det ble forbudt å ta med fangsten hjem, hadde jeg sluttet å fiske! Sidestiller det nesten med å jakte med bedøvelsesgevær. Men det er min mening.

    Jeg sier heller ikke at to feil gjør en rett angående Jaren. Jeg kjenner ikke gjeddenes forplantningssyklus og predatoregenskaper i detalj. Men det at gjeddene i Jarenvannet blir mindre, kan ikke det også skyldes at vannet huser en for stor populasjon av gjedder? Stor abbor spiser små abbor, men allikevel blir all abbor i et overbefolket abborvann små.

    Innførsel av gjedde har også ødelagt andre vann, både på Hadeland og andre steder. Om det er "sportsfiskere" som gjør dette for å få flere vann å fiske gjedde i, vet ikke jeg. Dumt er det, uansett grunn. Jeg ble beskyldt for å være villig til å tukle med naturen når jeg snakket om å redusere, eller fjerne gjeddene fra Jarenvannet, men er det ikke tukling å flytte fisk til vassdrag de aldri hadde hatt muligheten til å migrere til på egenhånd? Jeg blir beskyldt for ikke å ha "magamål" og for ikke å se at andre kan ha andre interesser enn meg. Hvor dette kommer fra, er meg en gåte. Har da ingenting imot at folk fisker etter andre fiskeslag, og med andre metoder enn de jeg bruker selv.

    Men, som sagt... Dersom målet for folk her inne er å misforstå det som skrives med vilje, ser jeg ingen hensikt i å fortsette.

  2. Er på ingen måte noen fettfinne fantast. Snarere tvert i mot, faktisk. Jeg har alltid vært, og kommer alltid til å være en abbormeiter. Grunnen til det jeg skrev i mitt første innlegg, var den redsel trådstarter tydeligvis innehar for at Jarenvannet skal bli ødelagt som gjeddevann. Det er et uomtvistelig fakta at dette vannet ble ødelagt for mange år siden, uavhengig av om det var ørreten eller gjedda som ble innført først. Både øvre og nedre del av Vigga har alltid vært ørretførende, så jeg skjønner ikke helt at ørreten skulle vært en innført art, men det vet kanskje noen mer om enn meg. Jeg vet imidlertid at gjedda ble innført i vannet, og vet til alt overmål hvem som satte ut de første. Mitt poeng er at dette vannet ble endret med hensikt. Hva denne hensikten var er det bare den tankeløse fyren som gjorde det som vet.

    Som tilsvar på C&R og mat i butikkene vil jeg bare si at slike utsagn faller på sin egen urimelighet. Jeg spiser all den fisken tar, selv om jeg ikke må fiske for å overleve.

  3. Det var vel da de satte ut ørret der at vannet ble ødelagt vel?

    For rundt 40 år siden kunne man gå ned til Jarenvannet og fiske seg en flott røyemiddag. Da fantes det ikke verken abbor eller gjedde der. Og hvem vil vel foretrekke gjedde framfor blank fisk?

  4. Er ikke uenig i det som skrives her, hva selvmeitere og andre ulovlige redskaper angår. Men det er en ting, når det gjelder Jarenvannet som det ikke sies noe om her. Det er faktisk et "ødelagt" vann i utgangspunktet! For ikke altfor mange år siden var nemlig Jarenvannet et av Norges beste røye/ørretvann, helt til noen fant det formålstjenlig å sette ut gjedde der. I lys av dette, hadde det kanskje ikke vært så dumt å utrydde gjedda, sammen med både mort og andre uønskede arter på en ryddig og ordentlig måte. Da kunne kanskje vannet settes tilbake til det det engang var viden kjent for!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.