Gå til innhold
Fiskersiden

LarsM

Medlemmer
  • Innholdsteller

    109
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LarsM

  1. Enig, men du misforstår.

    Så lenge 20% er udefinerbart svinn, så er det problematisk. Man må kunne redegjøre for hva som er dødelighet og hva som er bare er diffust svinn. Det er det man ikke kan idag, og dermed er tallene i aller høyeste grad diffuse, og intetsigende.

    Dessverre

    Av disse 20 % veit sjølvsagt oppdretteren kva som er kva. dette blir det også gitt ut statistikk på i helserapprter for næringa. av disse 20 % av svinn er det maks 1 % som er svinn. Dette er fisk som "forsvinner" og som ein ikkje veit grunnen i. det kan vere daufisk som ikkje vert telt med. feiltelling av smolt inn i merda og fugl som tek det.

  2. Selvfølgelig er det lettere å telle død fisk enn å ha total oversikt over hva som er igjen i merden. Poenget mitt var bare satt på spissen. Ca 30 millioner fisk i sjø, og ca 20% svinn sies det fra bransjen selv. Når så mye som 6 millioner i verste fall er sporløst forsvunnet, eller ihvertfall ikke gjort rede for, da er 1434 et så vanvittig eksakt tall, at hvis de vil operere med slikt presisjonsnivå synes jeg de burde klare det på andre områder også.

    Har forresten blitt fortalt at Marine Harvest har vært nede i 6(!) rømte fisk på et år! De har fjerde hver fisk i norske farvann, så sammen med Cermaq må det jo kunne sies å sette de andre oppdretterne i et skrekkelig dårlig lys :closedeyes:

    (Ev hvis de er på samme nivå som de andre, så kanskje det er her mørketallene stammer fra?)

    Når det gjelder svinn så er også dødelighet medrekna her. Dersom du virkelig trur at 20 % av utsatt smolt "forsvinner = rømt", ja då tek du litt feil. Oppdrettsnæringa får mykje peppar, men då må det baserast på korrekte opplysninger.

    På eit oppdrettsanlegg kan f.eks hegra, skarv og andre fugler ta en del fisk. Dødeligheiten er det som står for mesteparten av denne svinnprosenten. Eit anna viktig poeng er at det skjer tellefeil.

  3. Ja, men vi vet jo allerede at P. theridion er påvist i en rekke ville bestander også, både hos sjøørret og laks. Til og med i elver i fjorder der man ikke finner oppdrett.

    Dette kan utmerket godt være "faktor X" som forklarer den brå og dramatiske nedgangen i sø-bestandene fra Rogaland til Trøndelag. Den trenger en viss vanntemperatur før den bryter ut for fullt, noe den har i disse regionene. Parasitten har også alene (altså uten sekundærinfeksjoner) forårsaket dødelighet i anleggene.

    Men jeg er enig Olav, med de lusenivå og med alle de anlegg som har "haustsjuke" som denne parasitten mistenkes å forårsake, så er det et enormt smittepotensiale her!

    Vel og merke er dette basert på en forsker som også er den einaste som påstår at Pancreas Disease smitter vertikalt og det er det som er hovudgrunnen til at sjukdomen har ramma næringa slik som den har.

  4. :blush: Der var det bilder ja, Olav, auren i Skogseid er vakre skapninger.

    Paravanfiskerane fekk 4 bra fisker. Største på 3,1 kg. For øvrig mista vi ein sværing som sleit, stakk med wobbler og på ein merkelig måte greide å få svivelen på snøret til å feste seg i svivel-hempa på paravenen!!

    Tilleggsfangst på to måser.

    Dårlig ver, men ok bet.

  5. Har skumlest litt nå, så ikke skyt meg dersom dette har blitt sagt før.

    Kommunismen var basert på Karl Marx sin lære. Et veldig kjent sitat fra DKF er "religion er opium for folket". Det er veldig få stater (om noen) som har tatt livet av så mange mennesker som Sovjet, og det var altså uten religiøs fanatisme, skulle man tro.

    I guess my point is at det utføres mange horrible handlinger som kamufleres som religiøse, men at det blir for lettvint å tro at personene som står bak handlingene ikke hadde eksistert uten religionen, da hadde de funnet et annet virkemiddel.

    Det er vel ingen som har så mange menneskeliv på sammvittigheten som Stalin. Han hadde ingen religiøse motiv bak handlingane sine. Det har heller ikkje andre kommunistisk-diktator stater heller (Laos, Burma osv.).

    Ellers så er det kanskje litt lurt å sette seg ned å lese Koranen før ein uttaler seg om islam og fundamentalisme. Det er ikkje til å legge skjul på at det står svart på kvitt at ein vanntruande kan takast livet av dersom han ikkje vil omvende seg. Her er det stor forskjell mellom kristendom og islam.

    Husk at lova i Gamle testamentet vart oppheva då Jesus kom.

    Her er det litt forskjell spør du meg. Derimot er det ikkje til å legge skjul på at kristne har gjort mykje elendigheit oppgjennom verdenshistoria.

    I Noreg bør vi vere på vakt mot fundamentalismen som er i Islam i dag. Det er altfor stor naivisme kring dette temaet i Noreg.

  6. Hvem bryr seg med Krekar egentlig? Frp og media er de eneste som har interesse av fyren. HAn har subbet rundt i Norge i 16år nå, på tide å slutte å gi fyren oppmerksomhet.

    Han har et utvisningsvedtak på seg som blir iverksatt når forholdene i Irak tilsier det.

    EDIt:

    Krekar sier "hopp" og Siv Jensen hopper..... er hun så dum, eller håper hun velgerne er så dumme?

    http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/11/29/519667

    Bry seg? Ja for svarte skal vi bry oss. Dette er typisk Norge. Naivitetens vugge. Vi set på gjerdet og skal godta alt. Denne fyren er meget farlig. Ingen tvil i det.

    Vi kan ikkje berre sete å sjå på at personer med muslimsk bakgrunn kjem til landet vårt og litt etter litt endrer vi politikk. Vi skal godta at dei er annleis, godta at dei ikkje tåler ytringsfriheit, godta at dei skal ha eigne skuler, basseng, æresdrap, tvangsekteskap osv.

    No må snart Norge få opp augene.

  7. Ingen som har noen tips til overnatting/ båt??

    Hva går for å være den beste tiden å fiske der?

    Ta med deg sovepose og ullundertøy. Då er du rysta til ei kald og spennende natt i naustet til Audun Ragnhildstveit.

    Annbefalast i januar-februar.

  8. Noen som vet om det er mulig å få noe bra fisk der nå?

    Tar gjerne mot tips.. Utstyr, dybde,steder osv

    Ollie

    Søk Skogseidvatnet og du vil finne eit hav av tråder på forumet.

    Du kan få fisk der inne no. både røye og aure. Erfaringsmessig er fisket best i januar og utover for min del og beste plassen er ved oppdrettsanlegget i Kirkevika. Fisk med magott og røyeblink.

  9. Er det nokon som vi skal takke velstanden i landet vårt for er det iallefall ikkje regjeringa! Eg er møkka lei sosialist maset om lik lønn og likt til alle. Det er snart på tide med ei regjering som sørger for at folk får lønn som fortjent og at ikkje mindretallet og minoritetet får innflytelse i vårt land.

    I tillegg vil store deler av regjeringa sparke Eivind Reiten frå Norsk Hydro????? Det er så latterleg at det er til å grine av. Hydro, Norge og Ola Nordmann går så det griner og Norge har aldri tjent meir penger enn no. Norsk Hydro er ei gullgruve og Mr. Reiten har gjort ein kjempe jobb for at nettopp blant anna Noreg skal verte rikare. Og dette får han nokre millioner får. Millionane har han vel fortjent etter ein jobb som han har lagt mykje tid i.

    Nei, makan til latterleg sosialistpjatt frå noverande regjering er det lenge sidan eg har opplevd.

    Det blir så latterlig at alle skal ha likt og tjene like mykje pengar. Folk kan snart sete heime å få pengane opp i fanget.

  10. ...noe som er mer sannsynlig at man lykkes med når det er snakk om ørret. Uansett så antar jeg at du er sikker på at ørret er arten som er best tilpasset å leve i vannet det er snakk om, om det i utgangspunktet er fisketomt. Enda viktigere er det at ikke introduksjon av ørret vil gå utover det eksisterende økosystemet om det er sjeldne eller truede arter her. Vet ingenting om vannet eller vannene du snakker om, men salamandere f.eks. er god mat for ørret, og således vil introduksjon av ørret i et fisketomt vann med salamandere kunne være en katastrofe for salamanderbestanden. Liknende betraktninger kan sikkert gjøres om andre arter, men overlater det til biologer.

    Vatnet er privat. OK med Fylkesmannen og det har vore aure der før så alt er ok. Det som var tanken var å tynne ut vatnet litt og i tillegg prøve å fjerne abboren som har vorte introdusert i det.

  11. Hei

    Tenkte meg en tur til Nørdre Dragsundet ca 30 min utanfør Ålesund, men blir usikker på om jeg trenger fiskekort... er det noen i dette forumet som vet hva som gjelder?

    Kartbild http://kart.gulesider.no/kart/map.c?ps=8&c...llX=0&scrollY=0

    foo

    Du kan stå på ei brygge ved sundet. Der er det laga til slik at folk kan stå å fiske. Det er mykje laks og ørret i området, men vanskelig å få. Det er gratis å fiske fra brygga. Vanlige regler gjelder for fiske i Solnørelva like ved der golfbana er. Prøv å egne med reke i sundet. Det funker.

  12. Hadde nokre turer etter steinbit i forrige veke. No er den i siget og har fått en del den dagane. Størelse frå 1,5 - 2,0 kg. Alle steinbitane blei tatt med makrell, Mustad nr 6 sirkelkrok. Fekk I tillegg nokre fine torsker på ca 2 kg.

    For øvrig nydelig matfisk!

    130620071306NKFX2qohAhxPjPBOVC.JPG

    Hmmmmm. Blei visst litt feil med bilde. Her trengs det litt hjelp.

    EDTI: Espen Ørud hjalp til litt med bildet...

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.