Gå til innhold
Fiskersiden

Thomzz

Medlemmer
  • Innholdsteller

    17
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomzz

  1. Du bør stå, og for å kunne kaste og få riktig gange på jerkbaitet er det en fordel med relativt kort stang. Stikk innom Altex på Sagasenteret. De har jerkbaits og jerkstenger ^_^

    Var der for noen dager siden da jeg var på fisketur med gamle altex eieren i helgen:) men de hadde kun 1jerk stang til 1800kr som er litt stivt uten snelle syntes jeg:)

    Har selv begynt med jerkfiske etter at jeg så filmen, bruker en 13" seatrout fra milo hvor jeg da bruker en tykk tupp, og en 4000 haspel snelle fyllt opp med fireline, kjenner det minste napp! Har dratt utrolig mye gjedde etter at jeg begynte med jerkfiske, har kun fisket fra land og kastet langt ut. Har nå skaffet meg en sliten kano som skal restaureres, så da tenkte jeg og bruke en forcemaster jeg har liggenes. Men med tanke på teknikk osv lønner det seg med en stiv stang og kort, du finner teknikken som passer for deg når du begynner og prøve deg fram, det gjorde jeg og har fått meget bra med resultater!

    Morro :thumbsup: har vært noen turer i falkumelva, børsesjø og stokkevannet nå, men kun blanking alle stedene så tenkte å ty til jerking nå i oktober når de begynner å bli litt mer aktive de gjeddene:)

    fant 2 bra pakker tror jeg:) men hvem vil være best?

    http://www.avkrokenfiske.com/catalog/product_info.php?cPath=207&products_id=7858&osCsid=e02e51ee0cb32da036be8ab3b1063d9a mot http://www.avkrokenfiske.com/catalog/product_info.php?cPath=630_20&products_id=4274&osCsid=e02e51ee0cb32da036be8ab3b1063d9a

  2. Hei, er en ihugga gjeddefisker som nylig har blitt frelst av jerkfiske takket være filmen gjeddefeber som sikkert mange hundre andre har blitt:)'

    Men har dog noen spørsmål!

    Må man stå for å drive med jerkfiske? har en kano som er litt kinkig å stå i.

    Er stiv stang og multisnelle et must eller kan det bedrives vel så bra med vanlig stang og haspel snelle?

    Ser også at man får jerkbaits med skjeer osv, hva skiller disse fra vanlige wobblere?

    Og er det noen har peil på noen bra jerkfiske pakker som man burde hive seg på nå? har bare kikket på skittfiske, de lokale butikkene her i skien selger ikke noe spes sånn jerkutstyr..

    Og hva burde jeg se etter når jeg skal ha bra jerkutstyr?

  3. er det noen "tester" jeg kan gjøre får å finne ut hvem som er best? regner ikke med den andre er noe dyre saker, men er i allefall ikke biltema.. virker som biltema går lettere når jeg snurrer på den dvs uten snøre på, den dingler pent at og frem etter jeg har sluppet taket, mens den andre er litt seigere hehe:)

  4. helt ærlig så virker de helt like, men har ikke fått noe spes stort på begge... dog biltema snella er tyngre selv når jeg kun har wobbler/sluk på å sveive inn

    grunnen til jeg spør er at jeg fikk et fireline snøre i gave i dag som kostet typ 600, så lurer på hvem snelle som skal få æren:)

  5. Heisann, har veldig dårlig råd så har biltema fiskeutstyr foreløpig, men tidligere i dag så fant jeg en snelle som heter så mye Som Spinit Gx4000, den er vel 3-4 år gammel, og lurer da på om denne er bedre en biltema snella til 200kr?

    eneste jeg klarer å skjønne her er at biltema snella har 3 kulelager mens Den spinit saken har 4stk, Står også sølvkroken over hele saken:)

  6. ikke meningen å kuppe tråden, men Jeg lurer på det samme bare i telemark traktene så tenkte at det ikke var nødvendig å sette opp enda en ny tråd:)

    Har ingen kompiser som liker å fiske, så jeg fisker omtrent alltid alene nesten hver dag, og det går mest etter gjedde:) Så om det er noen rundt om i telemark som vil ha med en ekstrakar for litt mer selskap latter og kanskje gi ut litt lærdom så ikke nøl med å si ifra:)

  7. hei takker for svar:) har vært på litt gjeddefiske både i går og i dag i falkumselva, og skal opp til noe som heter Slijantjenna i morgen som jeg har hørt skal være meget bra:)

    Fikk 2 gjedder på rundt kiloen, ellers var det ganske dødt og et par nyinnkjøpte wobblere gikk tapt gitt:)

    Tar imot tips til wobblere, og gjeddefiske steder da jeg har funnet ut at denne er nesten mer spennende en sjøen^^

    Skal også kjøpe inn den klassiske rød og hvite wobblere, tidligere brukt rapala greier med ristekuler som virker meget lovende^^

    så får jeg heller prøve å finne noe som duger til dette da jeg bor rett ved siden av falkumselva som jeg har hørt at kan gjemme rimmelige stor fisk:)

  8. har vært å kikket litt på utstyr i dag så blir noe så fort neste lønning kommer:)

    Kan forøvrig nevne at jeg kjøpte meg noen wobblere og fisket litt i falkumselva i dag, ble ei gjedde på 200gram som var omtrent like stor som wobbleren hehe:)

    Ellers var det rimelig dødt gitt:)

  9. Men hva slags fisk vil du ha?

    Vil du ha stor fisk, så er (på generelt grunnlag) kystmeite på østlandet ikke det jeg ville brukt mest tid på, selv om det finnes gromfangster, og gromplasser. Hvis du derimot primært vil ha artsvariasjon, kan det hende litt lesnad om takkelbinding og mindre kroker (uten at du har sagt hvor store du bruker, jeg bare kjente igjen scenarioet) kunne bedra ting betraklig. Ja og ny stang da :)

    Jeg kan uansett fortelle at jeg på en sesong normalt får 5 småtorsk per annen fisk uansett hvor jeg fisker på østlandet. Husk å sette de pent ut igjen så kanskje størrelsen blir bedre etterhvert.

    Jeg er ikke ute etter noe spesielt, bare så stort som mulig hehe:) aner ikke størrelse på krokene men er vel kanskje halvparten av en reke? setter alltid fisken ut igjen, liker den ikke hehe:)

  10. da kjøper du deg en surf stang og bruker 190 grams grip søkker!

    190 grams søkker ja, jeg har vell brukt 20gram tror jeg? hehe:) ja får kikke litt etter en brukbar surfstang og snelle:)

  11. skal absolutt kjøpe meg en ny stang, men som regel der jeg har fisket er det så mye strøm at det blir bare drivi inntill land uansett, kan være meg som bruker for lett søkke da selvfølgelig:)

    Håper på en glad fiskermann med båt som kan ta meg med ut på opplæring og litt ordentlig fiske etterhvert:)

  12. Heisann, er over middels interessert i fiske.. Bor i skien og fisker for det meste i langesund rundt fra fjellene og brygger, men får bare den udugelige berggylta har elendig utstyr og alt det der pga jeg har dårlig råd, og jeg fisker som regel alltid alene da kompisene mine syntes det er kjedelig!

    Uansett så lurte jeg på om noen kunne tipse meg om noe steder jeg kan fiske fra på land som det mulig å få noe annet en torsk på 200-300gram og berggylte, jeg fisker forøvrig med reker pga jeg har en elendig stang som er håpløs å kaste ut med, den har vært knekt 3ganger og har fått sin dose med ducktape;)

    Kan si at fra fjellene og kysten så kaster jeg reka litt ut med lodd og lar den bare synke til noe skjer, med som regel så tar sikkert krabbene den eller noen andre bunndyr! Skulle vel helst hatt en brygge hvor man kan slippe rett ned og holde den litt over bunn, men det har jeg opplevd at det er kun småtterier..

    Driver også å sparer til en skikkelig fisketur enten i utlandet som feks australia, new zealand eller noe sånt... eller et bedre sted i norge muligens?

    Om det er noen som stadig er ute på fisketur i langesund med båt og vil ta med en nykomling på en skikkelig fisketur da det største jeg har fått er en gjedde på 3kg så hadde det vært helt rått! Kan nevnes at jeg er en elendig fisker og om noen vil gjøre meg til en bedre en så hadde det bare vært kult:)

    Er forøvrig 22 om det skulle ha noe betydning:)

    Håper på gode tips å svar, om jeg postet i feil tråd så bare flytt den:)

    Mvh Thomas

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.