Gå til innhold
Fiskersiden

Shifty

Medlemmer
  • Innholdsteller

    37
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shifty

  1. Jeg fikk en liten gjedde her hin dagen på størrelse med denne.

    Den hadde en ganske stor del av bak finnen bete av, nesten hele greien.. det så ut som det var skjedd ganske nylig..

    Hvor stor tror dere en gjedde skal være for og gå løs på en slik liten gjedde?

    114020_s.jpg

  2. Ja vi har sittet alt fra skauen til midt på nesten.. har på fire dager fisket i 22 timer. så de fleste steder har blitt prøvd..

    Her er et lite kart over de stedene vi har prøvd. vi har da prøvd alt(pilk, balanse, meite med agnfisk osv)

    114073.jpg

    se kart her

    Jeg begynner og tro det er tomt for fisk der, eller at vi er helt på jordet når det gjelder teknikker..Selv om vi varierer fra time til time..

    Det er knehøyde med snø på isen. ca 50cm tykk.

    Er dette virkelig normalt når det gjelder isfiske? sommers tid får vi så mye fisk at det er flaut.

  3. Tar seg opp nå utover.

    Håper det. Den jeg fikk etter 7 timer på isen er ikke noe og skryte av.. har dere noen gang fått mindre gjedde? Legg merke til hvordan jeg lener meg bakover og tar fisken frem for at den skal virke dobbel så stor =D

    114020_s.jpg

  4. Tenkte og starte en tråd får oss som fisker i Semsvannet i Asker.

    Hvilken fisker har du fått i semsvannet?

    Hvor store Gjedder har du fått i Semsvannet?

    Arter: Mort, Abbor og Gjedde.

    Største Gjedde: 2,6 kilo (dupp meite med mort)

  5. Grunnet min mangel på erfaring, så velger jeg og grave etter tips fra andre. Viste dybde kartet til en kar på fiskesjappen som trodde det var bra med fisk der.. akuratt hvorfor, det vet jeg ikke. men har bare en følelse på at fisken går opp det og fråtser

  6. tre timer fiske på semsvannet. Vi fisket på grunnen litt utenfor tangen (se dybde kart) fisket fra 2,5 meter til 5 meter.. brukte maggots på pilker ialle størrelser og farger. Balanse pilker, og noe som heter lysdragen..

    Vi fikk bare tidenes minste abbor, jeg skjønner ikke aat den i det hele tatt fikk gapt over kroken.. men det var en tøff liten sak, vi hadde ikke samvittighet til og bruke den som agn til gjedden. Så han fikk slippe uti igjen.

    Skjekk ut dybdekartet og fortell meg hva dere tror om fiske på det stedet.

    Jeg tror nemmelig det er drit bra, bare at vi bommet litt med fiske lykken

  7. Grattis med bra fisk. Abbor på 800 er pent, hvor fikk du den og på hva?

    Stor blå balanse pilk, med to maggots festet i fronten =) skal legge ut bilde når jeg får de på mail av en kamerat. smilet mitt er ganske stort på det bilde ja. fikk også mye abbor på blank pilk med en "gull lenke" ned til kroken og 2-3 maggots

    Asker er nok ikke det heteste stedet for røye! (er vel røye i et eller flere av de store vanna på Hurum) Les litt i OFA sitt forum så finner du mange vann i nordmarka med røye!

    Takk for svar. Ser du er fra lier. Er det noen vann med gjedde/abbor som kan være inntresant og prøve der ute? Eller så er det isfiske på semsvannet på søndag vist det frister, vi blir vel 3-4 stykker og en svartkjele.

    Til alle dere som har lyst på Storgjedda, merk den store S. Da er mingevannet tingen, var en liten tur på isen idag. Da vi gikk ned på isen så var greinen som vi hadde sett opp ved hullet dratt helt ned til hullet og da visste vi at det var noe stort på for greinen var ganske stiv. Joda vi hadde rett, en stor en på 120 cm og var på 12 kg blank. Etter litt fiske med pilk etter angfisk så gikk turen hjem, klokken åtte på kvelden så dro vi ned igjen for å se etter snørene. Det var bekmørkt så vi hadde tatt med oss lommelykter og hodelykter, når vi nærmet oss hullet så lå igjen greinen jevnt med hullet. Vi fikk sparket opp hullet som hadde fryst igjen, la meg på magen å tittet ned i hullet mens snøret ble dratt opp og igjen så satt det på en ganske svær en. Etter litt hogging med øks og diverse så ble monstergjedda dratt opp, ble målt til 122cm og 12,5 kilo! Syntes det var grei fangt på en dag :) Vil gjerne ha noen tilbakemeldinger om noen andre har noe bekjentskap ifra isfiske på Mingevannet i Sarpsborg!

    Ikke værst. hvilket snøre bruker du da? 12,5 kilo er jo ingen spøk =D. 24,5 kilo gjedde til middag på deg da =D eller slipper du de utigjen?

    Jeg må nesten prøve det vannet der altså.

  8. Takker for hjelp folkens, fisket da alle steder dere snakket om, fikk fisk alle plassene.. Dro opp en abbor på 800 gram, og mangen rundt 2-4oo gram et par gjedder på kiloen.. og ikke minst et par små mort som jeg meitet etter gjedde med. fikk på en svær en, den vide sikkert 15 kilo siden sena røyk tenker jeg.. Så fjeset hennes i ishullet.. det må iallefall ha vært et sted mellom 3 og 4 kilo altså ( Men liker og tro den var 15 kilo)

    utrolig fint og fiske der. vi lå i lavo hele helgen. 0 grader og skinnende sol i fjeset. kaffe i hånden og stangen i andre.. det er det jeg kaller paradis.

    det blir nok ikke lenge til neste eventyr. da tenker jeg og prøve meg på røye. noen som vet om noen fine dammer i asker området?

  9. Hei folkens,

    Jeg skulle gjerne begynt med og lagt ut noen bilder fra turen, men er ikke helt sikker på hvordan jeg laster opp bilder.

    Det har seg slik at dette var første turen på isen. utstyret var kjøpt og betalt, men erfaring kan jo ikke kjøpes.

    Vi reiste til Semsvannet i asker og prøvde lykken.

    Isen var ca 40-50 cm tykk solen skinte og det var to varme grader.

    etter vi hadde borret opp hele isen måtte vi nesten hive inn hånkle.

    Vi fisket ca på 6 til 20 meter. Vi fisket med balanse pilker av forskjellige slag. dro godt opp og latt den seile ned igjen.

    vi prøvde med deig (mel,vann,vaniljesukker og salt) og mais så agn.. siden maggotsene var blitt til fluer. vi prøvde uten. vi prøvde med blinkene plast greier som vi feset på snøret, og uten. med andre ord vi var helt ute og kjøre. ikke en eneste fisk på hele dagen. vi flyttet oss vært 20 min

    men vi trenger seriøst råd og veiledning fra noen av dere som er litt erfaren. og under her er et dybde kart av semsvannet. kasnkje dere kan hjelpe oss med og finne fisken?

    dybdekart over semsvannet i asker

    Hilsen Shifty, som er helt uten peiling på isfiske

  10. Kult, hva pleier du å fiske abboren med da? Kanskje jeg tar en tur neste helg jeg også...

    Jeg fisker små mort først. Bruker da en deig laget av mel,vaniljesukker, salt og vann.

    Så bruker jeg mort som agn og hiver uti med lykke duppen min på. helst der det er deti et tre eller er siv. stilig fisk

    du ser agnet der med snus boksen på bilde

  11. Ja jeg er der oppe så ofte jeg kan. Her er ene Abboren jeg fikk i dag.106204_s.jpg Den var helt i hundre, stakk meg jaggu til blods også..

    Ble ingen gjedde i dag, men fant gromplassen min. Vi fikk 3 napp av gjedder, en på kroken som var ca, 3-5 kilo, den glapp halvmeteren før land. 2 "store" Abbor

  12. Fra tangen er det muligheter, mye smått da, pass opp for hunder.

    Tenkte på det, men mye hunder der ja.. Skal opp på søndags morning, tenkte og prøve meg litt der med bade plassen med bryggerhuset. fikk en på 2,6 der med sivet.

    Er du der ofte og fisker gjedde? isåfall kan vi jo ordne et gjedde treff for folk fra fiskesiden. Fått er fin abbor der også

  13. Du sitter og spiser frokost på en lørdagsmorning i midten av august.

    Solen er nettopp stått opp,kaffen er akkuratt passe sterk.

    Fiskeutstyret er pakket og du har ingen andre bekymringer en og fange storgjedden.

    Du fisker fra land. det er relativt grunt og noen steder med litt mer dybde.

    solen skinner det er ca 20 grader ute på dagen..

    Hvordan gjør går du frem?

    Bruker du dupp, glidene oppset eller bunnmeite?

    Wobbler, skje sluk, spinner eller jerking?

    Fisker du fra 0900 til 2400 eller holder du deg til formidag, ettermidag eller kveld

    fortell hvordan DU hadde gjort det, eller hvordan du gjorde det når du fikk drømme gjedden.

    (kasnkje jeg lærer et triks eller to) =)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.