Gå til innhold
Fiskersiden

rstange

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rstange

  1. Hvor kan jeg kjøpe Milo waggler? Fant ikke noen nettbutikker som forhandler Milo, men mulig jeg ikke leter godt :-) Kanskje få noen tips til gode nettbutikker å handle fiskeutstyr fra? Gjerne fra utlandet også, hvis det er mulig å spare noen kroner der :)

    Nå har det dukket opp ett nytt ord jeg ikke forstår i denne jungelen: Pellet Waggler? Hva er forskjell på en Pellet Waggler og en Waggler? :P

  2. Da ble det kjøp av stang på fredagen :) Var egentlig uplanlagt, var innom Prima Villmark for å se og fikk ett supert tilbud (synes jeg iallefall) på stang og snelle :P Så endte opp med en Slate Flexi Water 9' 5-20g: http://www.prima-villmark.no/webshop/product/52796/7789 og en Shimano Seido 2500FA: http://skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=45547

    Fikk 50% på begge, så prisen for begge ble totalt 1350kr :) Og det synes jeg ikke var alt for ille !

    Fikk testet stang og snelle i helgen, en liten lavvotur i hamarøykommune. Er kjempe fornøyd med begge ! :) Fisk ble det også ;)

  3. Hei!

    Har brukt litt tid på nettet og søkt for å finne en god dupp. Har for det første lært at det heter duppmeite(?) og at det finnes noe som heter waggler. Viste ikke at det fantes så mye vitenskap bak duppfiske. Blant annet hvorfor det napper så mye når jeg fisker, uten at jeg får noe :P De siste årene har jeg brukt en dupp jeg fikk av min farfar, den er hjemmelaget av eine og ligger ganske høyt i vannet. En fin kastedupp, veier ca. 20g, men etter som jeg har lest på nettet så gjennomskuer fisken den på grunn av motstanden når den trekker i agnet?

    Jeg kunne tenkt meg å prøve med en waggler. Men siden jeg aldri har gjort dette før så håpet jeg dere kunne komme med noen tips til en nybegynner. Har prøvd å lese litt rundt på nettet, men de får det til å se og høres så voldsomt avansert ut?

    Jeg ønsker ikke å gjøre dette så avansert og høytidelig. Stortsett tar jeg sekken på ryggen og vandrer opp til ett fjellvann hvor jeg gjør bål og hiver ut duppen, så nyter jeg kaffen mens jeg venter på fisken og nyter naturen. Ønsker egentlig bare å øke sjangsene mine for å få fisk :D Agn er makk og storsett fisker jeg etter ørret, eller det som måtte by seg i vannet.

    Har funnet en dupp som virker grei, http://www.cralusso.com/angol/rocket.php

    Hvis jeg har forstått det rett betyr vekten hvor mye lodd jeg må ha under duppen? Altså 10g krever 10g med lodd for den rette balansen? Så da lurer jeg på hva er normalt å bruke? Det jeg kunne tenke meg er noe som funker bra i de "fleste fjellvatten". Kan vel bruke større eller mindre vekt på loddene etter hvor mange lodd jeg bruker?

    Blir kjempe takknemlig om noen kan komme med noen tips/råd til meg, har lest denne artikkelen noen ganger: https://www.fiskersiden.no/index.php/artikler-mainmenu-114/meite/167-duppmeite-i-vann-og-rolige-elver

  4. Takk for tips :-)

    Den speedmasteren ser veldig fin ut :D Så mulig jeg går for den, men tror dere denne blir i korteste laget? Burde jeg gå for en lengre stang? Vil helst ha noe som er så kort som mulig når den er sammenlagt.

    Den jeg har nå er en Shakespeare teleskopstang som er 194cm (6,3') lang og 50cm (1,6') når den er sammenlagt. Synes forsåvidt lengden er grei nok på den, vet ikke hva som er fordelene med å gå for en lengre stang?

    Ser på denne: http://skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=49507 , som er samme stang som den Edvard linker til bare lengre. Er jo ikke mer enn 7cm lengre sammenlagt, så hvis den ekstra lengden gir meg størrefordeler så kan jeg leve med det.

    Den er 274cm (9'), altså 92cm (3') lengre, og så vidt jeg forstår kan jeg ta av 1' og gå ned til en lengde på 244cm (8') hvis det skulle bli trangt rundt vannet.

    En to-delt stang blir for lang når den er sammenlagt, den blir bare i veien når man skal gå noen timer gjennom skogen.

    Valget av snelle ser jo enkelt ut da :P Siden dere begge linker til samme snelle!

  5. Hei !

    Jeg tenkte jeg skulle spørre dere om hjelp til valg av fiskestang!

    Har alltid likt å ta fiskestangen med i sekken og dra opp til ett stille fjellvann. Fisker alltid med dupp og makk og har i alle år hatt en billig teleskopstang, men jeg har ønsket meg ny stang lenge og nå er det på tide :) Men det å finne en stang er ikke så lett som jeg hadde håpet, spesielt siden jeg ikke har mye peiling.

    Har satt meg noen kriterier:

    - Helst under 1300kr

    - Ikke teleskop

    - Flere ledd, siden den skal bæres i sekken

    - Lett og hendig

    - Ikke for lang da jeg av og til fisker i tett vegitasjon

    Har funnet en stang som jeg likte veldig godt, Guideline Expedition EXP 7212, men jeg er litt usikker på om den egner seg til dupp? 12g høres ikke mye ut?

    Ønsker også tips til en god snelle til rundt 7-800kr :D Kanskje en jeg kan bruke både til fiske med dupp og isfiske?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.