Gå til innhold
Fiskersiden

Kubiskisk

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kubiskisk

  1. Hoisann.

    Noen som har noen erfaringer med denne snella? Shimano rarenium CI4 FA ?

    http://www.elbe.no/f...tbrems/16804/no

    Kjøpte meg i vinter ei Twin power CI4 3000 ra, som jeg desverre fikk litt problemer med. Har etter forsøk på service, levert tilbake snella, og er på jakt etter en annen.

    Veldig synd egentlig, for snella var knallgod å bruke, lett og fin, jevn, fin brems, god feeling, men hadde desverre en liten ulyd som plaget meg.

    Vi har to Twin power CI4 3000 sra som har en ulyd, som om noe ligger intil et eller annet mot spolen. Dukker opp kort tid etter at en begynner å fiske. Hørte ikke noe slikt på de i fjor, men i år har begge fått denne ulyden. Vi begynner også å bli litt lei lyden og det hørtes ikke bra ut at de ikke klarte å fikse dette på service.

    Når jeg kjøpte den siste av våre TPsneller kjøpte en kompis Rarenium 2500, han er kjempefornøyd fremdeles.

  2. Finnes ingen informasjon om denne stangen som AX på Elbe sine sider som jeg kunne se, stangen er dog til salgs som AX flere steder. Er det slik at Shmano starter på AX så er trolig BX en nyere modell? BeastMaster BX Float 390 står som dagens modell hos Elbe.

    Det med match stang og små ringer som Rage nevner, kan noen utdype dette litt?

  3. Takk for masse gode råd. Dette var skikkelig gøy selv om jeg ikke har fått noe på flue. Stod 3 meter unna å så på en hyggelig størrelse torsk snuse på flua, dog uten å ta den. Neste kast så forsvant bomba sammen med en rar lyd fra sene, det var et hakk i ringen inne i stangtuppen.

    Har jo en stang til så ettermiddagen ble ikke så halvgal med en lyr på rett over 2 kilo og tre makrell fra 420-596g tatt på sluk. Er litt redd for at det er pers på både lyr og makrell på stang.

    Får shoppe litt flere bombegreier å satse på en fin uke med bombe, kona reiser bort en ukes tid fra i morgen så jeg har en uke "fri" :-).

  4. Jeg har en Shimano Speedmaster teleskop 5-20g liggende i bilen med en Shimano TP 3000 SRA snelle. Har blitt veldig glad i denne komboen. Virker solid nok på meg. Den ble egentlig kjøpt inn for å ha den med på tur til Uruguay i november, men jeg har endt opp med å kun bruke denne stangen de siste par ukene. Kaster litt lengre med andre stenger jeg har (Tica Hiker S 5-25 9,6'), men det er ikke alltid det er det viktigste. Denne stangen er f.eks mye mere presis på korte kast enn Ticaen og en eller annen test beskrev vel denne Shimanoen som en "kastemaskin" mener jeg å huske.

    Kjekkt med stang og snelle ferdig montert i stangrøret.

  5. Jeg har fått lyst til å fiske litt med flue og dupp etter sjøørret etter å ha lest denne artikkelen. Til nå har fangsten variert fra ingenting til alt annet enn sjøørret eller så har de vært små, jeg har bare kastet sluk til nå og har tross alt hatt noen flotte ettermiddager nær vannet.

    Har kjøpt inn et lite utvalg bombere, kunne tenke meg å lage noe lignende riggen avbildet i artikkelen. Holder det med ca. 0.4 mono gjennom bomberen? Jeg har duraflex 0.38 liggende.

    Spiller det noen rolle hvor lang senen som går gjennom bomberen er, jo kortere jo bedre eller?

    Hva med fortom til flue, kan 0,25 duraflex passe eller bør jeg gå for noe mere avansert?

  6. Av og til har man jo en eller annen dag som skal feires. Her gjelder det å ha en fast fiskeutstyrspusher som kjenner deg godt. Du forteller konemor hva du skal ha og fra hvor, konemor stikker til fiskeutstyrspusheren, hilser selgeren fra deg å får det du skal ha i gave, hun betaler 1499.- og synes gaven til deg var billig. Dagen etterpå stikker du ned til fiskepusheren å betaler de resterende 4500.- kronene :-).

    Funker vistnok i følge en kompis som har *litt* modellflydilla.

    Jeg er veldig glad for at jeg slipper det styret.

  7. Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg ikke var veldig begeistret for denne stangen i begynnelsen. Jeg har imidlertid tvunget meg selv til å bruke den (når kona ikke har vært med) og jeg har åpenbart lært meg selv en god del om det å pælme sluk på havet, senetykkelse/karakteristikk, justering av brems på snelle o.s.v. de siste ukene.

    Denne stangen var et særdeles godt kjøp, men det å fiske med utstyr av en viss kvalitet medførte innkjøp av en Twin Power til så kronene ruller :-).

  8. Jeg har stort sett fisket alene eller med folk utenfor familien og har greid meg fint på mitt nivå med mitt enkle utstyr. Nå ville plutselig kona være med også så jeg har kjøpt en stang og snelle til, det var en ren impuls til 600.- fra et ryddesalg på XXL i form av en Tica Hiker S 9.6 5-25g med 3500 snelle også fra Tica. Knakende flott sett etter min mening. Kaster best med min teknikk på ca 20g. Jeg har hatt en Tica Ultralight 8.6 2-12g noen år, den har gjort jobben for meg hittil, fungerer meget bra med 7-12 g sluk. Jeg benytter nå en Shimano Twin Power Ci4 3000 SRA på denne etter at forrige snelle tok kvelden, det var en Tica 2500 som fulgte med stangen.

    Etter å ha kjøpt den nye stangen på 5-25 synes jeg av og til at den letteste stangen blir litt spinkel og lurer på å komplettere med en stang til som skal benyttes primært til slukfiske fra land i sjøen. Vi bor i Oslo å fisker stort sett i nærområdet, med en og annen avstikker til Østfold eller venners hytter over grensen. Jeg har lyst på en stang som er fantastisk bra til akkurat denne jobben.

    Jeg lurer på om Shimano Diaflash XT-A kan være tingen da jeg har sett den på tilbud til ca. 1500.-. Da er det jo et spørsmål om vektklasse/størrelse på slukene og lengde på stangen. Jeg kikket på en 300 variant av denne stangen og denne hadde naturlig nok en helt annen karakteristikk (”mykere” i toppen) enn 270 og jeg blir ikke klok på hva som er best eller hvilken vektklasse jeg bør velge på slukene.

    Når en går i fiskeforretninger og kikker å spør etter råd som ”nybegynner” så er det enkelt og greit en enorm jungel og det er ikke helt enkelt å bestemme seg for hvilke egenskaper en skal legge vekt på. Jeg kjenner jo ikke til uttrykkene som brukes engang. ”Skarru ha mono eller”? ”Mono?”. Jeg har faktisk levd i min enfoldighet å trodd at en sene er en sene. Jeg ser jo nå etter å ha lest litt her at verden ikke er så enkel.

    Skal jeg lære meg å bli en bedre fisker, leve med det utstyret jeg har å kjøpe øl for penga eller skal jeg handle en eller annen stang.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.