Gå til innhold
Fiskersiden

Justtrout

Medlemmer
  • Innholdsteller

    116
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Justtrout

  1. Jeg begynte med fluefiske etter anadrome laksefisk for et drøyt år tilbake, siden dengang har det vært en "glød" inni meg som vokser seg større og større. Jeg fant fort ut at dette ikke er en hobby men en livsstil for meg, men hva med deg? er det en hobby som du fint kan legge fra deg? og tankene detter over på noe helt annet? uansett, enten du fisker med makk eller sluk så vil vi vell ta vare på denne vakre fisken som i realiteten er unik for mange, men kun føde for jødenisser som de fleste virker og være i det 21 århundret.

    Det burde være allmenkunnskap at de anadrome fiskeslagene lider av menneskeskapte lidelser, men jeg kan si meg rimelig sikker på folk flest er uvitende på akkuratt dette, hvorfor? rekker ikke omtanken til Ola og Kari under vannskorpa? Eller har folk så mye og bruke sin dyrebare tid på at det som er viktig for og opprettholde balanse her på kloden ikke betyr noe for hvermansen? Men hvis det er sånn det skal være så skal jeg jaggu meg begynne og spise med rassen og drite med kjeften så skal vi se hvordan jeg ender da jeg tukler med min egen natur, for den kan jeg gjøre akkuratt hva jeg vil med, og det kan vi jo i bunn å grunn gjøre med Tellus og har det vist seg. Jeg kan spørre meg selv hvor jeg vil med dette innlegg men sitter her som et stort spørsmålstegn og undrer på hva jeg som enkelt person kan gjøre, noen forslag? for jeg begynner å sove veldig dårlig om nettene da det ikke finnes snev av logikk hos de innkompotente apene som sitter og regjerer det de kaller en vellferdstat.

    Sum og summarum, Betaler man med bananer, så ender man opp med aper til å gjøre jobben, hvor er logikken?

    http://www.nationen.no/2011/02/01/naring/laks/oppdrett/fisk/6419813/

    På tide og sette fart på friluftsfjorden som jeg finner lite info om.

    - justtrout er for balansen

  2. Takker og bukker for mange gode svar, da er det ingen tvil og jeg vil bruke månedene fram mot ferien til å planlegge turen som går til Finnmark, ingenting skal overlates til tilfeldigheter.

    Dere vil høre mer fra meg både før og etter turen. Fluetips og andre tips skal hamstres før vi legger ut på en kjøretur som varer 30 gledesfyllte timer, og i etterkant får vi håpe på en innholdsrik rapport med mange perverse bilder av fisk som ikke har fått smaken på kunstige fluer den dag i dag;)

  3. Fikk sendt deg en begklagelse på PM stormdalen.

    Driver ikke med svindel bare så det er nevnt. Emailen med Kollinr gikk i utboks, hvorfor vet ikke jeg.

    Håper du blir fornøyd med stanga, det er veldig mye stang for pengene.

    Hvis folk har lite og gjøre så er det bare og følge pakken sm222388534no.

  4. God kveld til deg bak skjermen.

    Vi er et par fluefiskere som har jobbet oss forbi nybegynner stadiet og er klare for og begynne å utforske verden.

    Vi liker begge blankfisk, spesielt de anadrome predatorene. Vi har i første omgang tenkt å holde oss innenfor Norden. vi bruker som regel sjuer stang i sjøen, men har også noe erfaring fra tørrflue på de norske vidder.

    Vi har begge lyst til å dyppe snøret i rennende vann og kunne godt tenke oss å fiske laks med det utstyret vi har, har hørt at det finnes slike små laks elver som er lett fisket og et godt sted å begynne.

    Er det laks vi skal gå for i den kommende ferie eller skal vi forsatt forholde oss til sjøørreten?

    vi søker rett og slett etter en fiskeferie fra en til to uker, med overnattings muligheter enten i form av hytte telt eller camping vogn. Kanskje er det mulig å leie inn en guide den første dagen, men det koster og det passer oss svært dårlig.

    Håper på velvillige svar som får meg fra a til å. Kom med innspill, enten du har vært tur eller skal på tur.

    Vet det finnes arrangører som driver med dette, men for det første så er det ikke lett og finne fram til de rette menneskene og det er greit å høre med noen som ikke er ute etter å tjene penger på oss :P

    Utstyret som står klart til bruk er følgene, fint om dere kan tilpasse litt etter dette. Hadde vært synd å miste en storlaks ved at ryggen på stanga gir etter!

    Scott S4s #7 - Hardy ultralite 7000dd(130m backing)

    Mvh

    Justtrout

  5. Har en stang for mye så tenkte og selge denne da jeg har to. Stanga er en flott kyststang som har blitt brukt det siste året, den er i god stand og akjsonen er stiv og god. Skal du ha en stang til SØ og HA fisket er den helt topp.

    Eneste som er å pirke på er et hakk i siden på snellefestet, og kun noen lakkskader.

    Bilder kan ordnes om ønskelig.

    Selges for 1000,- inkl frakt.

    Link: http://www.villmarksbutikken.net/Produkter/Fiske/Fluefiske/Enhaandsstenger/Guideline-LPXe-enhaandsstang

  6. Hei, hadde denne stanga i klasse 4 og 6, det er gode stenger, spesielt til innlandsfiske. Men du nevner at du skal fiske i sjøen og da synes jeg denne stanga blir altfor slapp! Personlig ville jeg gått for noe stivere og mere egnet til fiske i sjøen, med tanke på vind er klasse 7 å oppover optimalt, men kan godt gå så lavt som 4 hvis det er rolige forhold og det ikke er sannsynlig for stor fisk.

    Skulle din hytte ligge på et vindutsatt område ville jeg vurdert en Guideline Lpxe, bruker denne selv å det skal være storm for å holde meg inne, da den har veldig gode kasteegenskaper når det blåser godt.

    Ellers er dette verdt og kikke på

    http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=30213579

    http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=30172367

  7. Dette er gode klassikere etter Sjøørret og saltvannsfiske generelt, men skal du virkelig lykkes med gode fangster mener jeg det bør tenkes mer på presentasjonen av flua enn hvilken flue man bruker.

  8. Har lest en del rundt på nettet , og ser det kun er simms som dere også nevner som går igjen og blir varmt anbefalt, vadere som lever 10 til 12 år og muligens enda lenger er ikke feil. Forskjellen på en Simms og min scierra cc3 er først og fremst lagene med stoff, på min scierra der det er et lag, er det tre lag på simms sin, den er forøvrig laget i Amerika og scierra er made in china men det behøver ikke bety stort.

    Scierra finner man på nett til to høvdinger, den kostet mer da jeg kjøpte den for et år siden, hadde jeg bare lagt til 500skarve kroner hadde jeg faktisk fått meg en simms, med livtids garanti.

    For å lære av mine feil så bruk søkemotoren, det finnes ekstremt mye god informasjon om altmulig, søkemotoren min var krysset av for søk på kun medlemmer, jeg kom selvfølgelig ingen vei, dette hadde muligens vært løst før jeg kjøpte mine vadere. Hadde jeg vært lunkent oppdatert så hadde jeg visst dette og vi hadde sluppet enda en tråd om dette emne, det er muligens mer på FS som skulle vært oppdatert for og oppdatere brukerne.

    Blir til at jeg tar forskudd på feriepengene og kjøper meg en simms på fiskemessa på skittfiske da det skal være snakk om veldig gode priser på disse vaderne, så blir det lenge til neste investering og jeg har noen helt ok reserve vadere, alltid greit å være utrustet!

    Takker atter en gang for hjelpsomheten til folket på FS!

    - Justtrout

  9. Kort sagt så kan man vel si at nytt er nytt og brukt er brukt.

    :o

    Begklager at jeg spurte som en treårig men jeg ble redd for å ha kommet til å svekke vadernes egenskaper da jeg brukte Milo rennende såpe, det er visst ikke bra da det ødelegger pustegenskapene og konstrukturen i neopren fibrene. Men det hele har gått ganske bra.

    Alt i alt har denne tråden utviklet seg som en god pekepinn på hva man skal gjøre og hva man ikke skal gjøre for å "fornye" vaderne, og en god del linker for de som må ha det inn med teskje, å igjenn takk for alle svar.

  10. Heisann :)

    Regnbueørret går i saltvann også, og da kalles den for steelhead ;) finnes riktignok ikke vill regnbueørret i Norge, så de stammer nok opprinnelig fra oppdrett. Har vært borti mye rømt regnbueørret i noen fjordsystemer på vestlandet, men der er det jo mange oppdrettsanlegg.

    Kan ikke skjønne hvor de kommer fra her i Øst :/

    Steelhead ( sjøvandrene regnbueørret) er som regel helt sølvblank med få prikker og en tynn rosa stripe, så det stemmer med beskrivelsen din ;)

    Bilder av steelhead: https://www.google.n...iw=1366&bih=643 :)

    Hei, dette var heftig informasjon for min del, takk skal du ha. Lurer på om det er vanlig for denne fisken og vandre i stim? isåfall kan vell dette skape et luseproblem her i våre farvann...

    Da kan moberg glemme misunnelsen for det var jo bare en steelhead :fish:

  11. Med fare for å virke negativ og misunnelig, må jeg jo si at hører jeg om rosa striper langs sida tenker jeg veldig fort regnbueørret.

    Strengt tatt.

    Det har jeg aldri fått før(har tilgode å fiske i rennende vann). Det er kun en rosa stripe langs siden, blank og fin med veldig små prikker. Er det vanlig og få regnbue i saltvann, har iallefall aldri hørt om det før.

    Et søk på google og jeg kan ikke bekrefte om det er en regnbueørret, dette her er regnbueørret for min del: https://www.google.n...iw=1920&bih=922 Fisken hadde en tynn stripe, ikke som disse på bildet. Den hadde sort rygg og ikke veldig mange prikkene, den var ikke rosa på gjellelokka!

    En rask titt inne på forumet og jeg kom borti dette, Blei veldig redd for at det kan være O fisk som har ankommet mitt terretorium? Ligner isåfall veldig.

    https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=43582

  12. Var ute i dag på eftang, nydelige forhold og fisken var veldig aktiv. Fikk på de to første kasta, to livlige på rett rundt minstemålet. Så kjente jeg suget etter en kaffe, mens jeg nyter kaffen med en cigarillo ser jeg noe som jager i vannoverflata helt inne på en meters dybde, rasker meg bort og på første kast, shcmukk en vidunderlig vakker sjøørret med en rosa stripe på siden, den var rundt kiloen. etter dette merket jeg ingenting og vinden kom sterkt i en uheldig retning så jeg tok turen videre til en vik i viksfjord, der var det flere fiskere som ikke kunne melde om noe. tar noen få kast før jeg setter meg ned for å nyte nista, etter den første biten av brødskiva ser jeg en vakende fisk og svelger biten utygd og kaster ut flua med en "klump" i halsen, opp kom enda en vakker skapning, denne gangen var den rundt halvkiloen. Og før jeg kunne fullføre nista dukket det enda opp en liten blankfisk, som hoppet elegant og fikk vist seg skikkelig frem før jeg tok den på flua, den var godt under minstemålet men det gjorde ikke stort da jeg allerede var i lykkerus.

    Alle fikk svømme videre.

    Noen som vet hvorfor fisken har den rosa stripa på siden? jeg har fått en tidligere bare i mindre størrelse på lillevik med akkuratt samme rosa stripe, uten og tenke over det.

    Skal ut i morgen å, da tar jeg med kamera, er det noen som kunne tenke seg å slenge seg på er det bare si ifra, er en ungkar i begynnelsen av 20 årene som kunne trenge noen tips og gode råd, eller godt selskap er heller ikke feil.

    Holder til i Stavern men ikke noe problem og flytte litt på seg, er også interessant og prøve nye plasser.

    -Justtrout

  13. Takker for mange gode tips.

    Slengte vaderne i vaskemaskinen på 40grader, finvask og uten sentrifugering, den ble ren og pen bortsett fra den stripa med "grønske" i rumpesprekken. Så lot jeg den tørke før jeg vrengte den og sprutet rikelig med blårens over helle innersiden, etter fem minutter dukket det opp noen svarte prikker og striper som da er mulige lekkasjer, dem tettet jeg med en form for aqua seal.

    Neste steg var da imprengnering, jeg sprayet ned hele buksa med Nikwax TX direct som nevnt, og avsluttet med tørking i form av føning. Buksen ble nesten som ny, var ute og vadet i dag og vannet trekker ikke like mye inn i stoffet som før, mesteparten bare preller av, det er såvidt antydning til fuktighet på utsiden etter fem minutter på land. hadde sikkert fått et bedere resultat om buksa hadde vært fuktig da jeg sprayet impringneringen. Åssen takler vaderne deres vannet? er den fuktig da dere trekker opp på land for å ta en kaffe, eller renner alt vannet av med det første?

    -justtrout

  14. Hei.

    Som emnetittelen sier så tenkte jeg å få impringnert vadebuksa, den holder fortsatt vannet ute, men med tanke på levealder så er det vell greit å få den impringnert.

    Da den var ny prellet vannet av med en gang og den føltes ikke fuktig ut etter et par timers vading, nå blir den klam og våt mens jeg er halveis tørr. Så da lurer jeg på hvilket middel dere anbefaler? hvordan går jeg frem?

    link til vadebuksa http://skittfiske.no...0000062698.aspx

    Mvh

    Justtrout

    Fant fram til en guide som viser hvordan man reparer hull og kutt i buksa http://www.simmsfish...s_main_new.html

    Men finner lite informasjon om impringnering.

  15. Hvorfor spørre her om hva du skal sende inn? tipper skittfiske eller guideline er rette å spørre. Fikk forøvrig ordnet er ødelagt snellefeste på ei ny lpxe haspelstang kjøpt på skittfiske. Det tok vel en måneds tid, ikke kjempeservice akkurat!

    Hvorfor? fordi jeg trenger å vite, har ikke vært borti dette med at selger ikke vil gi reklamasjon. det er sikkert noen her inne som har erfaring med akkurat dette.

    Har forresten blitt rådet til og sende inn hele stanga, sammen med et vedlegg som forteller hva som er galt. Forresten FS er ikke noe sted man bedriver tipping. Som jeg har forstått, vet du ikke, la vær å svar.

    Det er bedere og spørre en gang for mye, enn en for lite!

  16. Hei. Har hørt mye bra om dette forumet så jeg håper noen her kan hjelpe meg litt med noen tips og forslag.

    Det siste året har jeg begynt å fiske en del ørret i innlandet. Har da funnet ut at jeg tror sjø utstyret mitt er litt kraftig og lurer på å investere i noe nytt.

    Det jeg har nå er:

    Snelle - Balzer Metallica Gold BR 850 (nokså stor haspel, tror jeg husker det sto 120m med 0.50, men er usikker)

    Stang - Berkley Skeletor Pro 10' 8-32g

    Har vel forsåvidt avgjort at jeg bør ha en ny og mindre snelle til ørretfiske. Så her er jeg ute etter tips og erfaringer om hva jeg bør velge. Er inne på tanken om å prøve multiplikator snelle, men har lest at disse ikke skal være så gode til å kaste lette kroker med. Så her er jeg åpen for forslag, både haspel og multiplikator sneller.

    Angående stang lurer jeg bare på om jeg vil merke noe forskjell om jeg kjøper en mindre (8') stang beregnet for rundt 3-15g sammenliknet med skeletor stanga jeg har nå. Fisker som oftest ørret med slukvekter rundt 10 gram, men kan finne på å sette på noe ned mot 3-5 gram og oppover til 12-18 gram.

    Vil jeg kunne få en markant forskjell på kastelengde og slikt ved en stang beregnet på mindre kastevekter?

    Angående budsjett ser jeg for meg at jeg kan bruke +/-1000 lappen på snelle, ikke noe helt satt beløp så kan bruke mer om jeg føler jeg får mer for pengene. Men håper å holde meg under 2000.

    Hei, ja det er et bra forum, jeg har ikke vært medlem lenge, men har allerede blitt en dyktigere fisker av å lese mange interessante innlegg.

    Ta en kikk inne på http://www.skittfiske.no En fenwick stang med kastevekt 3-15g og en Shimano Sahara snelle i strl 1000,- og du har et bra sett til innlandsfiske etter ørret. Det du har er mer passelig til gjedde og sjøfiske. Og du vil selvfølgelig kaste lenger.

  17. Takker for mange gode svar, da er det ingen tvil og jeg sender inn stanga.

    Er sikkert mulig og reparere selv med kraftig lim, men når de to delene med kork ikke passer sammen blir ikke resultatet optimalt, og som Mr.Tucker sier så mister jeg reklamasjonsretten.

    Noen som vet om jeg skal sende inn hele stanga eller bare den ødelagte delen?

    BanJon, det er en fluestang som har fått kjenne det i ryggen da jeg har mistet og sett drømmefisken i øynene med dette redskapet. vet du om fluestengene er i produksjon?

  18. Hei, Kjøpte meg i sommer 2 stk Guideline Lpxe på tilbud hos skittfiske. De har begge blitt godt brukt, men på den ene stangen har håndtaket, altså korken delt seg vanrett på midten. Det vil si at limet som holder korken på plass har løsnet og korken som da er i to deler sitter løst, det er ikke veldig behagelig og fiske med. Heldigvis ble jeg rådet til og kjøpe en reservestang så jeg slipper måtte vente og sjansen for fiskefeber kan fort forekomme.

    Dette burde vell være en reklamasjonsak, eller hva tenker dere?

    -justtrout

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.