Gå til innhold
Fiskersiden

Durango

Medlemmer
  • Innholdsteller

    51
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Durango

  1. Jepp, som overskriften sier skal jeg flytte til Øysletta i Overhalla kommune til høsten.

    Knall, gleder meg stort, laksefiske, havfiske, ørret, jakt, ALT er bra, men jeg har et kraftig tilfelle av gjeddefeber og lurer derfor på om noen veit om det finnes noen gjeddevann i dette området? Har båt og bil å kjører gjerne et stykke om anledning byr seg. Hadde satt stor pris på svar og tips.

    Jonas

  2. det har vel knapt vært is på Lyseren i vinter... det har ihvertfall ikke vært is til å gå på. Det er vel lenge siden det ble helt isfritt? det er mye gedder i 2-3 kilosklassen på Lyseren, men sjansene for store gjedder er vel bedre på Øyeren?

    Ok, takk for svar. Da blir det Øyeren.

  3. Noen som vet om isen har gått på Lyseren enda, Og noen som har erfaringer fra gjeddefiske der på denne tiden av året?

    Skal ut med båt på søndag og prøver å bestemme meg for om det blir øyern deltaet eller om det blir jomfrutur til Lyseren.

  4. I fjor var jeg ute tidlig på vårparten å fisket etter gjedde i nitelva, helt oppe ved olavsgård. Fikk "hugg" men det viste seg og være en sørv som hadde rotet seg borti jerkbaiten. Det samme skjedde igjen noen minutter senere. Idag var jeg igjen i den vakre elva, denne gangen ved torva og det samme skjedde igjen, Sørven hadde fått kroken til 4playen i buken og ble motvillig dratt i land.

    Er det noen andre som har vært borti dette eller er det bare jeg som har "flaks"? Det er jo grumsete i elva, men den er fortsatt stor nok til at dette ikke bør være noe som skjer rett som det er???

  5. Skjønner ikke problemet her? Det er ikke rart om fyren er ivrig og vil prøve seg på egne greier, det er jo ikke nødvendigvis sånn at man slutter å bruke fiskersiden eller andre sider for den saks skyld bare fordi det finnes flere tilbud der ute. Og litt konkuranse er det jo ingen som har vondt av. Selv er jeg innom her flere ganger om dagen, pikewallis følger jeg nesten daglig. Flere svenske blogger osv.

  6. Litt nysgjerrig på dette selv, har hytte på holsjøen og er overbevist om at det finnes noe stort der oppe, men mange år med vår, sommer og høstfiske har ikke gitt det store. Det finnes en del smått men har som sagt har jeg enda ikke hatt noen gamle damer på kroken. Men jeg kan jo dele noen tips jeg selv har fått, en fyr prata om at det beste gjeddevannet var helt i nordtippen av fløyta, en annen mente at jønsjøen var stedet og satse på, hans begrunnelse var at det aldri var noen som fiska der da det er rimelig utilgjengelig for båt og derfor måtte huse noe stor fisk. Lykke til uansett, skulle du få noe uttelling hadde jeg satt pris på tilbakemelding. Og forøvrig var jeg på gero idag og kjøpte meg et smykke av en fiskestang, lawson pikewallis spinnstang. Gleder meg til å få testa den

  7. Jeg ville vel kanskje på den tiden heller prioritert barknesdypet, som kan holde på sykt mye stor fisk før den velger å gå inn over grunnene. før i tiden pleide de å merke dypet fra vest til øst, men da jeg ikke har væørt der på noen år vet jeg ikke hva de gjør nå. på det dypeste var det vel her borti 20 m om jeg ikke husker feil, selve gjøreshullet, og deretter lå det på mellom 5-7/8 meter østover. på kantene rundt kunne det være så lite vann som 05. meter. Relativ bred dyprenne som gradvis heller av sydover etterhvert som en går østover mot gansvika. Starter ved merkene på flatby siden.

    Allright, takk for tips Pero

  8. Så til min store forferdelse at deler av Øyeren skal forby ferdsel på vannet rundt det som skal være virkelige hotspots for gjedda. For min del helt grusomt da jeg skal ha pappapermisjon denne perioden og hadde gleda meg til noen dager i båt med sneipen hos besteforeldrene. Skal visst være fra 15 mars til 15 mai, noen som veit mere presist hva dette innebærer, og hvilke områder det gjelder? Veit snekkervika skal være "stengt" og at det gjelder store områder rundt deltaet. Håpløst hilsen Jonas

  9. Flott, har selv fisket en del rundt eksharad, det er ingen tvil om at mulighetene for stor gjedde, abbor og gjørs er god i varmland, selvom undertegnede ikke har sett stort til dette selv. Blir bra og følge team pikewallis videre, dere har tydeligvis utstyr og erfaring på stell. Bra dere når ut til "folket" og forhåpentligvis får delt litt erfaring og tips. Gode ting

  10. Klart det er lov å spørre, det er jo gøy for meg også det. På denne tiden kan du finnes fisken dypt og grunt, kommer litt an på hvilken sjø men fisker i. Denne ble tatt på Mjøsa spinnfisket saktteee med en platypus. rundt 2,5 til 3 meter dyp så denne sto grunt.

    De to andre sto fra 7 meter ca og ned til 14 meter.

    Men å fiske sakte er nok tingen når vanntempen synker som nå. Så fra normalt til sakkttee. Så er det en ting til, huggperiodene blir ofte kortere, det vil si at du kan ha det helt dødt i et område et par timer og så smeller det i en halvtime for så å dø ut igjen. Når tempen synker er de mer av og på en når vanntempen er høyere. Så sjeldent man får fryktelig mange på denne tiden, men de kan være store nå å de kan gi en flott fight....

    Takk for å være savnet :-)))

    takk for svar;)
  11. Pent, er det lov å spørre hvordan du fisker nå som det er så kaldt i vannet? Og med hvordan tenker jeg dypt eller grunt, og kjapt eller rolig. Har et håp om og få til en siste tur for året, har blitt dårlig med gjedde i år da man ble pappa i slutten av sommeren.

    Det er foresten veldig bra og ha deg her på forumet. Det gir en uheldig gjeddefisker stor inspirasjon.

  12. Har en ekstra påhengsmotor som fulgte med en båt jeg kjøpte - da jeg kjøpte den i fjor startet den og gikk helt fint, men startsnora var defekt. Har kikket på den og funnet ut at fjæra og fjærhuset må byttes, i tillegg til selve startsnora.

    Det er snakk om en litt eldre motor - tipper ca. midten av 80-tallet - men med litt vedlikehold skulle den kunne holde lenge ennå. Siden jeg ikke har bruk for den og heller ikke er noen ekspert på reparasjoner har jeg mest lyst til å selge den som den er. Og siden jeg egentlig ikke har noe bruk for den selges den svært rimelig...

    Av åpenbare grunner bør den fortrinnsvis hentes (Kløfta).

    Prisantydning: Tja - åpen for bud!

    800?
  13. Kjøp en Lowrance X4 i stedet, mye bedre lodd.

    Koster 990kr, for 1490 kr får du den i portabel versjon hos Mjøsservice. Du kan selvsagt gjøre standardversjonen portabel ved å kjøpe en Lowrance sugekoppmontasje og et lite batteri eksempelvis fra Biltema.

    http://mjosservice.no/produkt/lowrance/ekkolodd/portable-ekkolodd/lowrance-x-4-portabel

    Da takker jeg for svar, så spørs det om ikke man skal gå for lowerance;)

    Kjøp en Lowrance X4 i stedet, mye bedre lodd.

    Koster 990kr, for 1490 kr får du den i portabel versjon hos Mjøsservice. Du kan selvsagt gjøre standardversjonen portabel ved å kjøpe en Lowrance sugekoppmontasje og et lite batteri eksempelvis fra Biltema.

    http://mjosservice.no/produkt/lowrance/ekkolodd/portable-ekkolodd/lowrance-x-4-portabel

    En ting bare, det står ikke noe om vinkel på ekkoloddet, på humminbirden er det sidescanner også, er det det på lowerance sin?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.