Gå til innhold
Fiskersiden

Landsnes

Medlemmer
  • Innholdsteller

    37
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Landsnes

  1. kjøpte du denne stanga? hva synes du isåfall?

    Kjøpte den Ron Thompson stanga ja. Har kun prøvd den en gang, funket fint. Skal være sagt at jeg har et tynt grunnlag for å uttale meg om denne type stenger, samt at jeg heller ikke fikk testet den med fisk på.

    Men kom nå et godt stykke ut med 100 gram bly. Kunne fint ha brukt mer bly, for stanga er stiv. For 199,- hadde jeg vel heller ikke store forventningene..

  2. Er så smått igang med planleggingen av neste års tur til Skjerstadfjorden.

    Ser for oss at vi bruker en av dagene til å gå ut av fjorden denne gang, gjennom Sundstraumen, mot Ytre Sundan og Fjellvika området. Går med båt fra Tuv.

    Noen som har tips om bra plasser i dette området? Blir vel hovedsaklig fokusert på kveite, steinbit, stor torsk og sei. Er også lysten på å fiske dypt med agn, men mulig det er bede forhold for det i Skjerstadfjorden.

  3. Tenker å trappe opp forsøket på meite til vinteren. Er den nevnte stangen verd et forsøk eller er det nok en gang slik at man får det man betaler for (199,- på skittfiske)? http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=59308

    Ser de har noen prologic karpestenger også til 500,- og oppover. Er det stor forskjell på kasteegenskapene på surf kontra karpestengene?

    Tenker å fiske med lodd på rundt 100 gram.

  4. ja jeg tror jeg trenger coating på siden det skal brukes til håkjerringfiske ;)

    Kjøpte på avkrokenfiske.no i januar. 130 lb. Var coating på den. Tror det var under hundrelappen for 10m og vel så det. Usikker på om de fører den fortsatt, men du kan jo høre med dem.

  5. Da jeg startet med havfiske for en del år siden kjøpte jeg et rimelig kombo sett med en mitchell troll 20-30 lbs stang. Denne er mer eller mindre som en stokk å regne når jeg sammenligner med stenger som har blitt kjøpt inn etter hvert (Antares 30-50 lbs, Greys 24 lbs, Penn Torque Gamefish 20-40 lbs, Okuma Solterra Speed Jigg 30 lbs). Men jeg må allikevel si at jeg ved agnfiske etter lange og brosme på dypet foretrekker stokken, ettersom jeg da kan gjøre tilslaget så brutalt jeg måtte ønske. Bruker jeg en av de andre stengene er jeg ikke like komfortabel med det. Noen billigstenger har også tatt kvelden på første tilslag, som f.eks. Waterspeed 7' 20-30 lbs. Snella som fulgte med stanga; Tight Line GTR T20 2-speed er heller ikke å anbefale, den hakket som bare det etter et par mindre langer.

    Synes også de andre stengene har for mye aksjon når en fisker med lodd på 400 gram+, noe som jeg stort sett alltid gjør. Litt sjø gjør det logisk nok bare verre.

    Uansett, det er jo individuelt hva man foretrekker her, samtidig som jeg ser at litt av fiskegleden forsvinner når stanga ikke bøyer seg all verden ved mindre fisk.

    Jeg vurderer allikevel å gå til innkjøp av en Tiagra B stand up 20-30 lbs, da det er en stang jeg vil tro gir meg noenlunde de samme egenskapene som den gamle stokken min, samtidig som den kanskje også gir litt mer fiskeglede. Noen som har erfaringer med stanga, og som vet om den har de egenskapene jeg ser etter?

  6. Noen som vet prisene for å leie båt hos saltstraumen brygge? Ser at arctic seasport tar 1200,- i døgnet.

    Mulig du har funnet ut av denne nå; men vi betalte 1200,- pr døgn for en Hansvik 550 i mai. Karen som styrte butikken der oppe var dog ikke fornøyd med båtene og skulle skifte dem ut. Tror allikevel ikke det var før til neste år.

    Må si meg enig i at båtene ikke var all verden. God plass for 2-3 mann, men gikk dårlig i sjøen. Skal du hovedsaklig fiske i Saltstraumen er det like greit å leie båt fra Saltstraumen brygge, men skal du innover Skjerstadfjorden ville jeg gått for Arctic s.

    Ny tur i september, da leier vi båt fra Arctic seasport.

  7. Takk for svar. Blir nok en del fisking med fersk sei. Det bør jo la seg gjøre å fiske noe småsei kjapt. Skal prøve å få tak i noe sild også, har bil tilgjengelig. Båt har vi leid av Saltstraumen brygge. Selvlysende slange og lignende er også med :thumbsup:

  8. 18. mai går turen nordover, 2 dager med fiske i Skjerstadfjorden. Vil fokusere på kveitefiske, men vil også prøve på gråsteinbit, torsk og sei.

    Har erfaring fra lange/brosme fiske her sør, men det blir jo noe ganske annet. Satser på å få med meg 3 sneller og 2 stenger, samt en god del Storm og SG jigger. Har modifisert jiggene som vist på forumet her, ved å fjerne enkeltkroken og bruke treble lenger mot halen. Vil også ta med noen baithead, speed pilker (Williamson sine Abyss og Vortex) og noen store wobblere. Er det rom for mer fyller jeg på med Hakuma flygende øye og andre modifiserte pilker. Men har ambisjoner om å holde meg innefor 20kg pluss håndbagasje og stangrør.

    Snellene jeg har å velge mellom: Accurate BX 500 (4:1), Penn Slammer 560, Tight Line GTR T20 2 speed, Penn Senator 4/0, Tekota 600 (uten telleverk), Tekota 800 (uten telleverk).

    Accurate snella blir med, de to andre er jeg litt usikker på.

    Stengene jeg har å velge mellom: Antares 30-50 lbs, Greys 24 lbs, Penn Torque Gamefish 20-40 lbs, Okuma Solterra Speed Jigg 30 lbs, Mitchell Havfiskestang 20-30 lbs. Troll.

    Mitchell stangen har sikkert ikke de beste skyssmål, men den er stiv, og til steinbit vil jeg tro det er en fordel når man gjør tilslag for å få kroken til å sitte?

    _

    Anbefalinger for hvilket utstyr jeg bør ta med oppover tas imot med takk. Det gjelder selvfølgelig også tips for området og hva som bør være i enden av snøret.

  9. Har du fått prøvd wiren? Hvor lang var den egentlig? Og hvor store hylser trenger man? Mase mase mase mase :)

    Jo, knyttet noen slep for en stund tilbake. Har ikke utstyret mitt her og tar ikke helt igjen målene. Mener jeg brukte 2mm hylser, eventuelt 2,4 mm. Mustad hylsene jeg bruker koster ikke all verden (16,- pr pakke på komplettfritid), så du får gardere deg hvis du bestiller der. Lengden husker jeg ikke, men det var en god del meter. Du kan jo sende en e-post til avkroken@gmail.com og spørre. Ellers var jeg innom Baardsen forleden, de har wire (80lbs) og hylser der også. Får først testet slepene i slutten av mars når båten kommer på sjøen.

  10. tanken har streifet meg, men en monostump som tåler 70kg på bruddstyrken burde vel holde, litt lettere når man har mono og ikke aner hvor man får anskaffet wire i norge

    Avkroken har wire fra Mustad med bruddstyrke på 65 kg. Har ikke målt tykkelsen, men tipper rett over 1mm. Virker elastisk og bør fungere fint den.

  11. Wire blir jo bare et alternativ til mono og kjetting, men som nevnt er det trolig lettere å få tak i hylser til wire i norske nettbutikker enn hylser til mono.

    Til det fisket du tenker på (lange/brosme/steinbit) vil du kunne lage slep med wire på samme måte som du ville gjort med mono og kjetting, og det vil heller ikke være noe problem å tre innpå blekksprut og perler på wiren fra mustad. Uansett hvilket materiell du bruker av de tre nevnte, kan du modifisere pilker ved å fjerne treblekroken og feste et slep fra toppøyet på pilken eventuelt fra festet hvor treblekroken var. Pilken vil da fungere som en ekstra attraktor i tillegg til agn og eventuelt perler/blekksprut.

  12. Kjetting ja. Spennende. Hvor får man tak i dette? edit: ser Biltema har de.

    Har også tenkt litt på skikkelig tykk mono og hylser, men har null erfaring med det. Noen nettbutikker som selger sånt?

    Biltema har 2mm rustfri kjetting http://www.biltema.no/no/Bat/Anker/Kjede/Kjetting-langlenket/

    Tykk mono får du i de fleste nettbutikker, f.eks avkroken.no og komplettfritid.no

    Hylser til mono er det ikke så mange norske nettbutikker som fører tror jeg. De du finner der er stort sett best egnet for wire.

    Sjekk denne linken for gode hylser http://www.tackledirect.com/jinkaisleeve1.html

    Kjøpte meg nylig mustad wire (65kg bruddstyrke) på avkroken.no. Har ikke fått prøvd å rigge med den ennå, men tror den vil fungere fint til slep.

    Mustad hylser til wire har jeg tidligere kjøpt på komplettfritid.no

  13. Duger dette settet her til fiske etter torsk, lange, brosme, sei?

    Tenker da mest på snella om evt om dette er et godt kjøp?

    Funker greit til det fiske du tenker på, men stangen er ikke all verden. Ville heller kjøpt snella løst (999,-) og invistert litt mer i en bedre stang. Skittfiske har jo blant annet en bra pris på den gamle Antares modellen. Snella veier forøvrig rett under 900 gram hvis jeg ikke husker helt feil.

  14. Har du tilknytning til stedet Landsnes ved Foreneset?

    Har en kompis der, og kunne satt pris på noen fisketips i området der.

    Vi har nemlig pratet litt om litt fisking rundt der. :rolleyes:

    Send meg en PM hva dere vil fiske etter, så har jeg sikkert noen tips.

  15. 87 kg. tatt på line på ca 300 + meter.

    Det var for to år siden, ikke ifjor. :)

    Se det; 87 kg er jo fantastisk, spesielt med tanke på hvor langt sør den ble tatt.

    Har allerede kjøpt inn mye utstyr til kveitefiske, da hovedsaklig med tanke på en tur til Skjerstadfjorden i mai neste år. Men vil bruke en del tid på målrettet fiske etter den her lokalt før den tid. Noen kveiter svømmer jo tydeligvis rundt her nede enda.

  16. Ble tatt stor kveite i hylsfjorden i fjor. Husker ikke størrelsen, men den var stor til å være her sør på.

    Har ellers fått en del småkveiter her i Saudafjorden, men aldri over 10 kg.

    Ok. Fangstmetode?

  17. Det er fisken som bestemmer til syvende og sist. Det vet vi alle. For å være helt ærlig så forstår ikke jeg hvorfor man bruker så mye energi med å sikre seg at man klemmer mono på en sikker måte. Ved å bruke plastifisert wire eliminerer man usikkerheten. Så enkelt er det. Bruker man i tillegg gode tønnesvivels , eliminerer man tvin og fisken kan vri seg så mye den vil. Bruker man kjeting eller ring-svivels-ring metoden.. er man på den sikreste siden. Om fisken bry seg om det ? Vel , hvordan ser det vi bruker i enden av snøret ut ? Man kan ikke definere redskapen som diskré.

    Se også på hva yrkesfiskere bruker når de linefisker kveite : De er jo tau , og de får fisk !! Det viktigste er at kveita kommer vel frem til dekket og ikke at den slipper unna med kroken i kjeften fordi vi er usikkre

    Flere fiskere burde slutte å tenke som en fisk og...begynne å tenke som en predator. Det er det vi er : Predatorer :o

    Sant det. Var nettopp på biltema og kjøpte en del meter med 2mm kjetting og krympeslange, får prøve å lage noen rigger i løpet av vinteren.

    Takk for svar og ellers mange bra tips.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.