Gå til innhold
Fiskersiden

nich.hang

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nich.hang

  1. Hei,

    lenge siden jeg har sett en rapport fra vinterbro, er det ingen som fisker der lenger??

    Har tenkt å ta en tur ut der for isfiske sesongen er over for saltvann..

    Fint hvis noen kan forteller meg hvordan isforholden er der og hva slags arter som man kan forventer seg..

    Stor takk til alle svar som kommer inn.

  2. Etter ca 25 års opphold fra isfiskets gleder, er jeg nå klar for en ny start. Nytt utstyr er på vei, og viljen er stor.. Er bosatt på Slemmestad, og er ute etter tips på fine plasser å starte. Er ikke så kravstor, litt småabbor etc sånn for å få feelingen igjen. Er det fortsatt fisk i Mørkvann på Hurum? Alle tips mottas med takk.. Satser på lett mormyska fiske.

    Gode ørretvann er heller ikke å forakte.....

    Svært lite kjent i området du bor på beklager, men anbefaler deg å prøve drammensfjorden. Kommenterte bare for å ønske deg en god tur og SKITT FISKE, dessuten hadde det vært fint om du kunne skrive en liten rapport om hvordan turen(e) var så jeg også kan få en oppdatering :spell:

  3. Hei. Både Drammensfjorden og Sandebukta er islagt. Til tider bra fangster med Torsk, Sei, Lyr, Kolje og Hvitting (Mest hvitting og torsk iår)

    Takk for tipsene.

    Ser at det er tryggest å fiske på drammensfjorden så lurer på om du kunne tipse meg om noen steder der jeg kan parkere siden jeg ikke er så kjent rundt Drammen. Hvor tykk er isen der sånn cirka?

    Takk

    Mvh

    Nich

    I Gjærsjøen kan du perse på abbor,samt Kolbotnvannet..ikke ørret i noen av dem.Balansepilk på stor fisk,ellers maggot og pimpel på de mindre)ismeite på pen gjedde.Gode plasser for stor abbor er vestsiden av øya nord i vannet,mellom øya og odden vis a vis.Storabboren kan ta i hele vannlaget,den går gjerne pelagisk der.Myrvollgrunna midt på vannet,østsiden ved pumpeanlegg,mye abbor av finfin str.Skitt fiske

    Takk for mye nyttig info her. Ser på karetet(google maps) at det er 2 øyer her Kjerringnebba og Geitungen. Regner med at du mener vestsiden for Kjerringnebba der det går store abbor?

    Takk

    Mvh

    Nich.

  4. Abbor er den letteste fisken å få på isen, hvis du vet hvordan. Var på Gjersjøen i dag, fikk 20 abbor og en mort i løpet av en time. Abborene var fra 50-200gr, helt grei stekefisk. Du kan parkere ved slalombakken ved ingjerkollen. Isen er rundt 30cm stålis, så skarpt bor med liten diameter er en fordel(hvis ikke blir man fort sliten).

    Fiska selv med lokkemeite, men pimpel fungere sikkert like bra. Husk fersk maggot!

    Takk for et rask svar.

    Er det lov å fiske på Gjersjøen? Har alltid drømt om å prøve ut det vannet der, men vennene mine sier at det er Oslos drikkevann og at det ikke er lov å fiske det. Selv har jeg kjørt forbi der mange ganger og har sett noen som har fisket der, men kan du bekrefte at det er lov så skal jeg ta en tur så fort jeg har tid til det :rolleyes:

    Er det bare abbor i det vannet eller har jeg mulighet til å treffe på en gjedde eller ørret også?

    Mvh

    Nich.

  5. noen som har lyst til å gi fra seg noen tips til hvor man kan fiske ved kjærnes brygge?

    mvh

    Definer tips.

    Hvis du vil ha tips om hvor du kan fiske ved kjærnes brygge så sier jeg bare gå ut på isen å borr et høl og begynn å fisk :rolleyes:

    Selv fisker jeg ikke ved kjærnes brygge siden det er dårlig med parkerings plass der. Anbefaler deg heller å fiske ved sundet/svartlaget. Der står det rimelig mange og isen er garantert trygt der. :rolleyes:

  6. Hei.

    Isfiske sesongen er i fult gang som alle vet, og jeg begynner å bli litt lei av bunnfjorden(vinterbro), så her håper jeg å få litt tips fra andre erfarne/lokale folk om andre steder som er bra.

    Type vann: Både fersk og saltvann så lenge det er lov å fiske og fisken er spiselig.

    Type fisk: Mest lyst på SØ, Torsk, Gjedde og Laks?, men klager ikke hvis jeg får andre typer fisk.

    Ønsker steder: Fra Oslo - Drøbak og Oslo-Drammen.

    Stedene bør være litt bra med fisk, så jeg slepper å må stå der å pilke halve dagen før jeg får en på kroken og med hensyn til at jeg ikke kan svømme så håper jeg at dere tipser meg om steder der isen er "veldig" tykk så jeg ikke har "sjans" å gå gjennom den :)

    Hvis det er mulig håper jeg at dere kan legge ved en liten veibeskrivelse om hvor jeg kan parkere bilen så slepper jeg å bruke mye tid på dette når mørken faller relativt fort om vinteren.

    Tusen takk på forhånd.

    Mvh

    Nich.

  7. Hei..

    Etter min erfaring trenger man

    Av Klær: Så varmt så mulig, termodress anbefales eller super undertøy og god boblebuske er også bra. Det viktigste er at du IKKE skal fryse når du skal ha det gøy..

    Sko er kjempeviktig siden det ofte er der du fryser først, så jeg annbefaler deg sko som tåler kulden + gode ullsokker som holder på varmen selv om du kan bli litt våt på beina. Dessuten er det sjekt å ha fotposer siden du går på mye snø og du vil sikkert ikke ha dem i skoen din :) btw så finnes det også vantett fotposer som du kan tre skoen din inni, de er en sikkelig å anbefale senere i sesongen der snøen kan være litt våt eller at snøen har smeltet over isen.

    Gode hansker og luer er også greit å ha med. Selv har jeg ikke bruk hansker og lue så mye, men alltid sjekk å ha med på turen.

    Av fiske utstyr: Stenger så kan du bestemme selv, jeg liker ikke de billige (20cm) fiskestengene som man får kjøpt på OBS, men heller foretrekker en stang på ca.1m lang der du kan feste på snellene som du bruker på de andre stengene dine. Med dette slepper du å investere i nye sneller(som fort kan bli dyrt) og stenger som er digg å bruke samt ikke så vannskelig å ta med seg over alt. Hvor mange du bør ta med er opp til deg.

    Jeg pleier å ha to, en til bunnmeite og en til pilk. Er jeg lei av å pilke så bruker jeg begge til meite.. Nappvarsel er et MUST hvis du skal bunnmeite. Bjeller får du kjøpt hos de fleste fiske butikkene og i noen sportsbutikker(fins andre typer nappvarsler også men bjeller syns jeg er ok)

    Når det gjelder snøre så hadde jeg bare det samme som jeg brukte i sommeren siden dem lå i snellen :)

    Av andre utstyr: en spade er greit å ha hvis du isfisker der det er mye snø..

    Stol eller sekk med stol er greit hvis du vil stå hele dagen..

    Akebrett er også kurrant hvis du ikke vil bære på alt, men heller foretrekker å dra utstyret med deg.

    Når det gjelder isborr så anbefaler ejg deg en 200mm borr. Selv hadde jeg bare en 150m som var brukbar, men uansett så er det store sjans for at du får en stor fisk på kroken når du fisker midt uti havet :D

    Utenom dette så pleier jeg å ha med varm drikke i termos og en iphone som jeg spiller på mens jeg venter på nappvarsel skal varsle meg :)

    Denne sesongen blir det nok engangs grill og pøler rett på isen også :P

    Anyway.. SKITT FISKE..!!

  8. Dette har jeg også lest om, men det er en ting som jeg da lurer på: Etter min erfaring ved isfisking så er det sånn at fisken ofte dør(spesielt småe fisker) når jeg har fått dratt den opp. Hva skal jeg gjøre med fisken hvis den er under minstemålet?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.