Gå til innhold
Fiskersiden

JBR

Medlemmer
  • Innholdsteller

    63
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JBR

  1. Sjeldent lite torsk på begge sider av boknafjorden i år, men en del gode fangster har det blitt. Skremmende utvikling de to siste årene og de fleste yrkesfiskerne ga seg svært tidlig i år. Ikke det at jeg ønsker kilometervis med garn, men det sier noe om hvor lite fisk som har kommet inn.

  2. Da fikk jeg endelig et par i byfjorden (mellom vardenes og hundvåg). Ikke de store stimene enda, men det var litt å se på loddet. Den forbanna nordvesten gjorde det imidlertid vanskelig å treffe de små stimene og til slutt ble vinden for sterkt.

    Så for øvrig at en av yrkersfiskerene var i gang med å trekke garn utenfor møkster og vardenes.

  3. Det var helt greit ved Skudenes ja, men langt i fra noe drømmefiske. Mye båt og mange fikk ikke en eneste torsk. Værmeldingene ser heller dårlige ut og nordvesten som meldes neste uke kan gjøre livet surt i byfjorden. Forhåpentligvis snur det frem mot neste helg.

  4. Brukte 2-3 timer på leting i byfjorden i dag, men det var ikke noe å se.

    Vil anta at det er gode muligheter for at noe skjer i løpet av en ukes tid. Eneste som gjør meg usikker er vanntemperaturen ved målestasjonen på Utsira som faktisk viser enda høyere temperatur enn i fjor, også på rundt 50 meters dyp. (sist oppdatert 10.2). Men, om det var sjøtemperaturen som førte til en dårlig fjorårsseong i byfjorden kan vi bare spekulere i.

  5. Er nok mange som har brent seg på å gi nøyaktige merker. Resulatet blir fort at flere titalls båter er på plass neste gang du skal fiske...

    Jeg begynnte letinga tidelig i Januar og har hatt mange turer uten de store resultatene. Har funnet noen småstimer med torsk, men fangsten ligger på 0-5 stk pr tur og forløpig ingenting over 10 kilo.

    Har lett de fleste plassene fra vestsida av sandvesand, via geitungen og sedergrunnen til fjøløy og området mellom kvitsøy og randaberg. Burde vært mer torsk nå, men forhåpentligvis kommer den?

    Litt dønninger i går, så det var vel en drøy tur til skudenes? Har du stor båt arnsvik?

  6. Ble sjokkert i dag, da jeg leste at det planlegges oppdrettsanlegg sør for Fjøløy. Med tanke på plassering må dette være tidenes dårligste ide.

    • Anlegget skal plasseres rett over en av få lokale gyteplasser for ferdatorsken (skrei).
    • Anlegget plasseres over en populær fiskeplass som fritidsfiskere benytter året rundt.
    • Anlegget plasseres ved et viktig område for hummerbestanden.
    • Rett vest for anlegget finnes et av de få gjenværende fangsområdene for reke.

    I tillegg kan jeg ikke fatte hvordan et oppdrettsanlegg skal kunne stå i mot sjøene når stormene fra sørvest setter inn. Da kommer dønningene rett inn fra Nordsjøen og de kan bli særdeles store og krappe.

    Noen andre som har tanker om dette?

    Info fra Rennesøy kommune

    Kartskisse fra Rennesøy kommune

    Omtrentlig plassering

  7. Ikke veldig bra utenfor skudenes heller. Enormt mange garnlenker har nok fisket opp mesteparten av torsken, men jeg håper fremdeles på nye innsig av fisk.

    Forsøkte grunnene lengst sørvest fra geitungen i går, men der var det svært lite å se og ingenting å få.

  8. Gratla! Flott at det er mulig å få den i byfjorden.

    Jeg brukte mesteparten av dagen utenfor skudenes. Det ble 4 stk så jeg er sånn noenlunde fornøyd, men det var langt i fra noe drømmefiske. Lette ved sedegrunnen og alstein på vei hjem, uten å finne noe.

  9. Skuffende dårlig utenfor skudenes ja. Jeg var ute i 12 timer og fikk kun 4 stk av rett sort. Trøsten var at jeg var heldig med den ene som veide 21,6 kilo. Begynner å bli litt redd for at sesongen allerede er over, men det blir nok tur igjen om 5-6 timer.

  10. Mye erfaring skal jeg ikke skryte på meg, men noen tanker og meninger har jeg.

    Når det gjelder sjøtemperaturen, tror jeg det er sannsynlig at denne var for høy i februar og at det har vært en medvirkende årsak. Nå skal imidlertid tempen være lav nok (i følge ekkolodd og yr.no)

    Når det gjelder silda i havet vest for karmøy, er det mye mulig at store mengder av torsken stopper der. Med utgangspunkt i de to siste sesongene burde det imidlertid kommet inn torsk til byfjorden før silda var på plass.

    Når det gjelder utfylling og ryfast håper jeg inderlig at det ikke vil påvirke ferdatorsken, men jeg har ikke peiling. Dersom dette var eneste årsak til manglende torsk burde det vel likevel ha vært bedre fiske ved fjøløy?

    Jeg pratet for øvrig med en yrkesfisker som får litt torsk av rette sort inne på fiskeplassene ved hundvåg/vardenes, men han klaget på at kobben spiste mye av det som gikk i garnet. Nå skal jeg ikke skylde manglende fangst på kobben, men det hjelper ikke at den spiser av de små mengdene med torsk som har trukket inn i byfjorden.

    Hva tenker folket?

  11. Store deler av byfjorden er død ja og de torskene jeg har fått er nok bare slengere. Har enda ikke funnet noen skikkelige stimer.

    Du kan finne torsken i store deler av byfjorden, helt fra tungenes og midtgrunnen inn til byen. I år har jeg blant annet fått er par utenfor mekjarvik og utenfor vardenes (200 meter innenfor fyret). Men som nevnt har det kun vært noen slengere.

  12. Jeg bruker som regel svenskepilk 500g, men når torsken virkelig kommer pleier det alle meste å funke. I sterk strøm eller med flere fiskere i båten er jeg ikke så fornøyd med den "sosiale" svenskepilken. Da er en mer kompakt pilk som sølvpilk er godt alternativ.

    Prøvde mekjarvik, fjøløy og alsteinflu i går. Ikke mye å se, men det ble et par ved alsteinflu på 5 og 8 kilo.

  13. Forholdene ved geitungen var tøffe i dag og det ble en lang tur i 5-6 knop over boknafjorden (Det ble bedre etter hvert). Fikk noen torsker der oppe, men det var lite å se på loddet. Dagen ble reddet på sedegrunnen hvor det ble nærmere 15 stk.

    Litt av fangsten (2-14 kilo)

    2uic29v.jpg

    • Like 1
  14. Tror stort sett ikke ferdatorsken finnes noen steder sør for skudenes foreløpig, iallefall ikke i mengder. Det er de tilbakemeldingene jeg hår fått fra andre fiskere. Forstår det slik at det har vært svært dårlig for garnfiskere også, som kun får lokal torsk.

    Noen som har peling på om silda har nådd karmøyfeltet?

  15. Nå har jeg kun fisket utenfor geitungen i 3 år, så veldig mye erfaring har jeg ikke. Området er jo enormt og det er sikker mange gode plasser jeg enda ikke har funnet/forsøkt.

    Min erfaring er at torsken både står innenfor og utenfor 100-meters grensen og i år har jeg fått på dybder fra 60 - 110 meter. I utgangspunktet har jeg mest tro på topper fra 60-90 meter.

    I dag fikk jeg for øvrig min første i byfjorden, endelig. Ikke store karen (ca 4 kilo) og det var lite å se, men forhåpentligvis er det endelig i gang også sør for boknafjorden.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.