Gå til innhold
Fiskersiden

FjordFiskeren

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FjordFiskeren

  1. Hei

    Jeg er snart den stolte eier av en Quicksilver 640 2013 modell.

    Den har utvendig styring, så jeg er litt usikker på hvor jeg bør plassere ekkolodd monitoren/displayen.

    Jeg hadde ikke råd til å slått på stortrommen når det gjelder ekkolodd, så det ble en Garmin 521S og displayen er ikke så stor.

    Vanligvis er disse plassert på "dashbordet" inne i styrehuset som er praktisk når man sitter inne,

    men jeg lurer på om det er særlig praktisk når man står ute og styrer / fisker. Vil man se displayet greit gjennom vinduet?

    Lar det seg evt gjøre å få en splitter slik at jeg kan flytte ekkoloddet ut av styrehuset?

    Eller om man kan montere det på en leddet arm: ala http://www.komplett....aspx?sku=743122

  2. Dette var særdeles nyttig informasjon for meg, så hvis du har mer slik info er det bare til å fyre løs :-)

    Så da må man virkelig lære seg å kjenne ekkoloddet, og hvordan det reagerer i gitte situasjoner. Jeg må altså hele tiden justere transduceren slik at den er i vater i forhold til hvordan båten ligger i vannet (om jeg er i dorgetempo eller er i plan eller i ro)

    Har du en tommelfinger regel for hvilke fart man må ha på forskjellige Htz ( 83 eller 200) for å få fiskebuer på gitte dybder?

  3. Ja jeg hadde fish-id'en på.hvis jeg skrudde den av kom det ikke opp noen ?arch?ymboler istedetfor fiskesymbolene, som det egentlig burde gjort hvis det faktisk var fisk? Jeg trodde fishid'ene bare viste fiskesymboler med dybde istedetfor archer(bueindikatorene for fisk). Så jeg bør sette fishid til off og heller slå den på når jeg ser bueindikatorene for fisk, for så og få eksakt dybde?

  4. Takk for det forklarende svaret palkr

    Da er jeg den stolte eier av Eagle 245 DS Portable. Bestilte på nettet 22/2 fra usa for 171.50$ inkludert frakt. Fikk det på døren i går (etter 14 dager). måtte betale 250 for tollbehandling til posten, så totalt kom det på rundt 1200 kr. Siden det ikke er snakk om store summen tenkte jeg at jeg tar sjansen fra USA så får jeg heller bite i det det sure eplet hvis det skulle gå i stykker :-)

    Tok en liten testtur med båten i dag. Var enkelt å feste på båten og hang godt fast. Mulig jeg ikke posisjonerte det helt korrekt, da den sa hele tiden at det var fisk på 15+- meter. Ifølge manualen burde jeg kanskje festet det lengre nede slik at senter av transduceren var ved bunnen på båten. Eller kan jeg ha gjort noe annet feil?

  5. Fredrik, hva mener du med at sniken bare holder noen timer? Jeg har hørt at det kan gå mark i fisken hvis den henger for lenge i garn eller på linen, men det kan vel ikke være noe forskjell på line eller snik her..

    Kan jeg med trygghet sette linen på kvelden(22 tiden) og trekke den dagen etter i 10-11 tiden. Hva om fisken på linen er dau..er den godt etendes selvom? Noen erfaringer?

  6. Hei Fredrik.

    Ang Linefiske:

    Når man fisker med line(etter torsk), ligger da alt agnet på bunnen? Altså i ene enden har man et lodd så en lang sene med en haug med kroker, og til slutt et lodd til som så går opp til en blåse? Er det ikke lett å sette det fast? Passer dette best på sandbunn? Er det noe triks å unngå at det henger seg fast?

    Jeg har fisket en del med sniksnøre ( 5 kroker med 50 cm mellomrom) de siste dagene etter torsk, men har ikke fått noe som helst(bortsett fra en lyr). har brukt reke som agn.. er ikke det så lurt?

    Hvis sild da er best.. hvor kjøpe du dette? i ferskvaredisken?

    Er ikke sniksnøre like egnet som line etter torsk. Jeg tenkte at sniksnøre var best da det ikke så lett hekter seg fast da det står vertikalt ( selv om jeg satt mistet hele snøret her i forgårs da det var satt seg fast :-(.

    Hvor lenge bør snøret være ute. Kan jeg sette det på kvelden og trekke det neste dag eller bør det bare henge 2-4 timer?

    Hvilke tid på døgnet er det beste torskefisket. Har hørt om morgenen når det flør?

  7. Interressant tråd dette her.Er på jakt etter ekkolodd selv til omtrent samme formål. Skal brukes i sjø, være portabelt og dybde på max 200 meter. prislap under 2000,-

    1: @Edvard:skal du bruke det i ferskvann eller sjø?

    Ut ifra det jeg kan lese om spesifikasjonene på de loddene som nevnes her kommer ikke Humminbird Fishing Buddy særlig bra med en dybde på 73 meter(vet ikke om det er salt eller fersk)Eagle cuda (portabel eller ikke) har en dybde på 183 meter i feskvann som blir reusert i saltvann.

    2:Noen som har erfaring med Eagle Cuda i saltvann?

    Da sitter man igjen med Eagle Fisheasy 245 som er 500 kr dyrere men har en dybde på 250-300 meter.

    Er vel ikke noe poeng å snekre noe hjemmelaget for hverken Eagle Cuda 300 eller Fisheasy 245 da de finnes som portable lodd..Er kanskje lettere og ta med et portabelt lodd med AA batterier på isfiske også..:-)Skulle sugekoppen være ubrukelig på fisheasy 245 kan man vel bare modifisere den delen.

    3: Palkr: Du sier at en av tingene som var utslagsgivende for at du mekket selv var spekken. Tror du at spekken på 245 er greit til mitt formål eller bør jeg heller bruke pengene på et bedre uportabelt lodd og gjøre den portabelt? Har du noe annet å anbefale

    Arrester meg gjerne men;

    Jeg har lest et sted (mulig gamle poster) at Furuno er et veldig godt merke og utkonkurrerer Eagle(som er billigmerket til lowrance)

    Men det ser ikke ut til at jeg kommer under 3000 kr for et furuno..

    Lodd som Garmin og Humminbird har jeg også lest er mye dårligere enn Eagle loddene igjen. Så kanskje Eagle er det beste "billigmerke"

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.