Gå til innhold
Fiskersiden

mikur

Medlemmer
  • Innholdsteller

    81
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av mikur

  1. Du får ekstremt mye for pengene i komplett fluefiskesett fra Echo Flyfishing. Echo Solo heter settet og inneholder stang med livstidsgaranti, snelle, bakcing, snøre, tapert fortom og en tube med plass til påmontert snelle. Altså alt man trenger (utenom fluer).

  2. Det er verdt å merke seg nå at det er mange gode tilbud ute på markedet nå i januar til de som vil investere i utstyret sitt nå før sesongstart. Den norske kronen er fortsatt svak og prisene vil nok ikke gå ned med det første og da er det nok tilbud man bør se etter. Akkurat nå kan man få stenger, sneller og snører fra Echo Flyfishing faktisk rimeligere enn i USA! på Keilir.no nå i januar i tillegg til rimelige kvalitetsfluer osv.

  3. Anbefaler en Echo Solo komplett stangpakke med Echo Solo stang, Solo snelle, backing, Solo flytesnøre, fortom og futteral i #4 8,6" Medium Fast Action 4-delt.

    En #3 er etter min mening vanskeligere å beherske enn en #4 men en #4 er lett nok i denne sammenhengen til å ha det svært så moro med den typen fiske du beskriver :)

  4. Blir ikke til den turen men til en annen tur har jeg noen tips.

    Mine favoritter:

    Streamere: Krafla i fargene Rosa (ekstremt god vårflue), Orange, Svart, Oliven/rød, Grå/gul (hvit kan også prøves sen høst). Fiskes relativt raskt og rykkvis.

    Long wing tuber: Ida longwing (gitt veldig bra i sommervarmen) 1" eller 1,5". Snæfridur 1" (litt senere i høst) Lange men relativt raske bevegelser.

    Rekefluen og Snælda tysk er også lurt å prøve.

  5. Hadde med en kompis som fisket etter sjøørret for første gang onsdag forrige uke. Dette var første turen min uten SØ i sommer. Derimot fikk debutanten 1 liten på 24gr Kuusamo Taiga Blå på kast #2. Selvom den var kun 250-300gr så fikk ikke jeg SØ på kast #2. Var vel heller på tur #10 :)

    2-3 timer gikk, begge fikk en haug med makrell før debutanten fikk en SØ på 520gr på en rød og svart Kuusamo Taiga 25gr. Samme size som 14gr men tykkere. Et napp og du er hekta gjelder absolutt her.... Blir flere turer sammen:)

    post-24499-0-26241800-1406996750_thumb.j

    • Like 1
  6. Kjenner ikke til fiske i vanna du nevner men anbefaler Skrim fjellet/området som er i "omegn":). Mange flotte fiskevann der.

    Får ikke til å legge inn linker nå men info og kart over områdene ligger på fritzoe-skoger.no. Der står også info om fiskekort men årskort/ukeskort ligger på inatur.no. Dagskort løses også enkelt på stedet ved de forskjellige bommene. Ligger rundt 50kr for fiskekort og rundt 50kr for veibommen. Tror alle under 16 fisker gratis om jeg ikke husker feil:)

    På Farris er det vel fiske fra båt som gjelder nå i sommervarmen? På Skrim er det ikke anadrom fisk så der trengs det ikke fiskeravgift.

  7. Blei en liten kveldstur i kveld også. Var mye grass og grums i overflaten så det var vanskelig å dra sluken inn uten å renske opp litt samtidig.

    Ble dog en makrell og en liten sjøørret (var bare ca 250gr) på samme sluk i grønn/blank før jeg gikk lei av å rense sluk:) Begge svømmer videre.

  8. 2 uker siden forrige tur pga økning i antall familiemedlemmer.

    Prøvde en morgentur for anledningen som ga en snau halvkilos - 37cm. Sverger til Kuusamo Taiga etter sjøørreten med Ida longwing som opphenger. Denne gangen var det opphengeren som fristet mest. Taigaen trigger fisken til å følge og så tar den ofte opphengeren.

    Denne gangen var det ikke noe bifangst. Mye mindre overflateaktivitet på morgenen enn på kvelden men er også blitt enda et par grader varmere i vannet enn det var for et par uker siden så det kan være medvirkende årsak i mindre aktivitet.

    post-24499-0-58633400-1406396038_thumb.j

  9. Er noe i det Puderhunden sier om at tørrfluefiske ofte krever mer av forholdene og kanskje også kunnskap hos kasteren. Ville trodd det var dumt å kun ha med seg tørrflueboks på en lengre tur men nå er ikke jeg noen utpreget tørrfluefisker. I tillegg krever det gjerne mer av kasteren å presentere tørrfluen enn en våtflue.

    Synes selv nymfefiske er det morsomste fisket og man har da enorm kontakt med fluen og evt. napp selv om det ikke er like visuelt som tørt. Unntaket er laksefiske hvor jeg synes riffling hitch og long wing (flytetuber) er ekstremt kult for det gir så aggressive hugg.

  10. Fra land ja:) Mye brisling i fjorden om kveldene. Tror fordelingen for øyeblikket er at du må innom 20 makrell og 10 sei for å få 1 sjøørret:)

    To av tre sjøørreter svømmer videre ja (Slipper ut så nesten alt av SØ - tar opp kanskje mellom 1-2kg totalt i året og stort sett kun hvis de er skadet), alle seiene og de fleste makrellene slippes ut. Med unntak av 1 sei tror jeg de andre var under minstemålet på 32cm eller hvertfall tett på. Sei og makrell inngår ikke i "C&R regnskapet" mitt men tok 4-5stk så det blir et par makrellmiddager (er ikke spesielt glad i makrell). Tar dog aldri opp fisk under minstemål, aldri STOR fisk og ikke mer enn jeg spiser. Unntaket fra regelen er hvis den blør fra gjellene.

    • Like 3
  11. Jeg og faren min tok en liten kveldstur rundt Holmestrand i går kveld.

    Siden vi hadde kontakt med fisk fra første kast ble det til at begge fisket med Kuusamo Taiga 24gr og med fluen Ida long wing 1" som opphenger. 2 mann, 2,5 fisketimer, totalt ca 20 makrell, ca 15 sei og 3 sjøørreter.

    Største makrellen på ca 700gr, største sei på ca 1,5kg og største sjøørret veide halvkiloen. Var ca 50/50 fordeling mellom opphengeren og sluken. Største sei tok flua, sjøørretene tok sluken. Mistet også en del fisk. Den største sjøørreten ble hardt skadet og ble middag. Resten ble sluppet ut igjen.

    post-24499-0-37970900-1405248491_thumb.j

    • Like 1
  12. Ja, jeg har fisket på døgnets beste tider. Tidligere har jeg nøyd meg med dagtid/ettermiddag men det er sant, det blir stort sett bomturer da. Nå som stimene er inne på kveldene/morgenen så har jeg ofret meg litt mtp lite søvn og hatt veldig artig fiske. Jeg håper selvfølgelig at man kan ha det like gøy på normale tider av døgnet igjen.. Dette er også bare en periode nå som det er varmt i vannet og mye stimaktivitet. Våren og høsten som skal være sjøørret "prime time" er ikke like "prime time" som det en gang var.

    Når det er sagt blir det mer bifangst enn sjøørret og selvom det er sjøørreten jeg fisker etter så er det den eneste som er sikker på å ikke bli med meg hjem:) For fluefiskere eller fiskere med lett utstyr hvor halvkilos fisker spenner godt opp stanga så bør man komme seg ut nå.. Skal du ha kilosfisker derimot så bør man ha med seg en stor pose med tålmodighet..

    Jeg må si jeg blir svært overrasket dersom anlegget i Mulvika ikke fanger sjøørret. Hva fanger den da? Er garantert i et område hvor det ferdes en del sjøørret..

  13. Hvis det fortsatt hadde vært masse gode plasser på strekningen hadde jeg aldri startet med å skrive om Friluftsfjorden. Man blir temmelig fort lei av makrell. Har en sønn som fisker rundt Holmestrand og det er ikke mye han får. Snakker man med andre som fisker på strekningen Horten - Holmestrand er det langt mellom dem som har fått noe.

    Jeg skal ikke skryte på meg masse sjøørret men noen har det blitt. Stort sett ingenting over halvkiloen dog. Masse bifangst som makrell, lyr og sei. Også her har de store uteblitt men fisker stort sett 1-3 timer de turene jeg har hatt og kun en tur har vært uten fangst så jeg er relativt fornøyd. Nå har jeg fisket sen kveld eller tidlig morgen når brisling og sildestimene er inne på grunna.

    Når det er sagt skal jeg være enig i at det var bedre før mtp sjøørret størrelse (ikke fått kilo+ sjøørret her i området på to år) og antall men helt forferdelig er det ikke. Nå fisker jeg 90% med fluestang og da er gjerne kravene lavere mtp størrelse.

    Registrerer noen yrkesgarn "konstant" i mulvika inntil fjellkanten mot mulåsodden. Her ferdes det mye fisk og sikkert mye SØ og det er nok ikke bra for oss stangfiskere fra land..

  14. Jeg har fisket i Sande rett forbi (øst) for gamle papermill samt i Holmestrand Bogen området Øygarden. I tillegg i mulvika (naboer som er svært lite interessert i fiskere) og mulodden. Frebergsvika er også bra samt Løvøya fra brua og mot Holmestrand.. Alt dette er gode plasser men i grunn er det gode plasser så si hele veien fra Sande til Horten.

  15. Fisker selv med Kuusamo og bruker helst disse fargekombinasjonene når det gjelder spinnere:

    Kuusamo KUF Lippa 5 og 7gr: kobber/rød, sølv/rød, svart/gult, kobber/svart.

    Kuusamo Balance Lippa 10gr kobber/rød, blå/gull, sølv/rød.

    Så "regnbuefarge" når vannet er kaldere.

    Jeg er islending så har adoptert fiskevaner derfra. Kuusamo Balance Lippa er "kåret" til ørretspinneren #1 og det som virker der, virker her :)

  16. Mye fisk i Holmestrand og Sande på kveldene og tidlig morgen. Fikk opp noen smålyr og et par sjøørreter på 3-400gr i går kveld + mistet en god del større. Flere ganger var stimen utenfor kasterekkevidde på flua men hadde vært innenfor haspelrekkevidde så om du har slukstang og Toby, Taiga og/eller Møresild så tror jeg neppe du blanker nå om dagen :) Rask innsveiving.

  17. Ser jeg fisk som følger pleier jeg å dra opp farta enda mer med innlagte raske stopp. Spesielt med flue fungerer det bra. Har inntrykk at når den er "på jakt" er sjansen større for hogg ved rask innsveiving mens mere "smånapp" rolig innsveiving. Dette merker jeg spesielt ved fluefiske hvor fluen har lang vinge. Masse "lugg" i vingen bak kroken, kjøre opp farta og da hogger den..

    Det som må være det beste tipset fra min side er at om du har mye fiskekontakt men lite fast fisk så gjør du det meste riktig og da gjelder det ofte bare å variere bittelitt/gjøre en liten korrigering på noe av det du allerede gjør...

    Gudd løkk:)

    • Like 1
  18. Er et par år siden sist jeg var der men fått mange ørreter fra 4-8hg på Kuusamo Kuf Lippa (ørretspinner) i Vesle Kjelavatn. Flott vann som ligger akkurat langt nok fra veien til at man er "alene" og kort nok til at de fleste bør gidde å gå.. Sett en god del større ørret i vannet og også hoppende i Kjela rett nedenfor. Fått store mengder ørret i strømmen rett nedenfor fossen på stingsild i gull og nevnte KUF Lippa men det har stort sett vært 2-4hg.

    Synes det er et utrolig flott område som det garantert er en del flott fisk i men selvfølgelig kortere mellom de små..

  19. Ny morgentur torsdag i forrige uke. Denne gangen blei det en liten sjøørret på tja, ca 300gr. Den fikk selvfølgelig spise seg større.

    Deretter fulgte det opp med 4-5 makrell og et par horngjel. De to største makrellene var mellom 5 og 600gr og ble middag.

    Alle tre artene tok på samme flua, Ida long wing 1".

    Forøvrig var makrellen på bildet full av brisling. 4-5 store som fortsatt var på vei ned i magen, kunne nesten drevet C&R på de:) Er ikke noe i veien med appetitten hvertfall..

    DSCN0456_zpsecb389f9.jpg

    DSCN0458_zpsda3953be.jpg

    DSCN0459_zpsa4f4cd5a.jpg

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.