Gå til innhold
Fiskersiden

CrazyForEsox

Medlemmer
  • Innholdsteller

    193
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CrazyForEsox

  1. Den ‎16‎.‎07‎.‎2017 at 10.09, Issat-Erke Trosten skrev:

     

    Edit 2: Crazyforesox, du gidder ikke finne fram forskning for å krangle, også referere du til nevnt forskning igjen. Du skjønner vel at hele argumentet ditt faller i grus da?

     

    Greia er ikke at jeg ikke gidder, greia er at jeg rett og slett ikke har noen link. Som sagt, jeg leste det i et blad trykket på papir, ikke på internet.

    Det eneste som faller i grus her er vel at du bonker gjedder fordi du støtter deg på gammel folketro. Lykke til med det.

  2. 16 timer siden, Issat-Erke Trosten skrev:

    Nå spesifiserte jeg blind på begge øyer da.

    Og neste gang du refererer til forskning kan det kanskje være lurt å linke til en artikkel. Nå fant jeg noe fra midten av 1900-tallet, men de skrev om viktigheten av laterallinjen og ikke at blinde gjedder klarte seg like godt som seende. 

    Så jeg står på mitt, er gjedda blind på begge øynene så kakk i vei, du klarer sikkert fange fisken året etter, men det vil mest sannsynligvis ha tapt en god del i vekt.

     

    Sorry, har ikke noen link. Var noe jeg leste i et dansk blad et par år tilbake. Trur det var Fisk & Fri? Jeg sitter ikke her og finner opp ting bare for å krangle, ta det med ro.

    Uansett, dette var noe som ble gjort nylig, det var ferskt når bladet kom ut. Forsøket gikk ut på at et antall gjedder ble sluppet ut i en innsjø. 1/3 del var friske, 1/3 var blinde (på begge øyne), og 1/3 del hadde fått fjernet funksjonen i laterallinjen. Etter en viss tid (trur det var ett år eller to) viste det seg at de blinde gjeddene klarte seg like godt som de fullstendig friske, mens de som manglet funksjon i laterallinjen var kraftig underernærte. Sistnevnte ble også fanget i mye mindre antall, mest sannsynlig fordi mange av de ikke hadde overlevd.

  3. Edge (nå Westin, samme stenger med nytt navn) er i hvert fall kjempestenger! Har ingen direkte erfaring med vertikalstengene, men har en tre-fire stykker i forskjellige kastevekter til både haspel og multi, og jeg tør å påstå at dette er noe av det beste som finnes på det norske markedet. Og jeg har prøvd mye forskjellig.

    • Like 1
  4. Med forbehold for at jeg har null erfaring med denne stanga:

    Stanga er vel i utgangspunktet bygget for lett meitefiske, så her er det jo bare å prøve seg forsiktig fram. Innbiller meg at 7-8 gram muligens er max.

    Å kjøre større fisk burde ikke være noe problem så lenge du holder hodet kaldt, og bruker bremsen på snella di. Det er en grunn til at den er der... ;)

  5. La merke til at en del av de andre merkene var sykt dyre. Hvordan er de japanske Daiwa stengene? Så at de var mer moderat priset.

    Ja, prisene er ganske spenstige, men jeg innbiller meg at man får det man betaler for. Det virker som om japanske forbrukere har langt høyere forventninger til kvalitet enn vi har her i vesten, uansett prisklasse. Det nytter nok ikke å komme med noe "halvgjort" der borte.

    Har ikke noen personlige erfaringer med Daiwa stenger produsert for det japanske markedet, men har et par JDM (Japanese Domestic Market) Daiwa sneller (Zillion J-Dream og Ryoga 2020), og de er usannsynlig gjennomførte. Vil nok tro at stengene holder samme nivå.

  6. Da har jeg bestilt MajorCraft CORZZA CZC-652ML(2pcs), skal bli spennende å se hvordan enne stanga er.

    Så at de hadde en litt dyrere serie som heter Volkey, kjenner du til hvordan denne er i forhold til Corzza?

    Jeg har to UT trimmede 1500C sneller, den ene er brunburgunder og vil matche Corzza veldig bra, den andre er blå og vil nok ta seg bedre ut på en Volkey. Da kan jeg jo også velge en mykere eller stivere modell, hvis den jeg har bestillt ikke er en innertier.

    Morsomt, du må gi en tilbakemelding når du får stanga!

    Har en Volkey, dog i høyere vektklasse (opp til 84 gram) til gjeddefiske, kjempestenger, her får man mye for pengene! Har en MSX også til abborfiske for øvrig. Har forelsket meg fullstendig i japansk utstyr, går med planer om å handle noe litt mer "eksklusivt" nå, det frister med ei stang fra Megabass, Deps, eller Evergreen...

    Hvis du kan leve med udelte stenger, er det absolutt verdt å ta en titt her: http://www.megabass.co.jp/site/

    Dette er utstyrsporno så det holder, og en av 1500'ene dine hadde nok kledd en av disse.

  7. Ja, denne tabellen finnes på plat, to delte stenger sendes med EMS, og havner i 1.5kg kategorien. Så da snakker vi 3700yen ser det ut som. Cirka 220 kroner. http://www.plat.co.jp/english/send/ems.htm

    Er en stund siden jeg bestilte noe derfra nå, men hvis jeg ikke husker feil så skal de også ha en "handling fee" for pakking osv, men det er en liten sum, en drøy hundrelapp eller noe.

    EMS er for øvrig veldig greit, pakkesporing og forsikring, og det går kjapt. Har ennå ikke opplevd at det tar mer enn fire-fem dager fra pakken er sendt fra japan til den er i Norge.

  8. sant. Men hvor vansklig er det å kaste med en sånn type multiplikator snelle? virker litt avansert

    Joda, det er litt å lære. Og jo lavere vekter du skal kaste, jo verre blir det. Men når det først sitter, så er det helt klart verdt det!

    Og det er ikke vanskelig som mange vil ha det til. Dette klarer du fint med litt innsats.

  9. tja 5-25g fungerer helt fint det. Men tittet litt mer på villmarksbutikken på egenhånd også. hva tenker du om denne her http://villmarksbutikken.net/Produkter/Fiske/Stenger/Triggerstenger/Okuma-LureMania-6-3-Trigger

    Ja, hvorfor ikke? Kjøper du den og ei grei snelle har du jo ett godt utgangspunkt for å finne ut om du i det hele tatt trives med multi-utstyr til lettere agn.

    Så kan du jo eventuelt bytte deg opp til noe "verre" etter hvert.

    Kombiner den gjerne med denne snella: http://www.japantackle.com/Shimano/Shimano_Scorpion_XT_1000.htm

    Mye snelle for pengene til den prisen!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.