Gå til innhold
Fiskersiden

Mogens

Medlemmer
  • Innholdsteller

    49
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mogens

  1. Får se hva som er kommet i hus her da, ser ikke hva du linker til, er det den "vanlige" 4000 snella ? BeastMasteren skal være noe forsterket, og derfor tåle enda mere, uten at jeg kjenner til at det har vært noe problem. Men så koster den jo litt mere og da.

    Det er den Dendou-Maru 4000 HP-A

    Så Beasten er på en måte klassen over?!?

    Mogens

  2. Er alltids interessant å sammenligne. Var i dag å titta på Tyrnos 30-II og en Tiagra 20, og må si jeg falt pladask for Tyrnos'en, både utseende, vekt og funksjon likte jeg bedre enn på Tiagra'n.

    Noen som har synspunkter her om Tiagra vs Tyrnos da ?

    Sier du det ja. En (jeg) går liksom ut fra at alle vil ha Tiagra hvis man kan velge. Artig. Den ser veldig fin ut!

  3. ja... antall meter er vel ikke det som trekker ned... forsåvidt, er det dumt hvis jeg kjøper tyrnos 20 og ikke fyller den helt opp? Grunnen til at jeg evt. ikke skal kjøpe 16 er at den ikke har ører men det er vel kanskje svært sjeldent man har behov for... jeg vil bare ha en snelle som jeg kan være fornøyd med leeenge og som kan brukes til alt. er lei av bomkjøp (okuma magda 30d, seespirit m/lineteller osv.)

    Har tyrnos 16 II alt som 20 II har foruten ører? Leste litt på shimanos hjemmesider og fant ut at ører i tilegg til "Reduced Profile Top Crossbar "var det eneste forskjellen ..

    Ører kan du kjøpe separat fra andre (se en av gutta som har skrevet på denne tråden, som også driver nettbutikk :o ), så det bør gå greit. Det gjør jo ingen ting å ikke fylle ei snelle helt opp, men hvis du får nok meter på en mindre og det ellers ikke er noe vesentlige forskjeller, så ville jeg gått for den. Den hadde jo en jævlig bra pris, samt at den blir lettere/nettere enn en 20 modell. Har ikke studert forskjellen ellers, men det som er typisk er vel at bremsen kan være noe "mindre".

    Konklusjon: du mener du får nok meter snøre på den, du kjøper ører utenom og alt annet er likt (kvalitetsmessig), så går du for den!

    Mogens

  4. Fant nettopp ut at det var en tyrnos 16 II med to gir og ikke tyrnos 20 II som jeg trodde... Jeg får heller vente på ett tilbud på denne da jeg skal kjøpe ei snelle som kan være med på småturer etter kveitebarn og ettervært (to tre år) kanskje en tur etter større fisk...

    Er det noen som har innvendinger eventuelt tips om at jo, du burde gå for tyrnos 16 siden den bare kostet 1500kr ? første havfisketur blir uansett ikke før neste vår ...

    Sjekk ut om du kan klare deg med det antall meter du får på 16 snella. Hvis du kan leve med det så tror jeg ikke det skulle være store forskjellen. Correct me if im wrong :D.

    Mogens.

  5. Jeg kjøpte meg jo ganske nettopp Shimano TLD 30 II A. Den har 1,7:1 og 4,0:1. Jeg må si at til og med 4,0:0 blir drøy! Så hvis du skal ha noe over dette så kan du ikke ha tunge pilker i hvert fall! Er forøvrig veldig godt fornøyd med snella, men nå betaler du jo ikke mer enn 500,- mer for en Tiagra 30 sneller heller. Du må gjerne prøve å sveive litt på neste tur Vikane ;D.

    Mogens

  6. Det var en helvetes flott ørret ja! Wow. Den får man ikke mange av i Norge i løpet av et år tror jeg! Så ut som en fin tur, men været på vidda nå kan være lunefullt ja. Bål ble det vel dårlig med m.t.p. høyden over havet. Det er det eneste jeg synes er litt kjedelig ved å være så høyt.

    Mogens

  7. foresten... med to gir på snella, er det den trykkknappen som befinner seg på sveiva for å veksle mellom 2.0 og 5.0 ?

    Girskifteknappen ^_^ befinner seg på sveiva ja. Du trykker på den runde sølvknappen i festepunktet for å gire opp og skyver den sorte "dingsen" på sveiva for å gire ned (eller omvendt - husker ikke helt). Ticastanga er det flere av oss som lurer litt på her, så tror den er et godt kjøp hvis du tar deg råd.

    Mogens

  8. har funnet en tyrnos 16 (20 og 30) til 1500kr på en butikk og lurte på om det var noe å gå for?

    Snella skal brukes til variert havfiske fra båt alt fra kveite til steinbit, lange til brosme... Må selvfølgelig kjøpe stang som matcher så det jeg egentlig lurer på om jeg får ett bedre sett til en billigere penge enn å kjøpe det delt?

    1500,- for en NY Tyrnossnelle er jo helt kriminelt, så det er et godt kjøp! En stangkombinasjon med den snella får du i hvert fall ikke billigere. Tror den snella er midt i blinken for ditt fiske, sammen med at jeg tror Shimanosneller generelt sett har bra kvalitet.

    Be om et like godt tilbud på stang fra samme butikk :lol:.

    Mogens

  9. Plukket opp augustnummeret av Alt om Fiske i dag. Der var det jo en veldig interessant artikkel om kveitefiske fra Vannøya. Guttene hadde storkost seg ei hel uke og gjort det svært med Giant BaitHead og småsei. Jeg er alminnelig godt kjent på havstrekket mellom Sør-Fugløy og Nord-Fugløya og har blinket ut endel hotspot som kan stemme bra med beskrivelsene i artikkelen.

    Områder som vist på kartet under er det mange av på dette strekket og jeg skal satse alt på å teste flest mulig av disse områdene i løpet av høsten. Hadde bare kulingen gitt seg og hadde jeg bare hatt tilgang på en god båt.. Hmm...

    KartutsnittFlatvr.jpg

    Supert at du deler det med oss, men dumt at jeg ikke får benyttet meg av det (som bor så langt sør) :wacko::)

    Mogens

  10. Vent til Shimanos Tekota 700 LC og 800 LC med teller og egnet til norsk havfiske kommer på markedet. Da har du den perfekte kombinasjon.

    Noe å ønske seg til julwink.gif

    Da skjønner jeg at du er rimelig fornøyd med Tekota :). De to nye som kommer ser ut til å være større enn 600. Er det noen grunn til at denne er mer egnet til det norske markedet enn mange andre sneller? Og har du noen tanker negative meninger om 2 girs sneller, eller at de kun er dyrere og i teorien fortere kan gå i stykker pga. dette?

  11. Er skikkelig i tenkeboksen for tiden, vanskelig og bestemme seg for noe uten å ha tilgang til å få titta og kjent på alle de aktuelle stengene. Å bare bestille ei på nettet kvier jeg meg litt for, når kanskje det mest sannsynlig er den stanga jeg nå kjøper som kan komme til å bli mest brukt fremover.

    Tenker også at det ikke er dumt med ei fler-delt stang, som er lett å frakte med seg på reise. Går den i en std reiseveske er det vel noen kr og bryderi å spare på det :)

    Ta deg en tur på Skittfiske som Dan sier, og Jakt og Fritidseffekter på Elveveien (de har 30% på all Shimano). Jeg tror det kan være lurt å få seg en flerdelt stang. Tenk bare på nordlandsturen :D.

  12. Har mange dårlige erfaringer med det. Ujevn kvalitet og plutselige snørebrudd. I tillegg flises det mye opp. Enkelte hevder at snøret fortsatt er like sterkt, men det har jeg ingen tro på.

    Jeg har vel hatt smame Firelinesnøre (0,39 grå) på snella mi i 7 år, og ikke opplevd noe brudd eller ujevnheter. Føler heller ikke at snøret har blitt svakere med årene.

    Nå er jo dette bare en erfaring fra èn person da ;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.